De beste films en series op Netflix om te kijken tijdens Halloween

15 Netflix film-tips voor 31 oktober.

netflix
Netflix

Een van de meest traditionele dingen om te doen als 31 oktober nadert is het kijken van een goede angstaanjagende film die je volledig in Halloween-sferen brengt. Of je nu zin hebt in een bloedstollende horrorfilm of liever kijkt naar een überspannende thriller - er is een Halloween-film voor elke smaak dit seizoen op Netflix. Van de griezelige spookverahlen als The Haunting of Bly Manor, Under the Shadow en Velvet Buzzsaw tot thrillerhits als Gone Girl, Zodiac en I Am The Pretty Thing That Lives In The House. Met deze 15 Netflix films heb je gegarandeerd een spannende avond op de bank. Zet de popcorn maar klaar.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Gone Girl

Thriller, 2014
Regisseur: David Fincher
Cast: Ben Affleck en Rosamund Pike

De film Gone Girl wordt vaak bestempeld als een 21ste-eeuwse Hitchcock'-film. Op de dag dat ze vijf jaar samen zijn geeft Nick Dunne (Ben Affleck) zijn charmante vrouw, Amy (Rosamund Pike), als vermist op. Wanneer de plotselinge verdwijning van zijn vrouw ongelofelijk veel aandacht van de media krijgt, wijzen alle bewijzen naar Nick zelf. De kijker mag gaan gissen: is ze vermoord door Nick of of is er sprake van een minder voor de hand liggend scenario?

2 The Haunting of Bly Manor

Horror, 2020
Makers: Mike Flanagan
Cast: Victoria Pedretti, Oliver Jackson-Cohen en Henry Thomas

Het langverwachte vervolg op The Haunting of Hill House verschijnt eindelijk op Netflix. Alhoewel een groot deel van de cast weer terugkeert voor het nieuwe seizoen, zal Michiel Huisman helaas niet een nieuwe rol vertolken in de horror serie. Ook Hill House maakt plaats voor een nieuw spookhuis, Bly Manor en draait om een nieuwe set personages. Het verhaal, wat gebaseerd is op het boek The Turning of the Screw van Henry James, volgt een au pair die voor een klus intrekt bij een familie. Haar nieuwe onderkomen blijkt echter veel geheimen en duisternis te verschuilen en het is nog maar de vraag of ze het huis ooit zal kunnen verlaten. Kortom, de perfecte serie om je helemaal in de Halloween stemming te krijgen. Dit is bovendien een serie, dus reken maar op negen aflevering vol griezel plezier.

3 World War Z

Horror, 2013
Cast: Brad Pitt, Mireille Enos, Daniella Kertesz
Regisseur: Marc Forster

Dat virussen eng kunnen zijn is het afgelopen jaar wel duidelijk geworden. World War Z is de perfecte griezelfilm voor een 2020 Halloween, want mensen die besmet raken met het virus uit deze horrorfilm veranderen in zombies. Zelfs bekende organisaties zoals de WHO komen voor in de film en eigenlijk gaat het hele verhaal over de zoektocht naar een effectieve behandeling of vaccin. Daarnaast speelt Brad Pitt de hoofdrol, dus er zijn genoeg redenen om deze film op je Halloween watchlist te zetten.

4 I Am The Pretty Thing That Lives In The House

Horror, 2016
Regisseur: Osgood Perkins
Cast: Ruth Wilson, Paula Prentiss, Bob Balaban en Lucy Boynton.

De sfeervolle Netflix Original I Am The Pretty Thing That Lives In The House toont het verhaal van Lily (Ruth Wilson) die wordt ingehuurd als inwonend verpleegster bij Iris Blum (Paula Prentiss), een oude dame die vroeger veel succes had met haar griezelromans. Maar zoals ze zegt: 'een huis met de dood erin kan nooit meer worden gekocht of verkocht door de levenden. Het kan alleen worden geleend van de geesten die zijn achtergebleven.'

5 Zodiac

Thriller, 2007
Regisseur: David Fincher
Cast: Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo

Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van een beruchte seriemoordenaar die eind jaren '60 in San Francisco huishield genaamd Zodiac. Deze moordenaar, die nooit opgepakt is, liet vreemde aanwijzingen en brieven achter bij zijn slachtoffers en dat leidt tot een langdurig spannend verhaal waardoor je blijft kijken. De dan 6-jarige David Fincher is woonachtig in de streek en kan zich de angst die destijds leefde nog goed herinneren. Dat gevoel heeft hij dan ook perfect weten vast te leggen in deze thriller.

6 Bird Box

Thriller, 2018
Regisseur: Susanne Bier
Cast: Sandra Bullock, Trevante Rhodes, John Malkovich en Sarah Paulson

In de post-apocalyptische film Bird Box ploetert een gesluierde Malorie (Sandra Bullock) zich een weg om haar twee kinderen veilig te stellen in de nasleep van een dreiging van onbekende oorsprong. Vanwege dodelijke onzichtbare krachten moeten ze hun weg blind vervolgen.

7 Velvet Buzzsaw

Horrorthriller, 2019
Regisseur: Dan Gilroy
Cast: Jake Gyllenhaal, Rene Russo en Zawe Ashton

De gevreesde kunstcriticus Morf Vandewalt (Jake Gyllenhaal) en de kille galeriehouder Rhodora Haze (Rene Russo) komen aan schilderijen van een onbekende overleden kunstenaar. Het lijkt alsof de kunstwerken vervloekt zijn waarbij iedereen "gestraft" wordt die na zijn dood profiteert van de kunstwerken. Velvet Buzzsaw combineert satire en horror in een verhaal dat zowel humoristisch en gruwelijk tegelijkertijd is.

8 The Ritual

Horror, 2017
Regisseur: David Bruckner.
Cast: Asher Ali, Robert James-Collier, Rafe Spall en Sam Troughon

De Britste horrorfilm The Ritual heeft Blair Witch-vibes door de bosrijke omgeving en mysterieuze dreiging waar de personages mee te maken krijgen. Het verhaal volgt vier vrienden die besluiten om iets avontuurlijks te doen. Wanneer een van de mannen zijn enkel verzwikt, wordt besloten het pad te verlaten en door het bos te lopen (je raadt al waar dit heen gaat). Het belooft een griezelig avontuur inclusief een mysterieus huis midden in het bos.

9 The Invitation

Thriller, 2015
Regisseur: Karyn Kusama
Cast: Logan Marshall-Green, Tammy Blanchard, Michiel Huisman en Emayatzy Corinealdi

The Invitation is de typische langzaam gebouwde thriller perfect voor een spannende avond op de bank. Will gaat samen met zijn nieuwe vriendin Kira op bezoek bij zijn ex. Zij, de mysterieuze Eden, woont nu samen met David (Michiel Huisman). Ook andere mensen uit de voormalige vrienden groep zijn gevraagd. Het lijkt een normale, gezellige avond totdat de gastheer een vreemde video laat zien van een gemeenschap waar hij en zijn vrouw zich onlangs hebben aangesloten.

10 Under the Shadow

Thriller, 2016
Regisseur: Babak Anvari
Cast: Narges Rashidi, Avin Manshadi, Bobby Naderi

Under the Shadow vindt plaats tijdens de Irak-Iranoorlog in de jaren '80 waar een Teheraanse vrouw voor haar dochter zorgt terwijl haar man in het leger vecht. Ze raakt ervan overtuigd dat er boze geesten in het spel zijn. Het is onvermijdelijk dat een raket het gebouw raakt waarin ze leven, maar gelukkig explodeert het niet. Toch zijn de inwoners van het gebouw niet veilig, want in deze film zijn de genies niet even vriedenlijk en behulpzaam als die in Aladdin.

11 Contratiempo

Thriller, 2016
Regisseur: Oriol Paulo
Cast: Mario Casas, Ana Wagener, José Coronado, Bárbara Lennie en Francese Orella

Voor de liefhebbers van Casa de Papel (of elke andere Spaanstalige film) is Contratiempo de perfecte film. De succesvolle zakenman Adrián Doria wordt verdacht van de moord op zijn minnares. Op advies van zijn advocaat ontmoet hij de ervaren juridisch specialiste Virginia Goodman die hem overtuigt zelf uit te zoeken wie de moord heeft gepleegd. Om de waarheid te onthullen moet Doria in zijn eigen verleden duiken.

12 Carrie

Thriller-horrorfilm, 2013
Regisseur: Kimberly Peirce
Cast: Chloë Grace Moretz, Julianne Moore en Gabriella Wilde

Carrie is gebaseerd op Stephen King's gelijknamige roman. De film is een remake van de gelijknamige film uit 1976 dat het verhaal vertelt van Carrie White. Een verlegen, vriendeloos tienermeisje dat wordt behoed door haar dominante, religieuze moeder. Ze ontketent haar telekinetische krachten nadat ze door haar klasgenoten is vernederd tijdens een schoolbal dat leidt tot onvoorziene situaties.

13 The Gift

Thriller, 2015
Regisseur: Joel Edgerton
Cast: Jason Bateman, Rebecca Hall en Joel Edgerton

In The Gift leiden Simon en Robyn het leven van een perfect jong koppel. Alles lijkt goed te gaan totdat ze een kennis van de middelbare school tegen komen en hun wereld in een neerwaartse spiraal terecht komt en een gruwelijk geheim uit hun verleden wordt onthuld. Zodra Robyn achter de waarheid komt, weet ze niet of ze Simon nog wel kan vertrouwen.

14 Hush

Horror, 2016
Regisseur: Mike Flanagan
Cast: John Gallagher Jr., Kate Siegel en Michael Trucco

Een dove schrijver die een eenzaam leven in het bos leidt, ziet zichzelf vechten tegen een gemaskerde moordenaar die haar huis binnenvalt. Maddie moet uitzoeken hoe ze hem buiten kan houden en hoe ze kan ontsnappen. Hush doet denken aan de openingsscène van Scream.

15 Hubbie Halloween

Comedy , 2020
Regisseur: Steve Brill
Cast: Adam Sandler, Julie Bowen & Kevin James

Nu weten we natuurlijk dat je niet per se van griezelfilms hoeft te houden om een Halloween fan te zijn. Voor de Netflix liefhebbers die liever willen lachen dan gillen is Hubie Halloween de perfecte film voor 31 oktober. Hubie Dubois is nou niet bepaal de meest heldhaftige man in Massachusetts, maar wanneer hij zijn stad moet beschermen tegen bovennatuurlijke krachten deinst hij niet terug. De perfecte film om je in de Halloween sfeer te brengen zonder je slapeloze nachten te bezorgen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV