Nieuw op Netflix in december 2018: nieuwe films en series geselecteerd door Vogue

Van het nieuwe seizoen van Prison Break tot Bridget Jones en de nieuwste Originals en films - dit is er allemaal nieuw op Netflix.

Nieuw op Netflix Bird
Netflix

Soms zie je door de bomen het bos niet meer op Netflix, en lijkt het alsof je steeds maar weer dezelfde opties voorgeschoteld krijgt op basis van je kijkhistorie. Maar geen paniek: Vogue selecteert wekelijks de nieuwste door Netflix geüploade films en series die je echt wil zien. Wat is er allemaal nieuw in december 2018? Van net verschenen Netflix Originals tot klassiekers, van bloedstollende documentaire tot romcom; er is voor ieder wat wils. En heb je het op Netflix inmiddels wel gezien, dan kun je ook altijd nog terecht op Videoland.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Tidying Up with Marie Kondo
YouTube

Vanaf: 1 januari
Documentaire, 2018
Makers:
Cast: Marie Kondo

Na het verkopen van zo'n 11 miljoen boeken wereldwijd, en na het krijgen van heel wat media-aandacht de afgelopen jaren krijgt de opruimgoeroe Marie Kondo nu ook haar eigen Netflix-serie. In Tidying Up with Marie Kondo helpt de Japanse, bekend om haar organiseerskills in huis, verschillende koppels om hun rommel uit de weg te ruimen. Zo laat ze op innovatieve wijze zien hoe je kunt opruimen en voor geluk kunt kiezen. In de eerste trailer ontmoet ze een stel dat een kamer moet klaarmaken voor hun nieuwe baby, en een weduwe die niet weet niet of ze de kracht heeft om haar de spullen van haar overleden man los te laten. Het komt allemaal neer op één vraag: geeft het vreugde als je werkomgeving en huis opgeruimd is? De serie van acht afleveringen begint op 1 januari. Een nieuw jaar, een nieuwe jij? Bekijk de trailer hier.

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
2 Taylor Swift's Reputation Stadium Tour
Taylor Swift

Vanaf 31 december
Concert, 2018
Cast: Taylor Swift

Sluit het oude jaar muzikaal af met Taylor Swifts succesvolle Taylor Swift reputation Stadium Tour op Netflix. Maak je op voor een spectaculaire show, een twintig meter lange cobra 'Karyn', 60.000 live toeschouwers en een carrousel van Taylors hits.

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
3 You
You Netflix

Vanaf 26 december
Thriller, 2018
Makers: Greg Berlanti, Sera Gamble
Cast: Penn Badgley, Elizabeth Lail, Luca Padovan

Fans van Gossip Girl zullen het meteen doorhebben: Penn Badgley is terug in een nieuwe serie genaamd You, geproduceerd door de zelfde makers als de serie Riverdale. Badgley vertolkt dit keer de rol van een slimme manager van een boekwinkel die in contact komt met een getalenteerde schrijfster, gespeeld door Elizabeth Lail. Hij wordt verliefd op haar en verzamelt via social media de meest intieme details over haar leven om zo dicht mogelijk bij haar te komen. De verliefdheid verandert langzaam in een obsessie wanneer Badgley de obstakels die tussen hen instaan uit de weg ruimt. De serie is zo succesvol dat er nu al een tweede seizoen in de maak is.

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
4 Travelers
Travelers

Vanaf 23 december
Sci-fi, 2018
Makers: Brad Wright
Cast: MacKenzie Porter, Nesta Cooper, Eric McCormack

Deze Netflix-serie krijgt alweer haar derde seizoen, en groeit in populariteit. Travelers vertelt het verhaal van de laatste groep mensen op aarde, de 'travelers', die honderden jaren vooruit in de toekomst ontdekken hoe ze kunnen tijdrijzen naar het verleden. Zoals vaak gebruikelijk in sci-fi series kunnen deze mensen echter niet fysiek tijdrijzen, maar 'downloaden' ze hun bewustzijn in het geheugen van een persoon in het verleden, naar mensen van de 21e eeuw. Deze 'reizigers' stappen zo in het leven van ogenschijnlijk willekeurige mensen, terwijl ze in het geheim missies uitvoeren om de mensheid van een vreselijke toekomst te redden.

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
5 Bird Box
Bird Box

Vanaf 21 december
Drama, Horror, 2018
Makers: Susanne Bier, Eric Heisserer en Josh Malerman
Cast: Sandra Bullock, Trevante Rhodes, John Malkovich

Een originele Netflix film die ook weer precies voor kerst uitkomt op de streamingdienst. In Bird Box film speelt Sandra Bullock de vrouw Malorie, die na een aanslag haar kinderen kwijt is geraakt. In de film gaat ze opzoek naar haar kinderen in de verwoeste stad. Wat zich buiten afspeelt is onbekend en zodra iemand met de buitenwereld in contact komt gaat het mis. Daarom moet Malorie letterlijk blind opzoek naar haar kinderen, wat een meeslepende film tot gevolg heeft.

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
6 7 Days Out
InDigital

Vanaf 21 december
Documentaire, 2018
Makers: Andrew Rossi
Cast: Karl Lagerfeld

7 Days Out maakt deel uit van een grotere 7 Days-serie, waarbij gedurende één week het leven wordt gevolgd van artiesten uit de mode-, sport en entertainmentwereld. In de eerste aflevering wordt ontwerper voor Chanel Karl Lagerfeld gevolgd, waarin we getuige zijn van de laatste voorbereidingen voorafgaand aan de Lente 2018 haute couture-show van het modehuis. Hoe kwamen de 68 unieke handgemaakte stukken tot stand, en hoe ontwierp Lagerfeld de 18de-eeuwse fontein omringend met rozen en pergola's midden in het Grand Palais?

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
7 Relatable
Ellen DeGeneres - Netflix

Vanaf 18 december
Comedyshow, 2018
Makers: Joel Gallen, Ellen DeGeneres
Cast: Ellen DeGeneres

Ellen DeGeneres kennen we natuurlijk allemaal van haar talkshow The Ellen Show. Voor Netflix keerde DeGeneres terug naar haar roots als stand-up comedian. De comedienne ontwikkelde op verzoek van Netflix een stand-up special genaamd Relatable, die Ellen heeft getoond in verschillende theaters in Amerika en tegelijk voor de streamingdienst is opgenomen. Het is voor het eerst sinds 18 jaar dat DeGeneres weer op het podium staat. Precies op tijd voor kerst is deze comedy-special beschikbaar vanaf 18 december.

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
8 Springsteen on Broadway
Bruce Springsteen

Vanaf 16 december
Theatershow, 2018
Makers: Thom Zimny, Bruce Springsteen
Cast: Bruce Springsteen, Patti Scialfa

Bruce Springsteen treedt zijn hele leven al op in de grootste arenas, festivals en podia, maar vorig jaar besloot de artiest om terug het theater in te gaan. In de film Springsteen on Broadway zijn we getuige van een optreden van Springsteen in het Walter Kerr Theatre op Broadway, waar 'slechts' 960 mensen plaats kunnen nemen. Tijdens de show vertelt Springsteen persoonlijke verhalen over zijn carrière en leven, en speelt hij zijn iconische muziek die we allemaal kennen op de gitaar en piano. Zo geeft de artiest aan bewust te hebben gekozen voor deze intieme opzet: 'Ik heb broadway uitgekozen omdat het met zijn mooie oude theaters de juiste sfeer heeft voor wat ik aan het publiek wil overbrengen; mezelf, de piano, de gitaar, muziek en woorden'.

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
9 Roma
Roma

Vanaf 14 december 2018
Drama, 2018
Makers: Alfonso Cuarón
Cast: Yalitza Aparicio, Marina de Tavira en Diego Cortina Autrey

Roma blikt terug op de jeugd van Mexicaanse regisseur Alfonso Cuarón, die eerder mee werkte aan de derde Harry Potter film en de film Gravity, waarvoor hij verschillende Oscars ontving. Roma focust zich op de au pair die Cuarón opvoedde in Mexico-stad in de jaren zeventig. De Netflix-film won eerder dit jaar de Gouden Leeuw op het filmfestival in Venetië. Dit was voor het eerst dat een film van Netflix een dergelijke prestigieuze prijs ontving. De film zal niet enkel op Netflix te zien zijn, maar zal ook in een aantal bioscopen worden vertoond.

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
10 Sully
Flashlight Films

Vanaf 6 december
Drama, 2016
Makers: Clint Eastwood
Cast: Tom Hanks, Aaron Eckhart, Laura Linney

Sully vertelt het waargebeurde verhaal van een passagiersvliegtuig van US Airways die op 15 januari 2009 in de rivier de Hudson in New York moest landen en waar alle inzittenden het miraculeus overleefden. Tom Hanks speelt de piloot Chelsey Sullenburger die het vliegtuig wist de landen en daardoor wordt ontvangen als een held, maar die zich toch genoodzaakt ziet zich te verdedingen voor een strenge onderzoekscommissie. Zoals we van Clint Eastwood kennen staat de film bol van Amerikaans patriotisme, maar met dank aan, zoals altijd het geweldige spel van Tom Hanks en het ijzingwekkende verhaallijn van een vliegtuigcrash zeer onderhoudend van begin tot eind.

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
11 Mowgli
Netflix

Vanaf 7 december 2018
Avontuur, 2018
Makers: Andy Serkis
Cast: Benedict Cumberbatch, Christian Bale, Tom Hollander

Deze Netflix-verfilming van Rudyard Kipling's klassieker The Jungle Book, genaamd Mowgli, is een live action versie van het verhaal dat in eerste instantie faam kreeg door de Disney-animatie verfilming. We horen stemmen van Benedict Cumberbatch (als Shere Khan) en Christian Bale. Rohan Chand kruipt in de huid van de jongen Mowgli.

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
12 Scent of a Woman
Scent of a Woman

Vanaf 7 december 2018
Romantisch drama, 1992
Makers: Martin Best
Cast: Al Pacino, James Rebhorn, Philip Seymour Hoffman en Gabrielle Anwar

In deze iconische film vertolkt Al Pacino de rol van blinde oud-kolonel Frank Slade, die door zijn toestand inwonende is bij zijn nicht. Het hele gezin gaat voor Thanksgiving op vakantie, maar Slade weigert om mee te gaan waardoor een jonge student wordt ingehuurd om hem te verzorgen, gespeeld door Chris O’Donnell. Tijdens de vakantie neemt Al Pacino de jonge O’Donnell mee op een bijzonder weekend, waarin mooie vrouwen, de tango en grote levensvragen aan bod komen. Pacino won een Oscar voor deze film voor Beste Acteur en de film ontving verschillende nominaties waaronder voor Beste Regisseur, Beste Film en Beste Script.

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
13 Bridget Jones: The Edge of Reason
Bridget Jones The Edge of Reason

Vanaf 7 december 2018
Romantische komedie, 2004
Makers: Beeban Kindron
Cast: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant

In het tweede deel van Helen Fieldings roman over de Britse Bridget Jones, heeft Bridget (gespeeld door Zellweger) dan eindelijk een relatie met Mark Darcy. Maar is dit wel wat ze wil? Naast deze twijfels moet ze om zien te gaan met een nieuwe baas en de meest vreselijke vakantie van haar leven. Wat minder geslaagd dan de eerste versie, maar toch komisch en romantisch.

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
14 Back to the future
Back to the Future

Vanaf 7 december 2018
Actie, 1985
Makers: Robert Zemeckis
Cast: Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson

Back to the Future landt eindelijk op Netflix. Gefilmd in 1985 met Michael J. Fox in de hoofdrol, wordt de 17-jarige Marty McFly per ongeluk naar 1955 geteletransporteerd door zijn nutty professor vriend Doc Brown, alwaar hij ervoor moet zorgen dat zijn tiener ouders elkaar ontmoeten. Zodat hij in de toekomst geboren kan worden en weer terug naar de toekomst kan. Een inmiddels legendarische razende race tegen de klok.

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
15 Fantastic Beasts and Where to Find Them
Warner Bros.

Vanaf 6 december
Fantasy, 2016
Makers: David Yates
Cast: Eddie Redmayne, Samantha Morton, Colin Farrell

Omdat deze sferische fantasy-film van de hand van J.K. Rowling in 2016 rond de feestdagen uitkwam en diens opvolger Fantastic Beast: The Crimes of Grindewald, nu ook in de bioscopen gaat draaien, is dit de perfecte film om tijdens een koude kerstdag mee op de bank te kruipen. In deze eerste versie volg je Newt Scamander (gespeeld door Eddie Redmayne) in New Yorks geheime sameleving van heksen en tovenaars.

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
16 Battle
Netflix

Vanaf 1 december
Tienerromantiek, 2018
Makers:
Cast: Lisa Teige, Fabian Svegaard Tapia, Vebjor Enger

De Noorse versie van Save the Last Dance, is een goede samenvatting van deze romantische film, die de spanning laat zien tussen een gedisciplineerde student dans en een hiphopper. De film begint op het moment dat de vader van de hoofdrolspeelster (Lisa Teige) failliet gaat, wat een catastrofale invloed heeft op haar zelfvertrouwen. Gelukkig is daar de hiphop danser (Fabian Svegaard Tapia) wiens moves haar bevrijden en haar doen kennis maken met de wereld van battles in de dans scene.

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
17 Christiane Amanpour: Sex & Love Around the World
Netflix

Vanaf 1 december
Documentaire, 2018
Makers: Christiane Amanpour
Cast: Christiane Amanpour

Amanpour, die normaal oorlogverslaggever is, reist de hele wereld af om met vrouwen te praten over intimiteit; wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen seks en liefde wereldwijd? Waarom wilde Christiane, chief international correspondent bij CNN, hier een programma over maken? ‘Ik kwam op het idee in de badkamer,’ schrijft ze over haar documentaire. ‘Terwijl ik me klaarmaakte voor mijn werk, luisterend naar een radioverslag over Syrische vluchtelingen in een pop-up kamp, kwam er een vraag in me op: Hoe houden zij een familieleven, huwelijk, seksuele relatie, liefde, intimiteit en privacy in stand in die dunne tenten en metalen containers?’ Amanpour wilde een andere kant van seks ontdekken, vertelt ze aan Variety. ‘Meestal als iemand de wereld rondreist om seks te onderzoeken gaat het door een lens van slachtoffers – van seksueel geweld, prostitutie, mensenhandel en porno. Er is een vitale andere kant die ik wilde ontdekken.’

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
18 Prinson Break Seizoen 5
Netflix

Vanaf 1 december 2018
Actie, 2017
Makers: Paul Scheuring
Cast: Dominic Purcell, Wentworth Miller, Amaury Nolasco

De populaire serie rond Michael Scofield stopte in 2009 om vervolgens terug te keren met een nieuw seizoen in 2017. Dat seizoen is nu binnenkort ook te zien op Netflix. De eerste vier seizoen zijn op dit moment al te zien op Netflix. In het vijfde seizoen van Prison Break draait om Lincoln Burrows, de broer van Michael Scofield, die op zoek gaat naar zijn broer en twee anderen die met hem zijn ontsnapt.

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
19 The People vs. Larry Flint
The People vs Larry Flint

Vanaf 1 december 2018
Drama, 1996
Makers: Milos Forman
Cast: Woody Harrelson, Courtney Love, Edward Norton

The Peope vs. Larry Flint
met Woody Harrelson in de hoofdrol vertelt het waargebeurde verhaal van een controversiële uitgever van Hustler magazine en hoe hij in de rechtbank transformeerde tot verdediger van de vrije meningsuiting in de Verenigde Staten.

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
20 100% Coco
100% Coco

Vanaf 1 december 2018
Drama, 2017
Makers: Tessa Schram
Cast: Nola Kemper, Valentijn Avé, Merel de Zwart

De 13-jarige Coco is gek op mode en draagt haar eigen excentrieke stijl. Ze droomt ervan een beroemd stijlicoon te worden. Maar als ze op de eerste schooldag door haar kleding uitgemaakt wordt voor Coco de Clown besluit ze haar vintage jurkjes, panterlaarzen en streepjessokken thuis te laten en als 'grijze muis' door het schoolleven te gaan. Anoniem houdt ze een modevlog bij als de ‘Style Tiger’, wat een grote hit wordt. Zou ze dan toch een beroemd stijlicoon worden?

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV