Oscars 2021: alles wat je wil weten over de prestigieuze awardshow

Alles over de Oscars 2021: wie, wat, waar, wanneer.

Het is bíj́na zover: de Oscars 2021. De 93ste editie van de Academy Awards vindt plaats op 25 april. Na een jaar waarin de filmindustrie het zwaar te verduren heeft gehad, zijn de prijzen dit jaar misschien wel waardevoller dan ooit tevoren. Wil jij op de hoogte blijven tijdens Oscars Night? Hier vertellen we je alles wat je wil weten over de Oscars 2021.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wanneer zijn de Oscars 2021?

Hoewel de Oscar-uitreikingen van 2021 oorspronkelijk gepland stond op 28 februari, is de ceremonie vanwege corona-gerelateerde redenen verplaatst naar zondag 25 april. Echter hebben we met tijdverschil te maken, gezien het feit dat de Academy Awards in Amerika plaatsvinden, waardoor de ceremonie in Nederland te zien zal zijn rond twee uur 's nachts in de ochtend van maandag 26 april. Be there or be square.

Waar vindt de ceremonie plaats?

Gezien de situatie van de wereldwijde pandemie staat nog niet alles vast voor de Oscars 2021. Zo is ook nog niet helemaal bepaald op welke verschillende locaties de ceremonie zal plaatsvinden. Gewoonlijk vinden de Academy Awards plaats in het Dolby Theatre in Los Angeles. De Academy Awards-uitreiking zal daar zoals gewoonlijk neerstrijken, maar daarnaast wordt er nog gebroed op meerdere locaties om extra ruimte te creëren. Zo zal het Union Station in Los Angeles worden gebruikt en zullen er waarschijnlijk ook locaties in Londen en Parijs worden opgebouwd, om het reisverkeer te minimaliseren. Wel kun je een fysieke rode loper verwachten en kun je dus lekker wegzwijmelen bij al je paraderende favoriete beroemdheden.

Wie presenteren de show?

Waar bij eerdere ceremonies Ellen DeGeneres, Jimmy Kimmel en Neil Harris de eer kregen om de Oscars uit te reiken, werd de taak de afgelopen twee jaar verdeeld over meerdere beroemdheden. Zo werd de presentatie afgelopen jaar gedaan door onder andere heartthrob Timothée Chalamet, Zazie Beetz van The Joker, Will Ferrell van Downhill, Gal Gadot en Kristen Wiig. Dit jaar worden de Oscars opnieuw gepresenteerd door meerdere sterren, in totaal door een groep van vijftien. Wie dat precies zijn is nog niet helemaal bekend, maar rumour has it dat Halle Berry, Renee Zellweger, Laura Dern, Joaquin Phoenix, Brad Pitt, Regina King en Reese Witherspoon een speciale taak zullen hebben.

Wie zijn de genomineerden?

Waar Vogue al eerder haar voorspellingen deed over de winnende films voor de Oscars 2021, namelijk onder meer Chloé Zhao's Nomadland, de Koreaanse Minari en David Finchers ode aan Hollywoods Gouden Eeuw: Mank, lijken deze voorspellingen tot nu toe inderdaad uit te komen. Zo zijn zes van deze films inderdaad genomineerd voor een oscar voor de Beste Film. Daarnaast zijn maar liefst zeventig vrouwen genomineerd voor 76 Oscars en zijn twee vrouwen genomineerd voor Beste Regisseur – iets wat nog nooit eerder is voorgekomen. Vrouwen aan de top zullen we maar zeggen. Mocht je geïnteresseerd zijn wie er allemaal zijn genomineerd, hier zie je alle nominaties voor de Oscars 201 op een rij.

Hoe kun je de Oscars 2021 kijken?

De Academy Awards 2021 worden wereldwijd uitgezonden en dus ook jij kunt vanaf je bank in Nederland gewoon meekijken. Het is altijd een ingewikkeld monopoly aan opkopen van rechten, maar dit jaar heeft FOX de rechten in handen. FOX wordt uitgezonden door Ziggo, T-Mobile en KPN, dus dat maakt het makkelijk. Mocht je geen trek hebben om midden in de nacht voor de TV te gaan zitten, Vogue houdt je op de hoogte hoe je de ceremonie ook later terug kunt kijken.

Live verslag vanuit Conservatorium Hotel Amsterdam

Ook dit jaar zal de Vogue-redactie live verslag doen van de rode loper en de ceremonie zelf, vanuit een luxe-suite van het vijfsterren Conservatorium Hotel in Amsterdam. Wij zorgen ervoor dat je direct op de hoogte bent van alle geweldige designer jurken, glitterende juwelen, hilarische oneliners, emotionele bedank speeches, legendarische afterparties en alle inside informatie die buiten het zicht van de camera's blijft. Stay tuned!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van De Oscars