Vogue tipt: de leukste titels van het moment op Disney+

Plof op de bank en tune in voor het beste van Disney+.

de beste titels op disney  op dit moment
Beauty & The BeastDisney

Wie is er niet opgegroeid met een klein beetje (of nou ja, veel) Disney in haar leven? Veel bedrijven beweren zaken voor 'jong en oud' aan te bieden, maar in 't geval van Disney is het vaak echt zo. Het bekende productiebedrijf – dat al in 1923 werd opgericht – wist snel furore te maken met invloedrijke bijdrages op het gebied van amusement, en weet dat vandaag de dag nog steeds te doen. Hun films zijn veelal niet alleen prachtig in elkaar gezet, maar laten de kijker ook nog eens achter met een boodschap van heb ik jou daar (waar je als kind natuurlijk niet bij stil stond, maar nu des te meer). Daarom: Vogue's favorieten van de streamingdienst Disney+, van iconische klassiekers tot remakes, en documentaires tot shortfilms.

De 9 beste titels op Disney + van dit moment

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Mulan

Avontuur, 2020
Regie: Niki Caro
Cast: Liu Yifei, Jet Li, Donnie Yen, Gong Li, Jason Scott Lee, Yoson An

Wist je dat de oorspronkelijke Mulan uit 1998 zonder twijfel de meest feministische film uit Disney's Gouden Eeuw is? Volgens de esthetiek van het Oude China worden mannen in China verteld dat vrouwen niet geschikt zijn om te vechten of in de plaats van een man te staan, maar Mulan (die zich voordoet als haar vader Ping) laat zien dat wanneer een man niet weet dat het een vrouw is waar hij mee vecht, dat geen verschil maakt. Hoewel Mulan te maken heeft met oude tradities, is de film tot op de dag van vandaag relateerbaar en relevant. Mulan is een verhaal over eer en familie, maar ook over verder leren kijken dan je eigen beperkte perspectief.

2 Lady en de Vagebond

Romantiek/familie, 2019
Regie: Charlie Bean
Cast: Tessa Thompson, Justin Theroux, Sam Elliott, Ashley Jensen, Janelle Monáe, Kiersey Clemons

Een remake van deze klassieker uit 1955 die je hart doet smelten. Het verhaal over de hond Lady die een warm thuis heeft bij baasjes Love en Jim. Maar als zij een baby krijgen, voelt ze zich buitengesloten. Op straat leert ze Vagebond kennen, met wie zij een mooi avontuur beleeft, en uiteindelijk toch samen een thuis vindt bij Love, Jim en Lulu.

3 Queen of Katwe

Waargebeurd/ontroerend, 2016
Regie: Mira Nair
Cast: Madina Nalwanga, Lupita Nyong'o, David Oyelowo, Martin Kabanza

Queen of Katwe vertelt het waargebeurde verhaal van de tienjarige Phiona Mutesi (Madina Nalwanga). Phiona verkoopt maïs op straat en helpt haar moeder (Lupita Nyong'o) met de zorg voor hun familie in de sloppenwijken van Kampala, Oeganda. Ze vindt haar bevrijding wanneer ze begint met schaken. Overtuigd door haar coach (David Oyelowo) dat ze goed genoeg is om kampioen te worden, zou ze wel eens schaakmat kunnen zetten op een leven van armoede voor haar en haar familie.

4 Mary Poppins Returns

Avontuur/familie, 2018
Regie: Rob Marshall
Cast: Emily Blunt, Lin-Manuel Miranda, Ben Whishaw, Emily Mortimer, Julie Walters, Dick Van Dyke, Angela Lansbury, Colin Firth, Meryl Streep

Voor Mary Poppins Returns kruipt Emily Blunt in de iconische rol van Julie Andrews als de nanny die letterlijk alles kan (met de juiste speelsheid). Mary Poppins Returns is een geheel nieuwe, originele musical en een vervolg op de originele Mary Poppins. Nanny Poppins terug om de volgende generatie van de familie Banks te helpen hun vreugde en geluk terug te vinden na een tragisch verlies. Met unieke magische vaardigheden maakt ze van elke gewone taak en bezigheid een onvergetelijk, fantastisch avontuur.

5 Maleficent

Fantasy/avontuur, 2014
Regie: Robert Stromberg
Cast: Angelina Jolie, Sharlto Copley, Elle Fanning

Maleficent vertelt het verhaal van Charles Perraults sprookje La Belle Au Bois Dormant (of gewoon, Doornroosje) vanuit het standpunt van de slechte heks, die – je voelt 'm al aankomen –helemaal niet zo slecht blijkt te zijn. Angelina Jolie vervult een glansrol in deze kaskraker uit 2014, en weet van dit karakter een modern Disney-icoon te maken. De film is niet alleen verfrissend (het is immers geen reboot, maar een nieuwe insteek) maar ook mooi om naar te kijken, door de gedetailleerde decors.

6 10 Things I Hate About You

Romantiek/Comedy, 1999
Regie: Gil Junger
Cast: Julia Stiles, Heath Ledger, Joseph Gordon-Levitt, David Krumholtz, Larisa Oleynik, Andrew Keegan

Al hoewel 10 Things I Hate About You waarschijnlijk bedoeld is als een tienerromance, genieten wij er nog vaak genoeg ruimschoots van. Deze film moet je simpelweg minstens vijf keer hebben gekeken. Losjes gebaseerd op William Shakespeare's The Taming of the Shrew, speelt Joseph Gordon-Levitt de hoofdrol als een nieuwe student, Cameron, die smoorverliefd is op Bianca (Larisa Oleynik). Cameron moet een manier vinden om Bianca's vaders strikte regels voor afspraakjes te omzeilen. Bianca mag namelijk pas daten als haar oudere Zus, Kat (Julia Stiles), dat ook doet. Daarom zorgt Cameron ervoor dat de ongeïnteresseerde Kat gaat daten met bad boy Patrick. En hoewel Kat hem haat, begint ze hem toch leuker te vinden dan ze dacht.

7 Diana: In Her Owns Words
disney-plus-series-films
Disney+

Documentaire, 2017
Regisseur: Tom Jennings

Als er een documentaire over prinses Diana (één van de grootste stijliconen ooit) tussen staat, dan tippen we die uiteraard. In deze documentaire vertelt ze haar persoonlijke verhaal in een combinatie van archiefbeelden, foto’s en geluidsopnamen die nog niet eerder zijn uitgezonden. De fragmenten zijn opgenomen in 1991, toen de Prinses van Wales meewerkte aan een reeks geheime interviews. De interviews zijn destijds, met haar toestemming, opgenomen door een goede vriend in opdracht van journalist Andrew Morton.

8 Beauty and the Beast

Fantasy/romantiek, 2017
Regisseur: Bill Condon
Cast: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans

Het feit dat Emma Watson de hoofdrol in deze remake van Beauty and the Beast vervult, zou eigenlijk al genoeg reden moeten zijn om de film in ieder geval één keer te bekijken. Recensenten noemen de film daarnaast veelal magisch, en perfect passend binnen de nieuwe koers van Disney. Belle wás al zelfredzaam, maar is dat in deze reboot nog des te meer. De liedjes, het levende meubilair en de romantiek in de gele prinsessenjurk zijn echter onveranderd.

9 Dumbo

Fantasy/avontuur, 2019
Regisseur: Tim Burton
Cast: Collin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito

Dit is een remake over je lievelingsolifant sinds jaar en dag, Dumbo. In tegenstelling tot de gelijknamige animatiefilm uit 1941 focust dit verhaal zich meer op de menselijke personages rondom het circus: geen pratende dieren dus. Dat is soms jammer – het behulpzame circusmuisje komt zo ongeveer níet in de film voor – maar Dumbo zelf heeft nog steeds die herkenbare grote oren, droevige blauwe ogen én vrolijke vliegscènes. En eerlijk is eerlijk: die nostalgie is ook wat waard.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV