De veelbelovende ontwerpers van nieuwe Netflix-serie 'Next in Fashion' om in de gaten te houden

Deze selectie van aanstormend talent is klaar om de mode-industrie te veroveren.

angel-chen-spring-summer-2020
Angel Chen spring/summer 2020 campaign

In de nieuwe Netflix-serie Next in Fashion gaan Alexa Chung en Queer Eye's Tan France op zoek naar de beste aanstormende ontwerper van het moment. In de tiendelige serie zullen achttien innovatieve ontwerpers strijden om de felbegeerde prijs van 225.000 euro en de kans om hun collectie te verkopen op online designerwarenhuis Net-A-Porter. Misschien klinkt zo'n modecompetitie je een beetje bekend in de oren en denk je meteen aan Project Runway, maar er is een groot verschil tussen de twee reality shows: de deelnemers aan Next in Fashion hebben allemaal al jaren ervaring in de mode-industrie achter de kiezen. Zo werkten de modeontwerpers voor hun deelname aan het programma al samen met grote modehuizen, A-list sterren en hebben ze belangrijke prijzen uit de modewereld zoals de Woolmark Prize al op hun naam staan. Het zijn dus niet de minste designers die het tegen elkaar op zullen nemen in de serie. Het programma staat vanaf 29 januari op Netflix. Vogue maakte alvast een selectie van vijf veelbelovende ontwerpers van Next in Fashion om in de gaten te houden.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Angel Chen

Angel Chen schreef geschiedenis als de eerste Chinese ontwerper die een designersamenwerking deed met H&M en was vorig jaar een van de finalisten voor de felbegeerde Woolmark Prize. De modeontwerper startte haar gelijknamige label in 2014 nadat ze afstudeerde aan Central Saint Martins in Londen en liep eerder stage bij Marchese, Vera Wang en Alexander Wang. In 2017 belandde ze op de BOF500 – een jaarlijkse lijst samengesteld door Business of Fashion met daarop de belangrijkste namen van de modewereld – en showde de ontwerper voor het eerst op Milan Fashion Week.

2 Claire Davis

De Londense ontwerper Claire Davis studeerde in 2012 af aan de modeacademie en begon het jaar daarop haar eigen modelabel HANGER. Claire focust zich op eco-friendly mode en wil met haar label bewijzen dat duurzame mode nog steeds sexy kan zijn. Ze werkt veel met latex in haar ontwerpen en haar oeuvre werd door ASOS bekroond met hun Fashion Discovery Award.

3 Minju Kim

De Zuid-Koreaanse Minju Kim studeerde af aan de modeacademie in Antwerpen en staat bekend om haar speelse ontwerpen en voortreffelijke ambacht. In 2013 won ze de H&M award voor aanstormend talent, waarop ze in 2015 haar eigen label startte. De veelbelovende ontwerper is gevestigd in Seoul en showt daar haar collecties op Seoul Fashion Week. Voor haar deelname aan Next in Fashion viel Minju al op bij grote sterren – zo kleedde ze eerder de leden van K-Pop boyband BTS.

4 Hayley Scanlan

Voor haar afstudeercollectie werd Hayley Scanlan door de Britse Vogue uitgeroepen tot Schotlands coolste jonge ontwerper. Geen verkeerde start van je carrière. Tijdens haar tijd aan de modeacademie deed de Schotse designer ervaring op bij Jeremy Scott als printontwerper en werkte ze met Francesca Burns, de fashion editor van i-D. Alle ontwerpen van H.S, het label van Hayley, worden duurzaam geproduceerd in Schotland in gelimiteerde uitgaves om zo overproductie tegen te gaan.

5 Daniel Fletcher

Met namen als Louis Vuitton, Victoria Beckham, Lanvin en Burberry op zijn cv, is de Londense ontwerper Daniel W. Fletcher zeker eentje om in de gaten te houden. Hij studeerde af aan Central Saint Martins en startte zijn eigen label in 2015, nadat Opening Ceremony zijn hele afstudeercollectie kocht. In 2018 bereikte hij de Europese halve finale voor de International Woolmark Prize en is naast zijn eigen modelabel verantwoordelijk voor de mannencollecties van Fiorucci.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV