Vogue's Oscars 2021 voorspellingen: deze films gaan waarschijnlijk winnen

Van de indrukwekkende Nomadland van Chloé Zhao tot David Fincher's ode aan Hollywoods Gouden Eeuw, Vogue voorspelt welke films in de Oscars gaan vallen dit jaar.

Op 25 april vindt een van de grootste jaarlijkse evenementen in de filmindustrie plaats: de Oscars. Een belangrijke avond die er zoals geen ander uit zal gaan zien dit jaar. In tijden van de pandemie zullen de Oscars 2021 op een andere manier moeten plaatsvinden. Geen rode loper vol beroemdheden, geen groot publiek en geen horde paparazzi dit keer Maar ook zijn er dit jaar een ander soort films in de race naar het Oscar-podium. Nu de blockbusters steeds worden uitgesteld vanwege de omstandigheden van de pandemie, hebben de minder grote, door streamingdiensten uitgebrachte films, meer kans om in de prijzen te vallen dit jaar. Met de steeds dichter bij komende Oscars, zet Vogue de elf beste films op een rij die wij denken kans te maken op een Oscar.

Vogue's Oscars 2021 voorspellingen

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Nomadland
frances mcdormand in the film nomadland photo courtesy of searchlight pictures © 2020 20th century studios all rights reserved
Courtesy of SEARCHLIGHT PICTURES

Niet alleen de meeslepende filmwijze, maar ook het indrukwekkende acteerwerk van tweevoudig Oscar-winnaar Frances McDormand maakt deze film ijzersterk. Er is bijna geen twijfel over mogelijk dat dit ontroerende verhaal door Chloé Zhao in de prijzen gaat vallen. Het is de eerste film in de geschiedenis die zowel de Gouden Leeuw als de People’s Choice Award binnensleepte. Het verhaal over de reis van een nomade door de VS, verdient dan ook zeker aandacht.

2 Mank
mank courtesy
NETFLIX

Ondanks het feit dat David Fincher een van de meest gerespecteerde filmmakers uit de branche is, won hij nog geen Oscar. Zijn laatste film zou daar echter verandering in kunnen brengen. Een zwart-wit film over het vlijmscherpe verhaal van de legendarische schrijver Herman J. Mankiewicz, met Gary Oldman in de hoofdrol en Amanda Seyfried aan zijn rechterhand, door zijn overleden vader geschreven.

3 One Night in Miami
aldis hodge in one night in miami photo patti perretamazon studios
Patti Perret

Met deze film als haar speelfimdebuut schrijft Regina King meteen geschiedenis. De fictieverfilming gaat over een bijzondere avond in 1964 waarop Muhammad Ali, Malcolm X, Sam Cooke en Jim Brown samenkwamen om hun rol in de burgerrechten te bespreken. Gespeeld door Kingsley Ben-Adir, Eli Goree, Leslie Odom Jr en Aldis Hodge.

4 The Trial of the Chicago 7
trial of the chicago 7 netflix
Netflix

Een verslag van anti Vietnam-oorlogsdemonstranten die beschuldigd worden van het aanzetten tot een rel. Niet alleen een sterk verhaal met bewonderingswaardige monologen, maar de film is ook gelikt bewerkt. Bedacht door Aaron Sorkin en gespeeld door een perfecte cast bestaande uit Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen, Yahya Abdul-Mateen II, Mark Rylance, Jeremy Strong en Frank Langella.

5 Minari
minari door lee isaac chung
Jamie Spence

Deze Sundance-hit van Lee Isaac Chung vertelt het verhaal van een Koreaans-Amerikaanse familie die zich aanpast aan een nieuw leven op het platteland van Arkansas. Een interessante twist op The American Dream. Tot in de puntjes geconstrueerd en verbijsterend acteerwerk door Steven Yeun, Yeri Han en Yuh-Jung Youn doen de film dan ook goed scoren. De score alleen is al genoeg om je kippenvel te bezorgen.

6 Pieces of a Woman
pieces of a woman vanessa kirby as martha
Benjamin Loeb / Netflix

Vanessa Kirby, die momenteel onlosmakelijk is verbonden aan haar acteerwerk als prinses Margaret in de eerste twee seizoenen van The Crown, vertoont ook in deze film buitengewoon acteerwerk. Ze speelt een vrouw wiens thuisbevalling eindigt in een nachtmerrie. Na een lange tragische scène waarin ze haar kind verliest, worstelt ze om haar leven weer bij elkaar te rapen. Oscar-winnares Ellen Burstyn speelt haar stalen moeder in het verhaal, geschreven door Kornél Mundruczó.

7 Ammonite
kate winslet en saoirse ronan in ammonite
Jamie spencer

Indrukwekkende kostuums, zwevende klassieke muziek en een winderige kustomgeving: Francis Lee’s romance film lijkt wel een aaneengesloten serie van schilderachtige shots. Het acteerwerk van de twee hoofdrolspelers, Kate Winslet en Saoirse Ronan, overtreft echter alles. De verboden romance tussen de paleontoloog en haar leerling is terecht meeslepend.

8 Ma Rainey's Black Bottom
viola davis in ma rainey's black bottom
Netflix

George C. Wolfe’s meesterwerk is een explosieve bewerking van August Wilsons hartverscheurende toneelstuk. Het verhaal gaat over een groep muzikanten die samenkomt voor een opnamesessie die hun leven doet veranderen. Viola Davis schittert als een baanbrekende blueszangeres naast Chadwick Boseman, die zijn laatste filmrol vervult als een jonge trompettist.

9 The Father
anthony hopkins en olivia colman in the father
Courtesy Trademark Films

De verwachtingen zijn groot voor Anthony Hopkins en Olivia Colman, die het verhaal spelen van een vader en dochter wiens relatie onder druk komt te staan door de intrede van dementie. De film, door Florian Zeller, is zowel wonderbaarlijk als verontrustend, en het verhaal blijft dan ook bij je.

10 Da 5 Bloods
delroy lindo in da 5 bloods
Netflix

Spike Lee's intrigrerende oorlogsfilm volgt vier oudere Vietnam-veteranen die terugkeren naar de jungle om de overblijfselen van hun overleden teamleider en een voorraad begraven goud terug te vinden. In een zee van meeslepende gebeurtenissen trekt het bijzondere acteerwerk van Delroy Lindo de aandacht. De carrièrebepalende rol als een verweerde soldaat die verlossing zoekt, maar in waanzin vervalt, zal niet onopgemerkt blijven bij de Oscars dit jaar.

11 News of the World
tom hanks en helena zengel in news of the world
bruce talamon universal pictures the hollywood archive

In Paul Greengrass’ ruige Western staat Tom Hanks centraal als een rondtrekkende weduwnaar die een jong meisje, gespeeld door Helena Zengel, ontdekt in de wildernis. Om haar met haar familie te herenigen moeten ze een lange tocht door de wildernis doorstaan. Ondanks het trage tempo is het onmogelijk om niet in de charmes te vallen van het meeslepende verhaal: adembenemende vergezichten, ontroerende scènes en het geloof in een onnatuurlijke vader-dochter liefde.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van De Oscars