De beste films op Netflix om te kijken tijdens Halloween

15 Netflix film-tips voor 31 oktober.

films-netflix-horror-thirller-halloween 
Scream

Een van de meest traditionele dingen om te doen als 31 oktober nadert is het kijken van een goede angstaanjagende film die je volledig in Halloween-sferen brengt. Of je nu zin hebt in een bloedstollende horrorfilm of liever kijkt naar een überspannende thriller - er is een Halloween-film voor elke smaak dit seizoen op Netflix. Van de horror-klassiekers als Psycho, Scream en Hannibal tot thrillerhits als Gone Girl, Zodiac en I Am The Pretty Thing That Lives In The House. Met deze 15 Netflix films heb je gegarandeerd een spannende avond op de bank. Zet de popcorn maar klaar.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Scream

Horror, 1997
Regisseur: Wes Craven
Cast: Drew Barrymore, David Arquette, Neve Campbell, Courteney Cox en meer

De film wordt beschouwd als aanjager van de heropleving van het slasher-genre in de jaren 90. En hoewel Scream niet te vergelijken is qua brute horror-acties met het hedendaagse aanbod in het horrorgenre, levert deze film uit de jaren 90 nog steeds de rillingen op. Vooral die ene iconische openingsscène met Drew Barrymore.

2 Gone Girl

Thriller, 2014
Regisseur: David Fincher
Cast: Ben Affleck en Rosamund Pike

De film Gone Girl wordt vaak bestempeld als een 21ste-eeuwse Hitchcock'-film. Op de dag dat ze vijf jaar samen zijn geeft Nick Dunne (Ben Affleck) zijn charmante vrouw, Amy (Rosamund Pike), als vermist op. Wanneer de plotselinge verdwijning van zijn vrouw ongelofelijk veel aandacht van de media krijgt, wijzen alle bewijzen naar Nick zelf. De kijker mag gaan gissen: is ze vermoord door Nick of of is er sprake van een minder voor de hand liggend scenario?

3 Hannibal

Thriller, 2001
Regisseur: Ridley Scott
Cast: Anthony Hopkins, Julianne Moore, Gary Oldman

In Hannibal probeert seriemoordenaar Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) opnieuw verbinding te zoeken met de nu onteerde F.B.I. Agent Clarice Starling (Julianne Moore). Een oud-slachtoffer van Lecter probeert hem terug te lokken naar Amerika, om wraak te kunnen nemen. Maar dat gaat anders dan gepland.

4 I Am The Pretty Thing That Lives In The House

Horro, 2016
Regisseur: Osgood Perkins
Cast: Ruth Wilson, Paula Prentiss, Bob Balaban en Lucy Boynton.

De sfeervolle Netflix Original I Am The Pretty Thing That Lives In The House toont het verhaal van Lily (Ruth Wilson) die wordt ingehuurd als inwonend verpleegster bij Iris Blum (Paula Prentiss), een oude dame die vroeger veel succes had met haar griezelromans. Maar zoals ze zegt: 'een huis met de dood erin kan nooit meer worden gekocht of verkocht door de levenden. Het kan alleen worden geleend van de geesten die zijn achtergebleven.'

5 Zodiac

Thriller, 2007
Regisseur: David Fincher
Cast: Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo

Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van een beruchte seriemoordenaar die eind jaren '60 in San Francisco huishield genaamd Zodiac. Deze moordenaar, die nooit opgepakt is, liet vreemde aanwijzingen en brieven achter bij zijn slachtoffers en leidt tot een langdurig spannend verhaal waardoor je blijft kijken. De dan 6-jarige David Fincher is woonachtig in de streek en kan zich de angst die destijds leefde nog goed herinneren, wat hij heeft weten vast te leggen in deze thriller.

6 Bird Box

Thriller, 2018
Regisseur: Susanne Bier
Cast: Sandra Bullock, Trevante Rhodes, John Malkovich en Sarah Paulson

In de post-apocalyptische film Bird Box ploetert een gesluierde Malorie (Sandra Bullock) zich een weg om haar twee kinderen veilig te stellen in de nasleep van een dreiging van onbekende oorsprong. Vanwege dodelijke onzichtbare krachten moeten ze hun weg blind vervolgen.

7 Psycho

Horror, 1960
Regisseur: Alfred Hitchcock
Cast: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles

Deze film wordt gezien als een van de beste films van Hitchcock ooit en is misschien wel de meest iconische horror-film aller tijden. Psycho bevat die ene iconische douche-scène die nadien veelvuldig werd overgenomen in andere films. De bekende indringende muziek van Bernard Herrmann houd je gedurende de hele film op het puntje van je stoel.

8 Velvet Buzzsaw

Horrorthriller, 2019
Regisseur: Dan Gilroy
Cast: Jake Gyllenhaal, Rene Russo en Zawe Ashton

De gevreesde kunstcriticus Morf Vandewalt (Jake Gyllenhaal), de kille galeriehouder Rhodora Haze (Rene Russo) komen aan schilderijen van een onbekende overleden kunstenaar. Het lijkt alsof de kunstwerken vervloekt zijn waarbij iedereen "gestraft" wordt die na zijn dood profiteert van de kunstwerken. Velvet Buzzsaw combineert satire en horror in een verhaal dat zowel humoristisch humoristisch en gruwelijk tegelijkertijd is.

9 The Ritual

Horror, 2017
Regisseur: David Bruckner.
Cast: Asher Ali, Robert James-Collier, Rafe Spall en Sam Troughon

De Britste horrorfilm The Ritual heeft Blair Witch-vibes door de bosrijke omgeving en mysterieuze dreiging waar de personages zich bevinden. Het verhaal volgt vier vrienden die besluiten om iets avontuurlijks te doen. Wanneer een van de mannen zijn enkel draait, wordt besloten het pad te verlaten en door het bos te lopen (je raadt al waar dit heen gaat). Het belooft een griezelig avontuur inclusief een mysterieus huis midden in het bos.

10 The Invitation

Thriller, 2015
Regisseur: Karyn Kusama
Cast: Logan Marshall-Green, Tammy Blanchard, Michiel Huisman en Emayatzy Corinealdi

The Invitation is de typische langzaam gebouwde thriller perfect voor een spannende avond op de bank. Will gaat samen met zijn nieuwe vriendin Kira op bezoek bij zijn ex. Zij, de mysterieuze Eden, woont nu samen met David (Michiel Huisman). Ook andere mensen uit de voormalige vrienden groep zijn gevraagd. Het lijkt een normale, gezellige avond totdat de gastheer een vreemde video laat zien van een gemeenschap waar hij en zijn vrouw zich onlangs hebben aangesloten.

11 Under the Shadow

Thriller, 2016
Regisseur: Babak Anvari
Cast: Narges Rashidi, Avin Manshadi, Bobby Naderi

Under the Shadow vindt plaats tijdens de Irak-Iranoorlog in de jaren '80 waar een Teheraanse vrouw voor haar dochter zorgt terwijl haar man in het leger vecht. Ze raakt ervan overtuigd dat er boze geesten in het spel zijn. Het is onvermijdelijk dat een raket het gebouw raakt waarin ze leven, maar gelukkig explodeert het niet. In plaats daarvan laat het een gapend gat achter in het dak van het gebouw. Het lijkt er echter op dat niet alles achterblijft.

12 Contratiempo

Thriller, 2016
Regisseur: Oriol Paulo
Cast: Mario Casas, Ana Wagener, José Coronado, Bárbara Lennie en Francese Orella

Voor de liefhebbers van Casa de Papel (of elke andere Spaanstalige film) is Contratiempo de perfecte film. De succesvolle zakenman Adrián Doria wordt verdacht van de moord op zijn minnares. Op advies van zijn advocaat ontmoet hij de ervaren juridisch specialiste Virginia Goodman die hem overtuigt zelf uit te zoeken wie de moord heeft gepleegd. Om de waarheid te onthullen moet Doria in zijn eigen verleden duiken.

13 Carrie

Thriller-horrorfilm, 2013
Regisseur: Kimberly Peirce
Cast: Chloë Grace Moretz, Julianne Moore en Gabriella Wilde

Carrie is gebaseerd op Stephen King's gelijknamige roman. De film is een remake van de gelijknamige film uit 1976 dat het verhaal vertelt van Carrie White. Een verlegen, vriendeloos tienermeisje dat wordt behoed door haar dominante, religieuze moeder. Ze ontketent haar telekinetische krachten nadat ze door haar klasgenoten is vernederd tijdens een schoolbal dat leidt tot onvoorziene situaties.

14 The Gift

Thriller, 2015
Regisseur: Joel Edgerton
Cast: Jason Bateman, Rebecca Hall en Joel Edgerton

In The Gift leiden Simon en Robyn het leven van een perfect jong koppel. Alles lijkt goed te gaan totdat ze een kennis van de middelbare school tegen komen en hun wereld in een neerwaartse spiraal terecht komt en een gruwelijk geheim uit hun verleden wordt onthuld. Zodra Robyn achter de waarheid komt, weet ze niet of ze Simon nog wel kan vertrouwen.

15 Hush

Horror, 2016
Regisseur: Mike Flanagan
Cast: John Gallagher Jr., Kate Siegel en Michael Trucco

Een dove schrijver die een eenzaam leven in het bos leidt, ziet zichzelf vechten tegen een gemaskerde moordenaar die haar huis binnenvalt. Maddie moet uitzoeken hoe ze hem buiten kan houden en hoe ze kan ontsnappen. Hush doet denken aan de openingsscène van Scream.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV