Inspirerende documentaires op Netflix ter ere van Earth Day

Van de voedselindustrie en het klimaat tot mode.

image
The True Cost

Elk jaar is het op 22 april Earth Day, de Dag van de Aarde. Deze dag heeft als doel bewustwording onder consumenten te vergroten over de invloed van hun koopgedrag op de aarde, het milieu en het klimaat. Op die manier wordt er gepoogd een duurzamere manier van leven onder de aandacht te brengen en op de kaart te zetten. Om inspiratie op te doen over dit thema selecteerden wij inspiratievolle documentaires die te zien zijn op Netflix op het gebied van een duurzame levensstijl met betrekking tot mode, voedsel en het klimaat.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Before the Flood - 2016
image
Before the Flood

Deze documentaire wordt door velen ervaren als een echte eye-opener over de ernst van klimaatverandering. Before the Flood volgt acteur Leonardo DiCaprio drie jaar lang terwijl hij de impact van het broeikaseffect op verschillende locaties over de hele wereld onderzoekt. De film documenteert de significante impact die dit fenomeen heeft op de klimaatverandering, en toont ook hoe de mens er iets aan kan doen.

2 A Plastic Ocean - 2016
image
A Plastic Ocean

A Plastic Ocean begint wanneer journalist Craig Leeson tijdens zijn reis op zee plastic afval ontdekt in wat een ongerepte oceaan zou moeten zijn. In deze docu werkt Craig samen met een internationaal team van wetenschappers en onderzoekers om de fragiele staat van onze oceanen te verkennen. Deze film toont de verschrikkelijke waarheid over de negatieve impact van plastic afval in de zee en onthult tevens oplossingen hoe dit probleem efficient aan te pakken.

3 Minimalism - 2016
image

In deze documentaire waarin ‘minder is meer’ centraal staat, worden mensen geïnterviewd die het Amerikaanse ideaal afwijzen dat materialisme gelukkig maakt. In Minimalism volg je Joshua en Ryan en hun missie om meer mensen te enthousiasmeren voor een minimalistische levensstijl.

4 The True Cost - 2015
image
The True Cost

The True Cost is een ander soort modedocumentaire dan dat je waarschijnlijk gewend bent. Het heersende fast fashion-systeem staat centraal in deze docu, waar de personen worden getoond die de ware prijs van mode betalen, van de werknemers in fabrieken in Bangladesh tot katoenboeren in Texas. De resultaten van de film zijn aanstootgevend en verontrustend en zullen je waarschijnlijk doen nadenken over waar je je kleding voortaan wilt kopen.

5 Rotten - 2018
image
Rotten

Rotten is een zesdelige documentaire-serie waarbij elke aflevering een ander deel van de voedselindustrie belicht, waarin corruptie en twijfelachtige praktijken worden blootgelegd. De algemene boodschap: kostenbesparende bedrijfsvoedselproductie levert ontelbare problemen op, waar duurzame landbouw een gedeeltelijke oplossing kan bieden.

6 What the Health - 2017
image
What the Health

Onverschrokken filmmaker Kip Andersen gaat in What the Health op een zoektocht waarom de toonaangevende gezondheidsorganisaties bepaalde informatie over voedsel achter houden. Met hartaandoeningen en kanker, de belangrijkste doodsoorzaken in Amerika, en diabetes op een nieuw hoogtepunt, onthult de film mogelijk de grootste gezondheidsobstakels van onze tijd als gevolg van de verstandhouding binnen de overheid en in de voedselindustrie.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix