De meest spraakmakende momenten van de Emmy Awards 2019

Van de krachtige speech van Michelle Williams tot het nogal ongemakkelijke moment van Kim Kardashian en Kendall Jenner.

momenten-emmy-awards-2019
Getty Images

De avond van zondag 22 september stond in het teken van de Emmy Awards 2019, de jaarlijkse prestigieuze prijsuitreiking binnen de televisiewereld. Tijdens de 71e editie werd onder meer populaire titels als het laatste seizoen van Game of Thrones geprezen, maar ook minder bekende producties, zoals comedyserie Fleabag en culthit Succession. Ook op de rode loper was het een groots spektakel, met spraakmakende looks van onder anderen Carice van Houten in Ronald van der Kemp, Gwendoline Christie in Gucci en Emilia Clarke in Valentino. Naast alle rode loper looks waren er ook genoeg opvallende momenten op het podium van de Emmy Awards 2019. Zo hield winnares Michelle Williams een krachtige speech over de salariskloof tussen mannen en vrouwen in Hollywood en schreef Billy Porter geschiedenis door als eerste homoseksuele en zwarte man een Emmy in ontvangst te nemen. Bekijk onderstaand de meest spraakmakende momenten van de avond.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Game of Thrones-cast neemt afscheid
winnaars-emmy-awards-2019
Amy SussmanGetty Images

Voor de 71e editie van de Emmy Awards kwam de gehele cast van Game of Thrones voor een laatste keer bij elkaar. Het zevende en tevens laatste seizoen van de succesvolle serie kwam in april uit. Het duurde niet lang of het regende Emmy-nominaties voor de serie, waaronder voor Carice van Houten. Uiteindelijk won Game of Thrones "slechts" twee Emmy's: Beste Dramaserie en Beste Acteur in een Bijrol voor Peter Dinklage.

2 Michelle Williams' krachtige speech
 
Jeff KravitzGetty Images

Michelle Williams won een Emmy Award voor "Outstanding Lead Actress in a Limited Series" voor haar rol als Gwen Verdon in de serie Fosse/Verdon. Toen de actrice haar prestigieuze beeldje in ontvangst nam, kreeg het publiek geen traditionele bedankspeech. Zo pakte Williams haar kans om de salariskloof tussen vrouwen en mannen in de tv-wereld te bespreken: 'And so the next time a woman, and especially a woman of color—because she stands to make 52 cents on the dollar compared to her white male counterpart—tells you what she needs in order to do her job, listen to her, believe her. Because one day she might stand in front of you and say thank you for allowing her to succeed because of her workplace environment, and not in spite of it.' En zo is het.

3 Billy Porter schrijft geschiedenis
Music artist, Music, Font, Event, Album cover, Performance, Rapper, Graphic design,
Frazer HarrisonGetty Images

Ook Billy Porter ging met een Emmy Award naar huis. Daarmee schreef de Pose-acteur geschiedenis, want Porter is de eerste openlijk homoseksuele en zwarte man die de prestigieuze TV-prijs in de wacht sleept. Dat deed hij ook nog eens in stijl; zo droeg de acteur een gestreept pak van Michael Kors Collection en opvallende cowboy-hoed.

4 Jharrel Jerome brengt eerbetoon aan de Central Park Five
71st Emmy Awards - Show
Jeff KravitzGetty Images

Acteur Jharrel Jerome won een Emmy Award voor "Outstanding Lead Actor" voor zijn rol als Korey Wise in de waargebeurde miniserie When They See Us. Als Jerome zijn prijs in ontvangst neemt, bedankt hij iedereen die hem deze kans heeft gegeven. Maar het belangrijkste: hij bedankt de beruchte Central Park Five, de vijf mannen die in 1989 onterecht werden beschuldigd van verkrachting en moord. Een oorverdovend applaus volgt, dat gegarandeerd voor kippenvel zorgt. Bekijk hier het fragment.

5 Kim en Kendall werden uitgelachen
 
Kevin WinterGetty Images

Als inmiddels veteranen in reality-televisie mochten Kim Kardashian en Kendall Jenner een Emmy Award uitreiken. Daarbij sprak Kim de volgende woorden uit: 'Our family knows firsthand how truly compelling television comes from real people just being themselves.' Waaraan Kendall nog toevoegde: 'Telling their stories unfiltered and unscripted.' Vervolgens klonk er gelach vanuit het publiek. Zo dachten mensen dat de Kardashians sarcastisch waren, maar dat bleek niet zo te zijn. Ouch... Hier kun je het moment bekijken.

6 Phoebe Waller-Bridge wint maar liefst drie Emmy's
Singer, Performance, Yellow, Fashion, Singing, Dress, Event, Music artist, Performing arts, Music,
Jeff KravitzGetty Images

Hoewel de comedyserie Fleabag een grote kanshebber was in meerdere categorieën, was het fantastisch om Phoebe Waller-Bridge (die de serie heeft geschreven, maar óók de hoofdrol speelt) maar liefst drie Emmy's te zien winnen. Zo won ze "Outstanding Writing for a Comedy Series", "Outstanding Lead Actress in a Comedy Series" én "Outstanding Comedy Series".

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV