Nieuw op Videoland: nieuwe films en series geselecteerd door Vogue

Iedere maand houden we je op de hoogte van de beste nieuwe films en series op Videoland.

image
Summit Entertainment

Natuurlijk kennen (en kijken) we allemaal Netflix, maar ook de Nederlandse streamingdienst Videoland is het afgelopen jaar explosief in populariteit gestegen. Waar Netflix vooral scoort met zijn Originals, is Videoland gespecialiseerd in films en series van Nederlandse bodem. Maar ook zijn er genoeg internationale titels te vinden op de streamingdienst, zoals alle seizoenen van Desperate Housewives en het populaire Younger. Wat is er allemaal nieuw op Videoland in mei 2019? Wij selecteren de beste films en series van deze maand.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Remember Me
image
Summit Entertainment

Vanaf 14 juni
Drama, romantiek, 2010
Regisseur: Alan Coulter
Cast: Robert Pattinson, Emilie de Ravin, Pierce Brosnan

Na de zelfmoord van zijn broer en de scheiding van zijn ouders is de jonge Tyler Hawkins een passieve houding opgebouwd. Ally heeft hetzelfde meegemaakt, maar is juist het tegenovergestelde van Tyler. Zij omarmt het leven en plukt de dag. Ze krijgen een relatie, maar hebben nog veel emotionele puin te ruimen.

2 The Gambler
nieuw-op-videoland
Paramount

Vanaf 8 juni
Thriller, misdaad, 2014
Regisseur: Rupert Wyatt
Cast: Mark Wahlberg, Jessica Lange, John Goodman

Jim Bennett is een briljante professor, die te kampen heeft met een gokverslaving. Hij heeft een groot geldbedrag geleend van gevaarlijke criminelen dat hij probeert terug te winnen in Las Vegas. In een race tegen de klok riskeert hij zijn leven om niet alles te verliezen.

3 22 Jump Street
Nieuw op videoland
Glen WilsonSony Pictures

Vanaf 7 juni
Comedy, actie, 2014
Regisseur: Phil Lord, Chris Miller
Cast: Jonah Hill, Channing Tatum

Agenten Jenko en Schmidt gaan undercover als eerstejaars studenten op de universiteit. Ze proberen uit te zoeken wie er achter de nieuwe drugssensatie WHYPHY zit. Jenko hoort al snel bij de populaire sporters, terwijl Schmidt zich thuis voelt in de nerdy art-scene. De twee agenten hebben beiden een andere manier van aanpak en daardoor komt hun vriendschap onder druk te staan.

4 Layla M.
image
TIFF

Vanaf 6 juni
Drama, 2016
Regisseur: Mijke de Jong
Cast: Nora El Koussour, Ilias Addab

De jonge Layla doet eindexamen VWO en is een fanatiek voetbalster. Layla durft voor haar mening uit te komen, en ze stoort zich aan het negatieve beeld over Marokkanen en de Islam. De 18-jarige Layla begint zich steeds meer af te zetten tegen haar liberale ouders. Tot de schrik van haar beste vriendin en broer, sluit Layla zich aan bij een groep jonge moslims die strijden voor acceptatie en de vrijheid voor het uitoefenen van hun geloof.

5 Mommy
image
Metrodome

Vanaf 5 juni
Drama, 2014
Regisseur: Xavier Dolan
Cast: Anne Dorval, Suzanne Clément, Antoine-Olivier Pilon

Een alleenstaande moeder voor haar moeilijk opvoedbare en gewelddadige zoon zorgen. Met het verliezen van haar baan zit het gezin in een lastige positie. De moeder besluit te verhuizen, daar ontmoeten ze hun nieuwe buurvrouw die toevallig lerares is. Zij helpt het gezin om weer op de been te komen.

6 The Handmaid's Tale seizoen 3
image
George Kraychyk

Vanaf 5 juni
Drama, 2019
Regisseur: Margaret Atwood, Elisabeth Moss
Cast: Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Alexis Bledel

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Margaret Atwood. De serie speelt zich af in een dystopische nabije toekomst. Het geboortecijfer is drastisch gedaald. Na een burgeroorlog grijpt een totalitair regime van christelijke fundamentalisten, genaamd Gilead, de macht in de Verenigde Staten. Het land wordt omgevormd tot een streng religieuze samenleving. Het land wordt geleid door een mannelijke elite. Vruchtbare vrouwen worden gedwongen "Handmaids" te worden. Deze Handmaids, die een rood gewaad moeten dragen, worden elk aan een mannelijke bevelhebber en diens onderdanige echtgenote toegewezen. Hun taak is om kinderen te baren.

7 A Dangerous Method
nieuw-op-videoland-vogue
Universal

Vanaf 5 juni
Filmhuis, drama, 2011
Regisseur: David Cronenberg
Cast: Keira Knightley, Viggo Mortensen, Michael Fassbender, Vincent Cassel

Deze historische dramafilm speelt zich af in de periode voor de eerste wereldoorlog. Het verhaal beschrijft de relatie tussen de grondleggers van de psychoanalyse Carl Gustav Jung, zijn leermeester Sigmund Freud en Sabrina Spielrein. Jung en Freuds patiente Sabrina kampt met verschillende problemen waarna ze later de assistente van Jung wordt. Een interessante film van een van de meest intrigerende filmmakers van onze tijd David Cronenberg.

8 Ugly Betty (alle seizoenen)
image
ABC

Vanaf 3 juni
Comedy/dramaserie, 2006-2010
Makers: Fernando Gaitán, Silvio Horta
Cast: America Ferrera, Eric Mabius, Becki Newton, Alan Dale, Judith Light, Michael Urie, Rebecca Romijn, Vanessa Williams

Ugly Betty vertelt het verhaal van de jonge, ambitieuze Betty die het wil maken als journaliste. Ze krijgt een kans om bij Mode te werken, waar ze in eerste instantie totaal niet op haar plek is. Toch weet Betty haar hoofd boven water te houden in de hectische modewereld die veel van haar vraagt. En ja, ook passeert heel veel heerlijke naughties fashion de revue.

9 Model Squad (seizoen 1)
Model Squad serie seizoen 1
E!

Vanaf 28 mei
Reality, 2018
Regisseur:
Cast: Daniela Braga, Olivia Culpo, Hannah Ferguson

Model Squad is een Amerikaanse reality serie die supermodellen volgt. De volgt onder andere Daniela Braga, Olivia Culpo, Hannah Ferguson, en hun levens in de mode industrie. De documentaire laat zien hoe werken en leven in New York.

10 States of Undress
image

Vanaf: 28 mei 2019
Documentaireserie, 2016/2017
Cast: Hailey Gates

De eerste twee seizoenen van de Viceland-productie States of Undress verschijnen op 28 mei in één keer op Videoland. En dat is goed nieuws, want de documentaireserie biedt een interessante kijk op de modewereld, en schijnt licht op vaak genegeerde issues binnen de industrie. In de docu-reeks neemt het Amerikaanse model Hailey Gates het wereldwijde straatbeeld onder de loep, en dan vooral de trends en problemen in de niet zo prominente plekken – denk aan Pakistan, Venezuela, Rusland en China. Een eye-opener.

11 Samba
Olivier Nakache, Éric Toledano
Canal+

Vanaf: 26 mei
Drama, 2014
Regisseur: Olivier Nakache, Éric Toledano
Cast: Omar Sy, Charlotte Gainsbourg, Tahar Rahim

Samba is vanuit Senegal naar Frankrijk gekomen, daar heeft hij veel verschillende rot baantjes gehad. Hij doet er alles aan om een werkvergunning te krijgen. Alice is na haar burn-out te werk gegaan als medewerkster bij een vrijwilligersorganisatie. Het lot brengt deze twee verloren zielen samen, en de vonken slaan over. Ondertussen loopt Samba kans dat hij het land wordt uitgezet

12 Cast Away
Cast away 2000
Photofest

Vanaf 15 mei
Drama, 2000
Regisseur: Robert Zemeckis
Cast: Tom Hanks, Helen Hunt, Nick Searcy

Chuck Noland (Tom Hanks) heeft een hoge functie bij koeriersbedrijf FedEx. Terwijl hij met een vrachtvliegtuig meegaat komt het vliegtuig in het midden van een heftige storm terecht. Een deel van de lading ontploft, en het vliegtuig stort neer in de Stille Oceaan. Zijn naasten denken dat hij dood is, maar Chuck wist te ontsnappen. Aangespoeld op een onbewoond eiland bedenkt hij manieren om te overleven.

13 Crate to Plate
Create to Plate
Create to Plate

Vanaf: 13 mei 2019
Documentaireserie, 2016

De ingrediënten die op ons bord belanden hebben vaak een hele reis achter de rug. In de documentaireserie Crate to Plate reist de kijker met deze ingrediënten mee, krijgen de mensen die de ingrediënten verbouwen een gezicht en wordt duidelijk hoeveel er voor nodig is om die groenten in jouw keuken te krijgen. Een must-see voor de foodies onder ons.

14 SNOWDEN
SNOWDEN
SNOWDEN

Vanaf: 10 mei 2019
Thriller/dramafilm, 2016
Regisseur: Oliver Stone
Cast: Joseph Gordon-Levitt, Melissa Leo, Zachary Quinto en Shailene Woodley

De film SNOWDEN vertelt het waargebeurde verhaal van de klokkenluider Edward Snowden, die in 2013 duizenden geheime documenten lekte aan journalisten nadat hij ontdekte dat de NSA, de Amerikaanse geheime dienst, waar hij op dat moment in dienst was, illegaal persoonlijke informatie van burgers verzamelde. Hij lekte de informatie aan de Britse krant The Guardian, met grote gevolgen voor hem én de Amerikaanse overheid van dien.

15 Lore
image
Roh Films

Vanaf 8 mei
Oorlogsdrama, 2012
Regisseur: Cate Shortland
Cast: Saskia Rosendahl, Philip Wiegratz, Kai Malina

Lente 1945, het Duitse Rijk valt uiteen. De ouders van de 14-jarige Lore worden opgepakt. Lore staat er alleen voor en moet zorgen voor haar jongere broertje en zusjes. De enige plek waar ze heen kunnen is naar hun oma, maar die woont 900 km bij hun vandaan. Onderweg komen ze de joodse Thomas tegen, die hun zijn hulp aanbiedt. Lore moet nu iemand vertrouwen die ze geleerd heeft om te haten.

16 The Crossing
image
abc

Vanaf 6 mei
Science fiction, thriller
Regisseur: Jay Beattie, Dan Dworkin
Cast: Steve Zahn, Natalie Martinez, Tommie Bastow

In het Amerikaanse stadje Port Canaan, zoeken vluchtelingen van een door oorlog verwoeste stad asiel. De vluchtelingen komen uit Amerika, maar dan 180 jaar in de toekomst. Sheriff Jude Ellis wil weten wat er aan de hand is en gaat zelf op onderzoek uit.

17 Saving Private Ryan
Saving Private Ryan
Saving Private Ryan

Vanaf: 4 mei 2019
Drama/oorlogsfilm, 1998
Regisseur: Steven Spielberg
Cast: Tom Hanks, Matt Damon, Tom Sizemore, Edward Burns en Vin Diesel.

Saving Private Ryan, waarvoor Steven Spielberg in 1999 een Oscar voor Beste Regisseur won, staat wereldwijd hoog in de filmlijsten. De film begint op D-Day, gefilmd door de ogen van een groep Amerikaanse soldaten. Kapitein John Miller, gespeeld door Tom Hanks, moet met zijn soldaten op zoek naar ene soldaat James Ryan. Ze beginnen aan hun missie, maar trekken al snel het nut ervan in twijfel, omdat ze op zoveel gevaren stuiten. Waarom moeten zoveel mannen hun leven op het spel zetten om één soldaat te redden? Een klassieker die je toch wel gezien moét hebben.

18 Son of Saul
Son of Saul
Son of Saul

Vanaf: 2 mei 2019
Thriller/dramafilm, 2015
Regisseur: László Nemes
Cast: Géza Röhrig, Marcin Czarnik, Urs Rechn, Levente Molnár en Sándor Zsótér

Son of Saul wordt ook wel een van de meest spraakmakende films over de Holocaust genoemd, en is met een Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film – gewonnen in 2016 – een aanrader als je zin hebt in een goede en aangrijpende film. Son of Saul vertelt het verhaal van een 'Sonderkommando', een groep joden die door de nazi's werd gedwongen te helpen bij hun uitroeiing. Saul Ausländer behoort tot die groep, en werkt in een crematorium, waar hij op een dag zijn zoon denkt te herkennen in het lijk van een jongetje.

19 Dior & I
image
Dior and I

Vanaf 23 april
Documentaire, 2014
Regisseur: Frédéric Tcheng
Cast: Raf Simons, Marion Cotillard, Isabelle Huppert, Jennifer Lawrence, Sharon Stone

In deze documentaire krijgen we een kijkje in het leven van voormalig creative director van Christian Dior, Raf Simons. In 2014 maakte de Belgische ontwerper zijn debuut bij het Franse modehuis, waarbij niet alleen gigantisch veel vakwerk en creativiteit komt kijken, maar ook een hoop stress en de enorme druk om een succesvolle collectie neer te zetten.

20 Westwood: Punk, Icon, Activist
image
Westwood: Punk, Icon, Activist

Vanaf 23 april
Documentaire, 2018
Regisseur: Lorna Tucker
Cast: Vivienne Westwood

In deze documentaire staat de Britse ontwerpster Vivienne Westwood centraal, die met haar rebelse stijl al ruim veertig jaar invloed uitoefent op de (Britse) modewereld. Door haar onorthodoxe benadering van mode en activistische werkwijze heeft ze zichzelf neergezet als een waar icoon binnen de mode-industrie.

21 The Making of Baantjer Het Begin
image
Baantjer Het Begin

Vanaf 19 april
Documentaire/crime, 2019
Cast: Waldemar Torenstra

De nieuwe film Baantjer Het Begin draait nog maar net in de bioscoop. Voor een kijkje achter de schermen lanceert Videoland the making of. Waldemar Torenstra (Jurre de Cock) neemt je mee op de set van de nieuwe Nederlandse film. Inclusief interviews met de cast en de eerste vijf minuten van de film.

22 Meghan and Harry: Baby Fever
prins-harry-meghan-markle-onafhankelijk
Samir HusseinGetty Images

Vanaf 19 april
Documentaire, 2019

We kunnen geen genoeg krijgen van Meghan Markle en prins Harry. Deze nieuwe documentaire over het royal koppel gaat over het eerste huwelijksjaar van de twee, inclusief Meghans zwangerschap. Insiders geven interviews waarbij we exclusieve kijkjes krijgen in de levens van de hertog en hertogin. Hoe bereiden zij zich voor op het aanstaande ouderschap?

23 Intelligence
image
tvseriesfinale

Vanaf 18 april
Actie/crime, 2014
Regisseur: Michael Seitzman
Cast: Josh Holloway, Meghan Ory, Michael Rady, John Billingsley, P. J. Byrne en Marg Helgenberger

In seizoen 1 van Intelligence richt de serie zich op aan agent met een speciale gave; een microchip is geïmplanteerd in zijn hersenen en dit stelt hem in staat om toegang te krijgen tot het gehele elektromagnetische spectrum.

24 The Hateful Eight
image
The Weinstein Company

Vanaf 13 april
Actie/misdaad, 2015
Regisseur: Quentin Tarantino
Cast: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Demián Bichir, Tim Roth, Michael Madsen, Bruce Dern, James Parks, Channing Tatum

The Hateful Eight is typisch het werk van Quentin Tarantino, die met bijzondere personages en een flinke dosis geweld een waar meesterwerk weet neer te zetten. De film speelt zich af in het jaar 1877, een aantal jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog en is verdeeld in zes hoofdstukken. Bereid je voor op een lange zit, want de film duurt ruim drie (!) uur.

25 Miracle Workers
image
Miracle Workers

Vanaf 5 april
Docu serie, 2017
Regisseur: Totem Media
Cast: Noah Tucker en Tony Joseph

Daniel Radcliffe is terug in een nieuwe serie. In de nieuwe comedyshow Miracle Workers speelt hij één van de engelen van God, vertolkt door niemand minder dan Steve Buscemi. Wanneer God van plan is de aarde te vernietigen, moeten twee engelen hun baas ervan overtuigen de mensheid te redden. Ze wedden hem dat ze hun meest onmogelijke krachten nog kunnen gebruiken om twee mensen verliefd op elkaar te laten worden. De serie is scherp, absurd en empathisch op het moment dat je het het minst verwacht.

26 High Cuisine
image
High Cuisine

Vanaf 5 april
Docu serie, 2017
Regisseur: Totem Media
Cast: Noah Tucker en Tony Joseph

Vanaf 5 april is bij Videoland de vierdelige serie High Cuisine te zien. Een kookprogramma, maar dan net even anders. In deze serie wordt namelijk gekookt met geestverruimende middelen. Internationale chefs Noah Tucker en Tony Joseph nemen je mee op een culinaire trip door Nederland die zich zowel afspeelt in de keuken van restaurants als daarbuiten waar het concept van een psychedelisch menu wordt getest.

27 Tales from the Bush Larder
Tales from the Bush Larder: Diani
 NGCI IBMS Code: 044941
Tales from the Bush Larder

Vanaf 5 april
Documentaire-reeks, 2014
Regisseur: Kiran Jethwa
Cast: o.a Kiran Jethwa

Waan je in de indrukwekkende natuurgebieden in Kenai midden door de wildernissen van Afrika. Een bijzondere docu-reeks over de oorsprong van ons voedsel in Afrika, die je meeneemt op een culinaire reis door het land met chefkok Kiran Jethwa. Met ingrediënten direct afkomstig uit de natuur kookt Jethwa de sterren van de hemel met verrassende gerechten, zowel in het restaurant als in de jungle.

28 Fyre Fraud
image
Fyre Fraud

Vanaf 3 april
Documentaire, 2019
Regisseur: Jenner Furst, Julia Willoughby Nason
Cast: o.a. Bella Hadid, Ja Rule en Billy McFarland

Een documentaire over het geflopte Fyre Festival dat een groots evenement zou moeten worden maar uitdraaide op een groot fiasco. In tegenstelling tot de Netflix-serie Fyre toont deze documentaire geproduceerd door Hulu een uitgebreid interview met Fyre Festival-organisator Billy McFarland, die zijn kant van het verhaal vertelt. Er ontstaat veel debat over welke film het beste weergeeft wat gebeurde tijdens deze grandioos festival flop. Kijk en oordeel zelf.

29 The Blacklist
image
The Blacklist

Vanaf 2 april
Drama- en misdaadserie, 2013
Regisseur: Jon Bokenkamp
Cast: James Spader, Megan Boone en Diego Klattenhoff

Nieuwe FBI agente Elizabeth Keen, wordt haar hele leven op de vlucht gejaagd door een mysterieuze crimineel, Raymond Reddington. Dan geeft Reddington zichzelf onverwacht aan na jarenlang uit handen van de FBI te zijn gebleven. Hij is bereid hen te helpen criminelen op te sporen, met de voorwaarde dat hij enkel samenwerkt met de jonge agente Elizabeth Keen.

30 X + Y
image
Koch Media

Vanaf 2 april
Filmhuis/drama, 2014
Regisseur: Morgan Matthews
Cast: Asa Butterfield, Rafe Spall, Sally Hawkins, Eddie Marsan, Jo Yang

Deze film gaat over de Engelse tiener Nathan (gespeeld door Asa Butterfield, die je misschien kent van de Netflix-hitserie Sex Education), die misschien sociaal niet zo handig is, maar zich als een vis in het water voelt als het over getallen gaat. Studente Zhang Mei helpt hem zijn (sociale) angsten te overkomen. X + Y is geïnspireerd op de documentaire Beautiful Young Minds.

31 Revenge
image
Revenge

Vanaf 1 april
Drama/thriller, 2011-2015
Regisseur: Mike Kelley
Cast: Madeleine Stowe, Emily VanCamp, Gabriel Mann

Achter de facade van het glamoureuze leven vol rijkdom bevindt zich een wereld vol duistere geheimen en verraad. Emily Thorne wil fouten uit haar verleden rechtzetten en komt zo terecht in een luxe wijk in The Hamptons. Emily's nieuwe vrienden hebben echter geen idee dat ze uit is op wraak op de mensen die haar familie kapot hebben gemaakt.

32 Kees & Co
image
Kees en Co

Vanaf 30 maart
Komedie, 1997
Regisseur: Tony Craven, Hans de Korte, Wim Dröge
Cast: Simone Kleinsma, Rik Hoogendoorn, Amber Teterissa, Esther Roord en Robin Tjon Pian Gi

Voor de meeste van ons is Kees & Co enorm nostalgisch. de Nederlandse comedyserie toont het het leven van Kees Heistee, haar gezin en haar beste vriendin en tevens overbuurvrouw Sonja. Vanaf nu is het eerste seizoen beschikbaar op de streamingsdienst waar je je weer voor even in late jaren '90 waant.

33 Blair Witch
image
Netflix

Vanaf 23 maart
Horror, 2016
Regisseur: Adam Wingard
Cast: James Allen McCune, Callie Hernandez, Corbin Reid

Gebaseerd op de horrorfilm uit 1999 The Blair Witch Project is deze versie uit 2016 minstens zo eng. Na het ontdekken van een videotape waarop hij zijn vermeende verdwenen zus Heather ziet, gaat James met een groep vrienden het bos in waar de beruchte Blair Witch zou wonen.

34 The Good Fight
 
Joe Pugliese

Vanaf 22 maart
Drama/misdaad, 2017
Regisseur: David Buckley
Cast: Christine Baranski, Rose Leslie, Erica Tazel, Cush Jumbo, Delroy Lindo, Sarah Steele, Justin Bartha, Nyambi Nyambi, Michael Boatman en Audra McDonald

Het derde seizoen van The Good Fight komt naar Videoland. Het hoofdrolpersonage Diane Lockhart is in een zwart gat terecht gekomen en verkeert in financieel zwaar weer. Ook heeft ze haar baan verloren en probeert ze samen haar petekind Maia en Lucca Quinn te onderhouden. Haar leven verandert rigoureus wanneer ze is aangenomen bij een prominent advocatenkantoor in Chicago.

35 The Circle
nieuw-op-videoland
STX Films

Vanaf 16 maart
Drama/sci-fi/thriller, 2017
Regisseur: James Ponsoldt
Cast: Emma Watson, Tom Hanks, John Boyega, Karen Gillan, Ellar Coltrane, Patton Oswalt, Glenne Headly en Bill Paxton

Een jonge vrouw, Mae Holland, gespeeld door Emma Watson, wordt ingehuurd voor een functie bij internet bedrijf 'The Circle'. Het bedrijf koppelt persoonlijke gegevens van klanten aan elkaar middels hun universele systeem, waardoor gebruikers een volledig eigen online identiteit krijgen. Deze aanpak blijkt echter minder rooskleurig te zijn dan gedacht...

36 The Captive
image
The Captive / Slant Magazine

Vanaf 15 maart
Drama / Thriller, 2014
Regisseur: Atom Egoyan
Cast: Ryan Reynold, Scot Speedman en Rosario Dawson

Deze Canadese film ging in 2014 in première op het filmfestival in Cannes. Acht jaar na de verdwijning van het 8-jarige meisje Cassandra, de dochter van hoofdrolspeler Matthew, lijkt het erop dat ze nog in leven is. Politie, familie en haar ouders gaan opzoek naar hun inmiddels 17-jarige dochter om het mysterie op te lossen. Het blijkt een spannende zoektocht te worden om haar te bevrijden uit haar gevangenschap.

37 Hunter Killer
image
Variety

Vanaf 13 maart
Actie/thriller, 2018
Regisseur: Donovan Marsh
Cast: Gerard Butler, Gary Oldman, Common, Caroline Goodall, Michael Nyqvist

Een corrupte Russische generaal pleegt een militaire coup en neemt zijn president gevangen. Gerard Butler speelt de nieuwe kapitein Joe Glass, die aan het roer staat van de 'hunter killer', een nucleaire onderzeeër in de Russische Barentszzee. De onderzeeër vaart door het water om een andere Amerikaanse onderzeeër te redden.

38 Zwartboek
image
A-Film

Vanaf 11 maart
Oorlog, 2006
Regisseur: Paul Verhoeven
Cast: Carice van Houten, Thom Hoffman, Halina Reijn, Sebastian Koch, Michiel Huisman, Johnny de Mol

Zwartboek is inmiddels een oorlogsklassieker te noemen, met o.a. Nederlands trots Carice van Houten in de hoofdrol, en onder de regie van Paul Verhoeven. De film vertelt het verhaal van de Joodse zangeres Rachel Steinn (Carice) tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na een mislukte oversteek naar bevrijd gebied sluit Rachel zich aan bij het verzet. Ze weet het goed te vinden met een hoge Duitse SD-officier onder een valse naam. Zal ze ontmaskerd worden?

39 Slumber
image
Slumber

Vanaf 11 maart
Horror, 2017
Regisseur: Jonathan Hopkins
Cast: Maggie Q, Sylvester McCoy en Will Kemp

Alice is een arts gespecialiseerd in slaapproblemen. Onder haar patiënten bevinden zich mensen met die allemaal lijden aan slaapproblemen waaronder slaapverlamming en slaapwandelen. Alice beschouwt ze deze aandoeningen met wetenschappelijke rationaliteit, in de overtuiging dat ze door medische middelen kunnen worden genezen. Dan komt Alice erachter dat haar patiënten worden geterroriseerd door een boosaardig figuur die mensen aanvalt als ze in slaap vallen, en wordt alles anders.

40 The Imitation Game
image
The Imitation Game

Vanaf 8 maart
Drama, 2014
Regisseur: Morten Tyldum
Cast: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley en Matthew Goode

In The Imitation Game wordt Alan Turing door de autoriteiten opgepakt voor het toen strafbare feit homoseksualiteit, met een verschrikkelijke veroordeling tot gevolg. Wat echter bij niemand bekend was, was dat Turing enkele jaren daarvoor tijdens de oorlog in het diepste geheim leiding gaf aan een groep van knappe koppen. Hun opdracht was het kraken van de Enigma code die de Duitsers voor al hun communicatie gebruikten. De machine die Turing uitvond was niet alleen essentieel voor de beëindiging van de oorlog, ook was dit het prototype voor onze hedendaagse computer.

41 Absolutely Fashion: Inside British Vogue
image
Absolutely Fashion: Inside Vogue

Vanaf 7 maart
Documentaire, 2016
Regisseur: Richard Macer
Cast: o.a. Alexandra Shulman, Lucinda Chambers en Mary McCartney

Voor het eerst in haar 100-jarige bestaan laat de Britse Vogue tv-camera's toe achter de schermen op de redactie van het modeblad, met als resultaat deze bijzondere serie geproduceerd door de BBC. Ter ere van jet honderd jarig bestaan geeft het magazine een ongekende toegang tot de dagelijkse gang van zaken, en kun je zien hoe Vogue fashion editors, journalisten, fotografen én de editor-in-chief te werk gaan.

42 Christian Louboutin: The World’s Most Luxurious Shoes
image
Christian Louboutin: The World’s Most Luxurious Shoes

Vanaf 7 maart
Documentaire, 2015
Regisseur: Michael Waldman
Cast: Christian Louboutin

Voor deze docu mocht de regisseur Christian Louboutin één jaar lang volgen om een exclusieve kijk te geven op het persoonlijke en professionele leven van de iconische schoenontwerper. Het resultaat is een fascinerende documentaire over een van 's werelds beroemdste schoenontwerpers, hoe hij werkt, hoe hij leeft en hoe hij zo succesvol is geworden.

43 Secret and Lies
image
Variety

Vanaf 4 maart
Crime, 2015
Regisseur: Matteo Zingales
Cast: Juliette Lewis, Michael Ealy, Terry Q'Quinn, Mekia Cox, Charlie Barnett, Kenny Johnson, ordano Brewster

Seizoen 1 en 2 is nu te zien op Videoland. Het eerste seizoen van de serie ging op 1 maart 2015 in première. Een familieman vind het lichaam van een jongen tijdens het hardlopen en wordt daardoor de hoofdverdachte. Hij heeft geen keuze en gaat achter de echte moordenaar aan.

44 Extraordinary Places To Eat
image
Extraordinary Places To Eat

Vanaf 2 maart
Documentaire, 2018
Cast: Fred Sirieix

Deze documentaire wordt de Britse topgastheer Fred Sirieix door een bevriende horecakenner meegenomen naar zijn of haar favoriete eetgelegenheid ergens in Europa. De eerste vier afleveringen staan nu op videoland; Sirieix reist van het Spaanse San Sebastian naar het Schotse Edinburgh.

45 The Da Vinci Code
image
Da Vinci Code

Vanaf 2 maart
Thriller, 2006
Regisseur: Ron Howard
Cast: Tom Hanks, Audrey Tautou, Jean Reno

Wie kent 'm niet: The Da Vinci Code. Deze thriller uit 2006 begint met een mysterieuze moord in het Louvre in Parijs, die gelinkt wordt aan kunstwerken van de Italiaanse meesterschilder Da Vinci. Het duo Robert Langdon (Hanks) en Sophie Neveu (Tautou) proberen het mysterie op te lossen wat leidt tot de ontdekking van een religieus geheim dat tweeduizend jaar lang werd beschermd, waardoor de fundamenten van het christendom in twijfel worden gebracht.

46 Indecent Proposal
image
Indecent Proposal

Vanaf 1 maart
Romantiek, 1993
Regisseur: Adrian Lyne
Cast: Demi Moore, Robert Redford en Woody Harrelson

In de film Indecent Proposal zijn Diana en David pasgetrouwd en dolgelukkig, totdat ze in financiële problemen komen. Als een miljardair een miljoen dollar aanbiedt voor een nacht met Diana, verandert deze nacht de relatie van het stel voorgoed.

47 Touched with Fire
image
Touched with fire

Vanaf 28 februari
Drama, 2015
Regisseur: Paul Dalio
Cast: Katie Holmes, Luke Kirby, Christine Lahti

Carla en Marco zijn kunstenaars die beiden manisch-depressief zijn. Wanneer ze hun medicijnen niet meer innemen belanden ze tegelijk in hetzelfde psychiatrisch ziekenhuis. Door hun romance zien we de schoonheid maar ook de nare elementen van hun bestaan. Ondanks verschillende pogingen van artsen en ouders om ze te scheiden zet het koppel hun destructieve romance voort.

48 The Terminal
image
DreamWorks

Vanaf 27 februari
Drama, 2004
Regisseur: Steven Spielberg
Cast: Tom Hanks, Catherine Zeta-Jones, Stanley Tucci

The Terminal vertelt het schrijnende verhaal van een Oost-Europese man die naar New York is gevlogen, maar Amerika niet binnen komt vanwege zijn verlopen paspoort. Ook kan hij niet terug naar zijn eigen land vanwege een militaire coup, dus 'woont' hij jarenlang op het New Yorkse vliegveld JFK. De film is gedeeltelijk gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Mehran Karimi Nasseri, een man die 18 jaar lang verbleef op het vliegveld Charles de Gaulle in Parijs.

49 American Beauty
image
DreamWorks Pictures

Vanaf 18 februari
Drama, 1999
Regisseur: Sam Mendes
Cast: Kevin Spacey, Annette Bening, Thora Birch, Allison Janney, Peter Gallagher, Mena Suvari, Wes Bentley, Chris Cooper

De Amerikaanse cultfilm American Beauty verschijnt op Videoland. De 42-jarige Lester Burnham (gespeeld door omstreden acteur Kevin Spacey) komt in een midlife-crisis terecht, waarbij hij helemaal in de ban raakt van de beste vriendin van zijn dochter. De film wordt ook wel een satire genoemd van de Amerikaanse middenklas-cultuur met de bijbehorende beautystandaarden.

50 Awkward
tvline.com

Vanaf 18 februari
Drama/romantiek, 2011
Regisseur: Lauren Lungerich
Cast: Ashley Rickards, Beau Mirchoff, Nikki DeLoach, Jillian Rose Reed, Brett Davern, Molly Tarlov, Desi Lydic, Greer Grammer, Jessica Lu

Een Amerikaanse komedieseries over tieners waarbij het verhaal draait om Jenna Hamilton, een tiener uit Palos Verder in Californië. Ze worstelt met haar identiteit, vooral sinds een mislukte zelfmoordpoging in de badkamer. Een heerlijke dramaserie over een muurbloempje. De show volgt Jenna's leven op een herkenbare en grappige manier. De serie won meerdere awards waaronder de Teen Choice Award en de People's Choice Award.

51 Catch Me If You Can
nieuw-op-videoland
DreamWorks

Vanaf 17 februari
Drama/misdaad, 2002
Regisseur: Steven Spielberg
Cast: Tom Hanks, Leonardo DiCaprio, Christopher Walken

In dit waargebeurde verhaal speelt Leonardo DiCaprio de rol van oplichter Frank Abagnale, een man die zich onder meer voordoet als piloot, dokter en openbaar aanklager. Een FBI-agent (gespeeld door Tom Hanks) krijgt Abagnale in zijn vizier, waarna een jarenlang kat-en-muisspel van start gaat.

52 Temptation Island
image
RTL

Vanaf 14 februari
Realityserie, 2019

Het is bijna weer zover: het nieuwe seizoen van Nederlands ultieme guilty pleasure Temptation Island. Knappe verleiders en verleidsters doen er weer alles aan om de harten van de koppels te veroveren - zullen zij er ook dit jaar weer in slagen?

53 No Strings Attached
image
No Strings Attached

Vanaf 9 februari
Romantische Komedie, 2011
Regisseur: Ivan Reitman
Cast: Natalie Portman, Ashton Kutcher

Deze romantische komedie is de perfecte film om samen met je vriendinnen te kijken tijdens een gezellige avond. Emma (Natalie Portman) en Adam (Ashton Kutcher) zijn levenslange vrienden die bijna alles verpesten door op een ochtend seks te hebben. Om hun vriendschap te beschermen, sluiten ze een pact om hun relatie strikt 'vrijblijvend' te houden, zolang ze maar niet verliefd worden.

54 The Godfather 1, 2 en 3
image
Paramount Pictures

Vanaf 8 februari
Misdaad, 1972
Regisseur: Francis Ford Coppola
Cast: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Richard Castellano, Robert Duvall, Sterling Hayden, John Marley, Richard Conte, Diane Keaton

De maffiafilm van alle maffiafilms, dat is The Godfather. Deel 1, 2 en 3 komen in februari allemaal naar Videoland. Acteurs Marlon Brando en Al Pacino staan aan het hoofd van de New Yorkse maffiafamilie, waarin misdaad en verraad de rode draad vormen. Eén van de beste films ooit gemaakt, en er zijn drie delen van (mocht je je vervelen).

55 That Awkward Moment
That Awkward Moment

Vanaf 4 februari
Komedie, 2014
Regisseur: Tom Gormican
Stars: Zac Efron, Michael B. Jordan, Miles Teller

Drie beste vrienden besluiten elkaar te steunen door een pact te sluiten waarbij ze samen zo lang mogelijk single blijven. Al snel komt de liefde om de hoek kijken en valt dit plan in het water, wat leidt tot een hoop grappige en ongemakkelijke situaties binnen hun vriendschap en hun relaties.

56 Scandal
justwatch.com

Vanaf 4 februari
Thriller/drama, 2012
Regisseur: Tom Verica, Tony Goldwyn
Cast: Kerry Washington, Columbus ShortDarby, Stanchfield Katie, Lowes Guillermo, Díaz Tony Goldwyn, Jeff Perry , Bellamy Young, Joshua Malina, Scott Foley

Een Amerikaanse dramaserie uit 2012 waarbij Olivia Pope en haar team het publieke imago van de elite in Washington proberen te beschermen. Olivia heeft de president van de Verenigde Staten succesvol aan de macht geholpen en richt daarna haar eigen crisis-managementbureau in. Perfect voor wat extra spanning tijdens jouw zaterdagavond op de bank!

57 Grease
image
Paramount Pictures

Vanaf 2 februari
Romantische comedy, 1971
Regisseur: Randal Kleiser
Cast: John Travolta, Olivia Newton-John

De hitmusical Grease staat vanaf het eerste weekend van februari op Videoland. Ook al heb je 'm hoogstwaarschijnlijk al tachtig keer gezien, de film verveelt nooit. En dat komt mede door de vele meezingers, de iconische roze "Pink Lady"-bombers en zwarte leren jasjes, én een jonge John Travolta.

58 The Break-Up
The Breatk Up

Vanaf 31 januari
Romantische Komedie, 2006
Regisseur: Peyton Reed
Cast: Jennifer Aniston, Vince Vaughn, Peter Billingsley en Justin Long

Een heerlijk simpele romantische komedie met de ultieme comedy-ster Jennifer Aniston. In een poging om hun luxueuze appartement te behouden na een scheiding, wordt de breuk tussen Brooke (Jennifer Aniston) en Gary (Vince Vaughn) alleen maar lelijker en gemener. Uiteindelijk komt Brooke erachter dat ze in werkelijkheid niet vecht om het huis maar om haar relatie met de man die ze ooit liefhad. Een ongegeneerde throwback naar de jaren 2000.

59 Footloose
Footloose

Vanaf 21 januari
Musical, 1984
Regisseur: Herbert Ross en Dean Pitchford
Cast: Kevin Bacon, Lori Singer, John Lithgow

In de iconische musical-film Footloose verhuist tiener Ren (Kevin Bacon) naar een conservatieve stad in het mid-westen van Amerika. Eenmaal daar verenigt hij de onderdrukte tieners middels een opstand tegen het verbod op dansen op rock & roll muziek. Na het zien van deze energieke film, wil je niks liever dan meedansen op het befaamde gelijknamige nummer van Kenny Loggins.

60 The First Wives Club
image
The First Wives Club

Vanaf 18 januari
Komedie, 1969
Regisseur: Hugh Wilson
Cast: Goldie Hawn, Bette Midler, Diane Keaton

Drie gescheiden vrouwen uit Manhattan komen in The First Wives Club bij elkaar door de dood van een oude vriend. Naast dat ze jarenlang bevriend zijn, zijn ze alledrie verlaten door hun man en verruild voor een jongere vrouw. Het trio bedenkt een slim plan om de mannen terug te pakken, waarbij ze het zuurverdiende geld van de mannen spenderen aan allerlei zaken waar ze enorm van genieten. Een heerlijke film om weg te kijken met drie iconische actrices Bette Midler, Diane Keaton en Goldie Hawn. Leuke side-note: Ivana Trump, de ex van president Trump, speelt een gastrol.

61 Fyre
Fyre op Netflix

Vanaf 18 januari
Documentaire, 2019
Regisseur: Chris Smith

De documentaire beantwoordt de vraag 'What the hell happened?' tijdens het omstreden Fyre festival. Wat een hyperluxe festival zou moeten worden, gepromoot door onder meer Bella Hadid, werd een catastrofe. Voormalig R&B-icoon, Ja Rule, was een van de organisatoren. Bijna iedereen die onderdeel was van het dramatische festijn komt aan het woord. Zo lijken er genoeg beelden te zijn van Ja Rule's zakenpartner, Billy McFarland, die afgelopen herfst werd veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf wegens fraude. Ook zou het eiland, dat ooit toebehoorde aan beruchte Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar, inderdaad aangekocht zijn.

62 Westwood: Punk, Icon, Acitivist
image

Vanaf 16 januari
Documentaire, 2018
Regisseur: Lorna Tucker
Cast: Vivienne Westwood

Dame Vivienne Westwood is de grand dame van de punkscene en een kopstuk van de Britse modewereld. Westwood, Punk, Icon, Activist vertelt het levensverhaal van de Britse ontwerper die als een van de weinigen nog zelf aan het hoofd staat van haar modehuis. De film toont hoe zij de integriteit van haar merk, haar principes en haar nalatenschap probeert te verdedigen in een veranderlijke wereld.

63 Out of time
Rotten tomatoes

Vanaf 10 januari
Drama, 2003
Regisseur: Carl Franklin
Cast: Denzel Washington, Eva Mendes, Sanaa Lathan

In Out of Time schittert Denzel Washington als Matt Lee Whitlock, de gerespecteerde politiechef, in een rustige gemeenschap in Florida. Tijdens het proces om gescheiden te raken van collega-rechercheur Alexandra (Eva Mendez) begint Matt een affaire met zijn middelbare schoolliefje Anne (Sanaa Lathan). Na een moord in de gemeenschap, wordt Matt ineens als hoofdverdachte gezien. Ga mee met Denzel Washington bij het oplossen van de zaak.

64 A Million Little Things
ABC

Vanaf 9 januari
Drama, 2018
Regisseur: D. J. Nash
Cast: Allison Miller, Grace Park, James Roday

Deze groep vrienden uit Boston bonden onder onverwachte omstandigheden. Sommigen zijn succesvol, anderen worstelen met verschillende banen en relaties, maar ze zijn allemaal zoekende in het leven. Als een van hen onverwachts overlijdt, is dat de wake-up call die de anderen nodig hebben om eindelijk te gaan léven. Onderweg ontdekken ze dat vriendschappen misschien het enige zijn om hen voor zichzelf te behoeden.

65 Judas
Judas

Vanaf 6 januari
Thriller, 2019
Regisseur: Joram Lürsen
Cast: Rifka Lodeizen, Marit van Bohemen

Geïnspireerd op het gelijknamige boek vertelt Judas het verhaal van Astrid Holleeder en hoe zij en haar zusje Sonja getuigen tegen broer en 'knuffelcrimineel' Willem. We zien hoe Astrid stukje bij beetje zekerder wordt van haar zaak om haar broer te verraden. Tegelijkertijd laten flashbacks de verstikkende jeugd van de Holleeders zien, waarbij Astrid zich telkens weer probeert los te rukken uit een gewelddadig milieu.

66 Life of Kylie
Life of Kylie

Vanaf 4 januari
Reality, 2017
Regisseur: o.a. Jeanine Cornillot
Cast: Kylie Jenner

Naast Keeping Up with the Kardashians is Kylie Jenner opnieuw te zien in een serie, en wel in haar eigen reality show. Life of Kylie toont het leven van de beauty mogul tijdens het runnen van haar cosmetica bedrijf terwijl ze een zo normaal mogelijk leven probeert te behouden. Jenner vertelde zelf het volgende over de serie: 'Deze show zal me in staat stellen om mijn fans een kijkje te geven in de spannende projecten waar ik aan werk, evenals persoonlijke tijd met vrienden en familie'. Dit eerste seizoen van Life of Kylie bevat acht afleveringen.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV