'Bridgerton' toont 7.500 glorieuze kostuumstukken, wij selecteren de 7 mooiste

De prachtig gedetailleerde kostuums transporteren je zo naar de negentiende eeuw.

De nieuwe Netflix-hit Bridgerton weet je even helemaal mee te voeren naar het regententijdperk in Londen. Niet alleen de fantastische soundtrack (hallo, klassieke uitvoeringen van Ariana Grande en Billie Eilish' muziek?!) en het indrukwekkende decor zijn daar verantwoordelijk voor: de maar liefst 7.500 (!) fantastische kostuums zorgen ervoor dat je even écht weg kunt dromen naar een andere tijd. Wij zijn fan!

Netflix-hit Bridgerton

Gemaakt door Chris Van Dusen, is Bridgerton gebaseerd op een bestselling romanserie van Julia Quinns, een achtdelige serie in het negentiende eeuwse Londen. Centraal staat Daphne (gespeeld door Phoebe Dynevor), de oudste dochter van de gerespecteerde familie Bridgerton, die aan de koningin (gespeeld door Golda Rosheuvel en die echt bestaan heeft) zal worden gepresenteerd en de huwelijksmarkt zal betreden. Haar vergezellen zijn de dochters van haar ongelukkige buurvrouw, Portia Featherington (gespeeld door Polly Walker), maar als ze geen vrijers aantrekken en Daphne de aandacht trekt van een hertog (gespeeld door Regé-Jean Page), komen de klauwen tevoorschijn.

Ellen Mirojnick

Om de wereld van Julia Quinns boeken tot leven te laten komen, is de hulp van de 71-jarige Ellen Mirojnick ingeschakeld die de kostuums voor de serie heeft verzorgd. Ellen werkte eerder aan films als Fatal Attraction en Basic Instinct, dus ze weet hoe ze een onvergetelijk modemoment moet creëren op het witte doek. Met een team van maar liefst 238 mensen ging ze aan de slag om de kostuums voor Bridgerton te maken.

7.500 ontwerpen

In totaal creëerden Ellen en haar team maar liefst 7.500 stukken, van hoeden en sjaals tot jassen, die samen voor 5.000 verschillende looks zorgden. Klinkt veel? Dat is het ook. Maar als je nagaat dat alleen al voor Daphne 104 outfits zijn gemaakt, begrijp je waarschijnlijk wat beter waar dat aantal vandaan komt. Enfin, je kunt je ogen dus goed de kost geven tijdens het bingewatchen van Bridgerton. Maar ook hieronder: als ode aan de fantastische kostuums, zetten wij er aantal van voor je op een rij in zeven foto's.

Advertentie - Lees hieronder verder
1
bridgerton
Netflix
2
bridgerton
Netflix
3
bridgerton
Netflix
4
bridgerton
Netflix
5
bridgerton
Netflix
6
bridgerton
LIAM DANIEL/NETFLIXNetflix
7
LIAM DANIEL/NETFLIXNetflix
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix