Deze highlights van de Super Bowl willen we je niet ontnemen

Van Amanda Gorman tot The Weeknd en Miley Cyrus, dit zijn dé 5 highlights van de 55e editie van de Super Bowl.

Gisteravond was het weer zo ver, Super Bowl Sunday had de hele Verenigde Staten in zijn greep. Op deze eerste zondag van de maand februari strijden de twee beste American Football teams uit de VS voor de nummer één plek in hun sport. Het hele land kijkt vol enthousiasme mee, maar dan eigenlijk vooral voor alle andere spektakels die erbij komen kijken. Alleen de échte fans juichen aan het eind van de avond om het feit dat Buccaneers speler Tom Brady de titel voor de zevende keer in zijn carrière mee naar huis neemt. De rest verheugt zich juist op de altijd iconische uitvoeringen van het volkslied, de halftime show en hilarische reclames.

Vijf highlights van de Super Bowl LV

De hele dag door zagen we verschillende celebs voorbij komen, van The Weeknd tot aan Miley Cyrus en zelfs de populaire dichteres Amanda Gorman speelde een rol tijdens deze 55e editie van de Super Bowl. De traditiegetrouwe sportzondag bracht de Amerikanen heel wat momenten die ze niet snel meer zullen vergeten en graag met de rest van de wereld delen. Kijk mee naar vijf highlights van de 55e editie van de Super Bowl.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Miley Cyrus' Pre-game

Het coronaproof en virtuele Pre-game optreden werd dit jaar door Miley Cyrus verzorgd. De zangeres was van top tot teen gekleed als een echte American Football speler en verscheen later ook nog in een leren cheerleader outfit. Roze glitters vlogen door de lucht terwijl Miley hits als Wrecking Ball en The Climb zong. Als klap op de vuurpijl verschenen ook iconische rocksterren als Joan Jett en Billy Idol op het podium. Voor even was het daadwerkelijk een Party in the U.S.A.

2 H.E.R The Beautiful

Zo'n Super Bowl Sunday bestaat uit heel wat tradities die ook tijdens de pandemie gewoon worden behouden. America The Beautiful werd dit jaar gezongen door niemand minder dan R&B-zangeres H.E.R. In een overvol stadium - waarin iedereen was voorzien van een mondkapje - zong de 23-jarige zangeres de sterren van de hemel.

3 Chorus of the Captains

'Today we honour our three captains for their actions and impact in a time of uncertainty and need', dat waren de eerste woorden van Amanda Gormans gedicht genaamd Chorus of the Captains. De dichteres, die met een indrukwekkende voordracht tijdens de inauguratie van Joe Biden hoge ogen gooide, was ook aanwezig tijdens deze speciale dag. En met haar gedicht bracht ze een ode aan de mensen die essentiële beroepen uitvoeren tijdens de pandemie.

4 The Star Spangled Banner

Een van de meest besproken momenten blijft toch wel altijd het volkslied, The Star Spangled Banner. De lat ligt wat betreft dit optreden erg hoog, vooral door de onvergetelijke uitvoering van Whitney Houston in 1991. Dit jaar werd het volkslied gezongen door Grammy genomineerde muzikanten Jazmine Sullivan en Eric Church. Niet alleen de zuivere noten van Jazmine sprongen in het oog, ook haar witte powersuit en bijpassend hoofddeksel - beide van AREA - deden menig modefanaat praten.

5 The Weeknd's Pepsi Halftime Show

Vorig jaar keken we rond deze tijd allemaal naar Shakira en Jennifer Lopez. Dit jaar was het de beurt aan The Weeknd. Een kwartier lang zong de zanger, volledig gekleed in Givenchy, hit na hit. Denk aan Starboy, Can't Feel My Face, The Hills én Earned It. Natuurlijk mochten de oogverblindende lichtjes en vuurwerk niet ontbreken. Aan het eind van de show ontving de zanger zowel op sociale media als in het stadium een staande ovatie.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV