9 memorabele kerstfilms om de hele maand december te bingewatchen

Alle klassiekers op een rij: van Love Actually tot A Christmas Carol.

text, font, photo caption, photography, autograph, smile, art,
Love Actually

Het is de tijd van het jaar dat we zonder schuldgevoel aan onze obsessie voor romantische kerstfilms mogen toegeven. Inclusief een kop thee, een pak kerstkransjes en je familie, natuurlijk. Kerstfilms kijk je niet alleen, tenzij je Bridget Jones heet. Dit zijn de 9 meest memorabele kerstfilms die december tot een ware feestmaand maken.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Home Alone (1990) & Home Alone 2 (1992)
Giphy

Dé kerstklassiekers, voor elke kerstdag een. Niets beter dan het fantastische leedvermaak van een pientere blonde kleuter die twee amateuristische boeven op de kast jaagt. En hoewel er een hele reeks gemaakt is (deel drie en deel vier bestaan ook, maar met een andere hoofdrolspeler die lang niet zo schattig is als Macaulay Culkin in zijn jongere jaren) is het raadzaam om het bij de eerste twee te houden. 'Merry christmas you filthy animal!'

2 The Preacher's Wife (1996)
the preacher's wife
The Preacher's Wife

Whitney Houston in een kerstfilm? Dat wordt een instant klassieker natuurlijk. In The Preacher's Wife krijgt een dominee die met een midlife crisis dealt hulp van een engel (gespeeld door Denzel Washington). Enige probleem: de engel valt als een blok voor de prachtige jonge vrouw (Whitney dus) van de dominee.

3 Last Holiday
last holiday
Last Holiday

Aan wie deze ultieme feel-good kerstfilm met Queen Latifah, LL Cool J en Giancarlo Esposito nog niet gezien heeft: deze mag bovenaan je watchlist. Toegegeven, je gaat het waarschijnlijk niet drooghouden – van zowel het huilen áls het lachen – maar dat maakt deze film juist zo memorabel.

4 The Holiday (2006)
Giphy

Het sneeuwt liefdesperikelen tijdens Kerst. Maar er zit een happy end aan, dat wel: zie Iris en Amanda (Kate Winslet en Cameron Diaz) die niks met elkaar gemeen hebben, behalve hun oneindige pech met mannen. De dames ruilen van huis (lees: villa en pittoreske boshut) en vinden hun droomman. Tijdens Kerst speelt de geloofwaardigheid van het plot immers geen rol.

5 Bekijk de trailer van 'The Holiday'
6 Love Actually (2003)
Giphy

Kerst is onlosmakelijk verbonden met romantische komedies. Deze verzameling van hilarische, lichtelijk ongemakkelijke liefdesverhaallijnen, verpakt in één film, komt sinds 2003 jaarlijks op de buis tijdens de feestdagen. Volg onder anderen een klunzige Hugh Grant in de rol van de Britse premier, een zanger op zijn retour die onverwachts toch een grote 'kersthit' scoort, een jonge Brit die naar Amerika vertrekt om daar liefde (en vooral veel seks) te vinden en de vaak onbeantwoorde liefdessituaties van de andere personages.

7 Almost Christmas (2016)
almost christmas
Almost ChristmasUniversal

Een disfunctionele familie? Check. Een met sterren bezaaide cast? Check. Een kerst vol drama? Check. Het perfecte recept voor een hilarische kerstfilms die met momenten net íets te herkenbaar is. Een jaar na de dood van de matriarch van de familie, komt de Meyer-familie samen om kerst te vieren. De onderliggende frustraties tussen de familieleden zorgen voor een kerst om nooit te vergeten. Hardop lachen verzekerd.

8 Bridget Jones' Dairy (2001), Bridget Jones: The Edge of Reason (2004) & Bridget Jones' Baby (2016)
Giphy

Toegegeven: wie denkt aan Kerst, denkt aan Mark Darcy's kerstrui uit Bridget Jones Diary. Alledrie de verfilmingen van de hilarische dagboeken van de net iets te veel rokende en/of drinkende, maar toch charmante Bridget zijn de moeite waard tijdens de kerstdagen.

9 You've Got Mail (1998)
Giphy

Wie dacht dat online dating slechts van deze tijd is, heeft het mis. Ruim twintig jaar geleden ontdekten Kelly (Meg Ryan) en Joe (Tom Hanks) al de kracht van het internet op liefdesgebied. Terwijl de twee in real life een verhitte strijd om hun bedrijven voeren, gaat het er op het wereldwijde web (via mail, dat wel) romantisch aan toe. Door de anonimiteit van het internet hebben ze alleen geen idee dat ze met elkaar te maken hebben.

10 The Muppet Christmas Carol (1992)
Giphy

Kermit & co. hebben een moderne twist gegeven aan de spannende kerstklassieker A Christmas Carol uit 1984. Michael Caine kroop in de rol van Scrooge. Hij omringt zich met Miss Piggy, Fozzie, Rizzo, Gonzo: iedereen komt voorbij. Even wat anders dan de eeuwige liefdeszoektocht die de kern lijkt te zijn van elke kerstfilm.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kerst