5x fantastische Netflix Originals om naar uit te kijken in 2021

Van de 'geheime' Zendaya-film tot het derde seizoen van Sex Education, dit zijn vijf Netflix Originals om een oogje voor in het zeil te houden dit jaar.

Veel mensen zullen 2020 het liefst zo snel mogelijk vergeten, maar we zijn het er allemaal over eens dat de bingewatch marathons de afgelopen maanden een stuk leuker maakten. In het tijdperk van wereldwijde streamingplatforms zoals Netflix, Amazon Prime en Apple TV+ genieten we gemakkelijk van topkwaliteit popcultuur. Dit jaar kunnen we daarom samenvatten door de meest gekeken films en series op een rijtje te zetten.

De eerste binge-golven van 2020

De eerste binge-golf begon tijdens de lockdown in het voorjaar met Tiger King. Aan het einde van de zomer genoten we allemaal van Emily In Paris en de herfst stond volledig in het teken van Rebecca en The Queen's Gambit. En trapten we de winter af met het vierde seizoen van The Crown. Gelukkig heeft Netflix net zo'n fantastische content op de planning staan voor 2021. Hier is alvast de Vogue selectie van vijf nieuwe Netflix Originals die je alvast in je agenda wil zetten.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Bridgerton (25 december 2020)
bridgerton golda rosheuvel as queen charlotte in episode 102 of bridgerton cr liam danielnetflix © 2020
LIAM DANIEL/NETFLIX

Disclaimer: Bridgerton kwam technisch gezien al uit op eerste kerstdag, maar aangezien 2020 zo vreselijk was, doen we even alsof het jaar een aantal dagen eerder afliep. Bridgerton is de eerste exclusieve Netflix-show van producent Shonda Rhimes. Deze vrouw is de meest betaalde showrunner in televisiegeschiedenis en het meesterbrein achter Grey's Anatomy, Scandal en How To Get Away With Murder. Deze nieuwe serie is een historische drama dat zich afspeelt in het 19de-eeuwse Londen. Ook spreekt Julie Andrews de stem in van Lady Whistledown, de Gossip Girl-achtige verteller. De trailer toont een diverse cast, fantastische fashion, vuurwerk, acrobaten en scènes vol seksuele spanning. Kortom, het belooft een broodnodige dosis escapisme voor het nieuwe jaar.

2 The White Tiger (22 januari 2021)
the white tiger   adarsh gourav balram, ​priyanka chopra jonas pinky, rajkummar rao ​ ​ashok ​in ​the white tiger​ cr ​singh tejinder  netflix ​© ​2020
SINGH TEJINDER / Netflix

Priyanka Chopra Jonas schittert in de hoofdrol van deze nieuwe film die gebaseerd is op de gelijknamige New York Times bestseller. De film neemt het klassensysteem van India onder de loep door het leven van Balram Halwai (Adarsh Gourav) te volgen. Hij is de zoon van een riksja chauffeur en wordt geconfronteerd met de corrupte hogere klassen. Deze film moet niet vergeleken worden met Slumdog Millionaire. De trailer heeft wel een verwijzing naar de film van Danny Boyle wanneer Halwai zegt: 'Denk maar niet dat er ergens een gameshow is waar je je weg uit de armoede vindt door een miljoen rupee te winnen.' Regisseur Ramin Bahrani is een hechte vriend van de auteur Aravind Adiga. De auteur wijdde zijn boek, dat in 2008 uitkwam, aan Bahrani. The White Tiger zou heel goed een Oscar-nominatie in de wacht kunnen slepen.

3 Malcolm & Marie (5 februari 2021)
malcolm  marie top to bottom zendaya as marie, john david washington as malcolm dominic millernetflix © 2021
DOMINIC MILLER/NETFLIX © 2021

Malcolm & Marie is een "geheime film" die tijdens de lockdown in twee weken is geschoten. Zendaya en John David Washington spelen de hoofdrollen en Euphoria-maker Sam Levinson regisseert. Washington speelt een filmmaker en Zendaya speelt zijn vriendin. De film toont een avond na een première waarbij het koppel onderweg naar huis praat over vorige liefdesaffaires. Geruchten van de set menen dat de film eenzelfde toon heeft als de briljante Marriage Story. Levinson koos ervoor om de film in zwart-wit te schieten, een keuze die contrasteert met de gesatureerde Instagramfilter-achtige Euphoria-beelden. Het is een understatement om te zeggen dat we enthousiast zijn over deze film.

4 Sex Education seizoen 3 (wordt verwacht in 2021)
sex education seizoen 3 netflix
Netflix

Met Sex Education, Elite en Riverdale heeft Netflix de gouden, zilveren en bronzen medailles gekregen voor de meest classy (maar ook een beetje trashy) tienerdrama's. Sex Education keert terug met nieuwe castleden waaronder Jason Isaacs en Jemima Kirke, die vooral bekend staat om haar rol als Jessa in Lena Dunhams Girls. Kirke speelt Hope, de nieuwe directrice die is ingeroepen om de traditionele glorie van de school te herstellen. We hopen dat de directrice en sekstherapeut Jean Milburn, gespeeld door Gillian Anderson, elkaar aardig in de weg gaan zitten. Jessa van Girls versus Margaret Thatcher van The Crown is namelijk een tv-gevecht waar we de popcorn alvast voor klaarzetten.

5 Blonde (verwacht in 2021)
california, united states   may 1953  marilyn monroe reading at home  photo by alfred eisenstaedtpix incthe life picture collection via getty images
Alfred Eisenstaedt

Blonde is een verfilming van het boek van Joyce Carol Oates uit 1999 en toont een fictieve interpretatie van het leven van Marilyn Monroe. De blondine wordt gespeeld door Ana de Armas, de Cubaans-Spaanse actrice die een Golden Globe-nominatie binnensleepte voor haar rol in Knives Out. Zodra de bioscopen weer opengaan zullen we haar ook zien als de meest recentelijke Bond-girl in No Time To Die. Oates tweette recentelijk dat ze de ruwe director's cut van Andrew Dominik's adaptatie heeft gezien. Volgens de schrijfser is het ‘een verrassende, briljante, verontrustende en ontzettend feministische interpretatie is van het boek… Ik weet niet of een mannelijke regisseur in het verleden zoiets voor elkaar heeft gekregen.'

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix