De beste nieuwe titels op Netflix in februari 2020

Omdat uit zeventig nieuwe titels kiezen beslist geen eitje is.

nieuw-netflix-films-februari
Netflix

Van cultfilm tot een nieuwkomer óf sequel uit de koker van Netflix zelf: februari 2020 staat garant voor een rits aan nieuwe titels op het streamingsplatform. Of je nou liever naar het acteerwerk van Elle Fanning of Sandra Bullock kijkt – Vogue selecteert de beste nieuwe series en films voor je, opdat je tot de lente maar genoeg kijkvoer mag hebben.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Locke & Key

Deze serie werd eerder al de nieuwe Stranger Things genoemd, dus alleen daarom is deze Netflix-productie al veelbelovend te noemen. Het horror slash fantasieverhaal draait om de tieners Locke siblings Bode (Jackson Robert Scott), Tyler (Connor Jessup) en Kinsey (Emilia Jones) die al rouwend om hun vader naar een nieuwe woonplek met hun moeder (Darby Stanchfield) verhuizen. Ze ontdekken al snel dat hun nieuwe thuis veel meer is dan gewoonweg een oud landhuis. Zo vinden ze bijvoorbeeld magische sleutels, die naar het nodige avontuur (én gevaar) leiden.

Fantasy/drama, vanaf 7 februari
Regisseur: Joe Hill
Cast: Jackson Robert Scott, Connor Jessup, Emilia Jones, Sherri Saum

2 Narcos: México (seizoen 2)

Netflix' Narcos hád al vier succesvolle seizoenen in Colombia achter de rug toen ze meer dan een jaar geleden hun focus naar Mexico verlegden. In deze sequel staat het ontstaan van het Guadelejara-kartel met Félix Gallerdo (Diego Luna) centraal, die nog steeds als de grondlegger van de moderne Mexicaanse drugshandel wordt gezien. In seizoen 2 blijft de 'War on Drugs' doorgaan, en komt de bekende crimineel el Chapo ook even om te hoek kijken.

Misdaad/drama, vanaf 13 februari
Regisseur: Carlo Bernard, Chris Brancato, Doug Miro
Cast: Michael Peña, Diego Luna, Tenoch Huerta Mejía

3 All The Bright Places
Een scene uit All the Bright Places, die nu op Netflix staat.
Netflix

All The Bright Places wordt de verfilming van de gelijknamige bestseller van Jennifer Niven. Het verhaal draait om Violet Markey (Elle Fanning) en Theodore Finch (Justin Smith), die allebei nogal een 'rugzak' met zich meedragen. Toch bloeit er een verrassende liefde op tussen de twee, waarbij de invloed van mentale ziektes op een relatie knap wordt weergegeven.

Romantiek/drama, vanaf 28 februari
Regisseur: Brett Haley
Cast: Elle Fanning, Justin Smith, Alexandra Shipp

4 To All The Boys: P.S. I Still Love You

Het eerste deel van To All the Boys I’ve Loved Before (2018) was nógal een megahit op Netflix, dus logischerwijs komt de streamingdienst nu met een vervolg. De films zijn gebaseerd op een boekenreeks geschreven door Jenny Han (tevens ook bekroond door de New York Times). In de nieuwste film hebben Lara en Peter dan eindelijk écht een relatie, tot John opeens op de stoep staat: één van de jongens die ook een liefdesbrief kreeg in het eerste gedeelte. Dat zorgt, zoals je verwacht, voor de nodige dilemma's.

Romantiek, vanaf 12 februari
Regisseur: Michael Fimognari
Cast: Noah Centineo, Lana Condor, Jordan Fisher

5 Gravity

Deze film uit 2013 heeft zeven Oscars gewonnen, en is alleen daarom al het kijken waard. In deze Amerikaanse sciencefictionfilm zien we Sandra Bullock en George Clooney die samen op hun eerste shuttlemissie gaan. Sandra als de briljante medische ingenieur Dr. Ryan Stone, George als de ervaren astronaut Matt Kowalski. Dat verloopt minder soepeltjes dan verwacht: de shuttle wordt vernietigd, waardoor ze helemaal alleen – zwevend door het duister – achterblijven. Mede door de visuele effecten is Gravity een dikke aanrader.

Sci-fi/drama, vanaf 1 februari
Regisseur: Alfonso Cuarón
Cast: Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris

6 Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Eternal Sunshine of the Spotless Mind is een Amerikaanse romantische sciencefictioncultfilm uit 2004, geschreven door Charlie Kaufman. In de film laat Clementine (Kate Winslet) al haar herinneringen aan haar vriend Joel (Jim Carrey) wissen. In eerste instantie wil Joel al zijn herinneringen aan Clementine óók laten verdwijnen, tot zijn liefde voor haar steeds duidelijker terugkomt. Dat wordt problematisch, want het proces is al in gang gezet.

Drama/sciencefiction, vanaf 14 februari
Regisseur: Michel Gondry
Cast: Kate Winslet, Jim Carrey, Kirsten Dunst

7 The Endless Trench

The Endless Trench (la trinchera infinita) uit 2019 is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, en draait om een mol in de Spaanse burgeroorlog. Hij schuilt – samen met zijn vrouw – al 33 jaar in zijn huis, uit angst voor vergelding.

Drama/geschiedenis, vanaf 28 februari
Regisseur: Jon Garaño, José María Goenaga
Cast: Belén Cuesta, Antonio de la Torre, José Manuel Poga

8 Memento

Memento is een Amerikaanse psychologische thriller uit 2000, en ontving destijds lovende recensies én talloze nominaties. In de film kijken we mee met Leonard, die een onderzoeker voor een verzekeringsmaatschappij is. Zijn geheugen is ernstig beschadigd nadat hij probeerde in te grijpen tijdens de moord op zijn vrouw. Hij is uit op wraak, maar kan alleen fatsoenlijk functioneren door constant aantekeningen en (polaroid)foto's te maken.

Drama/misdaad, vanaf 1 februari
Regisseur: Christopher Nolan
Cast: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix