Nieuw jaar, nieuw kijkvoer: deze films en series zijn nieuw op Netflix in januari

Van het nieuwe seizoen van Sex Education, tot altijd-goed-klassieker Mamma Mia.

nieuw-netflix-januari-2020
Netflix

Hoe beter bijkomen van Oud en Nieuw en een decembermaand vol feestjes dan thuis op de bank met Netflix? En er is meer dan genoeg te zien in het nieuwe jaar. De streamingdienst heeft namelijk een hoop nieuwe titels bekendgemaakt, en daar zitten enkele parels tussen die je niet mag missen. Vogue maakte een selectie van onze favorieten – van het nieuwe seizoen van Sex Education, tot altijd-goed-klassieker Mamma Mia.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Ares

Het is bijna zover: de eerste Nederlandse Netflix-original Ares verschijnt in januari. En deze psychologische horrorserie belooft bloedstollend spannend te worden. Wanneer Jacob en Rosa zich aansluiten bij een geheim studentengenootschap in Amsterdam, ontdekken ze al gauw een verleden vol demonische geheimen. Aan het motto van de vereniging, “Welkom bij Ares. Regeer de Wereld" blijkt een flink prijskaartje te hangen.

Vanaf 17 januari

2 Sex Education seizoen 2

Als er één serie is waarbij we direct na de laatste aflevering al uitkeken naar een nieuw seizoen, dan is het wel Sex Education. In de serie volgen we Otis, gespeeld door Asa Butterfield, en zijn moeder Jean (in een geweldige rol van Gillian Anderson). Jean is sekstherapeut, Otis een uiterst ongemakkelijke tiener. Tot hij vanuit een wc-hokje zijn medescholieren gratis advies begint te geven over hun relatie- en seksperikelen. Sex Education is grappig, ontroerend, en ongemakkelijk tegelijkertijd.

Vanaf 17 januari

3 Mamma Mia

Sommige films blijven leuk, hoe vaak je ze ook hebt gezien. Mamma Mia hoort volgens ons in die categorie. De verhaallijn hoeven we je waarschijnlijk niet meer uit te leggen..Maar: Pierce Brosnan, Meryl Streep en Amanda Seyfried die ABBA-hits zingen op een idyllisch Grieks eiland, meer heb je niet nodig.

Vanaf 1 januari

4 Chilling Adventures of Sabrina seizoen 3

Het derde deel van Chilling Adventures of Sabrina belooft nog een stukje duisterder te worden dan de eerste seizoenen. In de serie volgen we half-heks Sabrina, gespeeld door Kiernan Shipka (die je misschien kent als Sally Draper in Mad Men), die samenwoont met haar twee heksentantes en kat Salem. Ze staat met één been in de ‘normale’ wereld, en dat wordt alsmaar ingewikkelder.

Vanaf 24 januari

5 AJ and the Queen

Goed nieuws voor iedereen die geen genoeg kon krijgen van RuPaul’s Drag Race, want RuPaul himself komt in 2020 met een nieuwe serie. AJ and the Queen is een Amerikaanse komedieshow die hij samen met scenarioschrijver Michael Patrick King (die onder andere meeschreef aan Sex and the City en Will & Grace) maakte. In de serie volgen we drag queen Ruby Red, die door Amerika van optreden naar optreden reist met haar onwaarschijnlijke elfjarige sidekick AJ. Samen beleven ze avontuur na avontuur.

Vanaf 10 januari

6 Next in Fashion
1
Adam Rose/Netflix

Voor iedereen die fan is van Project Runway (of na 17 seizoenen wel toe iets aan iets nieuws): in 2020 is er een nieuwe designwedstrijd te zien. In Next in Fashion wordt een groep ontwerpers gevolgd die door allerlei challenges worden getest op hun design skills. En er staat flink wat op het spel: de winnaar gaat met een bedrag van 225.000 euro naar huis én krijgt de kans om haar of zijn debuutcollectie op Net-a-Porter te verkopen. Het programma wordt gehost door Alexa Chung en Tan France (die je misschien kent als modeguru uit Queer Eye).

Vanaf 29 januari

7 Grace and Frankie seizoen 6
6
Ali Goldstein/Netflix

Topactrices Jane Fonda en Lily Tomlin vertolken de rollen van Grace en Frankie in deze gelijknamige serie, die wegens onverwacht succes zeven seizoenen krijgt. Grace en Frankie zijn twee vrouwen die hun leven weer op de rit proberen te krijgen nadat hun mannen met elkaar een relatie krijgen. Grappig, eerlijk en feel good – je zou zo bij ze in hun strandhuis in San Diego willen intrekken.

Vanaf 15 januari

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix