De beste Netflix-titels om te kijken als je dagenlang thuis zit

De verveling kan behoorlijk toeslaan als je het huis niet uit kan. Vogue to the rescue!

The Crown seizoen 3
Netflix

Dit artikel volgt de meest recente maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid en het RIVM. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zit Nederland momenteel in een tweede lockdown. Kortom: we zitten allemaal 'opgesloten' in ons huis, en dan kan de verveling al snel toeslaan. Naast het feit dat we flink kunnen Marie Kondo'en, is vermaak ook zeer belangrijk in tijden als deze. Vogue zet daarom de beste Netflix-titels volgens ons op een rij, zodat je de komende tijd in ieder geval een goedgevulde watchlist hebt waar je wel even zoet mee bent. Mocht je daarmee klaar zijn, dan hebben we nog genoeg andere aanraders voor je.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Room

Het veelgeprezen drama Room gaat over een vrouw, Joy, die jarenlang wordt vastgehouden en verkracht door haar kidnapper, en haar vijfjarig zoontje Jack. Ze wonen samen in een afgesloten ruimte, de enige leefwereld die Jack ooit heeft gekend. Op een dag weten de twee eindelijk te ontsnappen, waarna een compleet nieuw leven op hen wacht. Een lastige taak, al helemaal omdat ze constant media-aandacht krijgen.

2 Moonlight

De film Moonlight schijnt op drie fases uit het leven van Chiron, een homoseksuele zwarte jongen die opgroeit in een kansarme buurt in Miami samen met zijn drugsverslaafde moeder. Verschillende acteurs laten hem zien als kind, tiener én volwassene, met alle struggles van dien. Zijn enige rolmodel is drugsdealer Juan, die zich ontfermt over de complexe jongen. Moonlight won in 2017 de Oscar voor Beste Film.

3 Élite

Als je Gossip Girl, Pretty Little Liars, 13 Reasons Why en een heel klein beetje La Casa de Papel (voor het Spaanse temperament) met elkaar mixt, krijg je Élite. In de serie volgen we een groep Spaanse tieners op een kostschool die zich meer bezighouden met feesten, complotten en geheimen dan hun schoolwerk. Al helemaal als er een mysterieuze moord wordt gepleegd op een klasgenoot. Élite heeft inmiddels drie seizoenen, dus mocht je nog niet aan de serie begonnen zijn: je kunt nog even voort.

4 Gravity

In deze indrukwekkende film vliegen de personages van Sandra Bullock en George Clooney, een medisch specialist en een ervaren astronaut, door de ruimte nadat hun space shuttle is vernietigd. Omdat ze geen contact meer kunnen krijgen met het vluchtleidingcentrum zijn ze op elkaar aangewezen. Een ongelooflijk spannend verhaal dat je gedurende anderhalf uur op het puntje van je stoel (of bank) houdt.

5 Inception

In het Oscar-winnende Inception vervaagt de grens tussen realiteit en dromen. De film gaat over een groep van vijf 'dieven' (bedrijfsspionnen), van wie Dom Cobb (Leonardo Dicaprio) het hoofdpersonage vormt. Hij 'plaatst' ideeën in het onderbewuste van anderen tijdens hun dromen, om zo de belangen van zijn klanten te behartigen. De opdracht die hij van een Japanse zakenman heeft gekregen, loopt echter niet helemaal als gepland. Fenomenale beelden en knap acteerwerk maken deze film tot de beste optie voor een avond thuis op de bank.

6 Cheer

We kennen allemaal het clichébeeld van de Amerikaanse cheerleader, nog altijd de belichaming van het populairste meisje van de klas. Dat stereotype komt compleet te vervallen als we naar naar Cheer kijken. In deze documentaire krijgen we namelijk een inkijkje in het zware bestaan van een professioneel cheerleading team, waar hard werken en passie voor de topsport (met een 'all of nothing' mentaliteit) centraal staan.

7 Atypical

Bijna geen andere serie is verrassender dan Atypical, die nu drie seizoenen telt. We volgen de autistische Sam, wiens leven altijd volgens schema verloopt. Totdat hij besluit dat het tijd is voor een vriendin en aan het daten slaat. De serie is een perfecte balans tussen tragiek en humor, waarin de kleine dingen in het leven – dat verre van ideaal is – gevierd worden.

8 The Two Popes

Ook al heb je misschien niks met de katholieke kerk, de film The Two Popes houdt je aan je beeldscherm gekluisterd (en dat is net wat je wil). Hollywood-veteranen Anthony Hopkins en Jonathan Pryce spelen de rollen van paus Benedictus XVI en paus Franciscus – twee mannen die in eerste instantie niet meer van elkaar kunnen verschillen, maar uiteindelijk een hechte vriendschap opbouwen.

9 The Ballad of Buster Scruggs

Mocht je in plaats van één liever naar meerdere verhalen kijken, kies dan voor The Ballad of Buster Scruggs. In deze zesdelige Western-achtige film worden verschillende verhalen (of hoofdstukken) uit het 'Wilde Westen' verteld door makers Joel en Ethan Coen. Een bijzondere filmervaring voor iedereen die wat anders wil dan de standaard film.

10 Ozark

Een duistere, onheilspellende serie die boeit van begin tot eind. Het verhaal gaat over een financieel adviseur en zijn vrouw die naar de Ozarks in het Amerikaanse Missouri verhuizen, om daar vervolgens 500 miljoen dollar wit te wassen voor een drugsbaar. Maar geen paniek, daar krijgt hij vijf jaar de tijd voor. Mocht je nu in een korte twee weken alle twee de seizoenen hebben gezien, dan kun je vanaf 27 maart verder met seizoen 3.

11 Seven Pounds

Seven Pounds is een bijzonder aangrijpende film over de voormalig IRS-agent Ben Thomas (gespeeld door Will Smith) die ervoor kiest zijn verleden achter zich te laten en onbekende mensen te helpen door hun leven drastisch te veranderen. Een van die mensen is Emily Posa (Rosario Dawson), een vrouw met hartproblemen en een enorme schuld. Naarmate de tijd vordert, krijgt hij gevoelens voor haar, maar alles loopt anders dan je zou denken.

12 The Irishman

The Irishman is een biopic van de Iers-Amerikaanse huurmoordenaar Frank Sheeran (gespeeld door Robert DeNiro), die over zijn vele misdaden vertelt. Zo belandde hij in de maffia van Pennsylvania en werd een vertrouwenspersoon van machtige vakbondsleider Jimmy Hoffa (Al Pacino), die in 1975 zomaar spoorloos verdween. De film, die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal en geregisseerd door Goodfellas- en Wolf of Wall Street-regisseur Martin Scorsese, is de duurste productie ooit gemaakt. Maar dan krijg je ook drieënhalf intensieve uren waar je zeker een hele avond mee zoet bent.

13 The Crown

Last but not least: drie seizoenen van The Crown, waarmee je wel even bezig bent. Leer alles over de beroemdste familie ter wereld: het Britse koningshuis. Van schandalen en complotten tot verboden liefde en de uitdagingen van het strenge protocol, de royal family heeft een fascinerende geschiedenis. Inmiddels is seizoen 4 onderweg; daarover lees je hier meer.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix