Nieuw op Videoland: nieuwe films en series geselecteerd door Vogue

Iedere maand houden we je op de hoogte van de beste nieuwe films en series op Videoland.

koningin máxima op staatsbezoek in londen
Getty Images

Natuurlijk kennen (en kijken) we allemaal Netflix, maar ook de Nederlandse streamingdienst Videoland is vorig jaar explosief in populariteit gestegen. Waar Netflix vooral scoort met zijn Originals, is Videoland gespecialiseerd in films en series van Nederlandse bodem. Maar ook zijn er genoeg internationale titels te vinden op de streamingdienst, zoals alle seizoenen van Desperate Housewives en Grey's Anatomy. Wat is er allemaal nieuw op Videoland? Wij selecteren de beste films en series van deze maand.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Arrival

Vanaf 10 mei
Mystery/sciencefiction, 2016
Regisseur: Denis Villeneuve
Cast: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker

Deze Amerikaanse sciencefictionfilm uit 2016 won talloze prijzen, waaronder een Oscar. In de film landen buitenaardse wezens op de aarde, waarna de Amerikaans overheid een taalkundige (Amy Adams) inhuurt om de bedoelingen van de aliens te ontcijferen. Terwijl ze de taal langzaamaan meester begint te worden, merkt ze dat ze vooral kritisch naar haar eigen flashbacks moet kijken voor de ontrafeling van dit mysterie.

2 Scandal: seizoen 7

Vanaf 4 mei
Drama, 2017
Regisseur: Shonda Rimes
Cast: Kerry Washington, Scott Foley, Darby Stanchfield, Katie Lowes

Het laatste seizoen van het politieke drama rondom Olivia Pope (Kerry Washington), de ex-media-adviseur van de Amerikaanse president. In deze afleveringen zien we de gerespecteerde pr-goeroe als de nieuwe Chief of Staff van president Mellie Grant. Nu Pope zelf in het centrum van de macht zit, blijkt al snel dat óók daar niemand te vertrouwen is, en vrijwel iedereen een dubbele agenda heeft.

3 Profession: Queen!
haute couture royals koninklijk
Danny Martindale

Vanaf 27 april
Documentaire, 2019

In deze documentaire worden de koninginnen Letizia van Spanje, Mathilde van België én 'onze' eigen Máxima van Nederland gevolgd in binnen- en buitenland. Hoe benutten ze bijvoorbeeld de speelruimte die ze hebben? In de aflevering rondom onze koningin zien we dat ze niet alleen machtige mensen uit de politiek en het bedrijfsleven ontmoet – om zo de financiële situatie van arme mensen te verbeteren – maar ondertussen ook moeder van drie is. Intieme en persoonlijke momenten gegarandeerd.

4 Home Again

Vanaf 28 maart
Comedy/drama, 2017
Regisseur: Hallie Meyers-Shyer
Cast: Reese Witherspoon, Michael Sheen, Candice Bergen

Alice Kinney (gespeeld door Reese Witherspoon) besluit na haar scheiding terug te verhuizen naar Los Angeles met haar twee dochters. Daar ontmoet ze drie jonge filmmakers, die tijdelijk bij haar intrekken. Al snel krijgt Alice gevoelens voor één van de jongens – maar dan staat haar ex-man ineens weer voor haar deur.

5 The Magnificent Seven

Vanaf 21 maart
Actie/avontuur, 2016
Regisseur: Antoine Fuqua
Cast: Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke

The Magnificent Seven is een goede western om even bij weg te dromen naar andere tijden. Door de sterrencast met onder andere Denzel Washington en Chris Pratt een genot om naar te kijken. Alleen maar spanning en sensatie terwijl zeven mannen ingehuurd worden door een jonge weduwe om haar dorp te beschermen tegen een destructieve zakenman.

6 Mocro Maffia: seizoen 2

Vanaf 20 maart
Crime serie, 2020
Regisseur: Mustafa Duygulu
Cast:Achmed Akkabi, Robert de Hoog, Mandela Wee Wee

Fans hebben even moeten wachten op het vervolg van het eerste succesvolle seizoen van misdaadserie Mocro Maffia – maar seizoen twee bewijst zich het wachten waard. Videoland besloot het tweede seizoen van de hitserie wegens de coronacrisis eerder online te zetten en dat komt goed uit: nu kun je alle afleveringen van deze bloedstollende serie lekker bingewatchen tijdens je quarantaine.

7 Remember Me

Vanaf 14 maart
Drama/romantiek, 2010
Regisseur: Allen Coulter
Cast: Robert Pattinson, Emilie de Ravin, Caitlyn Rund

Een film met Robert Pattinson in de hoofdrol kan natuurlijk niet snel missen, en dat is ook zeker het geval voor Remember Me. De film gaat over Tyler en Ally, die elkaar ontmoeten en opslag verliefd zijn. Maar een geheim van Ally gooit roet in het eten. Pak de tissues er maar bij, want dit is een tranentrekker.

8 Lucy

Vanaf 7 maart
Actie/sci-fi, 2014
Regisseur: Luc Besson
Cast: Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Min-sik Choi

Heb je je altijd al afgevraagd wat er zou gebeuren als we honderd procent van onze hersencapaciteit zouden gebruiken? Luc Besson maakte een film over zijn theorie, Lucy. In deze spannende sci-fi film steelt Scarlett Johansson de show in de hoofdrol – zeker het kijken waard.

9 Brimstone

Vanaf 21 februari
Drama/mysterie, 2016
Regisseur: Martin Koolhoven
Cast: Guy Pearce, Dakota Fanning, Emilia Jones

Mocht je even aan ontspanning toe zijn, dan is Brimstone waarschijnlijk niet de juiste keuze. Wil je een ongelofelijk spannende film van de Nederlandse regisseur Martin Koolhoven zien? Druk dan snel op play – Brimstone houd je tot de laatste seconde in z'n greep. Met een indrukwekkend performance van Dakota Fanning.

10 Non-Stop

Vanaf 20 januari
Actie/thriller, 2014
Regisseur: Jaume Collet-Serra
Cast: Liam Neeson, Julianne Moore, Lupita Nyong'o

In Non-Stop volgen we Air Marshall Bill Marks (Neeson) die een moordenaar op een internationale vlucht moet ontmaskeren, nadat hij anonieme berichtjes krijgt met de boodschap dat er iedere twintig minuten een passagier vermoord wordt.

11 Grey's Anatomy (seizoen 1 t/m 15)
nieuw-videoland-januari-2020 
Grey's Anatomy

Vanaf 6 januari
Drama, 2005
Maker: Shonda Rhimes
Cast: Ellen Pompeo, Sandra Oh, Katherine Heigl, Justin Chambers, T. R. Knight, Chandra Wilson, James Pickens Jr., Isaiah Washington, Patrick Dempsey, Kate Walsh, Sara Ramirez

Bijna alle seizoenen van de hitserie Grey's Anatomy zijn straks stuk voor stuk te bingewatchen op Videoland. Verlies jezelf in alle ziekenhuisdrama rondom Dr. Meredith Grey, gespeeld door Ellen Pompeo, en haar collega's.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV