Nieuwe series op Netflix: de leukste geselecteerd door Vogue

Van het nieuwe seizoen van The Crown tot de nieuwste Originals en films – dit zijn de nieuwe series op Netflix.

courtesy of netflix
Courtesy of Netflix

Soms blijven de Netflix-opties maar voor je ogen duizelen, en lijkt het alsof je steeds maar weer dezelfde titels voorgeschoteld krijgt op basis van je kijkhistorie. Maar geen paniek: Vogue selecteert wekelijks de leukste nieuwe series op Netflix die je echt wil zien. Wat is er allemaal nieuw op Netflix in december 2020 en wat waren de hoogtepunten van de afgelopen maanden? Van net verschenen Netflix Originals tot klassiekers, er is zoals altijd voor ieder wat wils. Veel kijkplezier!

Benieuwd welke nieuwe films er op Netflix staan? Die vind je hier >

Nieuwe series op Netflix

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Bridgerton

Vanaf: 25 december
Drama
Maker: Shonda Rhimes
Cast: Julie Andrews, Phoebe Dynevor en Regé-Jean

De makers van Grey's Anatomy komen in december met een nieuwe Netflix serie dat het drama van Gossip Girl combineert met de historische sfeer van Pride and Prejudice. De serie is gebaseerd op de negendelige boekenreeks van Julia Quinn, waar het leven van de Londense high society op stelten wordt gezet door de anonieme column van de gossip-hoving Lady Whistledown. Opeens worden de diepste geheimen van de elite onthuld.

2 Selena: The Series

Vanaf: 4 december
Drama
Makers: Moisés Zamora
Cast: Christian Serratos, Seidy Lopez, Ricardo Chavira

De serie volgt het levensverhaal van Selena Quintanilla, een wereldberoemd muzikaal icoon en een pionier in het Tex-mex genre. Maar de serie draait niet alleen om voorspoed en succes. Selena moet soms ook pijnlijke beslissingen nemen om grip op haar roem te houden. Een paar van die beslissingen zullen de ‘Mexicaanse Madonna’ op een koers zetten die uiteindelijk leidt tot een huiveringwekkende eind.

3 The Crown

Vanaf: 15 november
Drama
Maker: Peter Morgan
Cast: Olivia Colman, Emma Corrin, Helena Bonham Carter

Voor wie het gemist heeft: het nieuwe seizoen van The Crown staat binnenkort weer op Netflix! Dit is misschien wel een van de meest langverwachte seizoenen van de hitserie, omdat kijkers eindelijk het verhaal van Diana te zien krijgen. Seizoen vier zal de ontmoeting van Charles en Diana en hun bruiloft tonen en zelfs al scènes met kleine prins William en prins Harry bevatten. Ook speelt Margaret Thatcher, de eerste vrouwelijke premier van het Verenigd Koninkijk, een belangrijke rol in het nieuwe seizoen. Kortom, genoeg redenen om 15 november vrij te plannen voor een Netflix dag.

4 Deadly Class

Vanaf: 1 November
Misdaaddramaserie
Makers: Miles Orion Feldsott, Rick Remender
Cast: Benedict Wong, Benjamin Wadsworth en Lana Condor

Eén van de leukste nieuwe series op Netflix: Deadly Class. Liefhebbers van Gossip Girl en La Casa de Papel kunnen Deadly Class alvast op hun watchlist zetten. De serie speelt zich namelijk af in een legendarische privéschool, waar de elite onder de misdaadfamilies hun kinderen naartoe sturen. Het verhaal volgt de dakloze tiener Marcus Lopez die onverwachts wordt toegelaten tot de school. Daar wordt hij geconfronteerd met klasgenoten die toch met hele andere waarden zijn opgevoed.

5 The Queen's Gambit

Vanaf: 23 oktober
Drama
Makers: Scott Frank, Allan Scott
Cast: Anya Taylor-Joy, Thomas Brodie-Sangster, Harry Melling

Duik in de schaakwereld met The Queen's Gambit en volg het verhaal van Beth Harmon, een jonge wees die ontdekt dat ze een zeer getalenteerd schaakster is. Al snel krijgt Harmon meer bekendheid als de beste schaakspeelster in het circuit, maar haar leven is zeker niet rooskleurig. De demonen uit haar verleden zijn nog altijd in het spel en daarbij komt ook nog eens verslaving om de hoek kijken. Een serie vol strategie, spanning en leed. Kortom, een perfecte toevoeging aan je watchlist.

6 The Haunting of Bly Manor

Vanaf 9 oktober
Horror
Makers: Mike Flanagan
Cast: Victoria Pedretti, Oliver Jackson-Cohen en Henry Thomas

Het langverwachte vervolg op The Haunting of Hill House verschijnt eindelijk op Netflix. Alhoewel een groot deel van de cast weer terugkeert voor het nieuwe seizoen, zal Michiel Huisman helaas geen nieuwe rol vertolken in de horrorserie. Ook Hill House maakt plaats voor een nieuw spookhuis, Bly Manor, en draait om een nieuwe set personages. Het verhaal, dat gebaseerd is op het boek 'The Turning of the Screw' van Henry James, volgt een au pair die voor een klus intrekt bij een familie. Achter haar nieuwe onderkomen blijken echter veel geheimen en duisternis te verschuilen en het is nog maar de vraag of ze het huis ooit zal kunnen verlaten.

7 Ratched

Vanaf 18 september
Horror
Makers: Evan Romansky
Cast: Sarah Paulson, Judy Davis, Sharon Stone en Cynthia Nixon

Ook staat er een spannende nieuwe serie op Netflix: Ratched. Deze nieuwe spin-off van American Horror Story is perfect voor mensen die in de spooky sfeer willen komen. In de serie komen we meer te weten over de duistere zuster Mildred Ratched, een personage uit het iconische boek One Flew Over the Cuckoo's Nest van Ken Kesey. In de serie krijgen we te zien hoe zuster Ratched in een ziekenhuis infiltreert als verpleegkundige om daar haar huiveringwekkende plannen uit te voeren.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix