Kerstfilms op Netflix: dit zijn de leukste films voor de feestdagen

De streamingdienst staat inmiddels vol met kerstfilms. Vogue selecteert de films die je gezien moét hebben.

Netflix kerst films 
Netflix

Nu de maand december eenmaal van start is gegaan, is het officieel toegestaan kerstfilms te bingewatchen. En dat is maar goed ook, want als we het aanbod op Netflix bekijken zijn we de hele maand zoet. Op de streamingdienst zijn de afgelopen tijd een hoop titels verschenen, van klassiekers als Bridget Jones's Diary tot de nieuwste Netflix Originals als The Princess Switch en The Holiday Calendar. Voor iedereen die wil weten wat hem of haar te wachten staat in de decembermaand: ziehier de leukste kerstfilms op Netflix om te kijken in aanloop naar, of natuurlijk tijdens, de feestdagen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Fantastic Beasts and where to find them
Warner Bros.

Omdat deze sferische fantasy-film van de hand van J.K. Rowling in 2016 rond de feestdagen uitkwam en diens opvolger Fantastic Beast: The Crimes of Grindewald, nu ook in de bioscopen gaat draaien, is dit de perfecte film om tijdens een koude kerstdag mee op de bank te kruipen. In deze eerste versie volg je Newt Scamander (gespeeld door Eddie Redmayne) in New Yorks geheime sameleving van heksen en tovenaars.

2 The Princess Switch
Netflix

Actrice Vanessa Hudgens speelt de hoofdrol in deze kerstversie van The Parent Trap. Oké, het verhaal is niet helemaal hetzelfde - het gaat hier namelijk niet om zusjes - maar het idee is vergelijkbaar. Als een nuchtere banketbakster uit Chicago en een toekomstige prinses in het verzonnen land Belgravië ontdekken dat ze dubbelgangers zijn, besluiten ze twee dagen te ruilen van leven. Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot.

3 Deck The Halls
Netflix

Matthew Broderick en Danny DeVito komen in een klassiek kerst-conflict in deze film uit 2006, als Buddy (gespeeld door DeVito) zijn huis volledig in kerststijl met ontelbaar veel kerstlichtjes hult met als doel deze zichtbaar te maken vanuit de ruimte en hiermee Steve voor de voeten loopt als plaatselijke 'The Chritmas Guy' in het stadje.

4 The Holiday Calendar
Netflix

Dit jaar kunnen we genieten van The Holiday Calendar, die zo cliché is dat je niet meer kunt stoppen met kijken. De film vertelt het verhaal van een getalenteerde fotografe die vastzit in een uitzichtloze baan en een antieke adventskalender erft. In eerste instantie niet een heel spannend cadeau, maar uiteindelijk heeft de kalender toch meer invloed op haar leven dan ze denkt. Met Katerina Graham (van o.a. The Vampire Diaries) en Quincy Brown.

5 Beauty and the Beast
Disney

Het klassieke sprookje verfilmd door Disney met Emma Watson als Belle en Dan Stevens (van Downton Abbey) als het Beest. Winterlandschappen en romantisch dansscènes omgeven door lichtjes brengen je in de ultieme kerststemming.

6 Christmas Inheritance
Netflix

Vorig jaar konden we deze kerstfilm al bewonderen, maar ook dit jaar staat Christmas Inheritance op Netflix, mocht je 'm hebben gemist. Een New Yorkse socialite wordt gedwongen om te verblijven in het plaatsje waar haar vader zijn succesvolle bedrijf begon. Met haar dure designerlaarzen arriveert ze in het plaatsje Snow Falls, waar vanaf dat moment een compleet nieuwe wereld voor haar opengaat.

7 Mariah Carey's Merriest Christmas
Hallmark Channel

De zangeres achter een van de meest gedraaide kerstplaten ooit, is op Netflix te vinden met een heuse kerstshow waarin ze uiteraard kersthits zingt. Met als klapper op de vuurpijl All I want for Christmas is you.

8 Christmas Wedding Planner
Netflix

Een wedding planner heeft de opdracht van haar leven binnengehaald: ze mag de exclusieve bruiloft van haar nicht regelen. Alles lijkt voor de wind te gaan, totdat een knappe privédetective roet in het eten gooit. Toch betekent zijn komst niet alleen maar narigheid.

9 Santa Claus: The Movie
Major Studio Partners

In deze klassieker uit 1985 strijdt de Kerstman tegen hebberige speelgoedmagnaten in New York die kerst willen 'stelen'. Perfect als je in een nostalgische bui bent.

10 Christmas Office Party
Paramount Pictures

Jennifer Aniston speelt girlboss Carol Vanstone, die besluit een onderdeel van haar bedrijf te sluiten als er niet snel iets verandert. Om een potentiële klant binnen te halen om zo hun banen te redden, organiseren de medewerkers een christmas party. Die loopt op zijn zachtst gezegd nogal uit de hand.

11 Chilling Adventures of Sabrina: A Midwinter's Tale
Netflix

Hoewel we nog even moeten wachten, mag de holiday special van Netflix' nieuwe serie Chilling Adventures of Sabrina niet op dit lijstje ontbreken. Het verhaal speelt zich af tijdens de zogenaamde 'Winter Stolsice', de langste nacht van het jaar. Wat je kunt verwachten? In ieder geval geen romantisch of zoetsappig verhaal. De special van Chilling Adventures of Sabrina staat 14 december op de streamingdienst.

12 The Christmas Chronicles
Netflix

Wat doe je als je (per ongeluk) de slee van de kerstman laat crashen? Dan haal je een nacht door om er alles aan te doen om Kerst te redden. Een broer en een zus gaan samen met Santa himself op pad. De enige vraag die nog rest is: zal het ze lukken?

13 A Christmas Prince deel 1 en 2
Netflix

Vorig jaar konden we met z'n allen zwijmelen bij het eerste deel van de Netflix-romcom A Christmas Prince. Dit jaar staat het tweede deel, A Royal Wedding, op de streamingdienst. We volgen de Amerikaanse Amber op weg naar haar bruiloft met de kroonprins Richard van Aldovia. Maar is Amber wel uit het juiste hout gesneden? Voor iedereen die stiekem fan was van The Princess Diaries met Anne Hathaway en Julie Andrews, alleen dan nog zoetsappiger.

14 Bridget Jones's Diary
1996-98 AccuSoft Inc., All rights reserved

Misschien officieel geen kerstfilm, maar er komen lelijke kersttruien in voor dus keuren we het goed. De Britse Bridget Jones is de controle over haar leven kwijt en schrijft al haar misères van zich af in haar dagboek. Het gaat pas echt verkeerd als ze moet kiezen tussen twee mannen: de gladde Daniel Clever en de ietwat sullige Mark Darcy. Een hilarische en inmiddels iconische romcom, eentje die je zo vaak kunt zien zonder dat 'ie verveelt. Leuk detail: deel 2 staat per 7 december ook op Netflix.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kerst