Halloween films en series: dit zijn de meest griezelige titels op Netflix

Happy Halloweenmaand! Vogue selecteert de beste films en series van Netflix die je haren overeind doen staan.

enge-films-series-netflix-halloween
Lionsgate

Oktober staat niet alleen in het teken van een nieuwe herfstgarderobe, maar is ook de maand van Halloween. Geen plannen om fully dressed over straat te gaan op de 31ste? Blijf dan lekker binnen en ga thuis een potje griezelen. En laat dat nu net goed uitkomen, gezien Netflix deze maand bol staat van de nieuwste horrortitels. Van het iconische American Psycho tot de nieuwe serie The Haunting of Hill House (met Michiel Huisman!): de streamingdienst staat compleet in het teken van 'Netflix & Chills'. Vogue maakte een selectie van alle bloedstollende films en series, waar je figuurlijke haren van overeind gaan staan.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Gerald's Game
Netflix

Stephen King is de man achter vele bekende horrorverhalen, zoals Carrie, The Shining en It. Ook is King de bedenker van Gerald's Game, waarvan de verfilming op Netflix staat. De film gaat over een koppel dat hun relatie wil verbeteren. Ze sluiten zich op in een afgelegen huis waar ze zich klaarmaken voor wat quality time samen. Het loopt alleen wat anders dan gedacht...

2 Ghoul
Netflix

Deze serie speelt zich af in een militaire gevangenis, wat op zich al geen gezellige plek is. Vooral niet als er een nieuwe gevangene naar het complex komt, wiens gedrag niet alleen afwijkend, maar ook zeer angstaanjagend is. De jonge verhoorder belandt in een strijd om te overleven.

3 Stranger Things
Netflix

De populaire serie Stranger Things lijkt in eerste instantie luchtig - mede door de groep jonge vrienden en het heerlijke eighties haar van Steve - maar is eigenlijk een heel duister verhaal. Wat je kunt verwachten? Bovennatuurlijke (en onethische) experimenten, mysterieuze verdwijningen en een compleet parallel universum (The Upside-Down). En dan hebben we het nog niet eens gehad over de jaren tachtig-sferen waarin de serie zich in verkeert.

4 Carrie (2013)
Metro-Goldwyn-Mayer

In 2013 werd er een remake gemaakte van de legendarische horrorfilm uit de jaren zeventig. Carrie is een schuchter tienermeisje dat worstelt met haar telekinetische krachten. Wanneer ze het mikpunt is tijdens het jaarlijkse schoolfeest, draait ze compleet door.

5 The Ritual
Netflix

Wanneer je elkaar al jaren kent, maar het al een tijdje niet zo lekker gaat, besluit je als vriendengroep er even tussenuit te gaan. Dat is precies wat deze groep van vier vrienden doet. Ze besluiten naar Zweden te vertrekken om samen te gaan kamperen. Maar zullen ze ooit nog wel terugkeren?

6 American Psycho
Lionsgate

Christian Bale speelt de aantrekkelijke, rijke en intelligente Patrick Bateman. Hoewel hij een zeer normale man lijkt, heeft hij een groot geheim. Zo gaat hij er 's nachts op uit en vermoordt hij wildvreemde mensen zonder reden. In de grote stad kan Bateman zijn gang gaan en zijn psychische problemen verhullen, zonder ontdekt te worden. American Psycho is zo koelbloedig en vervreemdend dat het gewoon geestig is.

7 Malevolent (vanaf 5 oktober)
Netflix

Het zou maar je baan zijn: paranormale ervaringen simuleren tegen betaling. Dat is wat deze broer en zus doen in de film Malevolent. Hun laatste klus vindt plaats in een donker huis dat veel weg heeft van een echt spookhuis. Spoiler alert: het ís een echt spookhuis.

8 Apostle (vanaf 12 oktober)
Netflix

In Apostle gaan we terug naar het jaar 1905. We volgen we een man die op zoek is naar zijn gekidnapte zus, een gevaarlijke missie waarbij hij verwikkeld raakt in een strijd met een sinistere religieuze sekte.

9 The Haunting of Hill House (vanaf 12 oktober)
Netflix

De miniserie The Haunting of Hill House gaat over een familie waarvan de kinderen opgroeiden in een huis dat later het meest beroemde spookhuis van het land werd. In de spannende serie komen de broers en zussen als volwassenen weer samen in het huis, om de geesten uit het verleden te confronteren. Eén van de hoofdrollen is voor onze Michiel Huisman, dus de serie is zeker het bekijken waard.

10 The Curious Creations of Christine McConnell (vanaf 12 oktober)
Netflix

Halloween draait niet alleen om griezelen, maar ook om het welbekende trick and treat - met veel zoetigheid en ander snoepgoed. Even geen horror, maar ingenieuze lekkernijen in The Curious Creations of Christine McConnell. De getalenteerde bakker en kunstenares Christine McConnell vult haar huis met spookachtige lekkernijen, enge decoraties en bijzonder ongepaste wezens.

11 Haunted (vanaf 19 oktober)
Netflix

Vrienden en familie zitten samen en delen hun meest angstaanjagende verhalen uit het verleden, die vervolgens tot leven komen. We kunnen je garanderen dat je hier kippenvel van krijgt.

12 Chilling Adventures of Sabrina (vanaf 26 oktober)
Netflix

Alle fans van Riverdale kunnen hun hart ophalen met de nieuwe serie Chilling Adventures of Sabrina, die gebaseerd is op Sabrina The Teenage Witch dat je misschien kent uit je jeugdjaren. In tegenstelling tot Sabrina The Teenage Witch, vertelt deze serie een duister verhaal met horror, occulte praktijken en natuurlijk ook hekserij. De jonge Sabrina (Kiernan Shipka) worstelt met haar dubbele persoonlijkheid; ze is half-mens, half-heks. Daarnaast wordt ze bedreigd door duivelse krachten die haar, haar familie en de menselijke wereld in gevaar brengen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix