Alles wat je moet weten over Disney's 'Cruella' reboot

'Dit wordt dé must-watch film van het voorjaar,' aldus Emma Stone.

Meerdere films en series leverden het afgelopen jaar een reeks vrouwelijke schurken op - Rosamund Pike's koelbloedige oplichtster in I Care A Lot, Sarah Paulson's creepy verpleegster in Ratched, Cate Blanchett's meedogenloze antifeministische campagnevoerster in Mrs America - maar weinig zijn te vergelijken met de kakelende, in bont geklede schermlegende Cruella de Vil. Glenn Close speelde de rol in 101 Dalmatiërs en 102 Dalmatiërs, met veel plezier. Emma Stone zal echter de hoofdrol in de nieuwe Cruella op zich nemen, Disney's nieuwe live-action prequel over de transformatie van het personage in een beruchte crimineel.

In de aanloop naar de release is hier alles wat we tot nu toe weten over het plot, de cast en de prachtige kostuums.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wat is het plot van Cruella?

Oscarwinnares Emma Stone (inmiddels moeder van haar eerste kindje), onlangs nog te zien in Zombieland: Double Tap (2019), Maniac (2018) en The Favourite (2018), is gecast om Estella te spelen, een aspirant-ontwerpster in het Londen van de jaren 1970 die vastbesloten is om naam te maken te midden van de punk-rock revolutie. Ze komt in contact met een paar jonge dieven en trekt ook de aandacht van de modieuze barones von Hellman, een relatie die er uiteindelijk toe leidt dat Estella haar duistere kant omarmt en Cruella de Vil wordt.

alles over disney's cruella emma stone
Laurie SparhamDisney
alles over disney's cruella emma stone
Laurie SparhamDisney

Wie speelt de hoofdrol in Cruella?

Naast Stone zal de tweevoudig Oscar-winnende actrice Emma Thompson de hoofdrol vertolken als de geduchte von Hellman, terwijl Joel Fry (Game of Thrones, Yesterday) en Paul Walter Hauser (Richard Jewell, Da 5 Bloods) bijspringen als Cruella's handlangers, Jasper en Horace Badun. De ensemble cast bestaat verder uit Emily Beecham (Little Joe), Kirby Howell-Baptiste (Killing Eve) en Mark Strong (Shazam!).

Wie heeft Cruella geschreven en geregisseerd?

Het rauwe oorsprongsverhaal wordt geregisseerd door Craig Gillespie, vooral bekend van Lars and the Real Girl (2007) en I, Tonya (2017), een ander verhaal over een verguisd pop-cultuur icoon. Het script is geschreven door Tony McNamara, die meeschreef aan The Favourite (2018) en The Great (2020) creëerde, en Dana Fox, die meeschreef aan How to Be Single (2016). Onder de uitvoerende producenten behoren ook Stone én Glenn Close, die haar trouwe fans van de originele films moet geruststellen dat haar erfenis in veilige handen is.

alles over disney's cruella emma stone
Disney
alles over disney's cruella emma stone
Laurie SparhamDisney

Wie ontwierp de kostuums voor Cruella?

Jenny Beavan, de waanzinnige kostuumontwerpster die Oscars won voor haar werk voor A Room with a View (1985) en Mad Max: Fury Road (2015), is verantwoordelijk voor Cruella's bizarre garderobe. Vroege beelden en clips tonen Stone met geruite leren jacks, baretten, chokers, PVC en zelfs een witte cape met capuchon die ze in brand steekt om een rode baljurk te onthullen. Voor Thompson ontwierp ze een torenhoge bijenkorf, extravagante juwelen, overdreven handschoenen en opvallende jassen met hoge kragen.

alles over disney's cruella emma stone
Disney
alles over disney's cruella emma stone
Courtesy of Disney

Is er een trailer voor Cruella?

Disney's eerste trailer voor Cruella ging in première op 17 februari, met een extra sneak peek vrijgegeven op 15 maart. De eerste trailer toont Stone die het Londense warenhuis Liberty binnengaat, gevolgd door Thompson. Daarna volgen scènes op een surrealistisch gemaskerd bal, een gevaarlijke autorit, een uitgebreide modeshow en een shot van de skyline van de stad met een gebouw dat in vlammen opgaat. Cruella's voice-over schildert haar af als een buitenstaander die staat te popelen om een statement te maken, wat vergelijkingen oplevert met Todd Phillips' Joker (2019). In de sneak peek is ook te zien hoe het personage werkt als schoonmaakster, kleren maakt in haar vrije tijd, een etalage bekladt, achterop een motorfiets een rode loper-event binnenstormt en Barones von Hellman ontmoet, die zich afvraagt of Cruella een 'moordenaarsinstinct' heeft.

Bekijk hier de eerste trailer van Cruella en hier de tweede sneak peek van Cruella.

Wanneer en waar komt Cruella uit?

Cruella wordt verwacht op 28 mei 2021. Volgens Deadline wordt verwacht dat de film in de bioscoop zal verschijnen (als dat dan tenminste mogelijk is met de pandemie), maar het is nog niet duidelijk of het ook meteen te zien zal zijn op de streamingdienst Disney+. Wat de strategie ook is, het zal zeker een hit worden.

Bekijk hier de leukste titels van dit moment op Disney+.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV