Spaanse Netflix-series die net zo verslavend zijn als La Casa de Papel

Ook La Casa de Papel in één klap uitgekeken? Deze series zijn waardige vervangers.

spaanse series netflix
Netflix

Of het nu komt door de taal, de zomerse associatie die we ermee hebben of de nog vrijwel onbekende doch prachtige acteurs en actrices, Spaanse series zijn populairder dan ooit tevoren. Het succes van de Spaanse hitserie La Casa de Papel, waarvan het derde seizoen sinds twee weken op Netflix staat, heeft hier zeker aan bijgedragen. De serie heeft ervoor gezorgd dat andere series met de Zuid-Europese tongval meer aandacht krijgen. Zo staat de streamingdienst inmiddels vol met Spaanse titels, van mysterieuze drama's met de nodige jaren veertig glamour tot bloedstollende misdaadseries die blijven boeien tot het einde. Mocht je La Casa de Papel al van het begin tot het eind hebben gezien (gelukkig ligt er een vierde seizoen in het verschiet), dan zijn deze Spaanstalige, binge-waardige Netflix-series zeker aan te raden. Ze zullen gegarandeerd het gat opvullen dat La Casa de Papel nu (tijdelijk) achterlaat – dat beloven we. De nada!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Las Chicas del Cable
Netflix

Tot slot nog een Spaanse serie die zich afspeelt in het verleden: Las Chicas del Cable is in typische jaren twintig-stijl en speelt zich af in een telefoonmaatschappij in Madrid. Vier telefonistes luiden een heuse revolutie in, en dat terwijl ze te maken hebben met allerlei uitdagingen op het gebied van vriendschap en liefde. Het vierde seizoen van de serie verschijnt in augustus nog op Netflix, dus je bent nog wel even zoet.

2 Élite
Netflix

Élite wordt ook wel de Spaanse Gossip Girl genoemd, en leent zich perfect voor het overbruggen van de tijd tot we de heuse Gossip Girl reboot (die er écht gaat komen) kunnen bewonderen. Drie Spaanse tieners komen terecht op een elitaire kostschool, waar de verschillen tussen arm en rijk in de loop der tijd maar al te duidelijk worden - en uiteindelijk leidt tot een moord op een studente.

3 O Sabor das Margaridas
Netflix

O Sabor das Margaridas, ofwel Bitter Daisies (voor iedereen die moeite heeft met de uitspraak), is een Spaanse misdaadserie. Het verhaal speelt zich af in Galicië, een zelfstandige regio in Spanje, en gaat over de mysterieuze verdwijning van een jong meisje. Eenmaal diep in het onderzoek gedoken, stuit de rechercheur van de zaak op geheimen die verband houden met een verlies dat ze zelf heeft meegemaakt.

4 Velvet
Netflix

Fans van de glamour uit de fifties kunnen terecht bij de serie Velvet, waarin mode, verboden liefde en drama samenkomen. De erfgenaam van een gerenommeerd modehuis uit de jaren vijftig wordt verliefd op een van zijn naaisters, maar daar rust een groot taboe op. Ondanks de bezwaren van zijn familie houden de twee vol dat ze voor elkaar bestemd zijn.

5 Alta Mar
nieuw-op-netflix-alta-mar
Netflix

De thrillerserie Alta Mar speelt zich op een luxueus cruiseschip in de jaren veertig. Iedere passagier op het schip lijkt een verborgen agenda te hebben. Die geheimen leiden uiteindelijk tot een mysterieuze dood van een passagier. Er is een moordenaar aan boord, en niemand kan het schip verlaten.

6 Gran Hotel
Performance, Scene, Event, Acting, Drama, Conversation, Musical, Musical ensemble, Performing arts, Gesture,
Netflix

Het luxueuze Gran Hotel is een plek vol mysterie. Het verhaal van de serie, dat zich afspeelt in 1905, gaat over de eigenaars van het hotel (de familie Alarcón) en de bediendes. Het sprookjesachtige uiterlijk van het hotel blijkt slechts een facade te zijn, want binnen de muren gebeuren er een hoop geheimzinnige dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Een soort Downton Abbey, maar dan vlotter en een stuk spannender.

7 Vivir sin Permiso
Netflix

De Netflix-serie Vivir sin Permiso (of: Unauthorized Living) gaat over de Galicische schipper en drugsbaron Nemo Bandeira (gespeeld door José Coronado). Bandeira is een van de meest invloedrijke zakenlui van de regio, wat mede komt door het succesvolle bedrijf van zijn vrouw Asunción Moliner (Pilar Castro). Hij krijgt te maken met de ziekte van Alzheimer, maar hij doet er alles aan om dat te verbergen. In ieder geval totdat hij een waardige opvolger voor zijn drugshandel heeft gevonden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix