Nieuw op Netflix: nieuwe films en series geselecteerd door Vogue

Van het langverwachte vijfde seizoen van Black Mirror tot de nieuwste Originals en films – dit is er allemaal nieuw op Netflix.

image
Stranger ThingsNetflix

Soms zie je door de bomen het bos niet meer op Netflix, en lijkt het alsof je steeds maar weer dezelfde opties voorgeschoteld krijgt op basis van je kijkhistorie. Maar geen paniek: Vogue selecteert wekelijks de nieuwste door Netflix geüploade films en series die je echt wil zien. Wat is er allemaal nieuw op Netflix in juni 2019 en wat waren de hoogtepunten van de afgelopen maanden? Van net verschenen Netflix Originals tot klassiekers, van bloedstollende documentaire tot rom-com en waargebeurde verhalen als in When They See Us; een nieuwe Netflix-serie die zo heftig dat acteurs zelfs mentale hulp kregen. Er is voor ieder wat wils. En heb je het op Netflix inmiddels wel gezien, dan kun je ook altijd nog terecht op Videoland, want daarvan delen we ook wekelijks de beste titels. Happy streaming!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Stranger Things seizoen 3

Vanaf 4 juli
Sciencefiction, 2016 -
Regisseur: Matt en Ross Duffer
Cast: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Winona Ryder

Stranger Things is terug met seizoen 3. Aan het einde van het vorige seizoen leek het het even alsof alles voorbij was, maar niets is minder waar. We gaan weer terug naar Hawkins waar Eleven, Mike, Will, Dustin, Lucas en Max dachten dat al hun problemen voorbij waren, lijken ze maar net begonnen. De trailer begint met een een kermis en veel gezelligheid, maar al gauw zijn de dermogorgons terug en zet Eleven al haar krachten in om het plaatsje te redden.

2 Glee (alle 6 seizoenen)

Vanaf 30 juni
Drama/comedy/musical, 2009-2015
Regisseurs: Ian Brennan, Brad Falchuk, Ryan Murphy
Cast: Dianna Agron, Chris Colfer, Darren Criss, Jane Lynch, Kevin McHale, Lea Michele, Cory Monteith, Matthew Morrison

Goed nieuws voor de fans van musicalserie Glee: alle zes seizoenen komen in één klap naar Netflix. Volg een groep tieners - een gouden mix van buitenbeentjes en populaire kids - die het vocaal proberen te maken op hun eigen school (en daarbuiten). Wees wel voorbereid op een heleboel liedjes en typische musicaldrama. De ultieme oppepper, dat wel.

3 Shaft

Vanaf 28 juni
Actie, comedy, 2019
Regisseur: Kenya Barris, Alex Barnow
Cast: Samuel L. Jackson, Jessie Usher, Richard Roundtree

JJ (John Shaft Jr) is een cyberveiligheidsexpert met een MIT-diploma. Hij gaat naar zijn vader om hulp te vragen om de waarheid achter de dood van zijn beste vriend uit te zoeken. De relatie tussen JJ en zijn vader verloopt stroef omdat zijn vader tijdens zijn jeugd afwezig is geweest. Samen beginnen ze een onderzoek en vinden ze hun weg in de onderwereld van Harlem.

4 Mr. Iglesias

Vanaf 21 juni
Comedy, 2019
Regisseur: Kevin Hench
Cast: Gabriel Iglesias, Sherri Shepherd, Jacob Vargas

Mr. Iglesias is een geschiedenisleraar op een middelbare school. Wanneer de directeur de slechte studenten van school willen sturen, steekt de docent daar een stokje voor. Hij gaat de slechte studenten helpen om betere cijfers te halen.

5 Dark (seizoen 2)

Vanaf 21 juni
Mysterie/drama, 2019
Regisseur: Baran bo Odar en Jantje Friese
Cast: Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel

Het was al een tijdje bekend dat de Duitse mysterieuze serie Dark een tweede seizoen kreeg. Dat seizoen is nu eindelijk hier, en het belooft spannender en duisterder te zijn dan ooit. We zien hoe het verleden, het heden en de toekomst onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. En hopelijk krijgen we een hoop antwoorden, want je hoofd zat hoogstwaarschijnlijk vol met vragen na het eerste seizoen. Tip: kijk het eerste seizoen even opnieuw voordat je begint, of lees een wel hele goede samenvatting, want deze serie is behoorlijk complex.

6 Beats

Vanaf 19 juni
Drama/filmhuis, 2019
Regisseur: Chris Robinson
Cast: Anthony Anderson, Uzo Aduba, Emayatzy Corinealdi

Beats gaat over een hiphopwonderkind met pleinvrees in het zuidelijke deel van Chicago. Wanneer een voormalige muziekmanager lucht krijgt van zijn talent, probeert hij de jongen te helpen een muziekcarrière van de grond te krijgen. Uiteindelijk blijkt dat niet het enige te zijn waarmee ze elkaars leven verrijken. Ook Orange Is The New Black-ster Uzo Aduba heeft een rol in de nieuwe film.

7 Tulip Fever

Vanaf 17 juni
Drama, 2017
Regisseur: Justin Chadwick
Cast: Alicia Vikander, Christoph Waltz, Judi Dench, Cara Delevigne

In de Britse dramafilm Tulip Fever staat ons land tijdens de Gouden Eeuw centraal. Kunstenaar Jan van Loos krijgt in het Amsterdam van de zeventiende eeuw opdracht van Cornelis Sandvoort om diens echtgenote Sophia te portretteren. Tijdens het schilderproces worden Jan en Sophia verliefd op elkaar. Ze besluiten een handel te beginnen in tulpenbollen, het "goud' van toen.

8 Dunkirk

Vanaf 15 juni
Oorlog/drama, 2017
Regisseur: Christopher Nolan
Cast: Tom Hardy, Harry Styles, Cillian Murphy

Het Belgische Duinkerken (Dunkirk) was tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1940 de hoofdlocatie voor de evacuatie van de geallieerde troepen. Belgische, Franse en Britse soldaten werden door het Duitse leger vastgehouden op het strand en in de haven van het plaatsje. In de film wordt deze historische gebeurtenis in beeld gebracht.

9 Oprah Winfrey presents: When They See Us Now

Vanaf 14 juni
Documentaire, 2019
Cast: Oprah Winfrey, Ava DuVernay

Oprah Winfrey praat naar aanleiding van de waargebeurde When They See Us met de vrijgesproken mannen die bekend stonden als de "Central Park Five". Ook de cast en producenten van de productie komen aan het woord.

10 Trinkets

Vanaf 14 juni
Drama, 2019
Regisseur: Kirsten Smith
Cast: Briana Hildebrand, Larisa Oleynik, Henry Zaga

Het nieuwe meisje van de school raakt bevriend met twee klasgenoten omdat ze in dezelfde shoplifters anonymous-groep terecht komen. Samen bouwen ze een vriendschap op en proberen ze met hun problemen om te gaan.

11 Leila

Vanaf 14 juni
Drama, 2019
Regisseur: Urmi Juvekar
Cast: Deepa Mehta, Shanker Raman, Pawan Kumar

Leila speelt zich af in een verzonnen wereld genaamd Aryavarta. De mensen lijden onder een totalitair regime met strenge regels en een obsessie voor puurheid. Een vrouw staat op tegen het regime en vecht om haar dochter Leila terug te krijgen. Deze serie doet ons erg denken aan The Handmaid's Tale en volgens critici is ook de kwaliteit van hetzelfde niveau.

12 Murder Mystery

Vanaf 14 juni
Comedy, 2019
Regisseur: Kyle Newacheck en Anne Fletcher
Cast: Jennifer Aniston, Adam Sandler

Een politieman in New York (Adam Sandler) komt eindelijk zijn belofte na en neemt zijn vrouw (Jennifer Aniston) mee op reis door Europa. Tijdens een toevallige ontmoeting in het vliegtuig worden ze uitgenodigd voor een intieme familiebijeenkomst op het enorme jacht van de bejaarde biljonair Malcolm Quince. Als Quince wordt vermoord, worden ze de hoofdverdachten in een modern detectiveverhaal.

13 Elisa & Marcela

Vanaf 7 juni
Drama, romantiek, 2019
Regisseur: Isabel Coixet
Cast: Tamar Novas, Nathalia de Molina, Fracesc Orella

Elisa & Marcela is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De film speelt zich af in 1901 Elisa en Marcela zijn verliefd. Wanneer Elisa's ouders haar naar een kostschool in Madrid willen sturen, besluit Marcela zich voor te doen als een man. Ze trouwen, maar wanneer hun geheim uitlekt zijn de gevolgen groot.

14 The Black Godfather

Vanaf 7 juni
Documentaire, 2019
Regisseur: Reginald Hudlin
Cast: Snoop Dogg, Lionel Richie, Sean 'Diddy' Combs

Deze documentaire volgt het leven van Clarence Avant, de ultieme, ongeremde mentor en succesvolle lobbyist achter de schermen in muziek, film, tv en politiek.

15 The Chef Show

Vanaf 7 juni
Docuserie, 2019
Cast: Jon Favreau, Roy Choi

Chekkok Roy Choi begeleidde acteur Jon Favreau ooit voor de film Chef. Nu komen ze weer samen om hun kookkunsten in het echt te laten zien. De twee onderzoeken gerechten binnen en buiten de keuken, samen met ervaren chefkoks en beroemde vrienden. Ook Gwyneth Paltrow maakt een cameo.

16 Tales of the City

Vanaf 7 juni
Feel good
serie, 2019
Maker: Lauren Morelli
Cast: Laura Linney, Ellen Page, Olympia Dukakis

Gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Armistead Maupin is Netflix' Tales of the City. Na een lange afwezigheid keert Mary Ann Singleton terug naar San Francisco, waar ze wordt herenigd met de karakteristieke figuren op Barbary Lane 28, een huis waar iedereen welkom is, wie je ook bent.

17 I Am Mother

Vanaf 7 juni
Sci-fi, 2019
Regisseur: Kelvin Munro, Timothy White
Cast: Clara Rugaard, Rose Byrne, Hilary Swank

Deze sci-fi thriller gaat over een tienermeisje (Clara Rugaard) die de eerste is van een nieuwe generatie mensen. Ze wordt opgevoed door Mother, een robot die geprogrammeerd is om de aarde opnieuw te bevolken nadat de mensen uitgestorven zijn. De relatie tussen moeder en dochter wordt verstoord als er een gewonde vrouw (Hilary Swank) langskomt en de dochter de waarheid vertelt.

18 Black Mirror (seizoen 5)

Vanaf 5 juni
Sci-fi, 2019
Regisseur: Charlie Brooker
Cast: Miley Cyrus, Anthony Mackie, Topher Grace, Pom Klementieff

Na de komst van de film Bandersnatch komt Black Mirror nu dan ook met een gloednieuw seizoen. Zoals we van de serie gewend zijn, zal iedere aflevering een op zichzelf staand verhaal worden waarin een bizarre technologische ontwikkeling centraal staat. Deze ontwikkelingen staan voor onze moderne maatschappij en onze innige band met technologie, die niet altijd even goed voor ons is, zo blijkt wel uit de trailer. Leuk detail: Miley Cyrus zal een rol vertolken in dit vijfde seizoen.

19 Ocean's Thirteen

Vanaf 2 juni
Actie, 2007
Regisseur: Steven Soderbergh
Cast: George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon

Naast de eerste twee delen verschijnt ook het derde en tevens laatste deel van de Ocean's films op Netflix. In film numero 3 wordt de geplande heist door Danny Ocean en co. nog gevaarlijker én staat er meer op het spel dan ooit. Bereid je voor op spectaculaire shots, heerlijke oneliners en de beste actie - en dat allemaal in de wondere wereld van Las Vegas.

20 Chopsticks

Vanaf 31 mei
Comedy/drama, 2019
Maker: Sachin Yardi
Cast: Mithila Palkar, Abhay Deol, Vijay Raaz

De nieuwe film Chopsticks gaat over een onzekere maar succesvolle vrouw, Nirma. Haar auto wordt gestolen door een mysterieuze oplichter waarna ze besluit een crimineel in te huren om haar auto terug te vinden. Met hilarische complicaties onderweg, ondervindt Nirma allerlei avonturen.

21 When They See Us

Vanaf 31 mei
Drama, waargebeurd, 2019
Regisseur: Ava DuVernay
Cast: Michael K. Williams, Verga Farmiga, John Leguizamo

In het voorjaar van 1989 worden vijf zwarte tieners Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam, Raymond Santana en Korey Wise verhoord als verdachten en later onterecht beschuldigd van betrokkenheid bij een verkrachting. Het duurt jaren voordat ze weer op vrije voeten komen. Deze nieuwe Netflix-serie is zo heftig dat acteurs zelfs mentale hulp kregen.

22 Always Be My Maybe

Vanaf 31 mei
Romcom, 2019
Regisseur: Nahnatchka Khan
Cast: Ali Wong, Rendall Park

Twee jeugdvrienden verliezen elkaar uit het oog en leiden compleet andere levens. Sasha (Ali Wong) is sterrenchef met haar eigen restaurant in San Francisco, terwijl Marcus (Rendall Park) nog bij zijn ouders woont en een muziekcarrière van de grond probeert te krijgen. Ze komen weer met elkaar in contact, maar zullen de vonken overspringen?

23 Good Girls (seizoen 2)

Vanaf 31 mei
Dramaserie, 2019
Regisseur: Jenna Bans
Cast: Christina Hendricks, Retta, Mae Whitman

In het eerste seizoen van de komische serie Good Girls zagen we hoe drie moeders uit een Amerikaanse suburb hun leven totaal omgooien door het criminele pad te betreden. Zullen ze achtervolgd worden door hun daden?

24 Alta Mar

Vanaf 24 mei
Thrillerserie, 2019
Makers: Ramón Campos, Gema R. Neira
Cast: Ivana Baquero, Jon Kortajarena, Alejandra Onieva

In de Spaanse serie Alta Mar, of High Seas in het Engels, doen twee zussen bijzondere ontdekkingen over hun familie. Ze maken met een luxueus schip in de jaren veertig de oversteek van Spanje naar Brazilië. Na een aantal mysterieuze sterfgevallen komen ze verontrustende dingen te weten over hun diepste familiegeheimen.

25 What/If

Vanaf 24 mei
Thrillerserie, 2019
Regisseur: Mike Kelley
Cast: Renée Zellweger, Jane Levy, Blake Jenner

Renée Zellweger laat Bridget Jones voorgoed achter zich in deze nieuwe duistere thrillerserie. Een berooid, pasgetrouwd stel gaat in op een lonend, maar moreel twijfelachtig aanbod van een mysterieuze, vrouwelijke weldoener (gespeeld door Zellweger). Het stel wordt uitgedaagd mee te spelen aan een spel dat hun ‘alles of niets’ kan opleveren.

26 The Dark Tower

Vanaf 22 mei
fantasy, sciencefiction, 2017
Regisseur: Nikolaj Arcel
Cast: Idris Elba, Katheryn Winnick, Matthew McConaughey

Om de wereld te redden moet de Roland Deshain (Idris Elba) op een queeste naar de Donkere Toren, een verbindingspunt van alle universa. Hij moet de Donkere Toren vinden, voordat de Man in Black (Matthew McConaughey) dat doet en de toren vernietigt wat het einde van de mensheid zou betekenen.

27 White Gold (seizoen 2)

Vanaf 17 mei
Comedy, 2019
Regisseur: Damon Beesley
Cast: Ed Westwick, James Buckley, Joe Thomas

De arrogante verkoper Vincent Swan is terug. Samen met zijn team houdt hij zich bezig met een niet zo zuivere handel. Hij doet er alles aan om een deal te sluiten. De serie speelt zich af in Essex, eind jaren 80.

28 The Rain (seizoen 2)

Vanaf 17 mei
Dramaserie, 2019
Regisseur: Jannik Tai Mosholt, Esben Toft Jacobsen, Christian Potalivo
Cast: Alba August, Lucas Lynggaard Tønnesen, Mikkel Boe Følsgaard

In het eerste seizoen van de Deense serie The Rain zagen we hoe bijna heel Scandinavië werd uitgeroeid door een onbekend virus. De overlevenden gingen op zoek naar antwoorden, en proberen nog altijd hun heil te vinden op een veilige plek.

29 The Great Gatsby

Vanaf 17 mei
Drama, 2013
Regisseur: Baz Luhrmann
Cast: Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan, Joel Edgerton, Isla Fisher

Gebaseerd op het gelijknamige boek van iconisch auteur F Scott Fitzgerald uit 1925, kwam in 2013 de grote film waarop iedereen zat te wachten: The Great Gatsby. Met Leonardo DiCaprio als de legendarische miljonair Jay Gatsby, die extravagante feesten organiseert en met geld smijt in de veelbesproken roaring twenties. Maar een leven vol rijkdom kent ook drama en tragedie.

30 The Money Pit

Vanaf 17 mei
Comedy, 1986
Regisseur: Richard Benjamin
Cast: Tom Hanks, Shelley Long, Alexander Godunov

De jonge advocaat Walter Fielding Jr. (Tom Hanks) en zijn vriendin violiste Anna Crowley (Shelley Long), zijn uit hun flat in Manhattan gezet. Daarop besluiten ze het huis van hun dromen te kopen. Dit huis blijkt echter niet wat ze hadden gedacht. Het huis is een bouwval en alles moet opgeknapt worden. Een humoristische film uit de jaren '80 om lekker weg te kijken.

31 Good Sam

Vanaf 16 mei
Drama/comedy, 2019
Regisseur: Kate Melville
Cast: Tiya Sircar, Chad Connell, Marco Grazzini

Een onbekend persoon aka ‘Good Sam’ laat tassen met grote geldbedragen achter bij verschillende mensen in New York. Kate Bradley, een journaliste wil uitzoeken wie deze Good Sam is en wat zijn motieven zijn. Tijdens haar zoektocht wordt haar persoonlijke leven compleet in de war gegooid.

32 The Society

Vanaf 10 mei
Drama, 2019
Regisseur: Christopher Keyser
Cast: Kathryn Newton, Gideon Adlon, Sean Berdy

Er komt weer een nieuwe mysterieuze serie naar Netflix. In The Society belandt een groep tieners in een soort alternatief universum, wat een replica is van het welvarende stadje waar ze wonen. Hun ouders zijn echter nergens te bekennen. Een strijd om te overleven barst los.

33 Whitney

Vanaf 10 mei
Documentaire, 2018
Regisseur: Kevin MacDonald

Deze eerste documentaire over zangeres Whitney Houston bevat nooit eerder vertoonde beelden, zeldzame optredens en exclusieve demo-opnamen. De documentaire heeft goedkeuring van de nabestaanden van de zangeres en geeft een bijzonder kijkje in het leven van het popicoon.

34 Wine Country

Vanaf 10 mei
Comedy, 2019
Regisseur: Amy Poehler
Cast: Amy Poehler, Maya Rudolph, Ana Gasteyer

Deze is voor alle liefhebbers van wijn en comedy (wij gokken: iedereen). In Wine Country volgen we een groep bestaande uit vier vriendinnen die elkaar al jarenlang kennen. Om de vijftigste verjaardag van één van hen te vieren, reizen ze af naar Napa. Eenmaal daar lopen de spanningen uit het verleden hoog op...

35 Easy

Vanaf 10 mei
Comedyserie, 2019
Regisseur: Joe Swanberg
Cast: Aubrey Plaza, Judy Greer, Jane Adams

In deze hilarische comedyserie worden meerdere inwoners van Chicago gevolgd die allemaal struggelen met liefde, seks, technologie en cultuur. Bereid je maar alvast voor op indrukwekkende cameo's van onder andere Orlando Bloom, Emily Ratajkowski en Dave Franco.

36 Lucifer seizoen 4

Vanaf 8 mei
Drama, crime 2019
Regisseur: Ildy Modrovich, Joe Henderson
Cast: Tom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro

Lucifer wil niet langer meer de duivel te zijn, dus hij besluit naar Los Angeles te verhuizen. Hij opent daar en populaire nachtclub en raakt bevriend met rechercheur Chloë. Hij besluit haar te helpen met het oplossen van misdaden.

37 Extremely Wicked, Shockingly Evil

Vanaf 3 mei
Waargebeurd/thriller, 2019
Regisseur: Joe Berliner
Cast: Zac Efron, Lily Collins

Ter navolging van de documentairereeks Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes komt nu de nieuwe film over seriemoordenaar Ted Bundy naar Netflix. Niet lang nadat de film in premiere ging tijdens het Sundance Filmfestival afgelopen januari kocht de streamingdienst de rechten. Zac Efron speelt Ted Bundy, en er blijft dan ook niets over van zijn High School Musical-heartthrob imago.

38 The Last Summer

Vanaf 3 mei
Tienerdrama, 2019
Regisseur: William Bindley
Cast: KJ Apa, Maia Mitchell, Tyler Posey, Sosie Bacon

Het is de laatste zomer dat vrienden Griffin, Phoebe, Erin en Alec samen zijn voordat ze naar de universiteit vertrekken. Die laatste zomer belooft er eentje te worden om nooit te vergeten, waarin ze veel leren over vriendschap en de liefde. Mét internationaal tieneridool en heartthrob KJ Apa, bekend van zijn rol als Archie in de serie Riverdale.

39 Dumplin'

Vanaf 3 mei
Comedy, 2018
Regisseur: Anne Fletcher
Cast: Danielle Macdonald, Jennifer Aniston, Odeya Rush

Jennifer Aniston speelt een voormalig winnares van een missverkiezing. Haar minder populaire dochter besluit mee te doen aan de lokale verkiezing, georganiseerd Aniston. Herinneringen aan vroeger komen naar boven.

40 Dead To Me

Vanaf 3 mei
Dramaserie/comedyserie, 2019
Regisseur: Liz Feldman
Cast: Christina Applegate, Linda Cardellini, James Marsden

De opvliegende weduwe Jen is op zoek naar de doorrijder die haar man doodreed. Ze ontmoet de excentrieke optimist Judy bij haar rouwtherapie. De twee bouwen een vriendschap op. Maar Judy blijkt niet te zijn wat ze lijkt te zijn.

41 Undercover

Vanaf 3 mei
Dramaserie, 2019
Cast: Tom Waes, Anna Drijver, Frank Lammers

De eerste Nederlands-Belgische Netflix serie ooit genaamd Undercover, is binnenkort te zien op Netflix. De serie over drugscriminaliteit in Nederland toont het leven van XTC-producent Ferry Bouwman, die een prima leventje leidt in zijn villa op een campingterrein op de grens van België en Nederland. Zijn comfortabele leven verandert echter drastisch wanneer twee undercover agenten Bouman’s territorium betreden en zijn illegale netwerk proberen op te rollen.

42 Ocean's Twelve

Vanaf 2 mei
Actie, 2004
Regisseur: Steven Soderbergh
Cast: George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon

Crimineel Terry Benedict is woedend dat mastermind Danny Ocean (aka George Clooney) en zijn groep van mede-masterminds hem geld afhandig hebben gemaakt. Hij dreigt met geweld als ze het niet snel terug betalen. De groep besluit naar Europa (Amsterdam!) te reizen om daar wat "klusjes" te de doen.

43 Up In The Air

Vanaf 1 mei
Drama/romantiek, 2009
Regisseur: Jason Reitman
Cast: George Clooney, Vera Farmiga, Anna Kendrick

Ryan Bingham is een crisismanager die het hele land rondvliegt voor zijn werk. Hij vindt het fantastisch, maar wanneer zijn bedrijf opeens gaat bezuinigen, moet hij vechten voor zijn baan. Hij moet verplicht meer tijd thuis door brengen, en dan ontmoet hij een vrouw die net zo graag reist als hij.

44 Knock Down The House

Vanaf 1 mei
Documentaire, 2019
Regisseur: Rachel Lears
Cast: Alexandria Ocasio-Cortez

In deze spraakmakende documentaire wordt Alexandria Ocasio-Cortez gevolgd, de politica van Latijns-Amerikaanse afkomst die vorig jaar de tussentijdse verkiezingen won voor het Amerikaanse congres. Daarmee werd ze het jongste congreslid ooit.

45 Mother!
image
Netflix

Vanaf 30 april
Psychologische thriller, 2017
Regisseur: Darren Aronofsky
Cast: Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris, Michelle Pfeiffer, Domhnall Gleeson

Jennifer Lawrence speelt de hoofdrol in Mother!, een vervreemdende rol wat we niet zo vaak van haar hebben gezien. Samen met haar echtgenoot (Javier Bardem) leidt ze een rustig leventje op het platteland, totdat er een mysterieus koppel voor de deur staat en alles opeens op z'n kop staat.

46 Chambers
chambers-trailer-netflix
Ursula Coyote/Netflix

Vanaf 26 april
Thriller/horrorserie, 2019
Regisseur: Nick Cassavetes
Cast: Uma Thurman, Tony Goldwyn

Uma Thurman is binnenkort weer te bewonderen in deze nieuwe Netflix Original. Ze speelt Nancy Lefevre, wiens dochter Becky op jonge leeftijd is overleden. Een jonge patiënte, Sasha, krijgt het donorhart van Becky, maar dat niet helemaal zoals gepland. Zo ontstaat er een groot mysterie als Sasha sinistere karaktertrekken van Becky begint te vertonen. Zo blijkt dat Nacy's dochter om dubieuze omstandigheden om het leven is gekomen...

47 The Notebook
image
Netflix

Vanaf 22 april
Romantiek, 2004
Regisseur: Nick Cassavetes
Cast: Ryan Gosling, Rachel McAdams

The Notebook is een heuse klassieker waarvan we inmiddels ontelbaar veel scenes uit ons hoofd kennen. De verfilming van het boek van Nicholas Sparks uit 2004 komt nu ook, nadat de film al op de Amerikaanse Netflix verscheen, eindelijk naar Nederland. Ryan Gosling en Rachel McAdams schitterden als de smoorverliefde Noah en Allie. Ze worden door Allie's moeder in moeilijkheden gebracht waardoor hun romance in zwaar weer komt. Is hun liefde daartegen bestand?

48 Someone Great
image
Netflix

Vanaf 19 april
Romcom, 2019
Regisseur: Jennifer Kaytin Robinson
Cast: Gina Rodriguez, Brittany Snow, DeWanda Wise

Dat vriendinnen altijd voor vriendjes gaan, beseft muziekjournaliste Jenny (Gina Rodriguez) zich maar al te goed wanneer ze aan de kant wordt gezet door haar vriend. Het is tijd voor een nieuw begin, dus waarom zal je daar dan niet meteen een groots avontuur van maken?

49 Homecoming
image
Getty Images

Vanaf 17 april
Documentaire, 2019
Cast: Beyoncé Knowles-Carter

Onlangs maakte Netflix het grote nieuws bekend dat Beyoncé met een eigen documentaire naar de streamingdienst komt. Homecoming gaat over Queen B's memorabele optreden op muziekfestival Coachella in 2018 en toont het emotionele traject van creatief concept tot culturele beweging.

50 Into The Night
image
Netflix

Vanaf 17 april
Komedie/thriller, 1985
Regisseur: John Landis
Cast: Jeff Goldblum, Michelle Pfeiffer, Richard Farnsworth, Irene Papas, Kathryn Harrold

Michelle Pfeiffer en Jeff Goldblum spelen Diana en Ed, die door een toevallige ontmoeting op het vliegveld van Los Angeles met bij elkaar komen. Diana is een deskundig diamantsmokkelaar, die op de vlucht is voor... ja, voor wie niet eigenlijk. Ed raakt verwikkeld in een bizar kat-en-muisspel. Grappig detail: regisseur John Landis maakt, net als een aantal andere regisseurs, een kleine cameo in de film.

51 Spy Game
image
Netflix

Vanaf 17 april
Actie/spionage, 2001
Regisseur: Tony Scott
Cast: Robert Redford, Brad Pitt

De CIA-agent Nathan Muir (Robert Redford) krijgt op de dag voordat hij met pensioen gaat zijn pensioen te horen dat zijn vroegere leerling Tom Bishop (Brad Pitt) gevangen wordt gehouden in China en daar zal worden geëxecuteerd. Dat gaat Muir niet in de koude kleren zitten. Hij besluit alles op alles te zetten om erachter te komen wat er precies in China is gebeurd, met als doel Bishop vrij te krijgen.

52 The Silence
image
Netflix

Vanaf 12 april
Horror, 2018
Regisseur: John R. Leonetti
Cast: Kiernan Shipka, Stanley Tucci

Actrice Kiernan Shipka scoorde naast haar debuut als Sabrina in Chilling Adventures of Sabrina ook een grote rol in deze recente horrorfilm. Samen met Stanley Tucci (en de rest van haar familie) moet ze zich schuilhouden wanneer angstaanjagende wezens de wereld aanvallen. Vooral wanneer ze nadrukkelijk op mensen jagen, op basis van hun uiterst scherpe gehoorsvermogen.

53 Huge in France
image
Huge in France

Vanaf 12 april
Comedy, 2019
Regisseur: Gad Elmaleh
Cast: Matthey Del Negro, Erinn Hayes, Scott Keiji Takeda

Gad Elmaleh is een zeer beroemde comedian... in Frankrijk. Deze Franse serie vol humor toont hoe de comedian zijn leven achter zich wil laten en naar Los Angeles verhuist in een poging om het contact te herstellen met zijn 16-jarige zoon. Helaas zal hij hierbij geen gebruik kunnen maken van zijn status als celebrity.

54 The Perfect Date
image
Netflix

Vanaf 12 april
Rom-com, 2019
Regisseur: Chris Nelson
Cast: Noah Centineo, Laura Marano, Camila Mendes

Na To All The Boys I've Loved Before en Sierra Burgess is a Loser komt Netflix weer met een nieuwe rom-com slash tienerdrama. Acteur en heartthrob Noah Centineo speelt opnieuw de hoofdrol, en is onder andere samen met Riverdale-actrice Camila Mendes op het witte doek, eh, televisiescherm te zien. Centineo is een student die een zakcentje probeert te verdienen met een eigen dating-app waarmee hij als het ware "invalt" als vriendje, tegen betaling uiteraard.

55 Demolition
image
Demolition

Vanaf 12 april
Drama, 2015
Regisseur: Jean-Marc Vallée
Cast: Jake Gyllenhaal, Naomi Watts en Chris Cooper

Davis (Jake Gyllenhaal) is een jonge succesvolle investeringsbankier die worstelt met zijn leven nadat hij zijn vrouw verloor bij een tragisch auto-ongeluk. Wat begint als een klachtenbrief aan een automatenbedrijf, resulteert in talloze brieven over en weer waarbij enkele schokkende privéomstandigheden worden onthuld. Met de hulp van een vrouw van de klantenservice en zijn jonge zoon begint hij opnieuw aan zijn leven, te beginnen met de sloop van het leven dat hij ooit kende.

56 Special
image
Special

Vanaf 12 april
Dramaserie, 2018
Regisseur: Jim Parson
Cast: Ryan O’Connell

Ryan O’Connell heeft een milde hersenverlamming, maar laat de buitenwereld geloven dat dit komt door een eerder gebeurd auto-ongeluk. Ryan wil bovenal normaal behandeld worden zoals iedereen. Wanneer hij in de twintig is, besluit Ryan het roer om te gooien en komt hij voor zijn handicap uit waarmee hij besluit dat hij 'special' is. Het bijzondere aan deze serie is dat hij autobiografisch is, en O’Connell dus zijn eigen verhaal vertelt in deze serie.

57 Black Summer
image
Netflix

Vanaf 11 april
Horror/zombie-apocalyps, 2019
Regisseur: Karl Schaefer, John Hyams
Cast: Jaimie King

Move over, The Walking Dead. Er komt een nieuwe zombie-serie naar Netflix die belooft nog veel enger te zijn. Hoewel de titel Black Summer niet al te gezellig klinkt (tenzij het misschien om een nummer van Taylor Swift zou zijn), blijkt de serie nog vele malen angstaanjagender te zijn dan je zou verwachten. Bereid je voor op de ultieme zombie-apocalyps.

58 Wonder Woman
nieuw-op-netflix-wonder-woman
Warner Bros.

Vanaf 11 april
Actie, 2017
Regisseur: Patty Jenkins
Cast: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright

De ultieme girlpower film komt naar Netflix! Gal Gadot kruipt in de huid van niemand minder dan Wonder Woman, ook wel de "vrouwelijke Superman" genoemd. Voordat ze Wonder Woman werd, was ze Diana, prinses, maar ook een strijder in hart en nieren. Wanneer ze een Amerikaanse piloot ontmoet, wordt Diana overgehaald om een enorm conflict op te lossen en de wereld te redden.

59 Spider-Man: Homecoming
image
Spider Man

Vanaf 8 april
Actie, 2017
Regisseur: Jon Watts
Cast: Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr.

Na Tobey Maguire en Andrew Garfield, speelt Tom Holland de iconische superheld in deze Spider-Man film. Peter Parker leeft een normaal leven als een middelbare schoolstudent in Queens maar heeft tegelijk zijn superheld alter-ego Spider-Man. Parker bevindt zich op het spoor van een nieuwe dreiging in New York City, die hij op maar één manier kan oplossen...

60 Unicorn Store
image
Netflix

Vanaf 5 april
Filmhuis/komedie, 2017
Regisseur: Brie Larson
Cast: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Joan Cusack, Mamoudou Athie

Oscarwinnares Brie Larson maakt haar regiedebuut met het filmhuisdrama Unicorn Store, dat het verhaal vertelt van een grillige schilderes van de kunstacademie. Wanneer ze van de school wordt gestuurd, begint ze aan een saaie kantoorbaan. Ook krijgt ze de kans van haar leven: een eenhoorn adopteren. Hoewel dat niet meteen duidelijk maakt wat we precies kunnen verwachten, belooft Unicorn Store een vrolijk geheel te zijn, met felle kleuren en blije muziek. Plus, er valt ook wel iets te zeggen voor een Samuel L. Jackson die een eenhoornwinkel runt.

61 Quicksand
image
Netflix

Vanaf 5 april
Thrillerserie, 2019
Regisseur: Camilla Ahlgren
Cast: Hanna Ardéhn, Felix Sandman, William Spetz

De Zweedse serie Quicksand komt van Camilla Ahlgren, die ook de populaire serie The Bridge heeft geschreven, en heeft iets weg van het populaire The Sinner. Zo zien we veel chaos, actie en bebloede gezichten. De serie speelt zich af in de Zweedse hoofdstad Stockholm, waar een moord wordt gepleegd op een elitaire kostschool. Net als in The Sinner zien we meteen wie er wordt gearresteerd; scholiere Maja wordt schuldig bevonden van het misdrijf en wordt afgevoerd naar het politiebureau. Naarmate de serie vordert, komen we steeds meer te weten over haar achtergrond, de onderlinge relaties met andere personages uit de serie en over recente gebeurtenissen op de school.

62 Our Planet
image
Netflix

Vanaf 5 april
Docuserie, 2019
Cast: David Attenborough

Na indrukwekkende documentaire-reeksen als Planet Earth en Blue Planet komen dezelfde makers met een nieuwe natuurserie in samenwerking met Netflix, genaamd Our Planet. In de serie krijgen we wederom prachtige beelden te zien van wat de natuur te bieden heeft, en ook worden de gevolgen van klimaatverandering in beeld gebracht. In de achtdelige serie zullen tientallen diersoorten aan bod komen, die in kwetsbare leefomgevingen voorkomen. Zo zijn beelden van de diepste krochten van de oceaan tot de levendigste delen van de jungle en de meest onbegaanbare Arctische uithoeken te zien.

63 Chilling Adventures of Sabrina (seizoen 2)
chilling-adventures-of-sabrina-seizoen-2
Netflix

Vanaf 5 april
Fantasy/Thrillerserie, 2019
Regisseur: Roberto Aguirre-Sacasa
Cast: Kiernan Shipka, Ross Lynch, Miranda Otto

Ook het tweede seizoen van Chilling Adventures of Sabrina belooft een spannend en doodeng avontuur te worden. De serie, die gebaseerd is op de stripboekenreeks van Sabrina The Teenage Witch (en bijbehorende serie), ging vorig jaar in premiere. In het eerste seizoen volgen we Sabrina, die half-mens half-heks is en moeite heeft haar "heksenleven" gescheiden te houden van haar "aardse leven". In het tweede seizoen komt de heks in haar, of ook wel haar duistere kant, prominenter naar voren, die voor veel zwarte magie, satanische praktijken en zelfs een heuse love triangle zorgt.

64 I Am Maris: Portrait of a Young Yogi
image
I am Maris

Vanaf 1 april
Documentaire, 2018
Regisseur: Laura Vanzee Taylor
Cast: Maris Degener

De 17-jarige Maris Degener lijdt aan angsten, depressies en anorexia, en probeert haar eigen weg naar haar genezing te vinden middels het beoefenen van yoga. Deze documentaire toont hoe een jonge vrouw doormiddel van yoga en meditatie haar oude en gezonde leven weer probeert terug te krijgen.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV