'House of the Dragon': Alles wat je moet weten over de 'Game of Thrones' spin-off

Van de plot en de cast tot de releasedatum, lees mee.

Game of Thrones: je keek het, of je keek het niet. En als je het niet keek, dan voelde het vaak alsof je niet kon meepraten. Want waar was iedereen altijd zo razend enthousiast over? Maybe you will never know. Maar je hebt de kans om je fouten terug te draaien. HBO komt namelijk met een Game of Thrones spin-off: House of the Dragon. En die wil je dus niet missen. Hier is alles wat je erover wil weten.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

House of the Dragon

Na meerdere Game of Thrones prequels, staat nu ook House of the Dragon voor de deur. Maar waar gaat die precies over? Natuurlijk over de Targaryens. Maar om dieper in detail te treden is House of the Dragon gebaseerd op George R. R. Martins boek over de geschiedenis van de Targaryen familie, Fire & Blood. Het verhaal speelt zich zo'n driehonderd jaar vóór alles in Game of Thrones af en gaat vooral over de Dance of the Dragons. Voor wie geen idee heeft wat dit is: de Dance of the Dragons was een Targaryen burgeroorlog die heel Westeros (een continent waar GoT zich afspeelt) trof. En als we Entertainment Weekly moeten geloven zal de nieuwe serie hierover gaan.

house of the dragon game of thrones prequel
Olivia Cooke als Alicent Hightower en Rhys Ifans als Otto Hightower.
HBOHBO

Over de regie

De nieuwe prequel is bedacht door zowel de schrijver van het boek, George Martin, als scenarioschrijver Ryan Condal. Daarnaast zal Condal, samen met regisseur Miguel Sapochnik, de show runnen. Sapochnik regisseerde al eerder zes afleveringen van Game of Thrones, dus voor hem is het bekend terrein. Naast Condal, is Sara Lee Hess verantwoordelijk voor het schrijven van het script. De regie wordt gedaan door Clare Kilner, Geeta Patel en Greg Yaitanes.

De cast

Wat betreft de cast, minstens zo belangrijk natuurlijk, zal Paddy Considine (van The Outsider) koning Viserys Targaryen spelen. Hij was de opvolger na de regeerperiode van Koning Jaehaerys Targaryen. Koning Viserys Targaryen is een fatsoenlijke man met goede bedoelingen die graag op de juiste manier wil regeren. Matt Smith, die prins Philip speelde in seizoenen één en twee van The Crown, zal prins Daemon Targaryen spelen. Olivia Cooke neemt de rol van Alicent Hightower op zich, terwijl Emma D'Arcy prinses Rhaenyra Targaryen vertolkt.

Befaamde nautische avonturier

Steve Toussaint speelt Lord Corlys Velaryon, de meest befaamde nautische avonturier in de geschiedenis van Westeros, ook bekend als de 'zeeslang'. Eve Best zal prinses Rhaenys Velaryon spelen, een drakenrijder en vrouw van Lord Corlys Velaryon. Rhys Ifans heeft de rol van Otto Hightower. Otto dient loyaal en trouw zowel zijn koning als zijn rijk. Sonoya Mizuno is Mysaria, de meest vertrouwde en onwaarschijnlijke bondgenoot van prins Daemon Targaryen, de erfgenaam van de troon. Ten slotte (voor nu bekend), speelt Fabien Frankel Ser Criston Cole. Cole heeft geen aanspraak op land of titels; alles wat hij op zijn naam heeft staan is zijn eer en komt voort uit zijn uitzonderlijke vaardigheid met zijn zwaard.

house of the dragon game of thrones prequel
Emma D’Arcy als Princess Rhaenyra Targaryen en Matt Smith als Prince Daemon Targaryen.
HBOHBO

De releasedatum

De opnames zijn al gestart, dus de release is in ieder geval in zicht. Er zijn al een aantal beelden gelekt van de HoD-set en het lijkt erop dat die plaatsvinden bij Cornwall in Engeland. Geruchten gaan dat het kasteel op de St. Michael’s Mount bij Mount’s Bay wellicht fungeert als het thuis van de Targaryens, maar dat moet nog blijken. Voor nu staat de première voor House of the Dragon in 2022, dat liet Casey Bloys van HBO aan Variety weten. Een precieze releasedatum is er echter nog niet. Wel weten we dat de serie tien afleveringen zal tellen, dus lang kijkplezier gegarandeerd. Maar voor nu is het nog even wachten.

house of the dragon game of thrones prequel
Steve Toussaint als Lord Corlys Velaryon, de ’zeeslang’.
HBOHBO

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV