Nieuwe documentaires op Netflix in november 2018: geselecteerd door Vogue

Van feministische docu's tot fascinerende mode-biopics. Dit zijn de nieuwste documentaires op Netflix.

Cartoon, Animated cartoon, Text, Illustration, Fiction, Comics, Art, Font, Fictional character, Graphic design,
The Untold Tales of Armistead Maupin

Nu Netflix langzamerhand de documentaire-industrie nieuw leven in blaast door zelf fascinerende en meeslepende docu's te creëren is er een overvloed aan origineel werk te vinden op de streamingdienst. Wat is er nieuw op Netflix aan documentaires in oktober en november 2018? Van indrukwekkende biopics tot bloedstollende politieke reality, Vogue selecteert wekelijks de nieuwste door Netflix geüploade documentaires die je echt wil zien. Meer Netflix? Bekijk ook zeker onze Nieuw op Netflix-lijst, met elke week alle beste nieuwe releases van Netflix.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 They’ll Love Me When I’m Dead
They'll Love Me When I'm Dead

Vanaf 2 November
Socio-culturele docu, 2018
Regisseur: Morgan Neville

Deze documentaire van Netflix vertelt het verhaal van de onvoltooide film The Other Side of the Wind van de Amerikaanse regisseur Orson Welles (bekend van de film Citizen Kane uit 1941). Het bijzondere aan deze documentaire is dat het niet de traditionele ontwikkeling toont van de totstandkoming van de film, maar de focus meer legt op het leven van de regisseur Welles. They’ll Love Me When I’m Dead biedt een bijzondere inkijk in het leven van een wereldberoemde regisseur, die nooit de kans kreeg deze film te voltooien.

2 Hip-Hop Revolution
Netflix

Vanaf 19 oktober
Docuserie, 2016
Makers: Russell Peters, Scot McFadyen, Sam Dunn, Nelson GeorgeCast: Shad Kabango

Deze docuserie staat in het teken van de grote hiphop-evolutie, die tussen de jaren zeventig en negentig plaatsvond. Canadese rapper en presentator Shed Kabango gaat in gesprek met invloedrijke collega-rappers, dj’s en platenbazen, waaronder Run DMC, Public Enemy en dj Kool Herc. Of je nu een fan bent van het muziekgenre of niet, deze documentaire is interessant voor allen.

3 The Untold Tales of Armistead Maupin

Vanaf 1 November
Socio-culturele docu, 2018
Regisseur: Jennifer Kroot

The Untold Tales of Armistead Maupin volgt het leven van Armistead Maupin (74), een Amerikaanse schrijver die bekend werd met zijn werk Tales of the City uit de jaren zeventig en tachtig. Dit verhaal behelst het bespreekbaar maken van homo- en LHBT rechten in San Fransico in de jaren zeventig, dat miljoenen mensen heeft geïnspireerd om hun eigen seksuele geaardheid kenbaar te maken. De documentaire toont het leven van de auteur, van zijn conservatieve achtergrond tot zijn uiteindelijke rol als voorvechter van LHBT- en homorechten.

4 Feminists: What were they thinking
Vice Broadly

Vanaf 12 oktober
Socio-culturele docu, 2018
Regisseur: Johanna Demetrakas

In Feminists: What were they thinking bezoekt regisseur Johanna Demetrakas de gefotografeerde vrouwen van Cynthia MacAdams 1977 photography boek, Emergence. Vrijmoedig en dapper vertellen sommigen van de meest aanmerkelijke vrouwen uit de tweede feministische golf over hun ervaring en hun hedendaagse opinie over onze samenleving. Door ieder onderwerp te tackelen, brengt de documentaire het oude en het nieuwe perfect in balans en laat ons de manier zien waarop het feminisme is gegroeid en de verdere stappen die nodig zijn.

5 Salt Fat Acid Heat
Variety

Vanaf 11 oktober
Docuserie, 2018
Maker: Samin Nosrat

In de vierdelige documentaireserie reist Chef Samin Nosrat de wereld over in de zoektocht voor het belang van Zout Vet Zuur en Heat in diverse keukens. De documentaire is gebaseerd op het succesvolle gelijknamige kookboek en slaagt erin om de ontoegankelijke wereld van de Michelin-sterren chefs openbaar te maken.

6 Shirkers
Netflix

Vanaf 26 oktober
Documentaire, 2018
Makers: Sandi Tan, Netflix

Schrijfster Sandi Tan en haar vrienden Sophie en Jasmine maakten in 1992 een indiefilm in Singapore, met de titel Shirkers. Ze krijgen hulp van hun Amerikaanse mentor Georges Cardona, die op een gegeven moment verdween met al het filmmateriaal. Twintig jaar later werden de originele filmblikjes teruggevonden in New Orleans. Sandi kreeg een nieuwe kans haar film af te maken en dat deed ze in samenwerking met Netflix. In deze documentaire zien we niet alleen de originele beelden, ook blikt Sandi terug op de mysterieuze diefstal.

7 Remastered: Who shot the Sheriff
Netflix

Vanaf 12 october
Muziek documentaire, Socio-Culturele docu
Regisseur: Kief Davidson

In Remastered duikt regisseur Kief Davidson in acht muziekmysteries, met één aflevering per maand. Voor de eerste aflevering is er Remastered: Who shot the Sheriff. Hier zal de moordpoging op Bob Marley in december 1976 worden ontvouwt. Zin in een echte crime docu, dan zit je met Remastered goed tot mei 2019.

8 Making a Murderer (seizoen 2)
Netflix

Vanaf 19 oktober
Docuserie, 2018
Makers: Laura Ricciardi en Moira DemosCast: Steven Avery, Brendan Dassey

Na het succesvolle eerste seizoen van de documentaireserie Making a Murderer, komen makers Laura Ricciardi en Moira Demos nu met een (langverwacht) vervolg. De twee reisden opnieuw af naar het Middenwesten van de VS om te praten met Steven Avery en zijn neef Brendan Dassey, die vastzitten voor de moord op Teresa Halbach. Waar het eerste seizoen vooral draaide om de rechtszaak rondom de moord, gaat het tweede deel meer in op de levens van Avery en Dassey na hun veroordeling.

9 Chef's Table seizoen 5
Chefs Table

Vanaf 28 september
Docuseries, 2018
Maker: David Gelb

Met Chef's Table neemt Netflix je mee op een avontuur met de 's werelds beste chefs. Deze culinaire serie met zes seizoenen neemt je mee in de gedachten en gerechten van deze kookkunstenaars waardoor het lijkt alsof je in je eigen huiskamer aan de tafel van de chef aansluit. Van food revoluties tot het ontdekken van lokale ingrediënten en traditie tot het bevechten van sociale stigma's, Chef's Table zal je niet vervelen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix