Na 'Rocketman' en 'Bohemian Rhapsody' wordt ook de carrière van deze muzikanten verfilmd

Muziek- en filmfans kunnen hun hart ophalen, want het leven van een handjevol iconische artiesten is binnenkort op het witte doek te zien.

muziek-verfilmingen-2020
'Respect' the movie

Weinig meeslepender dan het leven van een groot artiest, weet de doorgewinterde filmmaker. Om die reden kunnen we binnenkort een aantal nieuwe muzikale biografieën of biopics verwachten. Die zijn niet alleen plezierig voor het oor, maar scoren ook op visueel gebied. Dat verklaart waarom Bohemian Rhapsody (2018) en Rocketman (2019) zulke parels van films waren; de optredens en kostuums in de producties waren zo griezelig echt, dat het bijna leek alsof we zelf bij al die legendarische momenten aanwezig waren. Het is daarbij behoorlijk magisch om te zien hoe die rits aan wereldhits achter de schermen tot stand is gekomen (waardoor het lastig is om Queen en Elton John naderhand niet op repeat te zetten).

Die muziekfilms zijn niet nieuw. Denk maar aan Nowhere Boy (2009), waarin de jeugd van John Lennon centraal staat, of La Vie en Rose (2007), over het tragische leven van de wereldberoemde Franse zangeres Édith Piaf. Maar ook in 1993 was dit genre al populair. Zo scoorden Angela Bassett en Laurence Fishburne beide een Oscarnominatie voor hun rol in What's Love Got To Do With It, waarin zij Tina en Ike Turner vertolkten. Al deze films tonen wat we normaal gesproken niet zien: dat er ook nog een leven buíten het podium is, met problemen, vastberadenheid en de teloorgang.

Gelukkig zijn filmmakers nog lang niet klaar met genre, want ook voor 2020 (en daarna) staan er veel muzikale biografieën op de planning. Vogue tipt de verfilmingen die je in de gaten wil houden.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Bob Dylan
film-muziek-biopsis-verfilming 
Fiona Adams / Getty Images

Het nieuws van afgelopen week was niet direct dát er een verfilming over het leven van Bob Dylan komt, maar wel dat publieksfavoriet Timothée Chalamet de rol zal vertolken. De Frans-Amerikaanse acteur (en tevens stijlicoon) zal de jonge versie van de muzikant spelen, die de switch maakt van folk naar rockmuziek. De film heeft nog geen officiële titel en releasedatum, maar is gebaseerd op het boek Dylan Goes Electric, mocht je alvast in de stemming willen komen. De regie is in handen van James Mangold, die je kunt kennen van Walk The Line (2005), een film over het leven van Johnny Cash.

2 Aretha Franklin - 'Respect'

Over niet al te lange tijd zal de film Respect uitkomen, over het leven van zangeres Aretha Franklin. In de eerste trailer zien we Jennifer Hudson de gelijknamige titelsong zingen, wat nu al voor kippenvel zorgt. Leuk feitje: Hudson werd nog zélf door Aretha uitgekozen voor de vertolking, voor ze in 2018 overleed. De film zal naar verwachting in oktober 2020 in de bioscopen zijn, en wordt geregisseerd door Liesl Tommy.

3 Celine Dion - 'The power of love'
celine-dion-film 
Jacopo Raule / Getty Images Getty Images

Begin 2019 kwam naar buiten dat de Franse actrice Valérie Lemercier (Avenue Montaigne) in The Power Of Love (Famous) zal spelen, een (geromantiseerd) verhaal gebaseerd op het leven van Céline Dion. Het project heeft een megabudget (zo'n 23 miljoen) en zou inmiddels goedgekeurd zijn door de daadwerkelijke Dion. In de film wordt de 90's superster geportretteerd van 1960 tot nu, waarbij al haar iconische hits aan bod komen.

4 Michael Jackson
michael-jackson-verfilming-muziek
Getty Images

Als we Deadline mogen geloven, zou Graham King (juist, de regisseur achter Bohemian Rhapsody) bezig zijn met een film over het leven van Michael Jackson. Een gedurfde keus, gezien de kritiek die tijdens en na zijn dood oplaaide. De film zou ook die elementen willen verwerken, en geen 'gefilterde weergave' van de werkelijkheid weergeven. De producers hebben wel toegang gekregen tot alle muziek van de wereldberoemde popster, aangeleverd door zijn familie. King zit overigens sowieso niet stil op het gebied van muzikale biografieën; hij zou ook de filmrechten voor een productie over The Bee Gees te pakken hebben.

5 David Bowie - 'Stardust'
david-bowie-verfilming-biopsis-stardust 
Justin de Villeneuve / Getty Images

Naar verwachting komt rond april 2020 de film Stardust uit, over het leven van zanger David Bowie. Het verhaal volgt Bowie rondom zijn eerste bezoek aan de Verenigde Staten in 1971, wat hem inspireerde om zijn iconische alter ego Ziggy Stardust tot leven te roepen. De muzikant wordt in de film vertolkt door de Britse acteur Johnny Flynn, onder meer bekend uit Kruistocht in Spijkerbroek (2006). Volgens de producenten is het overigens geen klassieke biopic, maar belicht de film een specifiek moment in zijn carrière, vergelijkbaar met Control (2007) en Nowhere Boy (2009).

6 Amy Winehouse
amy-winehouse-verfilming-biopsis 
Chris Christoforou / Getty Images

In 2018 kwam al een documentaire uit (Back to Black) over het tragische leven van zangeres Amy Winehouse, maar filmmakers zijn – begrijpelijk – nog niet klaar met het ongekende talent van Winehouse. Haar familie bevestigde in datzelfde jaar dat er nu ook een biografie over de Britse zangeres in de maak is, waar in 2019 mee begonnen is. Het is nog onduidelijk wie de rol van Amy zal vertolken, maar naar verluidt ligt de regie in handen van Alison Owen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV