Nieuw op Videoland: nieuwe films en series geselecteerd door Vogue

Iedere maand houden we je op de hoogte van de beste nieuwe films en series op Videoland.

nieuw op videoland mean girls
Paramount Pictures

Natuurlijk kennen (en kijken) we allemaal Netflix, maar ook de Nederlandse streamingdienst Videoland is het afgelopen jaar explosief in populariteit gestegen. Waar Netflix vooral scoort met zijn Originals, is Videoland gespecialiseerd in films en series van Nederlandse bodem. Maar ook zijn er genoeg internationale titels te vinden op de streamingdienst, zoals alle seizoenen van Desperate Housewives en het populaire Younger. Wat is er allemaal nieuw op Videoland in juli en augustus 2019? Wij selecteren de beste films en series van deze maand.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Keeping up with the Kardashians
keeping-up-with-the-kardashians-videoland
Keeping up with the Kardashians

Vanaf 30 september
Reality, seizoen 15 en 16

Keeping Up with the Kardashians begon in 2007 via het Amerikaanse E!, waar volgende maand alweer het achttiende seizoen op wordt uitgezonden. Dankzij de populariteit van onder andere Kim Kardashian, maar ook haar zusjes Kylie en Kendall, zijn fans na vele seizoenen nog steeds niet uitgekeken op de populairste familie ter wereld. De serie is vanaf 30 september te bekijken via de streamingdienst.

2 The Lovely Bones
image
Universal Pictures

Vanaf 21 augustus
Drama, 2009
Regisseur: Peter Jackson
Cast: Saoirse Ronan, Mark Wahlberg, Rachel Weisz, Stanley Tucci

De heftige dramafilm The Lovely Bones raakt je diep in je hart. De 14-jarige Susie Salmon (gespeeld door de talentvolle Saoirse Ronan) wordt ontvoerd en vermoord door haar buurman. Haar geest blijft achter op aarde en volgt het zware rouwproces waar haar ouders doorheen gaan. Zo proberen ze de dood van hun dochter een plaats te geven, terwijl de moordenaar nog steeds vrij rondloopt.

3 The Girl With The Dragon Tattoo
image
Girl With The Dragon Tattoo

Vanaf 16 augustus
Drama, 2011
Regisseur: David Fincher

Cast: Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer

De verfilming van het gelijknamige boek en de serie vertelt hetzelfde verhaal, waar Journalist Mikael Blomkvist (Craig) wordt geholpen bij zijn zoektocht naar een vrouw die veertig jaar wordt vermist door Lisbeth Salander (Mara), een jonge computerhacker. Samen gaan ze in het geheim op onderzoek uit naar de familie en komen steeds donkerder geheimen tegen.

4 Mean Girls
Paramount Pictures

Vanaf 14 augustus
Komedie/drama, 2004
Regisseur: Mark Waters
Cast: Rachel McAdams, Lindsay Lohan, Amanda Seyfried, Tina Fey

Ja, daar is 'ie dan: de ultieme chick flick komt naar Videoland. Mean Girls is inmiddels iconisch, niet alleen door de uitspraken ('On Wednesdays we wear pink', 'That's so fetch', en zo kunnen we nog wel even doorgaan) maar ook door de stereotyperende beelden van high school en populariteit.

5 L'Avenir
Les Films du Solange

Vanaf 5 augustus
Filmhuis/drama, 2016
Regisseur: Mia Hansen-Løve
Cast: Isabelle Huppert, Roman Kolinka

L'Avenir is een Frans-Duitse film uit 2016, geschreven en geregisseerd door Mia Hansen-Løve. Nathalie is moeder van twee kinderen en lerares filosofie, en krijgt een hoop tegenslagen te verduren. Zo komt haar moeder te overlijden, ontdekt ze dat haar man vreemdgaat en belandt haar carrière in een slop. Ondanks alles blijft Nathalie optimistisch. Een mooi en aandoenlijk verhaal.

6 Scrubs (seizoen 1 t/m 9)
image
NBC

Vanaf 5 augustus
Komedieserie, 2001-2010
Makers: Bill Lawrence, Mike Schwartz, Janae Bakken
Cast: Zach Braff, Sarah Chalke, Donald Faison

Alle negen seizoenen van komedieserie Scrubs is binnenkort te bewonderen op Videoland. In de serie zien we de komische doktoren aan het werk, maar of werken er echt van komt? Bereid je voor op absurde humor en een hilarische Zach Braff, die hoe dan ook op je lachspieren werkt.

7 Riviera seizoen 2
image
Videoland

Vanaf 4 juli
Thriller, 2019
Regisseur: Philipp Kadelbach
Cast: Julia Stiles, Iwan Rheon, Adrian Lester

Miljardairs Constantine en Georgina zijn nog maar kort getrouwd als Constantine plotseling om het leven komt bij een explosie op een jacht. Na zijn dood komt Georgina erachter dat er geweld, leugens en moord kleven aan het fortuin dat Constantine heeft opgebouwd. Om de familie en zichzelf te beschermen, gaat ze met gevaar voor eigen leven op onderzoek uit.

8 No Strings Attached
image
Paramount

Vanaf 26 juni
Comedy, romantiek, 2011
Regisseur: Ivan Reitman
Cast: Natalie Portman, Ashton Kutcher

Emma is een arts met een drukke agenda die een perfecte afspraak heeft gemaakt met haar beste vriend Adam. Een friends with benefits relatie. Maar wat betekent dit voor hun vriendschap, als hun relatie toch steeds serieuzer wordt?

9 Daddy's Home
image
Paramount

Vanaf 16 juni
Comedy, 2015
Regisseur: Sean Anders
Cast: Will Ferrell, Mark Wahlberg, John Cena

Brad doet er alles aan om de beste stiefvader mogelijk te zijn. Wanneer biologische vader Dusty opeens opduikt, valt alles in duigen. Dusty is het tegenovergestelde van Brad, en heeft alles dat Brad niet heeft. Er ontstaat een felle strijd tussen de twee mannen voor de liefde van de kinderen.

10 Remember Me
image
Summit Entertainment

Vanaf 14 juni
Drama, romantiek, 2010
Regisseur: Alan Coulter
Cast: Robert Pattinson, Emilie de Ravin, Pierce Brosnan

Na de zelfmoord van zijn broer en de scheiding van zijn ouders is de jonge Tyler Hawkins een passieve houding opgebouwd. Ally heeft hetzelfde meegemaakt, maar is juist het tegenovergestelde van Tyler. Zij omarmt het leven en plukt de dag. Ze krijgen een relatie, maar hebben nog veel emotionele puin te ruimen.

11 22 Jump Street
Nieuw op videoland
Glen WilsonSony Pictures

Vanaf 7 juni
Comedy, actie, 2014
Regisseur: Phil Lord, Chris Miller
Cast: Jonah Hill, Channing Tatum

Agenten Jenko en Schmidt gaan undercover als eerstejaars studenten op de universiteit. Ze proberen uit te zoeken wie er achter de nieuwe drugssensatie WHYPHY zit. Jenko hoort al snel bij de populaire sporters, terwijl Schmidt zich thuis voelt in de nerdy art-scene. De twee agenten hebben beiden een andere manier van aanpak en daardoor komt hun vriendschap onder druk te staan.

12 Layla M.
image
TIFF

Vanaf 6 juni
Drama, 2016
Regisseur: Mijke de Jong
Cast: Nora El Koussour, Ilias Addab

De jonge Layla doet eindexamen VWO en is een fanatiek voetbalster. Layla durft voor haar mening uit te komen, en ze stoort zich aan het negatieve beeld over Marokkanen en de Islam. De 18-jarige Layla begint zich steeds meer af te zetten tegen haar liberale ouders. Tot de schrik van haar beste vriendin en broer, sluit Layla zich aan bij een groep jonge moslims die strijden voor acceptatie en de vrijheid voor het uitoefenen van hun geloof.

13 The Handmaid's Tale seizoen 3
image
George Kraychyk

Vanaf 5 juni
Drama, 2019
Regisseur: Margaret Atwood, Elisabeth Moss
Cast: Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Alexis Bledel

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Margaret Atwood. De serie speelt zich af in een dystopische nabije toekomst. Het geboortecijfer is drastisch gedaald. Na een burgeroorlog grijpt een totalitair regime van christelijke fundamentalisten, genaamd Gilead, de macht in de Verenigde Staten. Het land wordt omgevormd tot een streng religieuze samenleving. Het land wordt geleid door een mannelijke elite. Vruchtbare vrouwen worden gedwongen "Handmaids" te worden. Deze Handmaids, die een rood gewaad moeten dragen, worden elk aan een mannelijke bevelhebber en diens onderdanige echtgenote toegewezen. Hun taak is om kinderen te baren.

14 A Dangerous Method
nieuw-op-videoland-vogue
Universal

Vanaf 5 juni
Filmhuis, drama, 2011
Regisseur: David Cronenberg
Cast: Keira Knightley, Viggo Mortensen, Michael Fassbender, Vincent Cassel

Deze historische dramafilm speelt zich af in de periode voor de eerste wereldoorlog. Het verhaal beschrijft de relatie tussen de grondleggers van de psychoanalyse Carl Gustav Jung, zijn leermeester Sigmund Freud en Sabrina Spielrein. Jung en Freuds patiente Sabrina kampt met verschillende problemen waarna ze later de assistente van Jung wordt. Een interessante film van een van de meest intrigerende filmmakers van onze tijd David Cronenberg.

15 Ugly Betty (alle seizoenen)
image
ABC

Vanaf 3 juni
Comedy/dramaserie, 2006-2010
Makers: Fernando Gaitán, Silvio Horta
Cast: America Ferrera, Eric Mabius, Becki Newton, Alan Dale, Judith Light, Michael Urie, Rebecca Romijn, Vanessa Williams

Ugly Betty vertelt het verhaal van de jonge, ambitieuze Betty die het wil maken als journaliste. Ze krijgt een kans om bij Mode te werken, waar ze in eerste instantie totaal niet op haar plek is. Toch weet Betty haar hoofd boven water te houden in de hectische modewereld die veel van haar vraagt. En ja, ook passeert heel veel heerlijke naughties fashion de revue.

16 Model Squad (seizoen 1)
Model Squad serie seizoen 1
E!

Vanaf 28 mei
Reality, 2018
Regisseur:
Cast: Daniela Braga, Olivia Culpo, Hannah Ferguson

Model Squad is een Amerikaanse reality serie die supermodellen volgt. De volgt onder andere Daniela Braga, Olivia Culpo, Hannah Ferguson, en hun levens in de mode industrie. De documentaire laat zien hoe werken en leven in New York.

17 States of Undress
image

Vanaf: 28 mei 2019
Documentaireserie, 2016/2017
Cast: Hailey Gates

De eerste twee seizoenen van de Viceland-productie States of Undress verschijnen op 28 mei in één keer op Videoland. En dat is goed nieuws, want de documentaireserie biedt een interessante kijk op de modewereld, en schijnt licht op vaak genegeerde issues binnen de industrie. In de docu-reeks neemt het Amerikaanse model Hailey Gates het wereldwijde straatbeeld onder de loep, en dan vooral de trends en problemen in de niet zo prominente plekken – denk aan Pakistan, Venezuela, Rusland en China. Een eye-opener.

18 Samba
Olivier Nakache, Éric Toledano
Canal+

Vanaf: 26 mei
Drama, 2014
Regisseur: Olivier Nakache, Éric Toledano
Cast: Omar Sy, Charlotte Gainsbourg, Tahar Rahim

Samba is vanuit Senegal naar Frankrijk gekomen, daar heeft hij veel verschillende rot baantjes gehad. Hij doet er alles aan om een werkvergunning te krijgen. Alice is na haar burn-out te werk gegaan als medewerkster bij een vrijwilligersorganisatie. Het lot brengt deze twee verloren zielen samen, en de vonken slaan over. Ondertussen loopt Samba kans dat hij het land wordt uitgezet

19 SNOWDEN
SNOWDEN
SNOWDEN

Vanaf: 10 mei 2019
Thriller/dramafilm, 2016
Regisseur: Oliver Stone
Cast: Joseph Gordon-Levitt, Melissa Leo, Zachary Quinto en Shailene Woodley

De film SNOWDEN vertelt het waargebeurde verhaal van de klokkenluider Edward Snowden, die in 2013 duizenden geheime documenten lekte aan journalisten nadat hij ontdekte dat de NSA, de Amerikaanse geheime dienst, waar hij op dat moment in dienst was, illegaal persoonlijke informatie van burgers verzamelde. Hij lekte de informatie aan de Britse krant The Guardian, met grote gevolgen voor hem én de Amerikaanse overheid van dien.

20 Dior & I
image
Dior and I

Vanaf 23 april
Documentaire, 2014
Regisseur: Frédéric Tcheng
Cast: Raf Simons, Marion Cotillard, Isabelle Huppert, Jennifer Lawrence, Sharon Stone

In deze documentaire krijgen we een kijkje in het leven van voormalig creative director van Christian Dior, Raf Simons. In 2014 maakte de Belgische ontwerper zijn debuut bij het Franse modehuis, waarbij niet alleen gigantisch veel vakwerk en creativiteit komt kijken, maar ook een hoop stress en de enorme druk om een succesvolle collectie neer te zetten.

21 Westwood: Punk, Icon, Activist
image
Westwood: Punk, Icon, Activist

Vanaf 23 april
Documentaire, 2018
Regisseur: Lorna Tucker
Cast: Vivienne Westwood

In deze documentaire staat de Britse ontwerpster Vivienne Westwood centraal, die met haar rebelse stijl al ruim veertig jaar invloed uitoefent op de (Britse) modewereld. Door haar onorthodoxe benadering van mode en activistische werkwijze heeft ze zichzelf neergezet als een waar icoon binnen de mode-industrie.

22 Meghan and Harry: Baby Fever
prins-harry-meghan-markle-onafhankelijk
Samir HusseinGetty Images

Vanaf 19 april
Documentaire, 2019

We kunnen geen genoeg krijgen van Meghan Markle en prins Harry. Deze nieuwe documentaire over het royal koppel gaat over het eerste huwelijksjaar van de twee, inclusief Meghans zwangerschap. Insiders geven interviews waarbij we exclusieve kijkjes krijgen in de levens van de hertog en hertogin. Hoe bereiden zij zich voor op het aanstaande ouderschap?

23 Absolutely Fashion: Inside British Vogue
image
Absolutely Fashion: Inside Vogue

Vanaf 7 maart
Documentaire, 2016
Regisseur: Richard Macer
Cast: o.a. Alexandra Shulman, Lucinda Chambers en Mary McCartney

Voor het eerst in haar 100-jarige bestaan laat de Britse Vogue tv-camera's toe achter de schermen op de redactie van het modeblad, met als resultaat deze bijzondere serie geproduceerd door de BBC. Ter ere van jet honderd jarig bestaan geeft het magazine een ongekende toegang tot de dagelijkse gang van zaken, en kun je zien hoe Vogue fashion editors, journalisten, fotografen én de editor-in-chief te werk gaan.

24 Christian Louboutin: The World’s Most Luxurious Shoes
image
Christian Louboutin: The World’s Most Luxurious Shoes

Vanaf 7 maart
Documentaire, 2015
Regisseur: Michael Waldman
Cast: Christian Louboutin

Voor deze docu mocht de regisseur Christian Louboutin één jaar lang volgen om een exclusieve kijk te geven op het persoonlijke en professionele leven van de iconische schoenontwerper. Het resultaat is een fascinerende documentaire over een van 's werelds beroemdste schoenontwerpers, hoe hij werkt, hoe hij leeft en hoe hij zo succesvol is geworden.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV