De beste seksscènes in films speciaal voor Valentijnsdag

Met deze films ben je verzekerd van een zwoele, sexy Valentijnsnacht.

Beste seksscènes in film voor Valentijnsdag
Basic Instinct

Voor de een de meest romantische dag van het jaar, voor de ander de meest deprimerende. De gemoederen kunnen hoog oplopen wanneer je over Valentijnsdag begint – vooral op de feestdag der liefde zelf. Het commercie-versus-ware-liefde debat wordt ieder jaar opnieuw gevoerd.

Gelukkig is er één ding waar hopeloze romantici en verbitterde tegenstanders van de liefdesdag over eens kunnen worden: zo nu en dan kun je wel wat inspiratie gebruiken om je seksleven een tikkeltje spannender te maken. Of je nu al jarenlang in een relatie zit of als lone wolf je weekenden invulling geeft met one night stands, wat olie om je vastgeroeste seksleven nieuw leven in te blazen kan iedereen gebruiken. In het internettijdperk waarin we leven ligt het antwoord daarvoor binnen handbereik. En nee, daarmee doelen we niet op pornofilms die overlopen van foute clichés, maar ware klassiekers uit de filmwereld. Vogue zette negen van de beste seksscènes in films voor je op een rijtje, speciaal voor Valentijnsdag, zodat jij verzekerd bent van een zwoele Valentijnsnacht.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Titanic
Titanic
Titanic

Laten we beginnen met een seksscène die in het geheugen van menig mens staat gegrift: Jack (Leonardo DiCaprio) en Rose (Kate Winslet) in een auto die even als sauna lijkt te fungeren. Zo steamy als het in het geparkeerde voertuig wordt tussen de twee geliefden, zo steamy is deze seksscène. Voor velen heeft deze scène in Titanic het precedent geschept dat goede seks niet compleet is zonder een bezwete handafdruk op een glazen ruit.

2 Mulholland Drive
Mulholland Drive
Mulholland Drive

Niets is wat het lijkt in deze hete seksscène uit Mulholland Drive van regisseur David Lynch. Kenners van deze klassieker weten dat de verpletterende twist in deze film dit sensuele moment tussen Rita en Betty in een heel ander daglicht plaats, maar toch mocht een van de meest sexy scènes in cinema niet ontbreken aan deze lijst. Met prachtvrouwen Laura Harring en Naomi Watts in de hoofdrollen van dit dromerige liefdesspel, zeker eentje om je in de juiste stemming te brengen op Valentijnsdag.

3 Basic Instinct
Sharon Stone en Michael Douglas in Basic Instinct
Basic Instinct

De meest iconische scène uit Basic Instinct van Nederlandse regisseur Paul Verhoeven mag dan die bekende (en fabulous) ondervraging van Sharon Stone's karakter zijn, maar de heetste seksscène in deze film doet daar amper voor onder. Rechercheur Nick Curran (gespeeld door Michael Douglas) is ervan overtuigd dat Catherine (Sharon Stone) schuldig is aan de moord die hij onderzoekt. De scène is vol passie, beide partijen bereiken hun hoogtepunt (mannen opgelet) en is bovenal zeer realistisch – veel betere inspiratie voor een sexy Valentijnsdag ga je niet vinden.

4 Moonlight
Jharrel Jerome and Ashton Sanders as the teenagers Kevin and Chiron in <i>Moonlight</i>
David Bornfriend + Moonlight

De seksscène in deze Oscar-winnende film van regisseur Barry Jenkins mag dan misschien een beetje ongemakkelijk zijn, maar dat maakt 'm des te realistischer. In Moonlight heeft Chiron (in de hoofdrol van Ashton Sanders in deze scène) zijn eerste seksuele ervaring met zijn klasgenoot Kevin (gespeeld door Jharrel Jerome) op een verlaten strand. Deze gevoelige seksscène is het perfecte voorbeeld van de ongemakkelijkheid van tieners die voor het eerst experimenteren met seks.

5 Blue Is the Warmest Colour
Blue Is the Warmest Colour
Blue Is the Warmest Colour123

Wie aan een tweeminuut durende seksscène niet genoeg heeft om in de stemming te komen, kan Blue Is the Warmest Colour eens een kans geven. Maar liefst zeven minuten duurt de seksscène tussen Emma (gespeeld door Léa Seydoux) en Adèle (gespeeld door Adèle Exarchopoulos) – ass slapping inbegrepen. De extreme passie tussen de twee geliefden kan je niet anders dan met rode oortjes achterlaten.

6 Jason's Lyric
Jason's Lyric
Jason's Lyric

Dat een burgerlijk stukje varen op een meer in een sloep kan uitlopen tot de meest vurige seks in een verlaten bos, bewijst deze klassieker van regisseur Doug McHenry. In Jason's Lyric hebben Jason (gespeeld door Allen Payne) en Lyric (gespeeld door Jada Pinkett Smith) de soort langzame, passionele seks waar de meeste mensen alleen maar van dromen. Middenin een vel rode en paarse bloemen – hoe romantisch wil je het hebben?

7 The Dreamers
The Dreamers
The Dreamers

Dat The Dreamers van filmmaker Bernardo Bertolucci een paar goede seksscènes bevat, zou een understatement zijn. Er is de seksscène tussen acteurs Eva Green en Michael Pitt, seks tussen Pitt en Louis Garrel, en uiteindelijk – de letterlijke climax van de film – het trio met Garel, Green en Pitt. Het erotisch beladen menage-a-trois laat je met bezweten handjes achter, om zelf over door te dromen.

8 Stranger by the Lake
Stranger by the Lake
Stranger by the Lake

Een vleugje gevaar voor je eigen leven kan een sexcapade alleen maar beter maken, toch? Dat blijkt in elk geval uit die verdomd sexy seksscène op het strand tussen Franck (Pierre Deladonchamps) en Michel (Christophe Paou) in Strangers by the Lake. Dat Fransen bekend staan om hun passie wisten we al, maar deze film van regisseur Alain Guiraudie overtreft al je verwachtingen van hoe Franse passie eruit kan zien.

9 Love & Basketball
Love & Basketball
Love & Basketball

Regisseur Gina Prince-Bythewood laat met deze film zien hoe een Hollywood productie realistische seks kan weergeven zonder afbreuk te doen aan romantiek en intimiteit. In de prachtige seksscène in Love & Basketball wordt Monica (gespeeld door Sanaa Lathan) ontmaagd door haar childhood sweetheart Quincy (gespeeld door Omar Epps). Met Kate Bush's This Woman's Work als soundtrack een van de meest tedere seksscènes op deze lijst.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV