De fijnste valentijnsfilms op Netflix voor een romantisch avondje à deux

Nog geen plannen op 14 februari? Met deze valentijnsfilms op Netflix zit je gebakken.

Michiel Huisman en Blake Lively in The Age of Adaline.
The Age of Adaline

Een film kijken op Valentijnsdag blijft, net als uit eten gaan (of bestellen...), een typische klassieker op 14 februari. Nu je niet naar de bioscoop kan tijdens COVID, breng je de bioscoop gewoon naar huis. Dat is zeker geen probleem, want het barst inmiddels van de romantische films die je gewoon online kunt kijken. Daarvoor kun je onder andere terecht bij Netflix, want op de streamingdienst staat een flinke lijst met romantische titels. En die kun je natuurlijk het beste samen bekijken, met je date of gewoon met je beste vriendin. In dat geval heeft Vogue alvast de beste valentijnsfilms voor jou geselecteerd.

9 x de beste valentijnsfilms

Advertentie - Lees hieronder verder
1 To All The Boys: Always and Forever

Misschien heb je de twee eerste delen van de komische dramaserie To All The Boys al gezien, misschien niet. In beide gevallen is er geen beter moment dan op Valentijnsdag om dit derde deel van de serie te bekijken (en eventueel de eerste twee delen in te halen). In dit derde deel gaat het leven van puber Lara Jean verder. Dit keer in het laatste jaar van de middelbare school. De studiekeuze staat voor de deur, maar de grote vraag is: met of zonder Peter?

2 Save the Last Dance

Een oude klassieker uit 2001, maar nu ook op Netflix. Het verhaal gaat over de witte ballerina (Julia Stiles) die verhuist naar een zwarte buurt. Hier ontmoet ze een jongen (Sean Patrick) met wie ze haar passie voor dansen deelt, later ook de liefde. Mocht je een zwak hebben voor Step Up en Dirty Dancing dan is er geen twijfel mogelijk dat je ook een zwak hebt voor deze film.

3 I Still Believe

Deze tranentrekker is een nieuwe niet te missen Netflix Original. Al is het alleen om KJ Apa in actie te zien. Mocht de verhaallijn je ook interesseren: het (op waarheid gebaseerde) verhaal gaat over de Christelijke singer-songwriter Jeremy Camp die de liefde vindt en vervolgens verliest aan kanker. Hij gebruikt deze kracht om groter te worden in de muziek. Zet de tissues maar vast klaar.

4 Fifty Shades Darker

Fifty Shades: gewoon om weg te zwijmelen, of om de spanning in de woon- of slaapkamer op te voeren, deze blijven altijd goed. Dit is het tweede deel uit de inmiddels driedelige filmserie, maar het enige deel dat op Netflix staat. De intieme romance tussen Anastiasia Steele en Christian Grey, gespeeld door Dakota Johnson en Jamie Dornan, gaat onvermijdelijk verder na haar poging om een leven zonder Christian te beginnen.

5 After

Dit intense drama is gebaseerd op een boek door Anna Todd. In de film valt de naïeve eerstejaarsstudent Tessa Young voor een jongen met een duister geheim, Hardin Scott. De twee krijgen een hobbelige relatie, maar de liefde blijkt sterker dan wat dan ook. De film verdwijnt 17 februari van Netflix, dus dit is je uitgeschreven kans om hem toch nog een keer mee te pakken.

6 Adrift

Wat begint als een romantische zeiltocht (van Tahiti naar San Diego) voor Tami en Richard (Shailene Woodley en Sam Claflin), eindigt in een nachtmerrie. Wanneer 's nachts een orkaan opkomt op de oceaan wordt hun schip getroffen door een grote golf. Hun vakantie verandert in een strijd tussen leven en dood. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, ofwel: extra reden om deze te kijken.

7 L'Ascension

Deze Netflix Original is een hartverwarmende romcom. Het verhaal gaat over de Senegalees-Franse Samy, afkomstig uit een arm dorp onder de rook van Parijs, die besluit om de Mount Everest te beklimmen om indruk te maken op Nadia. Zij denkt dat hij bluft, maar niets is minder waar. Samy vertrekt naar de berg, en valt niet alleen in het oog van de media, maar ook van Nadia.

8 About Time

Dit is een absolute Vogue favoriet. Als je deze nog niet had gezien moet je dat deze Valentijnsdag sowieso doen. In deze romantische drama raakt Tim Lake verstrengeld in een van de diepste geheimen van zijn familie: hij kan reizen door de tijd. Het verleden kan hij niet veranderen, maar de toekomst wel. Hij ontmoet Mary, gespeeld door Rachel McAdams, koningin van romantische films, en verovert haar hart.

9 Love, Rosie

Deze hartverwarmende film vertelt het verhaal van twee jeugdvrienden, wiens paden elkaar telkens opnieuw kruisen. Naarmate de jaren voorbijstreven, proberen ze uit te vinden wat hun speciale band precies inhoudt. Love, Rosie schetst een prachtig verhaal van echte liefde; mooi om bij stil te staan op Valentijnsdag. De cast bestaat uit Lily Collins en Sam Claflin en ook Suki Waterhouse speelt een rol in de prent.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix