Fan van La Casa de Papel? Dan vind je deze series ook leuk

Zet ze dus maar razendsnel op je Netflix watchlist.

ocean's eleven
Ocean's Eleven

Heb je het vierde seizoen van La Casa de Papel alweer helemaal verslonden en heb je niets op je watchlist staan om het gat mee te vullen, niet getreurd! Terwijl de schrijvers van de hitserie druk bezig zijn met het volgende – en helaas laatste seizoen – zorgen wij ervoor dat je genoeg titels hebt om je Casa dorst mee te lessen. Van een illegale scheikunde docent tot aan Colombiaanse bankrovers, er staan genoeg gevaarlijke figuren op Netflix om je aanstaande maanden mee vol te plannen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 El Robo del Siglo
el robo del siglo
El Robo del Siglo

El Robo del Siglo – vertaald de Overval van de Eeuw – is een Spaanstalige serie over een Colombiaanse bankoverval die gemaakt lijkt te zijn voor deze lijst. Wat het verhaal misschien zelfs nog beter maakt dan La Casa de Papel is het feit dat het gebaseerd is op een echte overval op de ‘Bank of the Republic’ in 1994. Als dit niet de beste Casa hangover cure is, dan weten wij het ook niet meer.

2 Breaking Bad
breaking bad
Breaking Bad

Ben je een fan La Casa de Papel, omdat je maar geen genoeg kunt krijgen van de mysterieuze mastermind, ‘De Professor’? Dan is deze serie misschien ook iets voor jou. Het verhaal draait hier om een terminaal zieke, maar niet minder briljante, scheikundeleraar die samen met een oud-leerling crystal meth begint te produceren om wat geld voor zijn familie te verdienen. Wil je aan deze serie beginnen, dan raden we je aan om dat aan het begin van je weekend te doen, want je gaat het niet bij één aflevering willen laten!

3
4 Prison Break
prison break
Prison Break

Is jouw favoriete onderdeel van La Casa de Papel juist de spanning die ontstaat door de jacht op de bende door de politie, dan kan je maar beter snel de eerste aflevering van Prison Break kijken. In deze serie draait het alleen niet om geld, maar om familie. Een ingenieur probeert namelijk een hoogbeveiligde gevangenis binnen te komen om vervolgens samen met zijn onterecht veroordeelde broer te ontsnappen. Je kan rekenen op hoge levels van suspense, dus het is perfect voor de doorgewinterde Casa liefhebber.

5 Ozark
ozark
Ozark

Voor degene die door dit lijstje naast een Casa verslaving ook een Breaking Bad verslaving hebben ontwikkeld, hebben we gelukkig nog een perfecte toevoeging. Ozark vertelt het verhaal van een doorsnee financieel adviseur die op een gegeven moment verstrengeld raakt in de wereld van de drugkartels. Hij krijgt vervolgens vijf jaar de tijd om vijfhonderd miljoen dollar voor een drugsbaas wit te wassen, maar daar zitten aardig wat haken en ogen aan. Kortom, weer een verhaal vol listigheid en strategisch denken om van te genieten.

6 Ocean's Eleven
ocean's eleven
Ocean's Eleven

Alhoewel dit strikt genomen geen serie is, bestaat de Ocean’s reeks wel uit vier films. In dit geval willen we daarom dat kleinigheidje wel door de vingers zien en doen we gewoon alsof de films hele lange afleveringen zijn in vrij een kort seizoen. Op een lijst vol goede heist verhalen mogen deze films namelijk echt niet missen. Voordat iemand nog gehoord had van La Casa de Papel was dit immers de favoriete reeks van menig heist fan en met Brad Pitt, George Clooney en Sandra Bullock in de hoofdrollen blijven deze films nog altijd echte Hollywood klassiekers. Bekijk Ocean’s Eleven, Twelve, Thirteen en Eight allemaal op Netflix.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix