De 10 meest inspirerende online talks om de lockdown mee door te komen

Dit is Vogue's top tien video's over zelfontplooiing en de creatieve industrie.

luna bijl voor vogue nederland, september 2019
CARLIJN JACOBS, VOGUE NEDERLAND, SEPTEMBER 2019

Mocht je tijdens de lockdown ook soms kampen met een compleet gebrek aan motivatie en inspiratie: je bent niet de enige. In een tijd waarin de grenzen tussen werk en ontspanning nogal vaag zijn geworden, lijkt het soms alsof je aan veel minder toekomt. En dat terwijl je juist zeeën van tijd zou moeten hebben. Maar gelukkig hoef je niet helemaal zelf uit te vogelen hoe je uit die sleur komt: het internet staat vol met video's van mensen die dat voor je deden, en hun wijsheden graag met je delen. Van de lessen van een populaire filosoof, tot een panelgesprek met grote namen uit de mode: dit is Vogue's top tien video's over zelfontplooiing en de creatieve industrie.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Christianne Leenhouts over het vinden van veerkracht
the school of life
The School of Life

Een relevanter onderwerp dan 'veerkracht' is er in deze tijden bijna niet. In deze sessie van The School of Life legt neuropsycholoog en trainer Christianne Leenhouts uit wat er mis kan gaan op dit gebied, en belangrijker: op welke manieren je je veerkracht kan vergroten.

2 Alain de Botton over Emotional Education

Britse filosoof Alain de Botton staat bekend om zijn nuchtere benadering van filosofie. In zijn werk deelt hij onder andere de praktische manieren waarop de theorieën van grote denkers ons dagelijks leven kunnen verbeteren. In deze video introduceert hij het begrip 'emotional education', en legt hij uit waarom we dit – juist in deze tijd – zo hard nodig hebben. Zijn boek The School of Life - An Emotional Education is daarnaast een grote aanrader.

3 Sarabande Sessions: Tim Walker & Molly Goddard

Modehuis Alexander McQueen lanceerde in maart een serie gratis online mode en designtalks met grote namen uit de creatieve industrie, onder de naam Sarabande Sessions. Een van onze favorieten is deze talk met modefotograaf Tim Walker en Britse ontwerper Molly Goddard, maar ook de rest van de gesprekken zijn meer dan de moeite waard.

4 Esther Perel over het geheim van lange relaties

Relatietherapeut Esther Perel is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een heuse goeroe als het gaat om relaties en intimiteit. Vogue sprak haar eerder openhartig over de verleiding van vreemdgaan. Deze TED-talk, over hoe je in een lang relatie het vuurtje brandende houdt, behoort tot een van haar klassiekers.

5 Elizabeth Gilbert over het ongrijpbare creatieve genie

Eat, Pray, Love bestseller-auteur Elizabeth Gilbert beargumenteert in deze video tegen de notie dat je jezelf moet kwellen om kunst te kunnen maken. In plaats daarvan pleit ze voor het idee dat 'een genie' niet zeldzaam is, maar dat we 'allemaal een genie hebben'. Een geruststellende gedachte, die voor veel creatieven tijdens deze lockdown als geroepen zal komen.

6 Vogue Global Conversations: Reinvention During The Crisis

Vogue hostte een serie online panelgesprekken met editors en grote namen uit de mode-industrie. In de opname van deze live-talk praat editor-in-chief Emmanuelle Alt van Vogue Paris met Vogue Mexico’s hoofdredacteur Karla Martinez over het idee van “heruitvinding tijdens de crisis”. Alt wordt hierbij vergezeld door Valentino’s Pierpaolo Piccioli om het te hebben over het belang van het opnieuw inrichten van mode en communicatie tijdens deze pandemie. Verder spreekt Martinez met Kerby Jean-Raymond van Pyer Moss, Simon Porte Jacquemus van Jacquemus en Francesco Risso van Marni over het is om aan het het voorfront te staan van een nieuwe generatie ontwerpers die gaandeweg hun eigen regels vormgeven.

7 Michelle Obama over educatie en zelfvertrouwen

Michelle Obama gaat in deze talk, gehost door uitgeverij Penguin in de London School, het gesprek aan met drie jonge alumni. Ze heeft het onder andere over imposter syndrome, hoe het voelt om gemarginaliseerd te worden, en geloven in jezelf.

8 Brené Brown over de kracht van kwetsbaarheid

De Amerikaanse Brené Brown doet al jaren onderzoek naar de rol van moed, kwetsbaarheid, authenticiteit en schaamte in onze levens. Haar boodschap: ons verbonden voelen met anderen is fundamenteel voor een gelukkig leven. Maar de schaamte die velen van ons voelen is het grootste obstakel voor die connectie. In deze video deelt ze adviezen om hiermee te breken.

9 Sally Rooney over Normal People

Voor iedereen die ook geen genoeg kan krijgen van Normal People na het zien van de geweldige BBC-verfilming van Sally Rooney's boek: in deze talk van de London Review Bookshop praat ze bijna een uur lang over het schrijven van haar hit-verhaal.

10 Stella McCartney in gesprek met David Adjaye

Het concept achter #DesignDispatches van het Londense Design Museum is simpel: telkens gaan twee grote namen uit de wereld van mode en design met elkaar in gesprek over hun industrie. Deze talk tussen modeontwerper Stella McCartney en Britse architect David Adjaye is een aanrader. Adjaye werd bekend door onder andere zijn ontwerp van het National Museum of African American History & Culture in Washington, en de roze gevel die hij gaf aan gebouw The Webster in Los Angeles.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV