De fijnste valentijnsfilms op Netflix voor een romantisch avondje à deux

Nog geen plannen op 14 februari? Met deze valentijnsfilms op Netflix zit je gebakken.

Michiel Huisman en Blake Lively in The Age of Adaline.
The Age of Adaline

Een film kijken op Valentijnsdag is, net als samen uit eten gaan, een typische klassieker op 14 februari. Blijven jullie liever thuis dan dat jullie naar de bioscoop gaan (of één van deze andere dates)? Dat is geen probleem, want het barst inmiddels van de romantische films die je samen met je geliefde of vrienden kunt bekijken. Daarvoor kun je onder andere terecht bij Netflix, want op de streamingdienst staat een flinke lijst met romantische titels. En die kun je natuurlijk het beste samen bekijken (al zij het met je beste vriendin). In dat geval hebben wij alvast de fijnste valentijnsfilms geselecteerd die je geheid wil aanzetten wanneer een romantisch avondje à deux het plan is.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 To All The Boys I've Loved Before
Flower, Spring, Tree, Plant, Blossom, Cherry blossom, Leisure, Sitting,
Netflix

Misschien heb je de komische tienerdrama To All The Boys I've Loved Before al gezien, maar geen beter moment dan op Valentijnsdag om het verhaal opnieuw te bekijken. Het leven van puber Lara Jean staat volledig op z'n kop wanneer haar geheime liefdesbrieven zijn beland bij de jongens op wie ze een oogje heeft. Geen typische rom-com, maar verrassend met frisse humor en uitstekende cast. Mocht je willen weten hoe het verdergaat: deel 2, To All The Boys: P.S. I Still Love You, is ook pas op Netflix verschenen.

2 The Danish Girl
Een scene uit The Danish Girl, die nu op Netflix staat.
The Danish Girl

The Danish Girl is een drama die losjes gebaseerd is op het leven van kunstenaars Lili Elbe en Gerda Wegener. In de film zien we de veranderingen in de relatie en het werk van Lili en Gerda, terwijl Lili in transitie is tot vrouw. De Deense Lili Elbe was een transgender pionier die als een van de eerste vrouwen een geslachtsbevestigende operatie onderging. De film laat de waarde en kracht van echte liefde zien.

3 Set It Up
Entertainment, Event, Performance, Performing arts, Stage, Dance, Musical, Performance art, heater, Night,
Netflix

Wat als jullie bazen voor elkaar gemaakt zijn? Dan ga je natuurlijk cupido spelen en de twee aan elkaar koppelen. Dat is wat de twee overwerkte assistenten in deze film gaan doen. Maar ondertussen lijkt er meer te groeien dan alleen de liefde tussen hun workaholic-bazen. Origineel en grappig, én de ideale film om samen te kijken op de meest romantische dag van het jaar.

4 Love, Rosie
Hair, Face, Beauty, Shoulder, Human, Brown hair, Photography, Dress, Room, Reflection,
Lionsgate

Deze hartverwarmende film vertelt het verhaal van twee jeugdvrienden, wiens paden elkaar telkens weer kruisen. Naarmate de jaren voorbijstreven, proberen ze uit te vinden wat hun speciale band precies inhoudt. Love, Rosie schetst een prachtig verhaal van echte liefde; mooi om bij stil te staan met Valentijn. Met Lily Collins en Sam Claflin. Ook Suki Waterhouse speelt een rol in de prent.

5 Clueless
Plaid, Tartan, Clothing, Pattern, Yellow, Fashion, Design, Street fashion, Textile, Outerwear,
Paramount Pictures

De inmiddels iconische film Clueless uit 1995 met actrice Alicia Silverstone in de hoofdrol vertelt het verhaal van Cher Horowitz, een rijk meisje uit Beverly Hills dat niets liever doet dan zich mengen in de levens van anderen. Maar op een goede manier, want uit medelijden probeert ze twee docenten aan elkaar te koppelen. Misschien een excuus, zodat ze niet met haar eigen liefdesleven hoeft bezig te zijn? (What if!)

6 The Age of Adaline
Michiel Huisman en Blake Lively in The Age of Adaline,
The Age of Adaline

Blake Lively en Michiel Huisman schitteren in de romantische film The Age of Adaline. Blake speelt Adaline, een vrouw die sinds een bizar ongeluk geen dag ouder wordt. Misschien een droom voor velen, maar knap lastig als je verliefd bent. Want wat doe je als je geliefde ouder wordt, maar jij niet?

7 Roma
Photograph, Motor vehicle, Beauty, Car, Vehicle, Black-and-white, Photography, Vehicle door, Eye, Automotive design,
Netflix

Niet per se een valentijnsfilm, maar wel een titel waarin liefde een grote rol speelt. Regisseur Alfonso Cuarón schetst een intens en ontroerend beeld van een huishoudster tijdens politieke onrust in Mexico in de jaren zeventig. Daarnaast is Roma zwart-wit, wat alleen al zorgt voor een romantische sfeer. De Mexicaanse film werd vorig jaar genomineerd voor een flinke rij Oscars, dus goed is 'ie zeker.

8 Brasserie Valentijn
Cooking, Television program, Cook, Food, Meal, Service, Chef, Cooking show, Dish, Kitchen,
Dutch FilmWorks

Een échte valentijnsfilm mag natuurlijk niet ontbreken aan deze lijst. De Nederlandse film Brasserie Valentijn gaat een eigenaresse van een populair restaurant (gespeeld door Georgina Verbaan), die (on)aangenaam verrast wordt door een oude liefde. En dat op Valentijnsdag, wanneer haar restaurant compleet volgeboekt is. Een echte feel good-film met een cast vol bekende Nederlandse acteurs.

9 Sleepless in Seattle
Scene, Outerwear, Drama, Conversation, Movie, Acting,
TriStar Pictures

Een van 's werelds meest bekende rom-coms staat met Valentijnsdag gewoon op Netflix. Tom Hanks speelt de alleenstaande vader Sam Baldwin, die na het overlijden van zijn vrouw Maggie besluit te verhuizen naar Seattle om daar een nieuw leven te beginnen. Hij doet zijn emotionele verhaal op de radio, waarmee hij niet alleen vele vrouwen ontroerd, maar ook de verloofde journaliste Annie.

10 Eat Pray Love
People, Eyewear, Glasses, Sunglasses, Sitting, Fun, Human, Tourism, Vacation, Event,
Columbia Pictures

Gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Elizabeth Gilbert en inmiddels een klassieker te noemen, dat is Eat Pray Love. Julia Roberts speelt Liz, die na haar scheiding besluit de wereld te verkennen. Ze start daarmee een (spirituele) zoektocht naar ware liefde.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix