Nieuw op Netflix: nieuwe films en series geselecteerd door Vogue

Van het nieuwe seizoen van Dark tot de nieuwste Originals en films – dit is er allemaal nieuw op Netflix.

emma roberts in american horror story coven
American Horror Story

Soms zie je door de bomen het bos niet meer op Netflix, en lijkt het alsof je steeds maar weer dezelfde opties voorgeschoteld krijgt op basis van je kijkhistorie. Maar geen paniek: Vogue selecteert wekelijks de nieuwste door Netflix geüploade films en series die je echt wil zien. Wat is er allemaal nieuw op Netflix in september en oktober 2020 en wat waren de hoogtepunten van de afgelopen maanden? Van net verschenen Netflix Originals tot klassiekers, er is voor ieder wat wils.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Bridget Jones: The Edge of Reason

Vanaf 23 oktober
Romantische comedy
Regisseur: Beeban Kidron
Cast: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant

Het tweede deel van de hilarische Bridget Jones-films staat eindelijk op Netflix. In Bridget Jones: The Edge of Reason heeft Renee Zellwegers personage dan weliswaar eindelijk liefde gevonden – maar ze trekt vervolgens waar ze ooit van droomde meteen in twijfel. Van een lach en een traan ben je verzekerd met deze klassieker.

2 The Prom

Releasedatum eind 2020
Musicalfilm
Regisseur: Ryan Murphy
Cast: Nicole Kidman, Meryl Streep, Andrew Rannells

Als je Meryl Streep én Nicole Kidman samen in een film of serie cast, ben je er eigenlijk verzekerd van dat het een succes gaat worden. Denk bijvoorbeeld even aan The Hours, August: Osage County of Big Little Lies. Dit keer is het duo niet in een intense drama, maar een hartverwarmende musicalfilm te bewonderen. De trailer van de gloednieuwe Netflix musicalfilm The Prom van maker Ryan Murphy belooft een flinke dosis heerlijke nummers om mee te zingen en spectaculaire dansmoves – en dan ook nog eens een prachtig verhaal.

3 First Kill
Emma Roberts tijdens de Oscars 2020 in make-up van Charlotte Tilbury.
George PimentelGetty Images

Releasedatum n.t.b.
Thriller serie
Cast: Felicia D. Henderson

Tijd om Twilight te vergeten, want Netflix komt binnenkort met een bloedstollende vampieren serie die de harten van fans belooft te gaan stelen. Wanneer het tijd is voor vampier Juliette om haar first kill te maken zodat ze zich aan kan sluiten bij een machtige vampierenfamilie, zet de tiener haar zinnen op the new girl in town Calliope. Wat blijkt? Calliope jaagt op vampieren. De twee komen erachter dat het niet zo gemakkelijk blijkt om elkaar te vermoorden, vooral wanneer er liefde in het spel komt. De serie is geproduceerd door acteur Emma Roberts.

4 Holidate

Vanaf 28 oktober
Romantische comedy
Regisseur: John Whitesell
Cast: Emma Roberts, Luke Bracey en Jessica Capshaw

Ben je het ook helemaal zat dat je familieleden elke kerst weer vragen waarom je nog single bent? Emma Roberts en Luke Bracey zijn er ook helemaal klaar mee in de Holidate. Ze besluiten voor een jaar lang elkaars platonische date te zijn voor alle feestdagen, maar dat loopt een beetje in de soep als ze elkaar toch leuk beginnen te vinden. Een grappige en romantische film, perfect voor de feestdagen.

5 Rebecca

Vanaf: 21 oktober
Drama
Regisseur: Ben Wheatley
Cast: Lily James, Armie Hammer, Kristin Scott Thomas

Wanneer de hoofdpersonage (Lily James) een knappe charmante weduwnaar (Armie Hammer) ontmoet, is ze al snel tot over haar oren verliefd. Na een korte liefdesverhouding vraagt hij haar ten huwelijk en verhuist ze naar zijn landgoed in Engeland. Daar aangekomen blijkt dat ze nog altijd leeft in de schaduw van haar voorganger, Rebecca. Bovendien lijkt het erop dat de verhalen rondom de voormalige vrouw des huizes niet lijken te kloppen. Kortom, het is een film vol romantiek, spanning en mysterie, die perfect is voor een regenachtige herfstdag.

6 Trial of the Chicago 7

Vanaf 16 oktober
Drama
Regisseur: Aaron Sorkin
Cast: Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne, Yahya Abdul-Mateen II

De afgelopen maanden was er geen gebrek aan protesten en soms kan het heel frustrerend zijn als de vooruitgang en verandering dan op zich laten wachten. Voor de mensen die weer even wat activistische inspiratie en hoop nodig hebben is deze film perfect. The Trial of the Chicago 7 is gebaseerd op een waargebeurde rechtszaak over de protestactie in Chicago tegen de Vietnamoorlog die escaleert in een aanvaring met de politie. Ook racisme in het rechtssysteem komt aanbod, wat zo veel jaar later nog steeds een relevant onderwerp is. Zeker een kijkje waard dus.

7 BLACKPINK: Light Up The Sky

Vanaf 14 oktober
Documentaire
Regisseur: Caroline Suh
Cast: Jennie Kim, Ji-soo Kim, Lalisa Manoban

De wereld is in de ban van K-pop, en in het bijzonder van die van de popgroep BLACKPINK. De vier dames hebben inmiddels de wereld weten te veroveren met hun catchy pop songs en in documentaire over hen lag dan ook in de lijn der verwachting. Mocht je ze nog niet kennen, dan is dit de ultieme manier om kennis te maken met het Zuid-Koreaanse viertal dat even talentvol als stylish is.

8 The Haunting of Bly Manor

Vanaf 9 oktober
Horror
Makers: Mike Flanagan
Cast: Victoria Pedretti, Oliver Jackson-Cohen en Henry Thomas

Het langverwachte vervolg op The Haunting of Hill House verschijnt eindelijk op Netflix. Alhoewel een groot deel van de cast weer terugkeert voor het nieuwe seizoen, zal Michiel Huisman helaas niet een nieuwe rol vertolken in de horror serie. Ook Hill House maakt plaats voor een nieuw spookhuis, Bly Manor en draait om een nieuwe set personages. Het verhaal, wat gebaseerd is op het boek 'The Turning of the Screw' van Henry James, volgt een au pair die voor een klus intrekt bij een familie. Haar nieuwe onderkomen blijkt echter veel geheimen en duisternis te verschuilen en het is nog maar de vraag of ze het huis ooit zal kunnen verlaten. Kortom, de perfecte serie om je helemaal in de Halloween stemming te krijgen.

9 David Attenborough: A Life on Our Planet

Vanaf 4 oktober
Documentaire, 2020
Regisseurs: Alastair Fothergill, Jonathan Hughes

’s Werelds bekendste bioloog David Attenborough komt dit najaar met een nieuwe natuurdocumentaire die, net als zijn vorige Netflix serie Our Planet, de nadruk legt op de problemen die wij als mensen voor de natuur hebben veroorzaakt. In de film wisselt Attenborough af tussen prachtige beelden van onaangetaste ecosystemen en beelden van industriële en aangetaste gebieden die zich steeds verder uitbreiden. Het belooft een ontroerende, meeslepende en misschien ook confronterende film te worden die zeker een plekje verdient op jouw watchlist.

10 Ratched

Vanaf 18 september
Horror
Makers: Evan Romansky
Cast: Sarah Paulson, Judy Davis, Sharon Stone en Cynthia Nixon

Deze nieuwe spin-off van American Horror Story is perfect voor mensen die in de spooky sfeer van de maand oktober willen duiken. In de serie komen we meer te weten over de duistere zuster Mildred Ratched, een personage uit het iconische boek One FLew Over the Cuckoo's Nest van Ken Kesey. In de serie krijgen we te zien hoe zuster Ratched een ziekenhuis infiltreert als verpleegkundige om daar haar huiveringwekkende plannen uit te voeren. Een bloedstollend verhaal wat je maar beter snel op je watchlist kan zetten.

11 I'm Thinking of Ending Things

Vanaf 4 september
Thriller/drama, 2020
Maker: Charlie Kaufman
Cast: Jesse Plemons, Jessie Buckley, Toni Collette

Als je zin hebt in een film die lekker wegkijkt, kun je beter even doorscrollen – tóch is I'm Thinking of Ending Things een film die absoluut een plekje op je watchlist verdient. Regisseur Charlie Kaufman neemt je mee op een vervreemdende en ontwapenende reis naar de schoonfamilie van 'Young Woman', waarbij niets is wat het lijkt.

12 My Octopus Teacher

Vanaf 7 september
Documentaire, 2020
Regisseurs: Pippa Ehrlich, James Reed

In deze ontroerende natuurdocumentaire pakt filmmaker Craig Foster het duiken (eens zijn grootste liefde) weer op tijdens een burn-out. In de onderwaterbossen van Zuid-Afrika stuit hij op een octopus, waar een onverwachte vriendschap uit voorkomt. Niet alleen een must watch voor de prachtige onderwaterbeelden, maar ook om inzicht te krijgen in de complexiteit van het ecosysteem.

13 Undercover (S02)

Vanaf 6 september
Thriller/misdaad, 2020
Maker: Eshref Reybrouck, Frank Devos
Cast: Tom Waes, Anna Drijver, Elise Schaap, Frank Lammers

De spannende Vlaams-Nederlandse serie Undercover is terug voor een nieuw seizoen! Daar valt weinig over te klagen, buiten het feit dat je elke week moet wachten op een nieuwe aflevering (bingen zit er dus helaas niet in). In het tweede gedeelte werkt Kim de Rooij (Anna Drijver) inmiddels als onderzoeksjournalist, en is Bob (Tom Waes) nog steeds agent. Ze krijgt de El Dorado Ranch in het vizier, waar illegale wapens naar Syrië worden verhandeld. Dat is – en je verwacht het al – wederom aanleiding voor een spannende undercovermissie.

14 The Laywer (seizoen 1)

Vanaf 1 september
Thriller/drama, 2018
Maker: Jens Lapidus
Cast: Alexander Karim, Malin Buska

The Laywer, ook wel 'Advokaten', is een nieuwe Zweeds-Deense thriller van de makers van het geprezen The Bridge. De serie draait om Frank en zijn adoptiezus Sara, die na de moord op hun ouders gescheiden opgroeiden in twee aparte pleeggezinnen. Frank is een succesvolle advocaat geworden, Sarah een politieagente. In het drama openen de twee de zoektocht naar de moordenaar van hun ouders, wat niet zonder gevolgen komt.

15 Rupaul's Drag Race

Vanaf 30 augustus
Reality serie, 2020
Maker: RuPaul Charles
Cast: Jaida Essence Hall, Crystal Methyd, Gigi Goode

RuPaul's Drag Race krijgt binnenkort eindelijk een Nederlandse versie – Holland's Drag Race gepresenteerd door Fred van leer – maar tot die tijd hebben we onze ogen nog even gericht op het Amerikaanse drag talent. Het twaalfde seizoen van de hitserie waarin drag queens de strijd aangaan voor de felbegeerde crown staat nu op Netflix – en het is er weer eentje gevuld met een hoop hilariteit, drama en eleganza extravaganza.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix