Van deze iconische films en series zouden we wel een remake willen

Na de (aankondigingen van) reboots van The Hills, Gossip Girl en How To Lose a Guy in 10 Days zijn deze films en series wat ons betreft als volgende aan de beurt.

films series remake
20th Century Fox

Wat hebben The Hills, Gossip Girl en How To Lose a Guy in 10 Days met elkaar gemeen? Ja, het zijn stuk voor stuk inmiddels iconische titels die ons nooit zullen vervelen. Maar ook krijgen (of hebben) ze allemaal een remake en wordt er nieuw leven geblazen in de originele verhalen. Zo zijn de makers van Gossip Girl bezig met een serie die zich afspeelt in dezelfde wereld, komt er een tv-show van How To Lose a Guy in 10 Days en is er van The Hills: New Beginnings zelfs al een tweede seizoen aangekondigd. Al dat nieuws zette ons aan het denken: van welke oude films en series zouden wij nog wel een reboot willen? Komen ze.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 The OC (2003-2007)
Social group, Youth, Jeans, Event, Fun, Student, Team,
The CW

Ken je The OC nog? De serie liep van 2003 tot 2007, precies toen de typische noughties-stijl (die een comeback maakt dankzij onder andere Bella Hadid) hoogtijdagen vierde. The OC is Gossip Girl's voorloper - de serie is van dezelfde makers - en bestond uit een nu zo beroemde cast met een piepjonge Mischa Barton en Rachel Bilson - beiden gekleed in ultieme throwback-outfits. Gossip Girl krijgt nu een remake, maar dan moet er eigenlijk ook eentje komen van The OC. Who's with me?

2 Breakfast at Tiffany's (1961)
Eyewear, Sunglasses, Street fashion, Photograph, Fashion, Snapshot, Shoulder, Cool, Glasses, Fashion accessory,
Paramount Pictures

New York ziet er vandaag de dag heel anders uit, net als de bewoners. Maar de iconische winkel van Tiffany & Co. staat nog altijd op Fifth Avenue. Iets drukker bezocht dan in 1961, dat wel. Een moderne Breakfast at Tiffany's lijkt ons wel wat, met een hedendaagse actrice (Leighton Meester for sure, ook al zien we Emma Watson ook wel zitten) als Audrey Hepburns Holly Golightly, wellicht in een moderne Givenchy-jurk van Claire Waight Keller.

3 The Devil Wears Prada (2006)
Desk, Office, Furniture, Interior design, Table, Employment, White-collar worker, Sitting, Room, Job,
20th Century Fox

The Devil Wears Prada stamt uit 2006 (ja, zo oud alweer), toen de modewereld zich nog in een totaal ander stadium verkeerde. Als modebewuste vrouw diende je op hakken te lopen, size zero te hebben en op de hoogte te zijn van de laatste trends. Een beetje outdated, want sneakers blijken vandaag de dag even stijlvol als hakken, mode is voor alle maten (inclusiviteit!) en trends zijn vager dan ooit. Tijd voor een update dus! We zouden graag Anne Hathaway opnieuw willen zien in de rol van Andy Sachs, maar een modebewuste nieuwkomer als Zendaya mag het ook proberen.

4 Pretty Woman (1990)
White-collar worker, Suit, Smile, Formal wear,
Buena Vista Pictures

'Pretty woman, walking down the street.' Een blik op de titel van deze iconische romcom en het nummer zit zo in je hoofd. Net als het beeld van Julia Roberts met ongetemde krullen, die een transformatie ondergaat van prostituee naar dame met klasse. Hoewel het verhaal misschien niet helemaal meer van deze tijd is, blijft het een klassieker die gemakkelijk vertaald kan worden naar het huidige tijdsbeeld.

5 Sex and The City (1998-2004)
Beauty, Event, Fashion, Party, Dress, Crowd, Drink,
HBO

Geen uitleg nodig, toch? Ja, er zijn al twee films gekomen van de Sex and The City nadat de serie in 2004 tot een einde kwam. Er was zelfs sprake van een derde film, maar die komt er helaas niet. Hoewel Kim Cattrall (Samantha Jones) heeft aangegeven een reboot niet meer te zien zitten, blijven we voor altijd hopen. Carrie, Miranda, Charlotte en Samantha mogen dan misschien de 50 gepasseerd hebben, ze blijven voor altijd stijliconen.

6 La Dolce Vita (1960)
M. Mastroianni & A. Ekberg in 'La Dolce Vita'
American International PicturesGetty Images

De Italiaanse film La Dolce Vita is een klassieker, en klassiekers verdienen remakes. Roddelpers-journalist Marcello Rubini gaat zeven dagen en nachten van het "goede leven" genieten in Rome, waar hij stuit op de plezieren van de Romeinse elite. Een remake van de film zou opnieuw kunnen plaatsvinden in Rome, maar in een andere stad (en ander land) zou ook een goed alternatief zijn (zoals in 2017 al gebeurde met de film A La Dolce Vita die zich afspeelt in het moderne Los Angeles). Maar laten we het wel zo klassiek mogelijk houden.

7 Moulin Rouge! (2001)
Red, Beauty, Lip, Fashion, Black hair, Photography, Cool, Fashion accessory, Neck, Dress,
20th Century Fox

Musicaldrama Moulin Rouge! met Nicole Kidman en Ewan McGregor was een grote hit in 2001, mede door het grote (mode)spektakel in de film (en uiteraard de locatie in Montmartre, Parijs). Hoewel deze film al een remake was, zijn we klaar voor een nieuwere versie die nog spectaculairder, dramatischer en esthetischer is. We zijn er nog niet over uit wie dan de rol van Santine zou moeten spelen. Suggesties zijn welkom.

8 Clueless (1995)
Justin Walker And Alicia Silverstone In 'Clueless'
Getty Images

De iconische film Clueless uit 1995 verdient een reboot. Nog beter zelfs: Paramount heeft onlangs bevestigd dat er daadwerkelijk een remake van de film gaat komen! De film zal geregisseerd worden door Tracy Oliver en het script wordt geschreven door Marquita Robinson, die ook verantwoordelijk is voor de Netflix-serie Glow. Omdat de remake nog in een vroeg stadium verkeert, is het nog niet duidelijk of het gaat om een vervolg op de originele film of dat het verhaal in een compleet nieuw jasje wordt gestoken. Hoe dan ook, onze gebeden zijn verhoord.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV