De meest spraakmakende momenten van de Oscars 2019

Van de opening met Queen en Adam Lambert tot de meest emotionele speeches.

oscars-2019-spraakmakende-momenten
Craig SjodinGetty Images

Vannacht werden de 91ste Academy Awards uitgereikt in het Dolby Theatre in Los Angeles. Hoewel de jaarlijkse Oscars voor het eerst georganiseerd werden zonder presentator, grapten comediennes Maya Rudolph, Tina Fey en Amy Poehler dat zij die rol wel op zich wilden nemen. Dat was nog maar een begin van vele opmerkelijke en spraakmakende momenten, ook al waren de Oscars van dit jaar over het algemeen behoorlijk "tam". Zo werden de optredens van Queen (mét Adam Lambert) en Lady Gaga en Bradley Cooper gezien als de hoogtepunten van de avond. Ook kon het publiek rekenen op een aantal emotionele speeches - die volgens de regels van de Academy Awards niet langer dan 90 seconden mogen duren (dan speelt het orkest er gewoon doorheen) - waaronder die van actrice Regina King, die de Oscar voor Beste actrice in een bijrol won, en Lady Gaga, wiens A Star Is Born-nummer "Shallow" wederom in de prijzen viel. Daarbij mogen we zeker niet de quote van de makers van de documentaire Period. End of Sentence ('... Not of a girl's education') en het verrassingsoptreden van Barbra Streisand vergeten.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Emma Stone of stroopwafel?
beste-looks-oscars-2019
Getty Images

Hoewel Emma Stone in haar Louis Vuitton-jurk tot één van de best geklede sterren van de avond benoemd kon worden, werd niet iedereen even enthousiast van haar look. Zo werd de jurk van Emma op Twitter vergeleken met een Hollandse stroopwafel. En eerlijk is eerlijk, het ruitendessin in combinatie met de kleur doet ons inderdaad een beetje denken aan onze Hollandse lekkernij.

2 Queen en Adam Lambert

De 91e Oscars werden geopend door een samenwerking van Queen en zanger Adam Lambert, die de rol van Freddie Mercury op zich nam. Samen speelden zij meerdere succesnummers van de Britse rockband, van We Will Rock You tot We Are The Champions.

3 Regina Kings emotionele speech
91st Annual Academy Awards - Show
Kevin WinterGetty Images

Actrice Regina King mocht als eerste een gouden beeldje in ontvangst nemen. Ze won de Oscar voor Beste actrice in een bijrol, voor haar rol in If Beale Street Could Talk. Haar speech was rauw, emotioneel en mooi om naar te kijken. Chapeau!

4 Michael Keegan als Mary Poppins
KEEGAN-MICHAEL KEY
Craig SjodinGetty Images

Van het plafond van het Dolby Theatre kwam uit het niets Michael Keegan naar beneden met een paraplu, als eerbetoon aan de film The Return of Mary Poppins, die vorig jaar verscheen met Emily Blunt in de hoofdrol. Hoewel Keegans landing niet perfect verliep, is dat niet terug te zien op de foto's.

5 Comedy trio
oscars-2019-spraakmakende-momenten
Craig SjodinGetty Images

Maya Rudolph, Tina Fey en Amy Poehler mochten als eersten de rol van presentatoren op zich nemen, gezien er dit jaar voor het eerst geen Oscars-host is. Het trio maakte er een komisch spektakel van, precies zoals we van de actrices gewend zijn.

6 Het "kostuum" van Melissa McCarthy
91st Annual Academy Awards - Show
Kevin WinterGetty Images

Hoewel Melissa McCarthy een heel andere rol aanneemt in de film waarvoor ze genomineerd werd (Could You Ever Forgive Me?), kwam ze precies als zichzelf het podium op toen ze een Oscar mocht uitreiken. Zo was de comedienne gekleed in een enorme mantel vol met pluche konijnen.

7 Lady Gaga en Bradley Cooper
91st Annual Academy Awards - Show
Kevin WinterGetty Images

En toen kwam het grote moment: het langverwachte duet van A Star Is Born-duo Lady Gaga en Bradley Cooper. Samen zongen ze "Shallow", één van de bekendste nummers uit de film. Gaga nam plaats achter de piano, terwijl Cooper er even later naast kwam zitten. Het duo beleefde een intiem moment toen ze de laatste noten van het emotionele nummer zongen, waardoor hun chemie duidelijk voelbaar was.

8 Lady Gaga's speech
91st Annual Academy Awards - Show
Kevin WinterGetty Images

Lady Gaga won de Oscar voor Best Original Song voor "Shallow" uit A Star Is Born. De zangeres turned actrice raakte daardoor volledig geëmotioneerd en kon de cast en crew niet genoeg bedanken. Ook bedankte ze haar tegenspeler Bradley Cooper: 'Bradley, er is geen ander persoon op deze wereld dat dit nummer zo met mij had kunnen zingen als jij. Bedankt voor je geloof in ons.'

9 Olivia Colman wint Beste Actrice
91st Annual Academy Awards - Show
Kevin WinterGetty Images

Actrice Olivia Colman won haar eerste gouden beeldje voor Beste Actrice in de film The Favorite, waarin ze samen met Emma Stone en Rachel Weisz speelt. In het kostuumdrama vertolkt Colman de rol van Queen Anne, en weet ze de aandacht van de kijkers moeiteloos te behouden. Niet gek dus dat de Britse actrice met een Oscar naar huis ging. In haar speech bedankte ze op lichtelijk onhandige, maar o-zo grappige wijze de mensen met wie ze heeft samengewerkt - inclusief haar man, met wie ze al 25 jaar samen is.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van De Oscars