Nieuw op Netflix: nieuwe films en series geselecteerd door Vogue

Van het nieuwe seizoen van Dark tot de nieuwste Originals en films – dit is er allemaal nieuw op Netflix.

persbeeld van el oasis, spin off van vis a vis
Netflix

Soms zie je door de bomen het bos niet meer op Netflix, en lijkt het alsof je steeds maar weer dezelfde opties voorgeschoteld krijgt op basis van je kijkhistorie. Maar geen paniek: Vogue selecteert wekelijks de nieuwste door Netflix geüploade films en series die je echt wil zien. Wat is er allemaal nieuw op Netflix in juni en juli 2020 en wat waren de hoogtepunten van de afgelopen maanden? Van net verschenen Netflix Originals tot klassiekers, er is voor ieder wat wils.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 I'm Thinking of Ending Things

Vanaf 4 september
Thriller/drama, 2020
Maker: Charlie Kaufman
Cast: Jesse Plemons, Jessie Buckley, Toni Collette

Als je zin hebt in een film die lekker wegkijkt, kun je beter even doorscrollen – tóch is I'm Thinking of Ending Things een film die absoluut een plekje op je watchlist verdient. Regisseur Charlie Kaufman neemt je mee op een vervreemdende en ontwapenende reis naar de schoonfamilie van 'Young Woman', waarbij niets is wat het lijkt.

2 Undercover (S02)

Vanaf 6 september
Thriller/misdaad, 2020
Maker: Eshref Reybrouck, Frank Devos
Cast: Tom Waes, Anna Drijver, Elise Schaap, Frank Lammers

De spannende Vlaams-Nederlandse serie Undercover is terug voor een nieuw seizoen! Daar valt weinig over te klagen, buiten het feit dat je elke week moet wachten op een nieuwe aflevering (bingen zit er dus helaas niet in). In het tweede gedeelte werkt Kim de Rooij (Anna Drijver) inmiddels als onderzoeksjournalist, en is Bob (Tom Waes) nog steeds agent. Ze krijgt de El Dorado Ranch in het vizier, waar illegale wapens naar Syrië worden verhandeld. Dat is – en je verwacht het al – wederom aanleiding voor een spannende undercovermissie.

3 Rupaul's Drag Race

Vanaf 30 augustus
Reality serie, 2020
Maker: RuPaul Charles
Cast: Jaida Essence Hall, Crystal Methyd, Gigi Goode

RuPaul's Drag Race krijgt binnenkort eindelijk een Nederlandse versie – Holland's Drag Race gepresenteerd door Fred van leer – maar tot die tijd hebben we onze ogen nog even gericht op het Amerikaanse drag talent. Het twaalfde seizoen van de hitserie waarin drag queens de strijd aangaan voor de felbegeerde crown staat nu op Netflix – en het is er weer eentje gevuld met een hoop hilariteit, drama en eleganza extravaganza.

4 The Laywer (seizoen 1)

Vanaf 1 september
Thriller/drama, 2018
Maker: Jens Lapidus
Cast: Alexander Karim, Malin Buska

The Laywer, ook wel 'Advokaten', is een nieuwe Zweeds-Deense thriller van de makers van het geprezen The Bridge. De serie draait om Frank en zijn adoptiezus Sara, die na de moord op hun ouders gescheiden opgroeiden in twee aparte pleeggezinnen. Frank is een succesvolle advocaat geworden, Sarah een politieagente. In het drama openen de twee de zoektocht naar de moordenaar van hun ouders, wat niet zonder gevolgen komt.

5 Million Dollar Beach House (seizoen 1)

Vanaf 26 augustus
Reality serie, 2020
Cast: James Giugliano, JB Andreassi, Michael Fulfree

Na het succes van Selling Sunset lijkt de wereld geobsedeerd te zijn met miljoenenvilla's en de mensen die ze verkopen. Wellicht vandaar dat Netflix nu met een nieuwe realtor reality show komt, namelijk Million Dollar Beach House. De serie volgt een aantal jonge makelaars die de duurste villa's in de Hampton's in hun portfolio hebben zitten. In een wereld waar niets te veel (en te duur) lijkt, ontwikkelt zich het ene na het andere drama.

6 Enola Holmes

Vanaf 23 september
Avontuur, 2020
Maker: Harry Bradbeer
Cast: Millie Bobby Brown, Henry Cavill, Sam Claflin

Op de ochtend van haar zestiende verjaardag, verdwijnt de moeder van Enola Holmes, gespeeld door Stranger Things-ster Millie Bobby Brown. Vervolgens komen haar broers Sherlock – ja, Sherlock Holmes – en Mycroft terug naar huis met het plan Enola naar een kostschool te sturen. Enola slaat op de vlucht om haar wilde moeder (gespeeld door niemand minder dan Helena Bonham Carter) terug te vinden. Eén groot avontuur met een geweldige cast.

7 A Star is Born

Vanaf 20 augustus
Drama, 2020
Maker: Bradley Cooper
Cast: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott

Dat er geruchten ontstonden na de première van A Star is Born dat Lady Gaga en Bradley Cooper een romance zouden hebben is niet héél vreemd: de chemie tussen de twee sterren spat van het scherm. In de remake van deze Hollywood-klassieker volgen we Jack, een wereldberoemde countryzanger, en Ally, een ingetogen zangeres met veel potentie – en hoe hun ontmoeting beide levens drastisch verandert.

8 Selling Sunset (seizoen 3)

Vanaf 7 augustus
Reality serie, 2020
Cast: Mary Fitzgerald, Brett Oppenheim, Jason Oppenheim

Een beetje over de top, maar Selling Sunset is dé reality serie waar iedereen het op dit moment over heeft. De serie volgt de makelaars van Oppenheim Group, die in Los Angeles de duurste huizen aan rijke klanten verkoopt. En met al die grote ego's gaat dat natuurlijk gepaard met een flinke dosis drama.

9 Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy vs. The Reverend

Vanaf 5 augustus
Komedie, 2020
Makers: Robert Carlock, Tina Fey
Cast: Ellie Kemper, Jane Krakowski, Tituss Burgess

Fans van Unbreakable Kimmy Schmidt lieten wereldwijd een traantje toen Netflix bekendmaakte dat we met seizoen vier afscheid van de absurd humoristische serie. Maar tot ieders verrassing verscheen plots een special op de streamingsdienst met Kimmy, Titus, Jacqueline en Lilian. En niet zo maar een: Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy vs. The Reverend is een interactieve special waarbij jij zelf keuzes maakt voor de karakters en dat allesbepalend is voor hoe het verhaal afloopt.

10 The Judge

Vanaf 1 augustus
Drama/misdaad, 2014
Regisseur: David Dobkin
Cast: Robert Downey Jr, Robert Duvall, Leighton Meester

De meedogenloze advocaat Hank krijgt te horen dat zijn moeder is overleden, waardoor hij genoodzaakt is weer in contact te komen met zijn vader (die toevallig ook rechter is). Als hij eenmaal op bezoek is, krijgt hij te horen dat zijn vader verdacht wordt in een moordzaak. Hank besluit de situatie tot op de bodem uit te zoeken, wat verandering brengt in de relatie met zijn vader.

11 American Sniper

Vanaf 1 augustus
Actie, 2014
Regisseur: Clint Eastwood
Cast: Bradley Cooper, Sienna Miller, Jonathan Groff

American Sniper is een Amerikaanse actiefilm uit 2014 onder regie van Clint Eastwood. Het verhaal is gebaseerd op de memoires van de Amerikaanse scherpschutter Chris Kyle, die de naam van dodelijkste schutter aller tijden draagt. Zo heeft hij tussen 1999 en 2009 de meeste doelwitten gedood in de geschiedenis van de Verenigde Staten, en speelde hij een grote rol in de terreurbestrijding na 9/11.

