16 regels waar de Kardashians zich aan moesten houden tijdens 'Keeping Up With The Kardashians'

Een realityserie is het zeker, maar hoe real is de serie eigenlijk met deze regels waar de Kardashians zich aan moesten houden?

Na veertien jaar Keeping Up With The Kardashians, twintig seizoenen en honderden afleveringen aan meeslepende Kardashian reality-TV, stopt de beroemde realityserie dit jaar. Dat maakte Kim eind vorig jaar via Instagram bekend. Er is geen twijfel over mogelijk dat Keeping Up With The Kardashians, opgezet door moeder Kris Jenner, een van de meest beroemde en meest bekeken Amerikaanse realityseries is ter wereld. Voor veertien jaar leefden KUWTK-fans mee met alle hoogte- en dieptepunten uit het leven van Kris, Caitlyn, Kim, Khloe, Kourtney, Kendall, Kylie en Rob. Van Kim die haar diamanten oorbel verloor in de oceaan tot Bruce die bekendmaakte transgender te zijn en sindsdien als Caitlyn door het leven gaat, alles werd gefilmd. Maar hoe real was de serie eigenlijk?

Spelregels

Altijd deed de familie, en met name Kris, vermoeden dat KUWTK eerlijk, oprecht en echt was. Maar in hoeverre is dat ook zo? Na veertien jaar aan opnames komt aan het licht dat de realityshow niet per se zo eerlijk blijkt te zijn als gedacht. Kris heeft namelijk, volgens meerdere bronnen, een rijkelijke collectie aan spelregels voor de show opgesteld bestaande uit geheimhoudingsplichten, strenge eisen aan verzorging en beauty, afspraken over belichting, een opmerkelijk beloningssysteem en ook een ietwat apartere vereiste: schoenbeschermers. Vogue zet ze voor je op een rij.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Kim krijgt altijd het meest betaald
kim kardashian
ANGELA WEISSGetty Images

Kim is niet voor niets de Kardashian-koningin. Volgens het contract verdient Kim het meeste en behoort 50 tot 60 procent van het contractgeld toe aan Kim en Khloe samen. Het is dan ook wel zo dat Kim en Khloe, een stuk grotere rol in de serie spelen dan de rest.

2 Iedereen heeft een geheimhoudingsovereenkomst
kris en kim
Jeff GentnerGetty Images

Iedereen van de familie, set en productie heeft een geheimhoudingsplicht over wat er zich binnen en buiten de deuren van de Kardashians afspeelt.

3 Er ligt een stapel geheimhoudingsverklaringen bij Kris' voordeur
kris jenner
Rob KimGetty Images

Bij binnenkomst in haar huis moet iedereen deze tekenen.

4 Schoenbeschermers zijn verplicht in het huis van Kris
kris jenner
Ryan Emberley/amfARGetty Images

Iedereen van de productie en set moet schoenbeschermers dragen wanneer ze het huis van Kris betreden.

5 Kris' haar en make-up wordt elke dag gedaan
kris jenner
Axelle/Bauer-GriffinGetty Images

Kris neemt haar verzorging erg serieus: elke dag dat KUWTK wordt opgenomen, werkt een team van professionals aan Kris' haar en make-up. Geen uitzonderingen.

6 Kim zit elke dag twee uur in de visagie
kim kardashian
ChesnotGetty Images

Het komt als geen verassing dat ook Kim een overeenkomst heeft. Aan Kim's haar en make-up wordt dan ook twee uur per dag gewerkt.

7 Er wordt 10 tot 12 uur per dag gefilmd
kardashians
Dimitrios KambourisGetty Images

De KUWTK-camera staat praktisch de hele dag aan. Het schijnt zelfs dat Kris camera's aan het plafond in haar huis heeft geïnstalleerd.

8 De vakanties worden zelf betaald
kim kardashian
John ParraGetty Images

Ookal wordt de vakantie gebruikt voor de show, de productie betaalt niet mee en wordt altijd betaald door de Kardashians zelf.

9 Kris kan iedereen inhuren
kris jenner
Pascal Le Segretain/amfARGetty Images

Kris kan iedereen inhuren die ze in de show wil hebben, maar dan ook echt iedereen. En dat is ongebruikelijk. Meestal moet er een budget in balans worden gehouden, maar bij KUWTK is dat niet aan de orde.

10 Elke werknemer moet betrouwbaar zijn
kardashians
Frazer HarrisonGetty Images

Kris probeert er altijd zo zeker mogelijk van te zijn dat iemand betrouwbaar is voordat diegene aan de show gaat werken.

11 De echte buitenkant van de huizen wordt niet gefilmd
kris jenner
Bauer-GriffinGetty Images

Alle gefilmde buitenkanten van de zogenaamde huizen van de Kardashians zijn nep (en ook ver verwijderd van de echte huizen). Om veiligheidsredenen worden de echte buitenkanten van de huizen niet getoond. Alle opnames binnenshuis zijn wel in de echte huizen van de Kardashians.

12 De show mag worden bewerkt
caitlyn jenner
Michael KovacGetty Images

De show mag worden bewerkt als deze te emotioneel wordt. Dit is onder andere gebeurd tijdens de transitie van Caitlyn. Khloe's echte reactie was te emotioneel, waardoor haar reactie later opnieuw is opgenomen.

13 Er moeten neppe scènes kunnen worden gemaakt
kardashians
Bobby BankGetty Images

Er worden dan ook regelmatig momenten in scène gezet, waaronder het moment dat Khloe erachter komt dat ze zwanger is.

14 Er moeten scènes meerdere keren worden opgenomen
kris humphries en kim k
Kevin MazurGetty Images

Meerdere momenten zijn opnieuw opgenomen, zoals het moment dat Kris Humphries Kim ten huwelijk vroeg. Haar eerste reactie vond de productie niet leuk genoeg en bovendien vond Kim zelf de belichting niet goed genoeg.

15 Er moet echt drama worden vastgelegd
kourtney en scott disick
Alexandra WymanGetty Images

Zo moest tegen Kourtney's zin in de break-up met Scott Disick worden opgenomen. Kourtney heeft later laten weten dat dat voor haar de allermoeilijkste aflevering was om op te nemen.

16 Kanye is een uitzondering
kim k en kanye
HandoutGetty Images

Iedereen moet de regels volgen, behalve Kanye. Kanye hoefde geen deel uit te maken van de show en wilde graag zijn eigen leven. Toch verschijnt hij af en toe in beeld, maar zeker niet zo vaak als de rest.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV