Nieuwe films op Netflix: dit zijn de nieuwste én leukste films van de maand

De Vogue-redactie houdt je met deze must see lijst op de hoogte van de leukste nieuwe films op Netflix.

Netflix, Netflix, en nog eens Netflix. We kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Toch raken we af en toe overweldigd door het eindeloze aanbod, en zien we door de bomen het bos niet meer. Soms zeggen we op zo'n moment zelfs vaarwel tegen de streamingdienst, om maar op de bank te ploffen voor het (toch vaak minder meeslepende) programma op televisie. Gelukkig is dat vanaf nu verleden tijd, want Vogue vertelt je met liefde welke nieuwe films op Netflix je absoluut wil zien. Benieuwd naar de nieuwe releases van de maand? Duik dan snel in onze must see lijst, zodat je in een oogopslag ziet welke films je deze maand kunt afvinken. En noem het onbescheiden, maar we weten zeker dat deze titels je een hele fijne (film)avond gaan opleveren. Het streamingsplatform kent namelijk zóveel verschillende acteurs en genres: het zou zonde zijn om dat niet maximaal te ontdekken. Happy movienight

Hier vind je de leukste nieuwe series op Netflix >

Nieuwe films op Netflix

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Pretend It’s A City

Vanaf 8 januari
Documentaire/biografie
Maker: Martin Scorsese
Over: Fran Lebowitz

Geheel onverwachts komt de wereldberoemde regisseur Martin Scorsese met een nieuwe documentaireserie, en wel over de iconische Fran Lebowitz. Wellicht ken je de fantastische New Yorker nog niet (in het buitenland geniet ze meer bekendheid dan hier), maar daar komt na deze biografie hoe dan ook verandering in. Lewbowitz is misschien wel de scherpste en grappigste spreker ter wereld, en haar ideeën over New York zijn razend interessant.

2 Bridget Jones's Diary
beeld uit bridget jones's diary
Bridget Jones's Diary

Vanaf 31 december
Drama/romantiek
Maker: Sharon Maguire
Cast: Renée Zellweger, Colin Firth, Huge Grant

Eerlijk is eerlijk: wie kent deze klassieker niet? Mocht jij tot het selecte groepje behoren dat de avonturen van de hilarische Jones nog nooit heeft gezien (of gewoonweg wéér willen wegzwijmelen bij een jonge Firth en Grant) kan nu op Netflix haar hart ophalen. Deze film uit 2001 draait om de 32-jarige Bridget uit Londen, die poogt nu écht een wending aan haar vrij chaotische leven te geven.

3 Ariana Grande: excuse me, i love you

Vanaf 21 december
Documentaire
Maker: Paul Dugdale
Cast: Ariana Grande

Ariana Grande fans opgelet! Krijg tijdens deze Netflix documentairefilm een exclusief kijkje achter de schermen van de Sweetener World Tour. Niet alleen krijg je de kans om virtueel op de eerste rang te zitten tijdens Grande's concert, maar je krijgt ook te zien hoeveel werk er aan zo'n optreden voorafgaat. Zeker nu we weer in een tweede lockdown zitten is een at-home concert van een van ‘s werelds grootste artiesten altijd welkom.

4 Ma Rainey's Black Bottom

Vanaf 21 december
Drama/muziek
Maker: George. C Wolfe
Cast: Viola Davis, Chadwick Boseman, Glynn Turman

In het Chicago van 1927 wordt blueszangeres Ma Rainey tijdens de opnames van een nieuw album geconfronteerd met spanningen tussen haar bandleden en strubbelingen met de blanke muziekproducenten. Deze meeslepende film – die gebaseerd werd op het gelijknamige toneelstuk – is het laatste werk waar de in 2020 overleden Chadwick Boseman in te zien is, en alleen al daarom een must watch.

5 Hillbilly Elegy
nieuw op netflix
Netflix

Vanaf 24 november
Drama
Maker: Ron Howard
Cast: Amy Adams, Glenn Close en Gabriel Basso

Er staan veel nieuwe drama-films op Netflix, waaronder Hillbilly Elegy. Yale rechtenstudent J.D. Vance krijgt na jarenlang zwoegen eindelijk haar droombaan aangeboden, maar moet deze vanwege een familiecrisis afslaan. In Hillbilly Elegy keert hij terug naar Appalachia, de plaats waar hij opgroeide en opnieuw wordt geconfronteerd met de ingewikkelde dynamiek in zijn familie. Vooral de relatie met zijn verslaafde moeder, gespeeld door Amy Adams, is ongelofelijk moeilijk. Toch heeft Vance tijdens zijn terugkeer naar huis ook ruimte voor reflectie. Hij beseft dan dat zijn oma en de rest van zijn familie ergens toch ook de reden zijn voor zijn succes.

6 Jingle Jangle
nieuwe films op netflix
Netflix

Vanaf: 13 november
Musical
Maker: David E. Talbert
Cast: Forest Whitaker, Anika Noni Rose, Phylicia Rashad en Ricky Martin

In Jingle Jangle wordt elke dag wel een fantasievolle uitvinding gedaan door Jeronicus Jangle, de meest legendarische speelgoedmaker van het stadje Cobbleton. Wanneer zijn oud-leerling een van zijn creaties steelt, zakt de moed hem echter in de schoenen.

Gelukkig denkt zijn heldhaftige kleindochter anders over de zaak, en laat het er niet bij zitten. Vastberaden gaat ze onder begeleiding van toeters en bellen, opzwepende kerstmuziek en haar vrienden op zoek naar een oplossing om de magie van de stad terug te krijgen.

7 Mother
nieuw op netflix
Netflix

Vanaf 3 november
Horror
Maker: Tatsushi Omori
Cast: Masami Nagasawa, Sadao Abe en Daiken Okudaira

Voor de zware denkers onder ons hebben we de Japanse film Mother, die her en der wat verwarrende én verontrustende gevoelens oproept.In het (soms heftige) plot volgen we het leven van Shuhei, wiens moeder een alcoholist is. Haar focus ligt vooral bij (foute) mannen, en niet bij het leven van haar zoon. Wanneer ze wél met hem bezig is, moet hij geld stelen van zijn grootouders. Als klein jongetje verweert hij zich nauwelijks, maar hoe ouder hij wordt, hoe zelfstandiger hij begint te leven. Dat leidt tot groot ongenoegen bij zijn moeder, die graag de controle over hem in handen houdt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV