Vogue tipt: de leukste titels van het moment op Disney+

Plof op de bank en tune in voor het beste van Disney+.

beyonce in black is king
Disney+

Wie is er niet opgegroeid met een klein beetje (of nou ja, veel) Disney in haar leven? Veel bedrijven beweren zaken voor 'jong en oud' aan te bieden, maar in 't geval van Disney is het vaak echt zo. Het bekende productiebedrijf – dat al in 1923 werd opgericht – wist snel furore te maken met invloedrijke bijdrages op het gebied van amusement, en weet dat vandaag de dag nog steeds te doen. Hun films zijn veelal niet alleen prachtig in elkaar gezet, maar laten de kijker ook nog eens achter met een boodschap van heb ik jou daar (waar je als kind natuurlijk niet bij stil stond, maar nu des te meer). Daarom: Vogue's favorieten van de streamingdienst Disney+, van iconische klassiekers tot remakes, en documentaires tot shortfilms.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Black is King

Dans/muziek, 2020
Regie: Beyoncé Knowles-Carter
Cast: Beyoncé Knowles-Carter

Beyoncé's langverwachte visuele album Black is King werd in één weekend miljoenen keren gestreamd, en is een fantastische ode aan de Afrikaanse kunst en cultuur. Het verhaal gaat over een jonge koning en zijn transcendente reis langs verraad, liefde, en eigen indentiteit. De film is gebaseerd op de muziek van The Lion King: The Gift.

2 Lady en de Vagebond

Romantiek/familie, 2019
Regie: Charlie Bean
Cast: Tessa Thompson, Justin Theroux, Sam Elliott, Ashley Jensen, Janelle Monáe, Kiersey Clemons

Een remake van deze klassieker uit 1955 die je hart doet smelten. Het verhaal over de hond Lady die een warm thuis heeft bij baasjes Love en Jim. Maar als zij een baby krijgen, voelt ze zich buitengesloten. Op straat leert ze Vagebond kennen, met wie zij een mooi avontuur beleeft, en uiteindelijk toch samen een thuis vindt bij Love, Jim en Lulu.

3 Maleficent

Fantasy/avontuur, 2014
Regie: Robert Stromberg
Cast: Angelina Jolie, Sharlto Copley, Elle Fanning

Maleficent vertelt het verhaal van Charles Perraults sprookje La Belle Au Bois Dormant (of gewoon, Doornroosje) vanuit het standpunt van de slechte heks, die – je voelt 'm al aankomen –helemaal niet zo slecht blijkt te zijn. Angelina Jolie vervult een glansrol in deze kaskraker uit 2014, en weet van dit karakter een modern Disney-icoon te maken. De film is niet alleen verfrissend (het is immers geen reboot, maar een nieuwe insteek) maar ook mooi om naar te kijken, door de gedetailleerde decors.

4 Elephant

Documentaire, 2020
Regie: Mark Linfield, Vanessa Berlowitz
Cast: Meghan Markle

Tot de nieuwe documentairereeks van Disney – getiteld Disney Nature – behoort ook Elephant waarin een familie wilde olifanten wordt gevolgd. Hun verhaal wordt verteld door niemand minder dan Meghan Markle – haar eerste Hollywoodproject sinds zij en prins Harry afstand namen van het Britse koninklijke huis. Elephant is sinds 3 april te bekijken op de streamingdienst.

5 Diana: In Her Owns Words
disney-plus-series-films
Disney+

Documentaire, 2017
Regisseur: Tom Jennings

Als er een documentaire over prinses Diana (één van de grootste stijliconen ooit) tussen staat, dan tippen we die uiteraard. In deze documentaire vertelt ze haar persoonlijke verhaal in een combinatie van archiefbeelden, foto’s en geluidsopnamen die nog niet eerder zijn uitgezonden. De fragmenten zijn opgenomen in 1991, toen de Prinses van Wales meewerkte aan een reeks geheime interviews. De interviews zijn destijds, met haar toestemming, opgenomen door een goede vriend in opdracht van journalist Andrew Morton.

6 Beauty and the Beast

Fantasy/romantiek, 2017
Regisseur: Bill Condon
Cast: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans

Het feit dat Emma Watson de hoofdrol in deze remake van Beauty and the Beast vervult, zou eigenlijk al genoeg reden moeten zijn om de film in ieder geval één keer te bekijken. Recensenten noemen de film daarnaast veelal magisch, en perfect passend binnen de nieuwe koers van Disney. Belle wás al zelfredzaam, maar is dat in deze reboot nog des te meer. De liedjes, het levende meubilair en de romantiek in de gele prinsessenjurk zijn echter onveranderd.

7 The Parent Trap
disney-plus-series-films
Disney+

Familie/komedie, 1998
Regisseur: Nancy Meyers
Cast: Lindsay Lohan, Dennis Quaid, Natasha Richardson

Deze iconische 90's film was Lindsay Lohans filmdebuut, waarin ze meteen een dubbelrol speelt (je moet het maar kunnen). De identieke tweeling Annie en Hallie worden vlak na hun geboorte van elkaar gescheiden omdat hun ouders Nick en Elizabeth uit elkaar gaan. De tweeling weet niet van elkaars bestaan af, tót ze elkaar per toeval bij een zomerkamp ontmoeten. Ze besluiten van identiteit te ruilen, met alle avonturen van dien.

8 Captain Marvel

Fantasy/science fiction, 2019
Regisseur: Anna Boden
Cast: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn

Captain Marvel was misschien wel een van dé meest besproken films uit 2019, want de eerste vrouwelijke Marvel-superheld in jaren. Brie Larson was niet de meest voor de hand liggende kandidaat voor deze film, maar stal uiteindelijk de show met kwetsbaarheid én kracht. Ze vertolkt het verhaal over een galactische oorlog tussen twee buitenaardse rassen subliem, en blijft verrassen met haar superkrachten.

9 Dumbo

Fantasy/avontuur, 2019
Regisseur: Tim Burton
Cast: Collin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito

Dit is een remake over je lievelingsolifant sinds jaar en dag, Dumbo. In tegenstelling tot de gelijknamige animatiefilm uit 1941 focust dit verhaal zich meer op de menselijke personages rondom het circus: geen pratende dieren dus. Dat is soms jammer – het behulpzame circusmuisje komt zo ongeveer níet in de film voor – maar Dumbo zelf heeft nog steeds die herkenbare grote oren, droevige blauwe ogen én vrolijke vliegscènes. En eerlijk is eerlijk: die nostalgie is ook wat waard.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV