Nieuw op Videoland: nieuwe films en series geselecteerd door Vogue

Iedere maand houden we je op de hoogte van de beste nieuwe films en series op Videoland.

nieuw-videoland-januari-2020 
Grey's Anatomy

Natuurlijk kennen (en kijken) we allemaal Netflix, maar ook de Nederlandse streamingdienst Videoland is het afgelopen jaar explosief in populariteit gestegen. Waar Netflix vooral scoort met zijn Originals, is Videoland gespecialiseerd in films en series van Nederlandse bodem. Maar ook zijn er genoeg internationale titels te vinden op de streamingdienst, zoals alle seizoenen van Desperate Housewives en het populaire Younger. Wat is er allemaal nieuw op Videoland? Wij selecteren de beste films en series van deze maand.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Non-Stop

Vanaf 20 januari
Actie/thriller, 2014
Regisseur: Jaume Collet-Serra
Cast: Liam Neeson, Julianne Moore, Lupita Nyong'o

In Non-Stop volgen we Air Marshall Bill Marks (Neeson) die een moordenaar op een internationale vlucht moet ontmaskeren, nadat hij anonieme berichtjes krijgt met de boodschap dat er iedere twintig minuten een passagier vermoord wordt.

2 Grey's Anatomy (seizoen 1 t/m 15)
nieuw-videoland-januari-2020 
Grey's Anatomy

Vanaf 6 januari
Drama, 2005
Maker: Shonda Rhimes
Cast: Ellen Pompeo, Sandra Oh, Katherine Heigl, Justin Chambers, T. R. Knight, Chandra Wilson, James Pickens Jr., Isaiah Washington, Patrick Dempsey, Kate Walsh, Sara Ramirez

Bijna alle seizoenen van de hitserie Grey's Anatomy zijn straks stuk voor stuk te bingewatchen op Videoland. Verlies jezelf in alle ziekenhuisdrama rondom Dr. Meredith Grey, gespeeld door Ellen Pompeo, en haar collega's.

3 Inglourious Basterds

Vanaf 27 december
Zwarte humor, 2009
Regisseur: Quentin Tarantino
Cast: Brad Pitt, Christoph Waltz, Michael Fassbender, Eli Roth, Diane Kruger

In Inglourious Basterds (ja, opzettelijk met twee spelfouten) komt een heuse sterrencast bijeen om Tarantino's kijk op de Tweede Wereldoorlog tot leven te brengen. Wederom een film vol opmerkelijke personages, zwartgallige punchlines en heel veel geweld.

4 Me Before You

Vanaf 27 december
Romantiek, 2016
Regisseur: Thea Sharrock
Cast: Emilia Clarke, Sam Claflin

Louisa (gespeeld door Clarke) raakt haar baan kwijt en neemt de zorg voor Will (Claflin) op zich, die sinds kort verlamd is en in een rolstoel zit. Hoewel ze het beiden in eerste instantie niet verwachten, ontstaat er een bijzondere band tussen de twee.

5 Letters to Juliet

Vanaf 21 december
Romantiek, 2010
Regisseur: Gary Winick
Cast: Amanda Seyfried, Christopher Egan, Gael García Bernal, Vanessa Redgrave, Franco Nero

Sophie (Seyfried) vertrekt met haar verloofde naar het Italiaanse Verona, waar ze de magie ontdekt van de plek waar Julia (van Romeo en Julia) ooit gewoond zou hebben. Dagelijks komen honderden vrouwen liefdesbrieven brengen naar het huis, die beantwoord worden door een klein groepje vrouwen. Ze vindt een oude brief die haar leven compleet verandert.

6 The Hobbit (alle films)
image
The Hobbit

Vanaf 19 december
Fantasy, 2012
Regisseur: Peter Jackson
Cast: Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage

Alle drie de delen van The Hobbit – An Unexpected Journey (2012), The Desolation of Smaug (2013) en The Battle of the Five Armies (2014) – zijn vanaf nu te bekijken op Videoland. Hoewel de films pas jaren na The Lord of the Rings zijn gemaakt, spelen ze zich veel eerder af. We volgen hobbit Bilbo Baggins (Freeman), die door machtige tovenaar Gandalf (McKellen) gevraagd wordt om goud terug te stelen van dwergen. En dat klinkt makkelijker dan het is.

7 The Hunger Games (alle films)
vogue-videoland-tips
The Hunger Games

Vanaf 15 november
Sciencefiction/fantasy, 2012
Regisseur: Gary Ross
Cast: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Elizabeth Banks, Liam Hemsworth

Maak door middel van álle Hunger Games-delen vooral kennis met Katniss Everdeen (met newly-wed Jennifer Lawrence), mocht je dat nog niet hebben gedaan. Ze leeft in de ruïnes van wat ooit Noord-Amerika was, en waar het Capitool genadeloos heerst over de twaalf overgebleven districten. Elk jaar moeten de districten één jongen en één meisje, tussen twaalf en achttien jaar oud, afvaardigen om deel te nemen aan de Hongerspelen, die live uitgezonden worden op televisie. Slechts één van de 24 deelnemers kan overleven.

8 De Libi

Vanaf 13 november
Comedy/drama, 2019
Regisseur: Shady El-Hamus

Vrienden Bilal (Bilal Wahib), Gregg (Daniel Kolf) en Kevin (Oussama Ahammoud) zijn totaal niet met hun eindexamen bezig. Ze komen liever op de gastenlijst van club Jimmy Woo. In de komische roadmovie De Libi (geschreven én geregisseerd door de talentvolle Shady El-Hamus) volg je de vrienden vierentwintig uur lang door Amsterdam, met alle hilariteit en ontroering van dien.

9 The Commuter

Vanaf 6 november
Thriller/misdaad, 2018
Regisseur: Jaume Collet-Serra
Cast: Liam Neeson, Vera Farmiga, Patrick Wilson, Jonathan Banks

Michael is een verzekeringsagent die zoals elke dag heen en weer reist tussen zijn woonplaats en de plaats waar hij werkt. Een mysterieuze vreemdeling dwingt hem echter de identiteit te onthullen van een verborgen passagier in zijn trein, vóór deze de laatste halte bereikt. Michael probeert het mysterie zo snel mogelijk op te lossen, maar beseft dat een dodelijk plan wordt gesmeed en raakt verwikkeld in een criminele samenzwering.

10 Killing Eve

Vanaf 15 oktober
Drama/thriller, 2018
Regisseur: Phoebe Waller-Bridge
Cast: Sandra Oh, Jodie Comer, Fiona Shaw

Eve is een verveelde medewerkster van de Britse veiligheidsdienst MI5. Haar saaie bureaubaan staat haaks op haar fantasieën van een leven als spionne. Villanelle is een getalenteerde huurmoordenares die voortdurend van gedaante verandert en verknocht is aan de luxe levensstijl die ze er dankzij haar gewelddadige werk op na kan houden. Killing Eve vertelt het verhaal van twee uiterst intelligente vrouwen die door elkaar zijn geobsedeerd en de strijd tegen elkaar aanbinden in een kat-en-muisspel.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV