Nieuwe series op Netflix: de leukste geselecteerd door Vogue

Van de nieuwe seizoenen van Outlander en Homeland tot de nieuwste Netflix Originals – dit zijn de nieuwe series op Netflix.

Soms blijven de Netflix-opties maar voor je ogen duizelen, en lijkt het alsof je steeds maar weer dezelfde titels voorgeschoteld krijgt op basis van je kijkhistorie. Maar geen paniek: Vogue selecteert wekelijks de leukste nieuwe series op Netflix die je echt wil zien. Wat is er allemaal nieuw op Netflix in februari en maart 2021 en wat waren de hoogtepunten van de afgelopen maanden? Van net verschenen Netflix Originals tot klassiekers, er is zoals altijd voor ieder wat wils. Veel kijkplezier!

Benieuwd welke nieuwe films er op Netflix staan? Die vind je hier >

9 x nieuwe series op Netflix

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Waffles + Mochi

Vanaf 16 maart
Kookprogramma
Maker: Michelle Obama

Michelle Obama zette zich als First Lady jarenlang in om het eetpatroon van Amerikanen gezonder te maken. Die kennis neemt ze nu mee naar Netflix voor de nieuwe tiendelige serie Waffles + Mochi. De sterren van de kinderserie zijn Waffles en Mochi, twee puppets en chefkoks in spé die samen in een supermarkt kennismaken met de vriendelijke eigenaar, Michelle Obama. Michelle neemt het duo mee op een culinaire reis en legt hen uit hoe je gemakkelijk lekker én gezond kookt. Overigens zou de serie óók voor volwassenen leuk en leerzaam zijn, aldus Michelle.

2 Firefly Lane

Nu te zien
Drama comedy
Maker: Netflix Original

Deze heerlijke wegkijkserie toont de sterke vriendschap tussen Kate (Sarah Chalke) en Tully (Katherine Heigl) door de tijd heen. De vriendschap ontstaat wanneer Tully met haar verslaafde hippie moeder buren wordt van Kate en haar 'normale' familie. De twee worden beste vriendinnen op school en zijn sindsdien onafscheidelijk. Na samen te hebben gewerkt voor een tijdschrift (1982) breekt Tully door als presentatrice. Het verhaal neemt je mee door de highs en lows van de vriendschap.

3 New Amsterdam

Nu te zien
Drama
Maker: David Schulner

Deze Amerikaanse feel good-serie is gebaseerd op het boek Twelve Patients: Life and Death at Bellevue Hospital door Eric Manheimer. Het soms ontroerende verhaal gaat over dokter Max Goodwin (Ryan Eggold) die als directeur het roer omgooit van Amerika's oudste ziekenhuis om patiënten te redden. Als je een Grey's-fan bent, moet je deze zeker even kijken.

4 Outlander seizoen 5

Nu te zien
Fantasy, romantiek, drama
Maker: David Schulner

Outlander-fans opgelet: seizoen vijf staat nu op Netflix. In dit seizoen gaat de spanning, intriges en hitsige romantiek tussen Jamie (Sam Heughan) en Claire (Caitriona Balfe) verder. Jamie probeert zijn relatie met Murtagh Fitzgibbons te verbergen voor gouverneur William Tryon, die Murtagh niet in leven wil houden. Claire moet meer dan ooit vertrouwen op haar moderne medische kennis en vooruitziende blik. Terwijl ze zich concentreert op het beschermen van haar familie, brengt ze zichzelf echter wel in levensgevaar.

5 Behind Her Eyes

Nu te zien
Psychologische thriller
Maker: Netflix Original

Deze nieuwe Netflix-thriller is gebaseerd op de bestseller What You Don’t See door Sarah Pinborough. Het verhaal begint met Louise (Simona Brown) die David (Tom Bateman) ontmoet tijdens een avond uit. Louise komt er de volgende dag achter dat David haar nieuwe baas is, maar de affaire houdt stand. Wat lijkt op toeval, ontmoet Louise David's echtgenote Adele (Eve Hewson) op straat, waarna de twee bevriend raken. De ongemakkelijke, doch meeslepende driehoeksverhouding eindigt in een spannend psychologisch drama. Tip: het einde wil je sowieso zien.

6 Homeland seizoen 8

Nu te zien
Actie, politiek, thriller
Maker: Netflix Original

Nadat de steengoede thriller op 1 januari opeens was verdwenen van de streamingdienst, is hij nu weer terug. In het achtste (en laatste) seizoen van de Amerikaanse spionagethriller gaat het verhaal over de CIA-analiste Carrie Mathison (Claire Danes) verder. Het achtste seizoen is het slotstuk waarin Carrie alle problemen bij de CIA, alle overheden in de Verenigde Staten en alle chaos in haar eigen hoofd de baas weet te worden.

7 Snowpiercer

Nu te zien
Sci-fi, misdaad, thriller
Maker: Netflix Original

Deze spannende Netflix-original heeft inmiddels twee seizoenen en wordt gevuld met Oscar-winnares Jennifer Connelly en Tony- winnaar Daveed Diggs. Het verhaal is bedacht door Boon Joon-ho, bekend van de wereldbekende film parasite. In het post-apocalyptische verhaal van Snowpiercer is de aarde bevroren en is er geen kans op leven buiten. De enige overlevenden bevinden zich in een trein, de Snowpiercer, die rond de aarde cirkelt en uit duizend-en-één coupés bestaat. Verwacht een serie vol spanningen, opstanden en interessante gebeurtenissen.

8 The Bold Type

Te zien vanaf 1 maart
Drama, comedy
Maker: Sarah Watson

De Amerikaanse serie The Bold Type komt van de hand van Sarah Watson. De verhaallijn is gebaseerd op het leven evenals de carrière van de voormalige hoofdredacteur van Cosmopolitan. Drie millenials (Katie Stevens, Meghann Fahy en Aisha Die) werken voor een vrouwentijdschrift in New York. Je volgt hun carrière en stadsleven vol liefde, vriendschap en drama. Een lekkere chickflick dus.

9 Sentinelle

Te zien vanaf 5 maart
Actie, thriller, oorlog
Maker: Netflix Original

Deze franse actiethriller door Netflix gaat over een getrainde franse vrouwelijke militair Klara (voormalige Bondgirl Olga Kurylenko) die terugkomt van een traumatische oorlogsuitzending in Syrië. Wanneer haar zus Tania na een avond stappen verkracht en in elkaar geslagen op het strand wordt aangestroffen, besluit Klara er alles aan te doen om de verantwoordelijke mannen op te sporen en haar zus te wreken.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix