Deze 11 nieuwe Netflix en HBO series gaan in januari en februari van start en wil je niet missen

Dit zijn de 11 niet-te-missen televisieshows die deze januari of februari verschijnen op Netflix, Amazon en HBO.

Head, Nose, Human, People, Social group, Coat, Photograph, Outerwear, Petal, Pink,
A Series of Unfortunate Events

Januari en februari kunnen met elkaar in conclaaf wie de titel 'meest deprimerende maand van het jaar' wint, maar op al deze donkere dagen is er ook een lichtpuntje: nieuwe of terugkerende tv-series op Amazon, HBO en Netflix. Het zijn fabelachtige tijden voor tv, nu zelfs de grootste sterren (die vroeger hun vingers niet wilden branden aan een televisiescript) op het digitale scherm verschijnen: van Drew Barrymore in een bijzonder bizarre serie waarin ze een kannibaal (geen woord van gelogen) vertolkt, Reese Witherspoon en Shailene Woodley die zij aan zij spelen in Big Little Lies tot Jude Law die de rol van een jonge Paus in het Vaticaan, onder regie van Paolo Sorrentino, op zich neemt. Voor wie Gossip Girl heeft gemist is er Riverdale en liefhebbers van fantasie en duistere humor kunnen hun hart ophalen met A Series of Unfortunate Events. Hadden we al gezegd dat Planet Earth en Girls begin februari alweer te zien zijn met kersverse afleveringen?

Glasses, Lip, Hairstyle, Collar, Outerwear, Dress shirt, Jaw, Toy, Black hair, Blazer,
A Series of Unfortunate Events
1 van 11
A Series of Unfortunate Events: seizoen 1 start vrijdag 13 januari op Netflix

Lemony Snicket's populaire kinderserie heeft een tweede (of eigenlijk derde, na een geflopte remake) leven gekregen voor televisie in deze serie van Netflix waarin Neil Patrick Harris, Patrick Warburton, Joan Cusack en Malina Weissman verschijnen. Het plot is als volgt: Violet, Klaus en Sunny Baudelaire zijn wezen wiens ouders tijdens een mysterieuze brand om het leven zijn gekomen. Ze trekken van voogd naar voogd, tot ze bij schurk Count Olaf belanden, die van plan is de kinderen van hun erfenis te doen. Dit is weliswaar geen serie voor minderjarigen; de humor is volwassen en hier en daar gitzwart, doorspekt met minutenlange dialogen met vreemdsoortige woordspelingen.

Display device, Advertising, Laugh, Poster, Led-backlit lcd display,
Riverdale
2 van 11
Riverdale: seizoen 1 start vrijdag 27 januari op Netflix

Het wordt al de nieuwe Gossip Girl genoemd: Riverdale. Het is een modern, tikje donker moordmysterie dat draait om de vrienden Archie, Veronica, Betty en Jughead, die bekend zijn geworden door de Archie stripverhalen. Dit zijn geen zoete, doodnormale tieners die hun tijd verslijten in winkelcentra. Dood, verderf en wilde seksscènes zijn aan de orde van de dag. Wie ook fan was van teenage drama Beverly Hills 90210: Archie's vader wordt gespeeld door Luke Perry – ofwel Dylan in 90210.

Heat, Camping, Fire, Boot, Guitar, Shotgun, Bonfire,
Frontier
3 van 11
Frontier: seizoen 1 start vrijdag 20 januari op Netflix

Game of Thrones' Jason Momoa (inderdaad Khal Drogo, de man van Khaleesi, die veels te snel het leven moest laten in de serie, en in het echte leven getrouwd is met Lisa Bonet) krijgt zijn eigen televisieserie. In Frontier draait het allemaal om de gevaarlijke wereld van de bonthandel begin 18e eeuw. Het is rauw en avontuurlijk en ja, Momoa is al net zo onweerstaanbaar als in Game of Thrones – op wiens releasedatum van het laatste seizoen we nog steeds met smart wachten.

Plate, Conversation, Kitchen, Plaid, Countertop, Cooking, Shelf, Recipe, Kitchen utensil, Tartan,
Santa Clarita Diet
4 van 11
Santa Clarita Diet: seizoen 1 start vrijdag 3 februari op Netflix

Kijk de trailer en je denkt dat het een hoax is, maar deze Netflix komedieserie heeft nu al veel fans vergaard. Drew Barrymore en Timothy Olyphant spelen een getrouwd stel, die als makelaars werken in Santa Clarita, Californië. Hun leven neemt een dramatische wending als Sheila (Barrymore) een transformatie ondergaat. Sterker nog, ze legt al gelijk het loodje in de eerste aflevering waarna ze op miraculeuze wijze weer tot leven wordt gewekt. Herrezen als kannibaal. Het is even afwachten hoe deze verloopt, maar nieuwsgierig maakt Santa Clarita Diet zeker.

Hat, Shrub, Headgear, Garden, Sun hat, Groundcover, Hedge, Tradition, Fedora, Ceremony,
The Young Pope
5 van 11
The Young Pope: seizoen 1 start zondag 15 januari op HBO

Als het geschreven en geregisseerd is door filmmaker Paolo Sorrentino (van Youth en The Great Beauty) belooft het wat. De nieuwe tv-serie The Young Pope stelt een simpele vraag: wat als de paus jong was? Lenny Belardo (gespeeld door Jude Law) wordt in de fictieve serie als Amerikaanse kardinaal binnengehaald als PR-stunt, en ook als marionet om onder de duim te worden gehouden door de oudere, wijzere kardinalen. Al snel blijkt dat dit hen niet zo gemakkelijk afgaat. Deze Paus Pius XIII geeft niks om publieke opinie, zou zomaar een sociopaat kunnen zijn en een pathologische leugenaar. Misschien gelooft hij niet eens in God. Het is een beetje campy, maar toch werken alle elementen tezamen verrassend goed. In de serie komt Giorgio Armani eveneens veelvuldig terug; hij verzorgde de aankleding.

Nose, Lip, Mouth, Hairstyle, Chin, Forehead, Eyebrow, Eyelash, Hair accessory, Style,
The Beginning of Everything
6 van 11
Z: The Beginning of Everything: seizoen 1 start vrijdag 27 januari op Amazon

Filmvertolkingen van Zelda Fitzgerald worden vaak bezien vanuit het standpunt van de mannen om haar heen, maar de nieuwe Amazon serie Z: The Beginning of Everything gooit het over een andere boeg. Zelda wordt gespeeld door Christina Ricci die de leiding neemt in het verhaal — ook als haar man, de beruchte F. Scott Fitzgerald, haar woorden gebruikt voor zijn eigen werk. In de tv-serie komt hun turbulente huwelijk, posh lifestyle vergeven van feestjes en haar uitgesproken karakter aan bod.

Hair, Face, Head, Nose, Ear, Mouth, People, Eye, Hairstyle, Mammal,
Big Little Lies
7 van 11
Big Little Lies: seizoen 1 start donderdag 19 januari op HBO

Deze serie heeft veel om zijn kijkers voor zich te winnen: het prachtige Monterey, aan de ruige kust van Californië, als achtergrond en de rivaliteit tussen upper-class moms dat (althans, zo lijkt het) leidt tot een moord. Wat Big Little Lies vooral spraakmakend maakt zijn de sterke performances van een sterrencast aan vrouwelijke actrices, waaronder Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern en Reese Witherspoon.

People, Window, Trousers, Coat, Dress, Formal wear, Suit, Gown, Purple, Ceremony,
Girls
8 van 11
Girls: seizoen 6 start 12 februari op HBO

Hiervoor wil je een reminder in je agenda zetten: het allerlaatste seizoen van Girls staat voor de deur en het is misschien niet het einde van een tijdperk, maar zo voelt het wel. De trailer voor het zesde seizoen geeft aan dat het wederom draait om het klassieke 'hoe kan ik het verschil maken in deze stad', maar met een verhoogd zelfbewustzijn. Ga vooral kijken als je wil zien hoe Hannah Horvath een stabiele baan krijgt, een gezonde romantische relatie opbouwt, maar vooral onvergetelijk (en hilarisch) blijft.

Underwater,
Planet Earth
9 van 11
Planet Earth II: zaterdag 18 februari op BBC America

Het is tijd om weer de bloedstollend mooie, majestueuze Moeder Natuur te bekijken in een nieuwe mini-serie van Planet Earth. Ieders favoriete programma keert eind januari terug op BBC. David Attenborough is er ook weer bij om je bij te praten over het wonderlijke leven van dieren die de Darwinistische brutaliteit van hun biosferen moeten zien te doorstaan. Bekijk indrukwekkende beelden van eilanden, graslanden en alles daartussein, nu er nog steeds een omgeving is die we mogen appreciëren.

Hair, Hairstyle, Coat, Dress shirt, Collar, Eyebrow, Shirt, Outerwear, Suit, Formal wear,
Suits
10 van 11
Suits: seizoen 7 start woensdag 25 januari op Netflix

Wie alle afleveringen van Suits al heeft gezien is bekend met Meghan Markle, ofwel Rachel Zane – de love interest van Mike Ross, die op slinkse wijze zonder ook maar enig papiertje op zak een hooggeplaatste baan als associate weet te strikken bij een van de grootste advocatenkantoren in Manhattan. Juist omdat hij helemaal niet aan Harvard is afgestudeerd komt hij later flink in de problemen. Het is al een immens populaire serie, met veel catchy one-liners, maar doordat Markle nu in het echte leven de vriendin is van Prins Harry zal Suits dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid nog beter bekeken worden. Bekijk hier de trailer.

Shoulder, Standing, Style, Formal wear, Fashion, Beauty, Sleeveless shirt, Street fashion, Darkness, Fashion model,
Falling Water
11 van 11
Falling Water: seizoen 1 start 15 januari 2017 op USA Network

Dit supernatuurlijke puzzelstuk is voor fans van series zoals Stranger Things en Sense8 – die in mei dit jaar aan zijn tweede seizoen begint. Geïnspireerd op het idee van lucide dromen, volgt de tv-serie drie vreemdelingen die er langzamerhand achterkomen dat ze allemaal in dezelfde droom zijn verwikkeld. Beetje vergezocht, maar ook vermakelijk en spannend. Het is immers van de makers van Homeland.

Advertentie - Lees hieronder verder
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Meer van Netflix