Deze 6 tv-series wil je kijken na 'Bridgerton'

Mocht je het je afvragen: het bingen kan eindeloos doorgaan.

bridgerton
LIAM DANIELNetflix

We kunnen allemaal geen genoeg krijgen van Bridgerton. Maar waarschijnlijk heb jij net als ons de Netflix-hitserie in één zit gebingewatcht. Of je het nu deed voor het meeslepende plot, de steamy seksscènes of de glorieuze kostuums – of gewoon dat alles en meer dat de serie je te bieden heeft – maar het eerste seizoen smaakt meteen naar meer. Omdat we voorlopig nog even moeten wachten totdat Netflix officieel een tweede seizoen aankondigt (al zou het ons verbazen als dat niet héél snel gebeurd) zullen we het in de tussentijd met andere tv-series moeten doen.

Tijd voor wat nieuw kijkvoer dus om je watchlist aan te vullen. Maar wat kan onze Bridgerton-droom overtreffen? Vogue selecteerde zeven tv-series voor je om te kijken na Bridgerton.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 The Alienist

Deze Netflix Original met Dakota Fanning kent inmiddels al twee seizoenen, dus genoeg afleveringen om weer even mee vooruit te kunnen. Een klassieke whodunnit waarin een psychiater (gespeeld door Daniel Brühl) de politie te hulp schiet om mysterieuze moorden op te lossen.

2 The Last Czars

Door The Crown en Bridgerton hebben we onze ogen constant op de high society en royals van het Verenigd Koninkrijk gericht, maar vergeet niet dat aan de andere kant van Europa ooit een machtige koninklijke familie de dienst uitmaakte. In The Last Czars krijgen we een (fictief) kijkje in hun levens dat gevuld is met drama en intrigue.

3 Belgravia

Voor mooie kostuums ben je bij Belgravia aan het juiste adres. Deze mini-serie begint op de vooravond van de Slag bij Waterloo, en s net als Bridgerton volledig gefocust op de duistere geheimen van de high society in Londen.

4 Outlander

Oké, heb je even? Er zijn namelijk inmiddels al vijf (!) seizoenen van Outlander te zien op Netflix. In deze serie wordt een vrouw door een mysterieus persoon terug in de tijd gestuurd, waar ze verliefd wordt op een manier en in een verwarrende driehoeksverhouding terecht komt. Je mag gerust een weekendje uittrekken om alle afleveringen te kunnen.

5 Downton Abbey

Wie Downton Abbey nog niet gezien heeft, heeft eigenlijk vooral veel geluk. Deze serie is tevens gefocust op de high society in Engeland, in het bijzonder de familie Crawley. Met zes seizoenen én een film genoeg kijkvoer om weer even mee vooruit te kunnen.

6 Reign

Reign vertelt het verhaal van Mary, Queen of the Scots – maar dan in de richting van Gossip Girl meets Game of Thrones. Genoeg list en bedrog in iedere aflevering om je aan je beeldscherm gekluisterd te houden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix