Nieuw op Netflix: nieuwe films en series geselecteerd door Vogue

Van Beyoncé's documentaire Homecoming tot de nieuwste Originals en films – dit is er allemaal nieuw op Netflix.

nieuw-op-netflix-april-2019
Larry BusaccaGetty Images

Soms zie je door de bomen het bos niet meer op Netflix, en lijkt het alsof je steeds maar weer dezelfde opties voorgeschoteld krijgt op basis van je kijkhistorie. Maar geen paniek: Vogue selecteert wekelijks de nieuwste door Netflix geüploade films en series die je echt wil zien. Wat is er allemaal nieuw in april 2019 en wat waren de hoogtepunten van de afgelopen maanden? Van net verschenen Netflix Originals tot klassiekers, van bloedstollende documentaire tot rom-com; er is voor ieder wat wils. En heb je het op Netflix inmiddels wel gezien, dan kun je ook altijd nog terecht op Videoland, want daarvan delen we ook wekelijks de beste titels. Happy streaming!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Mother!
image
Netflix

Vanaf 30 april
Psychologische thriller, 2017
Regisseur: Darren Aronofsky
Cast: Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris, Michelle Pfeiffer, Domhnall Gleeson

Jennifer Lawrence speelt de hoofdrol in Mother!, een vervreemdende rol wat we niet zo vaak van haar hebben gezien. Samen met haar echtgenoot (Javier Bardem) leidt ze een rustig leventje op het platteland, totdat er een mysterieus koppel voor de deur staat en alles opeens op z'n kop staat.

2 Chambers
chambers-trailer-netflix
Ursula Coyote/Netflix

Vanaf 26 april
Thriller/horrorserie, 2019
Maker: Nick Cassavetes
Cast: Uma Thurman, Tony Goldwyn

Uma Thurman is binnenkort weer te bewonderen in deze nieuwe Netflix Original. Ze speelt Nancy Lefevre, wiens dochter Becky op jonge leeftijd is overleden. Een jonge patiënte, Sasha, krijgt het donorhart van Becky, maar dat niet helemaal zoals gepland. Zo ontstaat er een groot mysterie als Sasha sinistere karaktertrekken van Becky begint te vertonen. Zo blijkt dat Nacy's dochter om dubieuze omstandigheden om het leven is gekomen...

3 The Notebook
image
Netflix

Vanaf 22 april
Romantiek, 2004
Maker: Nick Cassavetes
Cast: Ryan Gosling, Rachel McAdams

The Notebook is een heuse klassieker waarvan we inmiddels ontelbaar veel scenes uit ons hoofd kennen. De verfilming van het boek van Nicholas Sparks uit 2004 komt nu ook, nadat de film al op de Amerikaanse Netflix verscheen, eindelijk naar Nederland. Ryan Gosling en Rachel McAdams schitterden als de smoorverliefde Noah en Allie. Ze worden door Allie's moeder in moeilijkheden gebracht waardoor hun romance in zwaar weer komt. Is hun liefde daartegen bestand?

4 De Fabeltjeskrant
image
De Fabeltjeskrant

Vanaf 19 april
Animatie kinderserie, 2017
Regisseur: Robin de Levita

De Fabeltjeskrant maakt een revival op Netflix. De legendarische Nederlandse kinderserie heeft nieuwe afleveringen gemaakt die binnenkort exclusief op Netflix te zien zijn. Van 1969 tot 1992 was het programma dagelijks te zien op de Nederlandse televisie, en in 2005 werd het verkozen tot het beste kinderprogramma aller tijden. Waan je voor even weer in je kindertijd met Meneer de Uil en zijn vrienden.

5 Someone Great
image
Netflix

Vanaf 19 april
Romcom, 2019
Regisseur: Jennifer Kaytin Robinson
Cast: Gina Rodriguez, Brittany Snow, DeWanda Wise

Dat vriendinnen altijd voor vriendjes gaan, beseft muziekjournaliste Jenny (Gina Rodriguez) zich maar al te goed wanneer ze aan de kant wordt gezet door haar vriend. Het is tijd voor een nieuw begin, dus waarom zal je daar dan niet meteen een groots avontuur van maken?

6 Homecoming
image
Getty Images

Vanaf 17 april
Documentaire, 2019
Cast: Beyoncé Knowles-Carter

Onlangs maakte Netflix het grote nieuws bekend dat Beyoncé met een eigen documentaire naar de streamingdienst komt. Homecoming gaat over Queen B's memorabele optreden op muziekfestival Coachella in 2018 en toont het emotionele traject van creatief concept tot culturele beweging.

7 Into The Night
image
Netflix

Vanaf 17 april
Komedie/thriller, 1985
Regisseur: John Landis
Cast: Jeff Goldblum, Michelle Pfeiffer, Richard Farnsworth, Irene Papas, Kathryn Harrold

Michelle Pfeiffer en Jeff Goldblum spelen Diana en Ed, die door een toevallige ontmoeting op het vliegveld van Los Angeles met bij elkaar komen. Diana is een deskundig diamantsmokkelaar, die op de vlucht is voor... ja, voor wie niet eigenlijk. Ed raakt verwikkeld in een bizar kat-en-muisspel. Grappig detail: regisseur John Landis maakt, net als een aantal andere regisseurs, een kleine cameo in de film.

8 Spy Game
image
Netflix

Vanaf 17 april
Actie/spionage, 2001
Regisseur: Tony Scott
Cast: Robert Redford, Brad Pitt

De CIA-agent Nathan Muir (Robert Redford) krijgt op de dag voordat hij met pensioen gaat zijn pensioen te horen dat zijn vroegere leerling Tom Bishop (Brad Pitt) gevangen wordt gehouden in China en daar zal worden geëxecuteerd. Dat gaat Muir niet in de koude kleren zitten. Hij besluit alles op alles te zetten om erachter te komen wat er precies in China is gebeurd, met als doel Bishop vrij te krijgen.

9 The Silence
image
Netflix

Vanaf 12 april
Horror, 2018
Regisseur: John R. Leonetti
Cast: Kiernan Shipka, Stanley Tucci

Actrice Kiernan Shipka scoorde naast haar debuut als Sabrina in Chilling Adventures of Sabrina ook een grote rol in deze recente horrorfilm. Samen met Stanley Tucci (en de rest van haar familie) moet ze zich schuilhouden wanneer angstaanjagende wezens de wereld aanvallen. Vooral wanneer ze nadrukkelijk op mensen jagen, op basis van hun uiterst scherpe gehoorsvermogen.

10 Huge in France
image
Huge in France

Vanaf 12 april
Comedy, 2019
Regisseur: Gad Elmaleh
Cast: Matthey Del Negro, Erinn Hayes, Scott Keiji Takeda

Gad Elmaleh is een zeer beroemde comedian... in Frankrijk. Deze Franse serie vol humor toont hoe de comedian zijn leven achter zich wil laten en naar Los Angeles verhuist in een poging om het contact te herstellen met zijn 16-jarige zoon. Helaas zal hij hierbij geen gebruik kunnen maken van zijn status als celebrity.

11 The Perfect Date
image
Netflix

Vanaf 12 april
Rom-com, 2019
Maker: Chris Nelson
Cast: Noah Centineo, Laura Marano, Camila Mendes

Na To All The Boys I've Loved Before en Sierra Burgess is a Loser komt Netflix weer met een nieuwe rom-com slash tienerdrama. Acteur en heartthrob Noah Centineo speelt opnieuw de hoofdrol, en is onder andere samen met Riverdale-actrice Camila Mendes op het witte doek, eh, televisiescherm te zien. Centineo is een student die een zakcentje probeert te verdienen met een eigen dating-app waarmee hij als het ware "invalt" als vriendje, tegen betaling uiteraard.

12 Demolition
image
Demolition

Vanaf 12 april
Drama, 2015
Regisseur: Jean-Marc Vallée
Cast: Jake Gyllenhaal, Naomi Watts en Chris Cooper

Davis (Jake Gyllenhaal) is een jonge succesvolle investeringsbankier die worstelt met zijn leven nadat hij zijn vrouw verloor bij een tragisch auto-ongeluk. Wat begint als een klachtenbrief aan een automatenbedrijf, resulteert in talloze brieven over en weer waarbij enkele schokkende privéomstandigheden worden onthuld. Met de hulp van een vrouw van de klantenservice en zijn jonge zoon begint hij opnieuw aan zijn leven, te beginnen met de sloop van het leven dat hij ooit kende.

13 Special
image
Special

Vanaf 12 april
Dramaserie, 2018
Regisseur: Jim Parson
Cast: Ryan O’Connell

Ryan O’Connell heeft een milde hersenverlamming, maar laat de buitenwereld geloven dat dit komt door een eerder gebeurd auto-ongeluk. Ryan wil bovenal normaal behandeld worden zoals iedereen. Wanneer hij in de twintig is, besluit Ryan het roer om te gooien en komt hij voor zijn handicap uit waarmee hij besluit dat hij 'special' is. Het bijzondere aan deze serie is dat hij autobiografisch is, en O’Connell dus zijn eigen verhaal vertelt in deze serie.

14 Black Summer
image
Netflix

Vanaf 11 april
Horror/zombie-apocalyps, 2019
Makers: Karl Schaefer, John Hyams
Cast: Jaimie King

Move over, The Walking Dead. Er komt een nieuwe zombie-serie naar Netflix die belooft nog veel enger te zijn. Hoewel de titel Black Summer niet al te gezellig klinkt (tenzij het misschien om een nummer van Taylor Swift zou zijn), blijkt de serie nog vele malen angstaanjagender te zijn dan je zou verwachten. Bereid je voor op de ultieme zombie-apocalyps.

15 Wonder Woman
nieuw-op-netflix-wonder-woman
Warner Bros.

Vanaf 11 april
Actie, 2017
Regisseur: Patty Jenkins
Cast: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright

De ultieme girlpower film komt naar Netflix! Gal Gadot kruipt in de huid van niemand minder dan Wonder Woman, ook wel de "vrouwelijke Superman" genoemd. Voordat ze Wonder Woman werd, was ze Diana, prinses, maar ook een strijder in hart en nieren. Wanneer ze een Amerikaanse piloot ontmoet, wordt Diana overgehaald om een enorm conflict op te lossen en de wereld te redden.

16 Spider-Man: Homecoming
image
Spider Man

Vanaf 8 april
Actie, 2017
Regisseur: Jon Watts
Cast: Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr.

Na Tobey Maguire en Andrew Garfield, speelt Tom Holland de iconische superheld in deze Spider-Man film. Peter Parker leeft een normaal leven als een middelbare schoolstudent in Queens maar heeft tegelijk zijn superheld alter-ego Spider-Man. Parker bevindt zich op het spoor van een nieuwe dreiging in New York City, die hij op maar één manier kan oplossen...

17 Unicorn Store
image
Netflix

Vanaf 5 april
Filmhuis/komedie, 2017
Regisseur: Brie Larson
Cast: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Joan Cusack, Mamoudou Athie

Oscarwinnares Brie Larson maakt haar regiedebuut met het filmhuisdrama Unicorn Store, dat het verhaal vertelt van een grillige schilderes van de kunstacademie. Wanneer ze van de school wordt gestuurd, begint ze aan een saaie kantoorbaan. Ook krijgt ze de kans van haar leven: een eenhoorn adopteren. Hoewel dat niet meteen duidelijk maakt wat we precies kunnen verwachten, belooft Unicorn Store een vrolijk geheel te zijn, met felle kleuren en blije muziek. Plus, er valt ook wel iets te zeggen voor een Samuel L. Jackson die een eenhoornwinkel runt.

18 Quicksand
image
Netflix

Vanaf 5 april
Thrillerserie, 2019
Maker: Camilla Ahlgren
Cast: Hanna Ardéhn, Felix Sandman, William Spetz

De Zweedse serie Quicksand komt van Camilla Ahlgren, die ook de populaire serie The Bridge heeft geschreven, en heeft iets weg van het populaire The Sinner. Zo zien we veel chaos, actie en bebloede gezichten. De serie speelt zich af in de Zweedse hoofdstad Stockholm, waar een moord wordt gepleegd op een elitaire kostschool. Net als in The Sinner zien we meteen wie er wordt gearresteerd; scholiere Maja wordt schuldig bevonden van het misdrijf en wordt afgevoerd naar het politiebureau. Naarmate de serie vordert, komen we steeds meer te weten over haar achtergrond, de onderlinge relaties met andere personages uit de serie en over recente gebeurtenissen op de school.

19 Our Planet
image
Netflix

Vanaf 5 april
Docuserie, 2019
Cast: David Attenborough

Na indrukwekkende documentaire-reeksen als Planet Earth en Blue Planet komen dezelfde makers met een nieuwe natuurserie in samenwerking met Netflix, genaamd Our Planet. In de serie krijgen we wederom prachtige beelden te zien van wat de natuur te bieden heeft, en ook worden de gevolgen van klimaatverandering in beeld gebracht. In de achtdelige serie zullen tientallen diersoorten aan bod komen, die in kwetsbare leefomgevingen voorkomen. Zo zijn beelden van de diepste krochten van de oceaan tot de levendigste delen van de jungle en de meest onbegaanbare Arctische uithoeken te zien.

20 Chilling Adventures of Sabrina (seizoen 2)
chilling-adventures-of-sabrina-seizoen-2
Netflix

Vanaf 5 april
Fantasy/Thrillerserie, 2019
Regisseur: Roberto Aguirre-Sacasa
Cast: Kiernan Shipka, Ross Lynch, Miranda Otto

Ook het tweede seizoen van Chilling Adventures of Sabrina belooft een spannend en doodeng avontuur te worden. De serie, die gebaseerd is op de stripboekenreeks van Sabrina The Teenage Witch (en bijbehorende serie), ging vorig jaar in premiere. In het eerste seizoen volgen we Sabrina, die half-mens half-heks is en moeite heeft haar "heksenleven" gescheiden te houden van haar "aardse leven". In het tweede seizoen komt de heks in haar, of ook wel haar duistere kant, prominenter naar voren, die voor veel zwarte magie, satanische praktijken en zelfs een heuse love triangle zorgt.

21 I Am Maris: Portrait of a Young Yogi
image
I am Maris

Vanaf 1 april
Documentaire, 2018
Regisseur: Laura Vanzee Taylor
Cast: Maris Degener

De 17-jarige Maris Degener lijdt aan angsten, depressies en anorexia, en probeert haar eigen weg naar haar genezing te vinden middels het beoefenen van yoga. Deze documentaire toont hoe een jonge vrouw doormiddel van yoga en meditatie haar oude en gezonde leven weer probeert terug te krijgen.

22 Snatch
image
Netflix

Vanaf 31 maart
Misdaadkomedie, 2000
Regisseur: Guy Ritchie
Cast: Jason Statham, Brad Pitt, Benicio del Toro

Dé cultfilm van Guy Ritchie uit 2000 waarin louche bokswedstrijd promoters, gewelddadige makelaars in weddenschappen, een Russische gangster, incompetente amateur-overvallers en Joodse juweliers allemaal vechten om een gigantische gestolen diamant op te sporen. Met een jonge Brad Pitt, Jason Statham, Benicio del Toro… Need we say more?

23 The Highwaymen
image
Netflix

Vanaf 29 maart
Misdaad, 2019
Regisseur: John Lee Hancock
Cast: Kevin Costner, Woody Harrelson, Kathy Bates

The Highwaymen volgt het verhaal van de legendarische detectives die boevenduo Bonnie en Clyde wisten te vangen. Als de volledige toewijding van de FBI en de laatste forensische technieken niet meer volstaan om Amerika’s meest beruchte criminelen te arresteren zetten twee voormalige Texas Rangers (Kevin Costner en Woody Harrelson) hun oldschool skills en onderboekgevoel in de strijd om de klus te klaren.

24 Santa Clarita Diet
2
Saeed Adyani/Netflix

Vanaf 29 maart
Comedy/Horror, 2017
Regisseur: Victor Fresco
Cast: Drew Barrymore, Timothy Olyphant, Liv Hewson

Deze Netflix-serie vertelt het verhaal van Sheila (Drew Barrymore) and Joel (Timothy Olyphant), een getrouwde makelaars koppel in Santa Clarita, Californië. Wanneer Sheila sterft, neemt hun leven een donkere wending. Sheila transformeert in een zombie en heeft daarom de hele dag trek in bloed. Mensenbloed. Ondertussen probeert het gezin zo normaal mogelijk te functioneren.

25 Inglourious Basterds
image
Netflix

Vanaf 26 maart
Actie-thriller, 2009
Regisseur: Quentin Tarantino
Cast: Brad Pitt, Christoph Waltz, Diane Kruger, Michael Fassbender

Inglorious Basterds werd eerder verwijderd van Netflix, maar is nu weer terug. Gelukkig maar. Dit meesterwerk van Quentin Tarantino met Brad Pitt, Diane Kruger en Christoph Waltz speelt zich af in Nazi Duitsland waar de jonge Joodse Shosanna Dreyfus uit is op wraak als alle Nazi kopstukken in haar filmtheater bijeenkomen, een gebeurtenis waar de “Basterds”, een guerrilla Joods-Amerikaanse soldatengroep, ook hoogte van heeft genomen.

26 Delhi Crime
image
Netflix

Vanaf 22 maart
Crimeserie, 2019
Makers: Richie Mehta
Cast: Shefali Shah, Rajesh Tailang, Rasika Dugal

De nieuwe serie Delhi Crime is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een 16-jarig meisje dat in 2012 in India slachtoffer werd van een groepsverkrachting. Nadat het nieuws van de gruwelijke daad naar buiten kwam was India in rep en roer. Commissaris Vartika Chaturvedi leidt een grondige zoektocht naar de daders.

27 The OA (seizoen 2)
image
Netflix

Vanaf 22 maart
Sci-fi, 2019
Makers: Brit Marling, Zal Batmanglij
Cast: Brit Marling, Emory Cohen

Hoewel het ernaar uitzag dat het eerste seizoen van de science-fiction serie The OA het enige seizoen zou blijven, werd vorig jaar bekend dat er toch een tweede seizoen zou komen. Dat duurde even, maar zonder grote aankondiging is het opeens zover. In het tweede seizoen blijkt Prairie, aka The OA, de schotwond van eind seizoen 1 te hebben overleefd. Ook al zijn er niet veel details bekend, één ding is zeker: we krijgen hoe dan ook opnieuw te maken met een surreëel mysterie.

28 Amy Schumer - Growing
image
Netflix

Vanaf 19 maart
Stand-up comedy, 2019
Cast: Amy Schumer

De Amerikaanse stand-up comedienne komt terug naar de streamingdienst met haar tweede show. In Growing geeft Schumer een verfrissende eerlijke en hilarische kijk op het huwelijk, zwangerschap en persoonlijke groei. Gefilmd in een theater in Chicago, vertelt de komiek over hoe het is om vrouw te zijn.

29 The Disappearance of Madeleine McCann
image
Netflix

Vanaf 15 maart
Docuserie, 2019

In 2007 was iedereen in de ban van de verdwijning van het Britse meisje Madeleine McCann, die op mysterieuze wijze verdween tijdens een vakantie in Portugal met haar ouders. Zo zou het meisje meegenomen zijn uit het vakantiehuis van het gezin. Tot op de dag van vandaag is het mysterie rondom het meisje nog niet opgelost. In deze docuserie komen alle details van de zaak aan het licht die tot nu toe bekend zijn, van alle verdachten tot de hysterische media-aandacht.

30 Blair Witch
image
Netflix

Vanaf 15 maart
Horror, 2016
Regisseur: Adam Wingard
Cast: James Allen McCune, Callie Hernandez, Corbin Reid

Gebaseerd op de horrorfilm uit 1999 The Blair Witch Project is deze versie uit 2016 minstens zo eng. Na het ontdekken van een videotape waarop hij zijn vermeende verdwenen zus Heather ziet, gaat James met een groep vrienden het bos in waar de beruchte Blair Witch zou wonen.

31 Queer Eye
image
Queer EyeNetflix

Vanaf 15 maart
Comedy, 2019
Regisseur: David Collins
Cast: Bobby Berk, Karamo Brown, Tan France

Het is eindelijk bekend wanneer het derde seizoen van Queer Eye op Netflix komt, en wel op 15 maart. Ook in seizoen 3 doen deze 'fab five' er alles aan om er een feestje van te maken. Zo komen ze met hippe tips, emotioneel geladen make-overs en oprechte ontboezemingen die allerlei gevoelens losmaken.

32 Love, Death + Robots
image
Netflix

Vanaf 15 maart
Sci-fi/ actie/ thriller, 2019
Regisseur: David Fincher en Tim Miller
Cast: Hayley McLaughlin, Helen Sadler, Stefan Kapicic

De regisseurs van House of Cards en Deadpool hebben de handen ineen geslagen en het resultaat is een bizarre filmserie. Het gaat om 18 korte animatiefilms waarin een breed scala aan maatschappelijke onderwerpen aan te pas komt, vertoont op een animatieve manier. Een tip voor animatie/actie/horror/sci-fi fans, of voor mensen die eens totaal iets anders willen proberen. Wij weten nog niet precies wat we ervan moeten vinden, maar benieuwd zijn we.

33 Turn Up Charlie
image
Turn Up Charlie

Vanaf 15 maart
Comedy, 2019
Regisseur: o.a. Matt Lipsey
Cast: Idris Elba, Frankie Hervey, Guz Khan

Netflix heeft niemand minder dan Idris Elba binnengehaald voor een nieuwe drama/comedy serie. Elba speelt een worstelende DJ die zijn carrière een boost probeert te geven. Dit gaat helaas niet geheel zoals gepland, waardoor de artiest moet bijklussen als oppas van een jong meisje dat nogal hoge eisen stelt.

34 Triple Frontier
image
Getty Images

Vanaf 13 maart
Misdaad, 2019
Regisseur: J.C. Chandor
Cast: Ben Affleck, Charlie Hunnam, Adria Arjona, Pedro Pascal

De loyaliteit van vijf oud-commando's wordt op de proef gesteld als ze bijeenkomen om het fortuin van een drugsbaron te stelen, met alle onbedoelde gevolgen van dien. Netflix omschrijft het als een 'epische overlevingsstrijd'. You had us at Pedro Pascal.

35 Effie Gray
nieuw-op-netfix-effie-gray
Netflix

Vanaf 11 maart
Drama, 2014
Regisseur: Richard Laxton
Cast: Dakota Fanning, Emma Thompson, Greg Wis

Effie Gray vertelt het waargebeurde negentiende eeuwse verhaal over Britse kunstcriticus John Ruskin's slechte huwelijk met tiener Euphemia Gray, gespeeld door Dakota Fanning, die er vervolgens een affaire met schilder John Everett Millais op nahoudt. Het script is geschreven door Emma Thompson, wiens man Jon Ruskin speelt in de film (ze ontmoetten elkaar op de set van de film Sense & Sensibility).

36 After Life
image
Netflix

Vanaf 8 maart
Comedy serie, 2019
Cast: Ricky Gervais, Tom Basden, David Bradley

Na de dood van zijn vrouw probeert journalist Tony (gespeeld door comedian Ricky Gervais) zijn nice-guy imago van zich af te schudden en ontpopt hij zich tot een impulsieve, anti-sociale man met alle hilarische gevolgen van dien. ‘Hell is other people’ is de slogan van deze Netflix Original serie, dat in combinatie met Gervais’ stoïcijnse acteerwerk belooft veel goeds.

37 Walk. Ride. Rodeo.
image
Walk. Ride. Rodeo

Vanaf 8 maart
Drama, 2019
Regisseur: Conor Allyn
Cast: Missi Pyle, Spencer Locke en Alyvia Alyn Lind

Deze Netflix-film vertelt het waargebeurde verhaal van Amberley Snyder, een succesvolle rodeorijdster die verlamd raakt na een auto-ongeluk. Daarmee valt haar grote droom in één klap in duigen. Toch is ze vastbesloten om weer in het zadel te klimmen. Een inspirerende film.

38 Blue Jasmine
image
Blue Jasmine

Vanaf 8 maart
Drama, 2013
Regisseur: Woody Allen
Cast: Cate Blanchett, Sally Hawkins, Alec Baldwin, Peter Sarsgaard

Cate Blanchett speelt de getroebleerde New Yorkse socialite/huisvrouw Jasmine French die na een crisis gedwongen is in te trekken bij haar zus in San Francisco. Jasmine worstelt met flashbacks aan haar oude, rijke leven terwijl ze een nieuw bestaan voor zichzelf probeert op te bouwen. Een strijd die ze lijkt te verliezen door haar eigen narcisme, een neerwaartse spiraal waar ze iedereen in haar leven – maar nog het meest zichzelf – in mee lijkt te sleuren.

39 Happy Feet Two
image
Happy Feet Two

Vanaf 1 maart
Animatiefilm, 2011
Regisseur: George Miller, Gary Eck
Acteurs: Elijah Wood, Robin Williams, Pink

De tapdansende pinguïn Mumble keert terug op je beeldscherm in het vervolg op de animatiefilm Happy Feet. Deze keer heeft Mumble’s zoon Erik grote moeite om zijn groove te vinden, en gaat hij opzoek naar zijn dansgevoel. Voor het kind in jou is dit de perfecte film tijdens het paasweekend.

40 De Tweeling
image
Netflix

Vanaf 1 maart
Oorlogsdrama, 2002
Regisseur: Ben Sombogaart
Cast: Thekla Reuten, Ellen Vogel, Gudrun Okras

Deze inmiddels klassieker uit 2002 naar de gelijknamige bestseller van Tessa de Loo uit 1994 vertelt het tragische verhaal van tweelingzussen Lotte (Thekla Reuten) en Anna Bamberg (gespeeld door Nadja Uhl) die na de dood van hun ouders gescheiden opgroeien. Anna blijft in Duitsland en moet haar hele leven hard werken voor anderen. Lotte verhuist naar een Nederlandse familie die haar op het eerste gezicht alle kansen biedt. Anna trouwt met een SS-officier die aan het einde van de oorlog sneuvelt. Lottes verloofde wordt vermoord in Auschwitz. Vijftig jaar na hun laatste, pijnlijke ontmoeting, komen ze elkaar weer tegen in een kuuroord en proberen ze hun weg naar elkaar terug te vinden.

41 Mamma Mia
image
Universal

Vanaf 1 maart
Comedy, 2008
Regisseur: Phyllida Lloyd
Cast: Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Christine Baranski, Julie Walters

Plan maar alvast een filmavond in, want de populaire musicalfilm Mamma Mia staat op Netflix, met o.a. Amanda Seyfried, Meryl Streep, Pierce Brosnan en Colin Firth. Het vervolg van Mamma Mia verscheen vorig jaar in de bios, dus een kleine throwback naar 2008 is nooit verkeerd. De film vertelt het verhaal van Sophie (Seyfried), die gaat trouwen op het Griekse eiland waar ze samen met haar moeder (Streep) woont. Voor haar bruiloft nodigt ze haar drie potentiële vaders uit, wat natuurlijk alleen maar voor chaos kan zorgen. Vergeet daarbij niet de ellenlange playlist aan ABBA-nummers. Meer redenen om te kijken heb je niet nodig, toch?

42 Legends of the Fall
image
Columbia TriStar

Vanaf 1 maart
Drama, 1994
Regisseur: Edward Zwick
Cast: Brad Pitt, Anthony Hopkins, Aidan Quinn, Julia Ormond, Henry Thomas

De legendarische dramafilm Legends of the Fall (mét jonge Brad Pitt) is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse schrijven Jim Harrison. Een familie van een vader en vier zoons valt uit elkaar als zoon Sam (Pitt) besluit te gaan vechten in de Eerste Wereldoorlog, tegen de wil in van zijn vader. De film viel flink in de prijzen: zo won Legends of the Fall een Oscar voor beste cinematografie en maar liefst vier Golden Globes voor voor beste dramafilm, beste regie, beste filmmuziek (van James Horner) en beste hoofdrolspeler (Brad Pitt).

43 Northern Rescue
image
Netflix

Vanaf 1 maart
Drama, 2019
Makers: Mark Bacci, David Cormican, Dwayne Hill
Cast: William Baldwin, Kathleen Robertson, Amalia Williamson, Spencer MacPherson, Taylor Thorne, Sebastien Roberts

In deze nieuwe dramaserie zien we één van de Baldwin-broers weer in actie. Letterlijk, want hij speelt een commandant bij de reddingsbrigade. Na de plotselinge dood van zijn vrouw verhuist John West, wat zo heet 'ie, met zijn drie kinderen naar de plaats waar hij opgroeide, Turtle Island Bay. Daar struggelt het gezin niet alleen met de nieuwe omgeving, maar ook met de dood van hun vrouw en moeder.

44 Jurassic Trilogie
image
Netflix

Vanaf 1 maart
Jurassic Park (1993), The Lost World: Jurassic Park (1997), Jurassic Park III (2001)

Alle dino fans en nineties kids kunnen hun hart ophalen. Per 1 maart lanceert de originele Jurassic Park trilogie op Netflix. De films werden destijds gezien als een mijlpaal op het gebied van computer gegenereerde beelden, en zijn tot op de dag van vandaag de succesvolste Steven Spielberg films ooit.

45 The Pursuit of Happyness
image
Netflix

Vanaf 1 maart
Drama, 2006
Regisseur: Gabriele Muccino
Cast: Will Smith, Thandie Newton, Jaden Smith

The Pursuit of Happyness is een film naar het gelijknamige boek dat gebaseerd is op het waargebeurde verhaal van Chris Gardner, een vader die ondanks veel tegenslag het geluk probeert te vinden en een goed bestaan voor zijn zoontje probeert te regelen. Will Smith speelt Gardner en Smiths zoontje Jaden (destijds 8 jaar oud) vertolkt ook de rol van zijn zoon in de film. Het verhaal speelt zich af in 1981, in San Francisco. Vooral de scene waar Gardner en zijn zoon een avond gedwongen in de wc van een metrostation moeten doorbrengen bezorgt iedere koele kikker betraande ogen.

46 Friends with Benefits
image
Screen Gems

Vanaf 1 maart
Rom-com, 2011
Regisseur: Will Gluck
Cast: Mila Kunis, Justin Timberlake

Jamie (Kunis) en Dylan (Timberlake) zijn allebei van mening dat seks iets is dat geen emotionele waarde hoeft te hebben. Al snel besluiten ze een platonische relatie aan te gaan waarbij ze alleen afspreken voor nachtelijke avonturen. En dat zónder gevoelens of emotionele band. Klinkt heel simpel, maar zal het ze lukken?

47 Isn't It Romantic
image
Warner Bros.

Vanaf 28 februari
Romantische comedy, 2019
Regisseur: Todd Strauss-Schulson
Cast: Rebel Wilson, Liam Hemsworth, Adam DeVine, Priyanka Chopra

Natuurlijk komt er ook dit jaar weer een ultieme Valentijnsfilm in de bioscoop. Rebel Wilson speelt de hoofdrol in Isn't It Romantic, waarin ze een New Yorkse speelt die op een gegeven moment haar hoofd bezeert en knock-out gaat. Wanneer ze wakker wordt in het ziekenhuis blijkt dat ze terecht is gekomen in een soort fantasiewereld die sterk doet denken aan een typische romantische comedy.

48 Dirty John: The Dirty Truth
image
Netflix

Vanaf 27 februari
Documentaire, 2019
Regisseur: Sarah Mast
Cast: Paige McGarvin, Keri Bunkers, Johnson Cooley, Jordan Block

Eerder verscheen de nieuwe serie Dirty John op Netflix (verderop in deze lijst), maar sinds kort staat ook het waargebeurde verhaal op de streamingdienst. Het was al bekend dat Dirty John gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, en daarvan is nu een documentaire gemaakt. In de documentaire draait het om de échte John Meehan, waarbij ook de echte Debra Newell en haar dochter Terra hun verhaal zullen doen. Daarnaast zien we echte foto's van John, krijgen we een inkijkje in zijn strafzaak en krijgen we details te horen van zijn criminele loopbaan.

49 Suburra
Suburra

Vanaf 22 februari
Actie, 2018
Regisseur: Giuseppe Capotondi
Cast: Alessandro Borghi, Giacomo Ferrara, Eduardo Valdarnini

Deze Italiaanse Maffia-serie is voor alle liefhebbers van de Netflix-hit Gomorra. Suburra speelt zich niet af in Napels maar in het hart van de Italiaanse hoofdstad Rome. Een bloedstollende serie waarin we het leven volgen van drie jongens die door omstandigheden met elkaar in contact zijn gekomen in de georganiseerde misdaad. De serie toont de Romaanse maffia, corrupte politici en corruptie binnen het Vaticaan. Na een succesvol eerste seizoen is nu het tweede seizoen van deze Netflix-serie te bekijken.

50 Paddleton
image

Vanaf 22 februari
Drama/komedie, 2019
Director: Alex Lehmann
Stars: Mark Duplass, Ray Romano, Alexandra Billings

Deze Amerikaanse film toont de onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee buren dat onverwacht transformeert tot emotionele reis wanneer de jongere man wordt gediagnosticeerd met terminale kanker. Plotseling geconfronteerd met hun sterfelijkheid, besluiten de twee mannen (die hun vrije tijd besteden aan het spelen van een spel dat ze Paddleton hebben genoemd) om op reis te gaan.

51 Chef's Table: Volume 6
image
Netflix

Vanaf 22 februari
Realityserie, 2019
Regisseur: David Gelb

Er blijven maar nieuwe seizoenen komen van Chef's Table - en terecht, want de voor een Emmy genomineerde serie is steengoed. In alweer het zesde deel zien we opnieuw culinaire sterren van over de hele wereld die zich in de bovenste regionen van de gastronomie begeven. Zo zien we wederom de meest innovatieve gerechten en de meest verleidelijke desserts voorbijkomen. Bon appétit!

52 Grace of Monaco
image
The Weinstein Company

Vanaf 21 februari
Drama, 2014
Regisseur: Olivier Dahan
Cast: Nicole Kidman, Tim Roth, Frank Langella

Nicole Kidman speelt Grace Kelly, de actrice slash stijlicoon slash prinses van Monaco. Na haar grote doorbraak in Hollywood en het winnen van een Oscar in 1955, ontmoet Grace de prins van Monaco, Reinier III. Ze geeft haar acteercarrière voor hem op en wordt de iconische prinses van Monaco. Deze film portretteert haar glamoureuze leven, van actrice tot prinses, en laat daarbij zien dat haar nieuwe rol in het koningshuis van Monaco lang niet altijd over sprookjes gaat.

53 The Holiday
image
Columbia Pictures

Vanaf 15 februari
Romantische comedy, 2006
Regisseur: Nancy Meyers
Cast: Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law, Jack Black

Een beetje laat (want waar was The Holiday tijdens de kerstdagen?), maar beter te laat dan nooit. Dit is een film met een happy end: zie Iris en Amanda (Kate Winslet en Cameron Diaz) die niks met elkaar gemeen hebben, behalve hun oneindige pech met mannen. De dames ruilen van huis (lees: villa en pitoreske boshut) en vinden hun droomman. Geloofwaardig? Misschien niet, maar romantisch is 'ie wel.

54 Dirty John (seizoen 1)
image
Netflix

Vanaf 14 februari
Thrillerserie, 2018
Maker: Alexandra Cunningham
Cast: Connie Britton, Eric Bana, Juno Temple

Deze nieuwe serie vertelt het waargebeurde podcast-verhaal van zakenvrouw Debra Newell, wiens leven bergafwaarts gaat sinds ze valt voor de charmes van de manipulatieve oplichter John Meehan. Ze raakt verstrikt in zijn web - en daarmee in zijn criminele leven.

55 Homeland (seizoen 7)
image
Netflix

Vanaf 12 februari
Dramaserie, 2018
Maker: Gideon Raff
Cast: Claire Danes, Elizabeth Marvel, Maury Sterling, Linus Roache, Jake Weber, Morgan Spector, Mandy Patinkin

In het zevende seizoen keert Claire Danes terug als Carrie Mathison. Ze heeft haar baan in het Witte Huis verlaten en woont nu met haar zus Maggie. Carrie neemt de belangrijke taak op zich om het lot van 200 mensen te redden, in navolging op de arrestaties in seizoen 6.

56 Nailed It! Mexico
image
Netflix

Vanaf 8 februari
Realityserie, 2019
Regisseur: Paul Starkman
Cast: Omar Chaparro, Anna Ruiz

Na de eerste versie van het populaire Nailed It!, waarin amateurbakkers (soms hilarische) creaties maken om zo een geldprijs te winnen, komt er nu een nieuw seizoen in Mexico. Wat je kunt verwachten? Vooral veel plezier, fondant en heerlijk mislukte baksels waardoor je je nog niet zo slecht voelt over je eigen prestaties in de keuken.

57 Remastered: The Two Killings of Sam Cooke
image
Netflix

Vanaf 8 februari
Documentaire, 2019
Regisseur: Kelly Duane
Cast: Sam Cooke

Sam Cooke was een van de meest invloedrijke soulzangers van de jaren zestig. Hij was echter niet alleen een dynamische ster op het podium, ook maakte Cooke zich sterk voor de burgerrechtenbeweging in de Verenigde Staten. Zijn tragische dood op 33-jarige leeftijd riep behoorlijk wat vragen op. Tekende Cooke door zijn uitgesproken mening zijn eigen doodvonnis? In deze documentaire wordt het leven van Cooke onder de loep genomen, inclusief interviews met Smokey Robinson, Quincy Jones, Jim Brown en Billy Davis.

58 Gangster Squad
nieuw-op-netflix
Netflix

Vanaf 8 februari
Actie, 2013
Regisseur: Ruben Fleischer
Cast: Josh Brolin, Ryan Gosling, Sean Penn, Nick Nolte, Emma Stone

Deze film met Emma Stone en Ryan Gosling (die daarna ook samen hebben gespeeld in Crazy, Stupid, Love en La La Land) speelt zich af in het Los Angeles van 1949. Een maffiabende terroriseert de stad, en om die te bestrijden, vormen een aantal politieagenten en detectives samen de zogenaamde "gangster squad".

59 Kevin Hart's Guide to Black History
Ellen Degeneres Kevin Hart Oscars
Getty Images

Vanaf 8 februari
Comedyspecial, 2019
Regisseur: Tom Stern
Cast: Kevin Hart, Saniyya Sidney, Lil Rel Howery

Hoewel hij niet meer de prestigieuze Oscars gaat presenteren op 24 februari, verschijnt Kevin Hart wel op Netflix met een vermakelijke en leerzame comedyspecial. Hart bespreekt de meest fascinerende bijdragen van onbekende zwarte helden uit de geschiedenis, en doet dat op zijn eigen humoristische wijze.

60 Fifty Shades of Grey
image
Focus Features

Vanaf 6 februari
Romantisch drama, 2015
Regisseur: Sam Taylor-Johnson
Cast: Dakota Johnson, Jamie Dornan

Ja, eindelijk is het zover: Fifty Shades komt naar Netflix. Er werd al langere tijd gespeculeerd over de eventuele komst van de erotisch getinte trilogie, maar tot op heden bleef het slechts bij geruchten. Nu heeft de streamingdienst in ieder geval de komst van de eerste film bevestigd, waarschijnlijk in het kader van Valentijnsdag. Mocht je Fifty Shades nog niet gezien hebben, geef het dan zeker een kans. De verhaallijn is misschien niet de allersterkste, maar dan is er nog altijd Jamie Dornan.

61 Velvet Buzzsaw
velvet-buzzsaw-netflix-film
Netflix

Vanaf 1 februari
Psychologische thriller, 2019
Regisseur: Dan Gilroy
Cast: Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Zawe Ashton

De film Velvet Buzzsaw ging op 27 januari in première tijdens het Sundance Film Festival en staat sinds 1 februari op Netflix. De film kreeg niet alleen steengoede kritieken, ook is het een enigszins luchtige film die je met plezier kunt kijken op doordeweekse avond. Mits je een beetje van zwartgallige humor houdt, dat wel. De film speelt zich af in de kunstwereld en vertelt het verhaal van de gevreesde criticus Morf Vandewalt (gespeeld door Jake Gyllenhaal, inclusief artsy bril), de kille galeriehouder Rhodora Haze (Rene Russo) en een ambitieuze assistent Josephina (Zawe Ashton) die aan een aantal schilderijen komen van een onbekende overleden kunstenaar met de naam Vetril Dease. Al snel blijkt dat er iets niet helemaal goed is met de kunstwerken...

62 Goodfellas
image
Warner Bros.

Vanaf 1 februari
Crime, 1990
Regisseur: Martin Scorsese
Cast: Robert De Niro, Ray Liotta, Joe Pesci, Lorraine Bracco, Paul Sorvino

Het regent maffia op Netflix, want naast Gangster Squad verschijnt ook de klassieker Goodfellas op de streamingdienst. Het gangsterdrama vertelt het verhaal van maffiafiguur Henry Hill, wiens grote dromen toch anders lopen dan gehoopt. Een aangrijpend drama, mét een jonge Robert DeNiro.

63 Gone Girl
Gone Girl

Vanaf 1 februari
Drama/Thriller, 2019
Regisseur: David Fincher
Cast: Ben Affleck, Rosamund Pike en Neil Patrick Harris

Nick (Ben Affleck) en Amy Dunne (Rosamund Pike) zijn vijf jaar getrouwd. De ochtend van de heugelijke dag begint Nick echter te twijfelen aan zijn huwelijk. Dan blijk Amy plotseling vermist te zijn. Hij schakelt direct de politie waarin alle aanwijzingen duiden op Nick. Een meeslepend verhaal waarop je tot het einde geboeid op het puntje van je stoel zit te kijken.

64 Russian Doll
image
Netflix

Vanaf 1 februari
Drama/Comedyserie, 2019
Makers: Natasha Lyonne, Amy Poehler, Leslye Headland
Cast: Natasha Lyonne, Greta Lee, Yul Vazquez, Elizabeth Ashley, Charlie Barnett

Orange Is The New Black-actrice Natasha Lyonne keert terug in de gloednieuwe Netflix-serie Russian Doll. Ze speelt de 36-jarige Nadia, die steeds opnieuw doodgaat op haar eigen verjaardag en daardoor in een surrealistische tijdlus terecht komt. Die moet ze zien te doorbreken, maar dan moet je eerst natuurlijk wel weten waarom je er überhaupt in zit.

65 Sleepless in Seattle
image
TriStar Pictures

Vanaf 1 februari
Romantische comedy, 1993
Regisseur: Nora Ephron
Cast: Tom Hanks, Meg Ryan

Een van 's werelds meest bekende rom-coms komt naar Netflix, net op tijd voor Valentijnsdag. Tom Hanks speelt de alleenstaande vader Sam Baldwin, die na het overlijden van zijn vrouw Maggie besluit te verhuizen naar Seattle om daar een nieuw leven te beginnen. Hij doet zijn emotionele verhaal op de radio, waarmee hij niet alleen vele vrouwen ontroerd, maar ook de verloofde journaliste Annie.

66 Pose
Netflix

Vanaf 31 januari
Dramaserie, 2018
Makers: Ryan Murphy, Brad Falchuk, Steven Canals
Cast: Mj Rodriguez, Billy Porter, Evan Peters

Dit drama speelt zich af in de jaren tachtig en onderzoekt de ball room-cultuur, de sociale en literaire scene, en de opkomst van het yuppie-milieu in New York.

67 Black Earth Rising
Netflix

Vanaf 25 januari
Dramaserie
Makers: Hugo Blick
Cast: Michaela Coel, John Goodman, Abena Ayivor

Aangenomen door een mensenrechtenadvocaat na de Rwandese genocide, komt jurist Kate Ashby oog in oog te staan met haar verleden. Ze gaat namelijk aan de slag met verschillende oorlogsmisdaden.

68 Suits (seizoen 6)
Netflix

Vanaf 25 januari
Dramaserie, 2016
Makers: Doug Liman, David Bartis
Cast: Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Meghan Markle, Rick Hoffman, Gina Torres

Het wachten is bijna voorbij, want het tweede deel van Suits seizoen 6 staat binnenkort eindelijk op Netflix. In het tweede deel gaat het verhaal verder: Mike is na zijn verblijf in de gevangenis weer op vrije voeten en zal terugkeren in de advocatuur (en naar Rachel a.k.a. Meghan Markle).

69 Conversations With A Killer: The Ted Bundy Tapes
image
Netflix

Vanaf 24 januari
Docuserie, 2019
Regisseur: Joe Berlinger

Ted Bundy was een Amerikaanse seriemoordenaar in de jaren '70 die vele moorden, verkrachtingen en ontvoeringen op zijn naam heeft staan. Hoewel de crimineel in 1986 overleed in zijn cel, zijn er recente interviews, archiefbeelden en geluidsopnamen vanuit de dodencel opgedoken die een onthutsend portret van de bekende seriemoordenaar schetsen.

70 Fyre: The Greatest Party That Never Happened
image
Instagram

Vanaf 18 januari
Documentaire, 2018
Regisseur: Chris Smith

Wie herinnert het zich nog? Het 'luxueuze' Fyre festival op de Bahama's met tickets voor prijzen boven de €10.000 tot €200,000, georganiseerd door R&B-artiest Ja Rule. Het festival was binnen de kortste keren uitverkocht, maar eenmaal daar troffen bezoekers een armoedig en chaotisch festijn aan. Wat was er gebeurd? En wie was verantwoordelijk voor deze grote flop? Documentairemaker Chris Smith ging op onderzoek uit.

71 EDtv
Universal Pictures

Vanaf 18 januari
Comedy, 1999
Regisseur: Ron Howard
Cast: Matthew McConaughey, Jenna Elfman, Woody Harrelson

Het leven van Ed is er niet bepaald eentje waar boeken over geschreven worden en films over gemaakt worden. Hij heeft een slechte baan en ook aan zijn familie heeft hij niet veel. Dat alles verandert als hij opeens 24/7 wordt gevolgd met een camera. Zijn leven wordt ineens een stuk interessanter.

72 Grace and Frankie
Netflix

Vanaf 18 januari
Comedy series
Makers: Marta Kauffman, Howard J. Morris
Cast: Jane Fonda, Lily Tomlin, Martin Sheen

De deftige Grace en de excentrieke Frankie zijn verre van vrienden, maar als hun echtgenoten op elkaar verliefd worden, bloeit tussen hen ook een vriendschap op. Vanaf 18 januari zal het vijfde seizoen te zien zijn op Netflix.

73 Yummy Mummies
Yummy mummies

Vanaf 18 januari
Series
Cast: Lorinska Merrington, Jane Scandizzo, Rachel Watts

Het is een en al drama down-under met deze glamoureuze aanstaande moeders, die alles uit de kast halen om zich voor te bereiden op de komst van hun baby. Bekijk hoe deze vier meiden zich opmaken voor het moederschap.

74 Pitch Perfect
Universal Pictures

Vanaf 18 januari
Comedy, 2012
Regisseur: Jason Moore
Cast: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Brittany Snow

De eerste film uit de komische reeks over a cappella-groep The Barden Bellas staat halverwege januari op Netflix. Zeven totaal verschillende meiden nemen het op tegen een andere a cappella-groep van hun universiteit om zo mee te kunnen doen aan de nationale competitie. Met onder andere Rebel Wilson en Anna Kendrick.

75 Sex Education (seizoen 1)
image
Netflix

Vanaf 11 januari
Dramaserie, 2018
Maker: Laurie Nunn
Cast: Asa Butterfield, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa

Als onzekere tiener kan een moeder die tegelijkertijd therapeut is zeker helpen bij bepaalde problemen. De onzekere Otis heeft daarmee alle antwoorden op het gebied van seks binnen handbereik, en laat de rebelse klasgenote Maeve nu net een sekstherapiepraktijk willen openen op school. Alle vreemde en hilarische seksproblemen van tieners passeren de revue. Heerlijk vermakelijk.

76 ReMastered: Massacre at the Stadium
Netflix

Vanaf 11 januari
Documentaire, 2018
Regisseur: Bent-Jorgen Perlmutt
Cast: Victor Jara

Deze documentaire over de Chileense volkszanger Victor Jara die vermoord werd in de eerste dagen van het Pinochet-regime en is de nieuwste documentaire in de Netflix-reeks ReMastered waarin de mysterieuze moorden op bekende zangers, eerder ook Bob Marley, worden onderzocht. Jara was prominent lid van de Chileense Communistische Partij en was een van de eersten die naar het National Stadium in het land werd gebracht waar hij werd gemarteld en vermoord.

77 Lionheart
Lionheart

Vanaf 4 januari
Comedy, 2018
Regisseur: Genevieve Nnaji
Cast: Genevieve Nnaji, Nkem Owoh, Pete Edochie

Deze Nigeriaanse film onder regie van en tevens hoofdrolspeelster Genevieve Nnaji is de eerst film die Netflix heeft aangekocht van het Afrikaanse land (eerder deze week werd bekend dat er eindelijk een eerste Netflix Originals film komt geproduceerd in Afrika met een complete Afrikaanse cast). Het vertelt het verhaal van Adaeze Obiagu die de touwtjes in handen moet nemen van het bedrijf van haar vader als hij daar als gevolg van gezondheidsproblemen niet meer toe in staat is. Met lovende kritieken ontvangen en een 8,9 op IMDB.com.

78 Tidying Up with Marie Kondo
YouTube

Vanaf: 1 januari
Documentaire, 2018
Makers:
Cast: Marie Kondo

Na het verkopen van zo'n 11 miljoen boeken wereldwijd, en na het krijgen van heel wat media-aandacht de afgelopen jaren krijgt de opruimgoeroe Marie Kondo nu ook haar eigen Netflix-serie. In Tidying Up with Marie Kondo helpt de Japanse, bekend om haar organiseerskills in huis, verschillende koppels om hun rommel uit de weg te ruimen. Zo laat ze op innovatieve wijze zien hoe je kunt opruimen en voor geluk kunt kiezen. In de eerste trailer ontmoet ze een stel dat een kamer moet klaarmaken voor hun nieuwe baby, en een weduwe die niet weet niet of ze de kracht heeft om haar de spullen van haar overleden man los te laten. Het komt allemaal neer op één vraag: geeft het vreugde als je werkomgeving en huis opgeruimd is? De serie van acht afleveringen begint op 1 januari. Een nieuw jaar, een nieuwe jij? Bekijk de trailer hier.

79 The Bridge (seizoen 4)
The Bridge

Vanaf 1 januari
Crime, 2018
Cast: Sofia Helin, Rafael Pettersson, Sarah Boberg

Eindelijk staat het vierde seizoen van de razend populaire Deens-Zweedse serie op Netflix vanaf januari! We zullen geen spoilers weggeven, behalve dat het complete seizoen op 1 januari op de streamingdienst staat. Perfect om nieuwjaarsdag te bingen op de bank met oliebollen op schoot.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV