Inspirerende documentaires op Netflix ter ere van Earth Day

Van het klimaat tot de voedselindustrie en onze collectieve gezondheid.

imaan hammam voor vogue nederland, april 2019
Alex Porras, Vogue Nederland, april 2019

Elk jaar is het op 22 april Earth Day, de Dag van de Aarde. Deze dag heeft als doel bewustwording onder consumenten te vergroten over de invloed van hun koopgedrag op de aarde, het milieu en het klimaat. Op die manier wordt er gepoogd een duurzamere manier van leven onder de aandacht te brengen en op de kaart te zetten. Om inspiratie op te doen over dit thema selecteerden wij inspirerende documentaires die te zien zijn op Netflix op het gebied van een duurzame levensstijl met betrekking tot gezondheid, voedsel en het klimaat.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Our Planet (2009)

De oogverblindende schoonheid van onze wereld wordt nogmaals benadrukt in Our Planet, de opvolger van indrukwekkende documentaire-reeksen als Planet Earth en Blue Planet. In de serie krijgen we wederom prachtige beelden te zien van wat de natuur te bieden heeft, en ook worden de gevolgen van klimaatverandering in beeld gebracht. En dat alles met de rustgevende voice-over van Sir David Attenborough, de Britse bioloog die vaker meewerkte aan bekroonde natuurseries van de Britse omroep BBC.

2 Pandemic (2020)

Het lijkt wel of Netflix wist dat er een wereldwijde pandemie aan zat te komen, want begin dit jaar lanceerde de streamingdienst de nieuwe documentairereeks Pandemic. Daarin maken we kennis met alle helden aan de frontlinie om een virus aan te pakken en wordt er gesproken over manieren om zo'n uitbraak in de toekomst te voorkomen. Niet alleen interessant en actueel, maar doet je ook beseffen dat de aarde en de mensheid erg kwetsbaar zijn.

3 A Plastic Ocean (2016)

A Plastic Ocean begint wanneer journalist Craig Leeson tijdens zijn reis op zee plastic afval ontdekt in wat een ongerepte oceaan zou moeten zijn. In deze docu werkt Craig samen met een internationaal team van wetenschappers en onderzoekers om de fragiele staat van onze oceanen te verkennen. Deze film toont de verschrikkelijke waarheid over de negatieve impact van plastic afval in de zee en onthult tevens oplossingen hoe dit probleem efficient aan te pakken.

4 Minimalism (2016)

In deze documentaire waarin ‘minder is meer’ centraal staat, worden mensen geïnterviewd die het Amerikaanse ideaal afwijzen dat materialisme gelukkig maakt. In Minimalism volg je Joshua en Ryan en hun missie om meer mensen te enthousiasmeren voor een minimalistische levensstijl.

5 Rotten (2018)

Rotten is een zesdelige docuserie waarbij elke aflevering een ander deel van de voedselindustrie belicht, waarin corruptie en twijfelachtige praktijken worden blootgelegd. De algemene boodschap: kostenbesparende bedrijfsvoedselproductie levert ontelbare problemen op, waar duurzame landbouw een gedeeltelijke oplossing kan bieden. Er staat inmiddels ook al een seizoen 2 op Netflix.

6 What the Health (2017)

Onverschrokken filmmaker Kip Andersen gaat in What the Health op een zoektocht waarom de toonaangevende gezondheidsorganisaties bepaalde informatie over voedsel achter houden. Met hartaandoeningen en kanker, de belangrijkste doodsoorzaken in Amerika, en diabetes op een nieuw hoogtepunt, onthult de film mogelijk de grootste gezondheidsobstakels van onze tijd als gevolg van de verstandhouding binnen de overheid en in de voedselindustrie.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix