Hier bekijk je alle films die een Oscar hebben gewonnen in Nederland

Met een Oscar bekroonde film nog niet gezien? Wij vertellen je waar je ze kunt kijken.

Romance, Love, Interaction, Hug, Sitting, Photography, Fun, Happy, Leisure, Vacation,
A Star is Born

Het is je vast niet ontgaan: de 91e Oscars-uitreiking vond afgelopen zondagnacht plaats. Ook dit jaar waren de Academy Awards weer een groot spektakel met een rijkgevulde rode loper waar beroemdheden in de meest indrukwekkende creaties verschenen en een uitgebreide ceremonie waarbij vele titels in de prijzen vielen. Zo won Green Book de prijs voor Beste Film, terwijl Olivia Colman van The Favorite en Rami Malek van Bohemian Rhapsody ervandoor gingen met de prijzen voor respectievelijk Beste Actrice en Beste Acteur in een Hoofdrol. Ook de veelbesproken film A Star Is Born met Lady Gaga en Bradley Cooper viel in de prijzen (inclusief spectaculair optreden van Gaga en Cooper), net als de Mexicaanse Netflix-film Roma en kaskraker Black Panther. Gezien veel titels nog niet zo lang geleden zijn uitgebracht, bestaat de kans dat je ze nog niet hebt gezien. Om die reden zetten wij alle winnaars van de Oscars 2019 voor je op een rij en waar je ze kunt bekijken.

Wil je de prestigieuze awardshow terugkijken? We vertellen je hier hoe je dat kunt doen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Bohemian Rhapsody - 4 Oscars
Performance, Entertainment, Music artist, Performing arts, Music, Concert, Stage, Musician, Public event, Event,
20th Century Fox

Bohemian Rhapsody sleepte maar liefst vier Oscars in de wacht, waaronder die van Beste Acteur voor Rami Malek die de rol van Freddie Mercury vertolkte. Daarnaast won de film ook Oscars voor Geluidsregie, Beste Geluid en Beste Montage.

Bohemian Rhapsody draait momenteel nog in de bioscoop, maar dat zal niet lang meer duren. Reserveer nu bij Pathé, Vue of Kinepolis.

2 Green Book - 3 Oscars
Vehicle, Luxury vehicle, Car, Automotive exterior, Vehicle door, Mid-size car, Family car, Automotive window part, City car,
Universal Pictures

Green Book was de grote winnaar van de avond, want de productie won Beste Film, de belangrijkste prijs bij de Oscars. Daarnaast won de film nog twee awards: Beste Originele Scenario en acteur Mahershala Ali won Beste Acteur in een Bijrol .

Green Book draait sinds slechts een paar weken in de bioscoop, dus je hebt nog genoeg tijd de film te bekijken. Reserveer nu bij Pathé, Vue of Kinepolis.

3 Roma - 3 Oscars
Roma, de grote winnaar qua Oscars nominaties in 2019
Netflix

De Oscar voor Beste Regisseur ging naar Alfonso Cuarón, die de Mexicaanse Netflix-film Roma heeft geregisseerd. Ook won de film Beste Niet-Engelstalige Film en Beste Cinematografie, waardoor Roma in totaal drie gouden beeldjes binnenhaalde.

Omdat Roma een Netflix-productie is, kun je de film uiteraard op de streamingdienst bekijken. Dat doe je hier. Verder draait Roma ook in kleine theaters. Kijk bij filmhuizen bij jou in de buurt of de film daar te zien is.

4 Black Panther - 3 Oscars
Fictional character, Vehicle, Car, Metal,
Black Panther, Marvel Studios

Het was een hele bijzondere avond voor de cast en crew van Black Panther. Niet alleen was het de eerste keer dat een populaire Marvel-film werd genomineerd voor een Oscar, ook is het de eerste Hollywood-film die voornamelijk uit een zwarte cast bestaat. De film won maar liefst drie Oscars: die van Beste Muziek in een Film, Beste Kostuums en Beste Productieontwerp.

Gezien Black Panther begin vorig jaar al in de bioscoop draaide, is de film alleen nog thuis te bekijken. Dat kan onder andere via Pathé Thuis. Ook gaan er geruchten dat de film ook op de Nederlandse Netflix zal verschijnen.

5 The Favorite - 1 Oscar
Hair, Headpiece, Hairstyle, Hair accessory, Tiara, Black hair, Headgear, Fashion accessory, Event, Jewellery,
Fox Searchlight Pictures

Hoewel de film voor meerdere Oscars was genomineerd, won het kostuumdrama The Favorite "slechts" één Oscar. Olivia Colman sleepte de Oscar voor Beste Actrice in een Hoofdrol in de wacht. Actrices Emma Stone en Rachel Weisz waren beiden genomineerd voor Beste Actrice in een Bijrol.

The Favorite is sinds eind vorig jaar te bewonderen in bioscopen door heel Nederland. Reserveer nu bij Pathé, Vue of Kinepolis.

6 If Beale Street Could Talk - 1 Oscar
Romance, Interaction, Love,
Annapurna Pictures

Een andere grote favoriet was If Beale Street Could Talk, die ook "maar" één Oscar won, namelijk die van Beste Actrice in een Bijrol voor Regina King.

De film draait sinds 14 februari in de bioscoop. Reserveer nu bij Pathé, Vue of Kinepolis.

7 A Star Is Born - 1 Oscar
A Star is Born Bradley Cooper Lady Gaga
Warner Bros.

Als er één film was die wel voor hoge verwachtingen zorgde, dan was dat A Star Is Born. De film, met charismatisch duo Lady gaga en Bradley Cooper in de hoofdrol, sleepte maar liefst acht nominaties in de wacht, maar won slechts één Oscar. En dat was voor het nummer "Shallow", dat de prijs van Beste Originele Lied won. Gaga en Cooper lieten tijdens de ceremonie nog even goed zien waarom dat was.

A Star Is Born draait al een tijdje in de bioscoop en is daarom nog maar in enkele bioscopen te zien. Reserveer nu bij Pathé, Vue of Kinepolis, of kijk de film vanaf je bank via Pathé Thuis.

8 Vice - 1 Oscar
Crowd, Event, Audience, Suit, Bodyguard, Job,
Entertainment One

Tot slot Vice, die ook voor meerdere Oscars werd genomineerd, maar uiteindelijk alleen het gouden beeldje voor Beste Make-up en Haar won. Dat was dan ook meer dan verdiend, want Christian Bale is bijna onherkenbaar als vicepresident Dick Cheney.

Vice is in Nederland bijna voor het grote publiek te zien, want de film verschijnt op donderdag 28 februari in de bioscoop. Reserveer nu alvast bij Pathé, Vue of Kinepolis.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van De Oscars