12 Vis a Vis: El Oasis
persbeeld van el oasis, spin off van vis a vis
Netflix

Vanaf 31 juli
Drama/thriller, 2020
Maker: Iván Escobar
Cast: Maggie Civantos, Najwa Nimri, Itziar Castro, Lucas Ferraro

Goed nieuws voor alle fans van het succesvolle Vis a Vis, het Spaanse antwoord op Orange is the New Black. Macarena en Zulema keren in de spin-off van deze serie niet terug als vijanden, maar compagnons: ze gaan samen op pad en willen nog één grote slag slaan voor hun wegen scheiden. Verwacht hoe dan ook een explosief seizoen, want dit duo – beide bekend om hun behoorlijk intrigerende karakter – is er een om te onthouden.

13 Sugar Rush (seizoen 3)

Vanaf 31 juli
Real life/culinair, 2020
Met: Candace Nelson, Adriano Zumbo

Fan van Heel Holland Bakt? Dan wil je het derde seizoen van Sugar Rush, waarbij je tanden spontaan uit je mond vallen, meteen aan je kijklijst toevoegen. De insteek mag dan íets Amerikaanser dan we gewend zijn, genieten blijft het zeker. Want hoe je het ook wendt of keert: je hebt bakkers ongetwijfeld nog nooit zo snel de meest spectaculaire cupcakes en taarten uit de grond zien stampen.

14 Good Girls (seizoen 3)

Vanaf 26 juli
Comedy-crime serie, 2020
Maker: Jenna Bans
Cast: Christina Hendricks, Retta, Mae Whitman

Wat begon met een onschuldige overval in seizoen één van Good Girls, is inmiddels uitgelopen tot een ware catastrophe. Ruby, Beth en Annie zijn verwikkeld geraakt in de onderwereld en weten zich niet los te werken uit de greep van – de sexy – cartel-baas Rio. Totdat... nou ja daarvoor moet je de laatste aflevering van seizoen twee hebben gezien. Die gigantische cliffhanger heeft eindelijk een vervolg: het derde seizoen van Good Girls is nu te zien op Netflix.

15 Down to Earth with Zac Efron

Vanaf 10 juli
Documentaireserie, 2020
Cast: Zac Efron, Darin Olien, Carmen Yulín Cruz

Goed, Zac Efron kon al zingen, dansen én acteren, maar mag nu ook wereldreiziger aan zijn curriculum vitae toevoegen. In Down to Earth with Zac Efron reist hij de wereld over samen met wellness expert Darin Olien. In de docuserie gaat het duo opzoek naar bijzondere voorbeelden van mensen en gemeenschappen die op een gezonde, duurzame manier leven. Wie Twitter heeft zal deze serie niet ontgaan zijn, want het is inmiddels een wereldwijde hit.

16 The Old Guard

Vanaf 10 juli
Actie, 2020
Regisseur: Gina Prince-Bythewood
Cast: Charlize Theron, Marwan Kenzari, Matthias Schoenaerts, Kiki Layne

In Netflix' nieuwe actiefilm The Old Guard vertolkt Charlize Theron de rol van onsterfelijke huurling Andromache, die samen met haar team jaagt op mensenhandelaars en terroristen. Wanneer er een nieuwe onsterfelijke zich bij de groep voegt, moet het team hun best doen om niet ontmaskerd te worden. De Nederlandse Marwan Kenzari speelt een van de onsterfelijken naast Charlize, een andere rol is voor de Belgische acteur Matthias Schoenaerts. The Old Guard is de verfilming van de gelijknamige comicreeks van schrijver Greg Rucka en illustrator Leandro Fernandez.

17 Unsolved Mysteries

Vanaf 1 juli
True crime, 2020
Makers: John Cosgrove, Terry Dunn

In Unsolved Mysteries komen onopgeloste moordzaken en paranormale gebeurtenissen aan bod. De serie heeft in totaal twaalf afleveringen, met daarin 'de ervaringen van normale mensen die het ondenkbare hebben meegemaakt, van een onverklaarbare verdwijning of een schokkende dood tot een bizarre paranormale ontmoeting,' aldus Netflix. De serie is van de makers van Stranger Things, dus dat belooft wat.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix