Nieuw op Netflix: nieuwe films en series geselecteerd door Vogue

Van het nieuwe seizoen van Dark tot de nieuwste Originals en films – dit is er allemaal nieuw op Netflix.

people, fashion, victorian fashion, adaptation, stock photography, tourism,
Courtesy Little Women

Soms zie je door de bomen het bos niet meer op Netflix, en lijkt het alsof je steeds maar weer dezelfde opties voorgeschoteld krijgt op basis van je kijkhistorie. Maar geen paniek: Vogue selecteert wekelijks de nieuwste door Netflix geüploade films en series die je echt wil zien. Wat is er allemaal nieuw op Netflix in december 2020 en wat waren de hoogtepunten van de afgelopen maanden? Van net verschenen Netflix Originals tot klassiekers, er is voor ieder wat wils.

Dit is er nieuw op Netflix

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Pretend It’s A City

Vanaf 8 januari
Documentaire/biografie
Maker: Martin Scorsese
Over: Fran Lebowitz

Geheel onverwachts komt de wereldberoemde regisseur Martin Scorsese met een nieuwe documentaireserie, en wel over de iconische Fran Lebowitz. Wellicht ken je de fantastische New Yorker nog niet (in het buitenland geniet ze meer bekendheid dan hier), maar daar komt na deze biografie hoe dan ook verandering in. Lewbowitz is misschien wel de scherpste en grappigste spreker ter wereld, en haar ideeën over New York zijn razend interessant.

2 Lupin

Vanaf 8 januari
Crimeserie
Makers: George Kay & François Uzan
Cast: Omar Sy, Vincent Londez, Ludivine Sagnier

De meest veelbesproken serie van dit moment, Lupin, lijkt alle Netflix-records te gaan verbreken. Eentje die bovenaan je watchlist mag dus. We volgen Arsène Lupin – gespeeld door de voortreffelijke Omar Sy – die als een charmante oplichter wraak zoekt op een welgestelde familie, die alles te maken heeft met de dood van zijn vader. Je zit gegarandeerd van begin tot eind aan je beeld gekluisterd.

3 Pieces of a Woman

Vanaf 17 november
Drama
Makers: Kornél Muncruczó & Kata Weber
Cast: Vanessa Kirby, Shia LaBeouf, Molly Parker

Pak de doos met tissues er maar bij voor deze film van regisseur Kornél Muncruczó. Pieces of a Woman vertelt het aangrijpende, waargebeurde verhaal van Kornél en zijn vrouw Kata Weber, die tijdens hun huwelijk een kind verloren. Het stel praatte er destijds niet over, maar screenwriter Kata schreef haar ervaringen op onder de naam Pieces of a Woman, dat later de titel werd van het theaterstuk dat ze in 2018 met haar man maakte. Nu twee jaar later is datzelfde verhaal verfilmd voor Netflix, met Vanessa Kirby – bekend van onder andere The Crown – in de glanzende hoofdrol.

4 Bridgerton

Vanaf: 25 december
Drama
Maker: Shonda Rhimes
Cast: Julie Andrews, Phoebe Dynevor en Regé-Jean

De makers van Grey's Anatomy komen in december met een nieuwe Netflix serie die het drama van Gossip Girl combineert met de historische sfeer van Pride and Prejudice. De serie is gebaseerd op de negendelige boekenreeks van Julia Quinn, waar het leven van de Londense high society op stelten wordt gezet door de anonieme gossip column van Lady Whistledown. Opeens worden de diepste geheimen van de elite onthult.

5 The Prom

Vanaf: 11 december
Musicalfilm
Regisseur: Ryan Murphy
Cast: Nicole Kidman, Meryl Streep, Andrew Rannells

Als je Meryl Streep én Nicole Kidman samen in een film of serie cast, ben je er eigenlijk verzekerd van dat het een succes gaat worden. Denk bijvoorbeeld even aan The Hours, August: Osage County of Big Little Lies. Dit keer is het duo niet in een intense drama, maar een hartverwarmende musicalfilm te bewonderen. De trailer van de gloednieuwe Netflix musicalfilm The Prom van maker Ryan Murphy belooft een flinke dosis heerlijke nummers om mee te zingen en spectaculaire dansmoves – en dan ook nog eens een prachtig verhaal.

6 Selena: The Series

Vanaf: 4 december
Drama
Makers: Moisés Zamora
Cast: Christian Serratos, Seidy Lopez, Ricardo Chavira

De serie volgt het levensverhaal van Selena Quintanilla, een wereldberoemd muzikaal icoon en een pionier in het Tex-mex genre. Maar de serie draait niet alleen om voorspoed en succes. Selena moet soms ook pijnlijke beslissingen nemen om grip op haar roem te houden. Een paar van die beslissingen zullen de ‘Mexicaanse Madonna’ op een koers zetten die uiteindelijk leidt tot een huiveringwekkende eind.

7 My Sister's Keeper

Vanaf: 1 november
Drama
Regisseur: Nick Cassavetes
Cast: Cameron Diaz,Abigail Breslin,Alec Baldwin

My Sister's Keeper volgt het verhaal van de 11-jarige Anna die een rechtszaak aanspant tegen haar ouders. Ze is namelijk verwekt om uiteindelijk een donor te worden voor haar zus Kate, die lijdt aan leukemie. De rechtszaak zorgt voor enorme spanningen binnen het gezin, maar dat neemt niet weg dat de familie veel liefde voor elkaar voelt. Pak de tissue box er maar bij, want bij deze film ga je zeker een traantje laten.

8 Little Women

Vanaf 2 november
Drama
Regisseur: Greta Gerwig
Cast: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh

Ook nieuw op Netflix: Little Women. Saoirse Ronan en Timothée Chalamet samen in een film geregisseerd door Greta Gerwig? Succes verzekerd, zo weten we te herinneren van Ladybird, het regiedebuut van Gerwig. Voor deze nieuwe adaptatie van Little Women – de klassieker van auteur Louisa May Alcott – kwam het drietal wederom samen voor een prachtige film, over Jo March en haar zussen die ieder hun leven op hun eigen voorwaarden willen leven.

9 The Queen's Gambit

Vanaf: 23 oktober
Drama
Makers: Scott Frank, Allan Scott
Cast: Anya Taylor-Joy, Thomas Brodie-Sangster, Harry Melling

Duik in de schaakwereld met The Queen's Gambit en volg het verhaal van Beth Harmon, een jonge wees die ontdekt dat ze een zeer getalenteerde schaakster is. Al snel krijgt Harmon meer bekendheid in het cirquit, maar haar leven is zeker niet rooskleurig. De demonen uit haar verleden hebben haar nog altijd in hun greep en daarbij komt ook nog eens verslaving om de hoek kijken. Een serie vol strategie, spanning en leed. Kortom, een perfecte toevoeging aan je watchlist.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix