De fijnste Valentijnsfilms op Netflix voor een romantisch avondje à deux

Nog geen plannen op 14 februari? Met deze Valentijnsfilms op Netflix zit je goed.

valentijnsfilms
Paramount Pictures

Een film kijken op Valentijnsdag is, net als samen uit eten gaan, een typische klassieker op 14 februari. Blijven jullie liever thuis dan dat jullie naar de bioscoop gaan (of één van deze andere dates)? Dat is geen probleem, want het barst inmiddels van de romantische films die je samen met je geliefde of vrienden kunt bekijken. Niet alleen staan er weer een hoop nieuwe rom-coms in de planning voor 2019, ook zijn er genoeg "gouwe ouwen" die je gerust nogmaals kunt kijken. Daarvoor kun je onder andere terecht bij Netflix, want op de streamingdienst staat een flinke lijst met romantische titels. En die kun je natuurlijk het beste samen bekijken (al zij het met je beste vriendin). In dat geval hebben wij alvast de fijnste Valentijnsfilms geselecteerd die je geheid wil aanzetten wanneer een romantisch avondje à deux het plan is.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 To All The Boys I've Loved Before
image
Netflix

Iedereen had het afgelopen jaar over To All The Boys I've Loved Before, de komische tienerdrama film die op Netflix verscheen. Hoewel je de film waarschijnlijk al gezien hebt, is er geen beter moment dan op Valentijnsdag om 'm opnieuw te bekijken. Het leven van puber Lara Jean staat volledig op z'n kop wanneer haar geheime liefdesbrieven zijn beland bij de jongens op wie ze een oogje heeft. Geen typische rom-com, maar verrassend met frisse humor en uitstekende cast.

2 Set It Up
image
Netflix

Wat als jullie bazen voor elkaar gemaakt zijn? Dan ga je natuurlijk cupido spelen en de twee aan elkaar koppelen. Dat is wat de twee overwerkte assistenten in deze film gaan doen. Maar ondertussen lijkt er meer te groeien dan alleen de liefde tussen hun workaholic-bazen. Origineel en grappig, én de ideale film om samen te kijken op de meest romantische dag van het jaar.

3 Love, Rosie
image
Lionsgate

Deze hartverwarmende film vertelt het verhaal van twee jeugdvrienden, wiens paden elkaar telkens weer kruisen. Naarmate de jaren voorbijstreven, proberen ze uit te vinden wat hun speciale band precies inhoudt. Love, Rosie schetst een prachtig verhaal van echte liefde; mooi om bij stil te staan met Valentijn. Met Lily Collins en Sam Claflin. Ook Suki Waterhouse speelt een rol in de prent.

4 Clueless
image
Paramount Pictures

De inmiddels iconische film Clueless uit 1995 met actrice Alicia Silverstone in de hoofdrol vertelt het verhaal van Cher Horowitz, een rijk meisje uit Beverly Hills dat niets liever doet dan zich mengen in de levens van anderen. Maar op een goede manier, want uit medelijden probeert ze twee docenten aan elkaar te koppelen. Misschien een excuus, zodat ze niet met haar eigen liefdesleven hoeft bezig te zijn? (What if!)

5 Roma
image
Netflix

Niet per se een Valentijnsfilm, maar wel een titel waarin liefde een grote rol speelt. Regisseur Alfonso Cuarón schetst een intens en ontroerend beeld van een huishoudster tijdens politieke onrust in Mexico in de jaren zeventig. Daarnaast is Roma zwart-wit, wat alleen al zorgt voor een romantische sfeer. De Mexicaanse film is genomineerd voor een flinke rij Oscars, dus goed is 'ie zeker.

6 Brasserie Valentijn
image
Dutch FilmWorks

Een échte Valentijnsfilm mag natuurlijk niet ontbreken aan deze lijst. De Nederlandse film Brasserie Valentijn gaat een eigenaresse van een populair restaurant (gespeeld door Georgina Verbaan), die (on)aangenaam verrast wordt door een oude liefde. En dat op Valentijnsdag, wanneer haar restaurant compleet volgeboekt is. Een echte feel good-film met een cast vol bekende Nederlandse acteurs.

7 Down With Love
valentijnsfilms
20th Century Fox

Down With Love speelt zich af in de jaren zestig, met Renée Zellweger en Ewan McGregor in de hoofdrol. De feministische columniste Barbara Novak (gespeeld door Zellweger) en rokkenjager en journalist Catcher Block (Ewan McGregor) zijn elkaars tegenpolen. Novak beweert geen man nodig te hebben in haar leven, maar zal ze toch vallen voor de charmes van Block? Dat antwoord kun je vast wel raden. Het is ook niet per se het verhaal, maar vooral het jaren zestig-thema dat je aandacht trekt.

8 Sleepless in Seattle
image
TriStar Pictures

Een van 's werelds meest bekende rom-coms staat net op tijd voor Valentijnsdag op Netflix. Tom Hanks speelt de alleenstaande vader Sam Baldwin, die na het overlijden van zijn vrouw Maggie besluit te verhuizen naar Seattle om daar een nieuw leven te beginnen. Hij doet zijn emotionele verhaal op de radio, waarmee hij niet alleen vele vrouwen ontroerd, maar ook de verloofde journaliste Annie.

Vanaf 1 februari op Netflix.

9 Eat Pray Love
image
Columbia Pictures

Gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Elizabeth Gilbert en inmiddels een klassieker te noemen, dat is Eat Pray Love. Julia Roberts speelt Liz, die na haar scheiding besluit de wereld te verkennen. Ze start daarmee een (spirituele) zoektocht naar ware liefde.

10 Bridget Jones's Diary
image
Miramax Films

De Britse Bridget Jones is de controle over haar leven kwijt en schrijft al haar misères van zich af in haar dagboek. Het gaat pas echt verkeerd als ze moet kiezen tussen twee mannen: de gladde Daniel Clever en de ietwat sullige Mark Darcy. Een hilarische en inmiddels iconische rom-com, eentje die je zo vaak kunt zien zonder dat 'ie verveelt. Mochten jullie een Valentijn-filmmarathon houden, dan kunnen jullie ook nog deel 2 bekijken, want die staat ook op Netflix.

11 Pride & Prejudice
image
Focus Features

Hoewel net geen Romeo & Julia, komt Pride & Prejudice wel in de buurt van de ultieme love story. De film vertelt het originele verhaal van Jane Austens roman uit 1813. De Engelse arbeidersfamilie Bennet hoopt één van hun vijf dochters te laten trouwen met een rijke heer, zoals de arrogant Mr. Darcy. Een prachtig kostuumdrama met een briljante rol gespeeld door Keira Knightley.

12 Before We Go
image
RADiUS

Deze hele film speelt zich af in enkel één etmaal in New York City. Een jonge vrouw wordt beroofd van haar (designer)tas (de horror!) voordat ze in de trein naar Boston stapt. Ze komt een jonge muzikant tegen die een hele nieuwe wereld voor haar opent. Ze struinen café's en barren af, en voeren diepe gesprekken, die leiden tot nieuwe inzichten.

13 Fifty Shades of Grey
image
Focus Features

Ja, eindelijk is het zover: Fifty Shades staat op Netflix. Er werd al langere tijd gespeculeerd over de eventuele komst van de erotisch getinte trilogie, maar tot op heden bleef het slechts bij geruchten. Nu heeft de streamingdienst in ieder geval de komst van de eerste film bevestigd, waarschijnlijk in het kader van Valentijnsdag. Mocht je Fifty Shades nog niet gezien hebben, geef het dan zeker een kans. De verhaallijn is misschien niet de allersterkste, maar dan is er nog altijd Jamie Dornan.

Vanaf 6 februari op Netflix.

14 How to Lose a Guy in 10 Days
valentijnsfilms
Paramount Pictures

Valentijnsdag mag dan wel Amerikaans en cheesy is, deze film is dat ook. Maar dat neemt niet weg dat How to Lose a Guy in 10 Days heerlijk is om naar te kijken. Hij (Matthew McConaughey) wedt dat hij een vrouw binnen tien dagen verliefd op hem kan laten worden, zij (Kate Hudson) is ervan overtuigd een man binnen tien juist kwijt te raken. Kortom: zij is de meest verschrikkelijke date, hij de meest begripvolle. Hilarisch!

15 Shakespeare in Love
image
Miramax Films

Nog een kostuumdrama die uitermate geschikt is als Valentijnsfilm. Shakespeare in Love gaat over de jonge William Shakespeare die gedwongen wordt zijn nieuwste toneelstuk op te voeren zonder dat deze af is. Wanneer een prachtige adellijke vrouw auditie doet, wordt hij stapelverliefd. Nog niet overtuigd? Deze bekroonde film heeft niet alleen meerdere Oscars binnengesleept in 1999, ook won de titel Golden Globes en een BAFTA-award. Kijken dus.

16 Ghost
image
Paramount Pictures

Een tragisch liefdesverhaal en tranentrekker, dus zet de tissues maar alvast klaar. In Ghost worden geliefdes Sam (Patrick Swayze) en Molly (Demi Moore) van elkaar gescheiden doordat Sam tijdens een beroving het leven laat. Zijn geest dwaalt echter nog wel rond, en die kan geen afscheid nemen van zijn grote liefde. Al helemaal niet wanneer Molly zich in groot gevaar verkeert.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix