Zo zien de acteurs van 'Bridgerton' er in het echte leven uit

Dus zó zien de sterren eruit zonder pruiken.

Iedereen is in de ban van Netflixserie Bridgerton, waarbij een kostuumdrama in een modern (en bijzonder succesvol!) jasje is gestoken. Met dank aan een diverse cast, sappige verhaallijnen en prachtige outfits staat de serie al wekenlang in de top tien van beste Netflixproducties. Tóch kan het door alle kostuums heen nog knap lastig zijn om te raden hoe de cast er in het echte leven uit ziet (en dat is immers minstens zo interessant). Van de Duke of Hastings tot de iconische Eloise Bridgerton: dit zijn de acteurs achter de spraakmakende karakters, die we in seizoen twee ook terug hopen te zien.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Jonathan Bailey als Anthony Bridgerton
jonathan bailey in bridgerton
Netflix / Getty Images

Anthony Bridgerton wordt vertolkt door Jonathan Bailey (31), die je wellicht wel herkent als de gewiekste journalist Olly Stevens in Broadchurch. Het schijnt dat hij zijn lange bakkebaarden uit de serie in het echt heeft laten groeien. Onze complimenten.

2 Golda Rosheuvel als queen Charlotte
golda rosheuvel in bridgerton
Netflix / Getty Images

Golda Rosheuvel is een bekende naam in theaterland, maar speelde ook rollen in films als Lady Macbeth en tv-series als Luther. Als Queen Charlotte verovert ze vele harten.

3 Nicola Coughlan als Penelope Featherington
nicola coughlan in bridgerton
Netflix / Getty Images

Nicola Coughlan maakte naam met de show Derry Girls, die dit jaar weer terug van weggeweest is. Je wilt Nicola ook écht op Twitter volgen, om redenen die je snel duidelijk zullen worden.

4 Claudia Jessie als Eloise Bridgerton
claudie jessie in bridgerton
Netflix / Bridgerton

Claudia Jessie speelt Eloise Bridgerton, éën van de favoriete rollen van veel kijkers. We hopen enorm dat er nog een tweede seizoen komt van de serie, en dat Eloise dan weer net zoveel (al dan niet meer) schermtijd krijgt.

5 Regé-Jean Page als Simon Basset, Duke of Hastings
regé jean page in bridgerton
Netflix / Bridgerton

The Duke uit Bridgerton maakt nógal wat los bij de meeste fans: niet gek ook, want Regé-Jean Page is geen straf om naar te kijken. Hij was van 2018 tot 2019 ook een vertrouwd gezicht in ABC'S For the People, en wordt her en der zelfs genoemd als volgende James Bond-kandidaat.

6 Ruth Gemmell als Lady Violet Bridgerton
ruth gemmell in bridgerton
Netflix / Getty Images

Fans werden gék toen ze erachter kwamen dat Ruth Gemmel aka Lady Violet Bridgerton eerder Tracy Beakers moeder speelde in 2004 in de film Tracy Beaker: The Movie of Me. Al kun je haar ook uit de 90's film Fever Pitch kennen, waar ze naast Colin Firth een glansrol vervult.

7 Phoebe Dynevor als Daphne Bridgerton
phoebe dynevor in bridgerton
Netflix / Getty Images

Phoebe Dynevor's rol als Daphne Bridgerton heeft haar carrière direct in de lift geplaatst. Ze was al geen onbekende in de theaterwereld, maar heeft zichzelf met deze productie pas echt op de kaart gezet.

8 Bessie Carter als Prudence Featherington
bessie carter in bridgerton
Netflix / Getty Images

Bessie Carter heeft acteren met de paplepel ingegoten gekregen: haar ouders zijn Imelda Staunton uit Harry Potter en Jim Carter van Downton Abbey. Zelf timmert ze ook al een tijdje aan de weg, met rollen in series als Howards End en Beecham House.

9 Ruby Barker als Marina Thompson

Voor Bridgerton werd de charmante Ruby Barker al bekend door haar rol in de indie film How to Stop a Recurring Dream, die meerdere malen in de prijzen viel.

10 Adjoa Andoh als Lady Danbury
adjoa andoh in bridgerton
Netflix / Getty Images

Adjoa Andoh is op z'n minst iconisch te noemen. Van Doctor Who tot The National Theatre: er zijn weinig acteerprestaties die ze níet geleverd heeft.

11 Polly Walker als Portia Featherington
polly walker in bridgerton
Netflix / Bridgerton

Ook Line of Duty gekeken? Dan ken je Polly Walker vast van haar rol als Gill Biggeloe. Toch verscheen ze in nog veel meer producties, waaronder de serie Rome.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix