Social distancing? In deze films geven ze het perfecte voorbeeld

Vogue selecteerde de toepasselijkste titels om nu te kijken.

Desk, Technology, Room, Furniture, Photography, Electronic device, Interior design, Office,
You've Got Mail

We snappen dat je nu niet altijd zin hebt om Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda gezellig in een druk restaurant te zien lunchen in Sex and The City. Of de zussen uit Little Women samen te zien rondrennen over het platteland. Of een hele familie zingend op een eiland te zien ronddansen zoals in Mamma Mia. Enfin, je snapt vast waar we naartoe willen. Je kunt ook films kijken die toepasselijk zijn voor de tijd waar we nu in leven: in quarantaine. Vogue zet de leukste, spannendste en grappigste social distancing-films voor je op een rij, met filmpersonages die ergens moederziel alleen bivakkeren en er het beste van maken, die elkaar op het internet leren kennen en stapelverliefd worden, of gewoon altijd anderhalve meter afstand van elkaar houden. We kunnen namelijk van allemaal wel wat opsteken.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 You've Got Mail
Desk, Technology, Room, Furniture, Photography, Electronic device, Interior design, Office,
You've Got Mail

You've Got Mail mag dan wel 22 jaar oud zijn, ook in deze tijden kunnen we best wat inspiratie halen uit deze romantische komedie. Kathleen en Joe waren namelijk hét bewijs dat remote connection kan leiden tot verliefdheid. Zelfs in tijden van inbelverbindingen en zonder mobiele telefoons lukte het de twee iets op te bouwen via het internet. En al moet je in tegenstelling tot hen die eerste IRL-date nog even uitstellen, kun je in plaats daarvan ook brieven per mail schrijven, zoals die twee doen.

2 Films van Wes Anderson
Eyewear, Suit, Vision care, Glasses, Fun, Headgear, Hat, Fashion accessory, Official,
The Royal Tenenbaums

Filmtijdschrift Little White Lies maakte deze handige video om nog maar eens te illustreren wat gepaste afstand nou precies inhoud, aan de hand van films van regisseur Wes Anderson. Want wat blijkt: de karakters weten dus veel vaker aan social distancing, voordat wij überhaupt wisten wat het was. Kies bijvoorbeeld voor The Grand Budapest Hotel of The Darjeeling Limited.

3 Cast Away
Barechested, Chest hair, Muscle, Human, Chest, Tree, Facial hair,
Cast Away

In Cast Away crasht Chuck Noland (Tom Hanks) met z'n vliegtuig, en moet hij zien te overleven op een onbewoond eiland. Dat is sowieso best een eenzame aangelegenheid natuurlijk, maar wat hem op de been houdt, is de gedachte dat er ook een einde komt aan die situatie (tip). Je kunt trouwens ook enige troost halen uit deze film wanneer je je beseft dat je nog niet zoals Chuck, vriendschap hebt gesloten met een volleybal. Dus eigenlijk gaat het nog best prima met je.

4 The Martian
Helmet, Soldier, Astronaut, Personal protective equipment, Space,
The Martian

In je eentje in de ruimte rondzweven en uiteindelijk strandden op Mars – het is zo'n beetje de ultieme vorm van social distancing. Astronaut Mark Watney (Matt Damon) raakt tijdens een ruimtemissie verwijderd van zijn team en blijft alleen achter in de ruimte. Daar probeert hij koste wat het kost goede moed te houden. Als Mark het kan, kan jij het ook.

5 Paris, Texas
Hair, Face, Blond, Head, Beauty, Eyebrow, Lip, Hairstyle, Pink, Chin,
Paris, Texas

Paris, Texas past vooral qua thema en gevoel goed bij deze tijden. De film uit 1984 is een verhaal over eenzaamheid en je verloren voelen, vol prachtig verstilde shots van Amerikaanse vergezichten. Een van de sterkste scènes speelt zich daarnaast af compleet in lijn met social distancing: wanneer het hoofdpersonage eindelijk zijn ex-vrouw spreekt, zijn de twee gescheiden van elkaar door glas en kunnen ze elkaar niet aanraken.

6 127 Hours
Adventure, Rock climbing, Climbing, Sport climbing, Recreation, Geology, Free climbing, Fun, Rock-climbing equipment, Climbing harness,
127 Hours

127 Hours is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een Amerikaanse bergbeklimmer die in Utah knel komt te zitten onder een rots, en daar 127 uur in z'n eentje vastzit. De hoofdrol wordt vertolkt door James Franco, die een Oscar-nominatie voor de film in de wacht sleepte. Je las het goed trouwens: 127 uur, alleen, tussen twee rotsen – dat biedt toch perspectief.

7 Phone Booth
Eye, Window, Child, Reflection,
The Phone Booth

Net als 127 Hours speelt ook in Phone Booth het gros van de film zich af op één afgesloten plek. Maar dat maakt het verhaal bij beiden niet minder spannend. En Colin Farrell weet anderhalf uur in een telefooncel interessant te houden, dus dat moet bij jou thuis ook wel lukken.

8 Home Alone
Face, Child, Facial expression, Nose, Head, Cheek, Mouth, Shout, Chin, Ear,
Home Alone

Kerst of niet (en een tikkeltje cliché of niet) deze klassieker is toch wel het allerbeste voorbeeld van in je uppie thuis zijn, je aanpassen aan een situatie waar je absoluut niet zelf voor hebt gekozen, en hoe je van dit alles toch het beste kunt maken.

9 A Quiet Place
People in nature, Tree, Adaptation, Photography, Forest, Woodland,
A Quiet Place

A Quiet Place is een nogal angastaanjagende film over een toekomst waarin de wereld wordt geplaagd door aliens, die je weten op te sporen via geluid. In de film volgen we een gezin dat probeert te overleven in een verlaten land – terwijl ze nauwelijks met elkaar praten. Een dystopisch verhaal dus, maar een mooie verbeelding van het doorzettingsvermogen van de mens.

10 Life of Pi
Bengal tiger, Felidae, Wildlife, Tourism, Leisure, Big cats, Vehicle,
Life of Pi

In Life of Pi lijdt de boot van de familie van Pi schipbreuk, waarna de jongen alleen op zee terecht komt en achterblijft met een aantal wilde dieren. Daar moet hij in z'n eentje proberen weer aan land te komen. Een bijzondere film over overleven onder bizarre omstandigheden, en de relatie tussen mens en natuur.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Coronavirus