Hey Netflix! Geef deze 5 'Ginny & Georgia'-personages meer schermtijd in seizoen 2

Ontdek welke onderbelichte sterren een uitgebreidere verhaallijn verdienen in het tweede seizoen van Ginny & Georgia.

Het eerste seizoen van Ginny & Georgia staat alweer een maand op Netflix en pronkt nog steeds in de Nederlandse top tien. Er is aardig wat kritiek over seksistische grappen, onbehandelde micro-agressies en gebrekkige trigger warnings in de nieuwe Netflix-hit. Toch zijn de kijkcijfers wel torenhoog. We verwachten dan ook dat een officiële aankondiging over het tweede seizoen niet lang op zich zal laten wachten. De scenarioschrijvers zullen dus binnenkort weer hun writer’s room induiken om hard te werken aan de nieuwe afleveringen. Bij deze dan ook ons pleidooi aan Netflix om de verhaallijnen van de vijf onderstaande Ginny & Georgia-personages verder uit te diepen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Clint & Ellen Baker
ginny  georgia l to r chris kenopic as clint baker and jennifer robertson as ellen in episode 102 of ginny  georgia cr courtesy of netflix © 2020
NETFLIX

Move over Ginny en Hunter! Clint en Ellen Baker zijn pas echte couple goals. Elke keer dat de twee samen op beeld verschijnen smelt ons hart. Van Clint die zijn vrouw plaagt tot Ellen die de gebarentaal van haar man vertaalt voor Georgia, het is verreweg de gezondste en schattigste relatie in de hele serie. Daarnaast is het ook fijn dat de show aandacht besteedt aan mensen met een beperking, zonder dat dat de hele focus is van hun verhaallijn. We hopen dan ook dat de familie Baker in seizoen twee nog meer schermtijd krijgt.

2 Bracia
bracia in aflevering 10 van ginny en georgia
NETFLIX

Bracia is een klasgenoot van Ginny die zo nu en dan op beeld verschijnt. Een echte verhaallijn had ze helaas niet in het eerste seizoen. Haar personage wordt vooral gebruikt ter contrast voor Ginny, die zelf biraciaal is. Hartstikke goed dat daar onderscheid in wordt gemaakt, maar om dat verschil echt te tonen willen we toch iets meer van Bracia’s ervaringen zien. Laten we hopen dat daar in seizoen twee meer ruimte voor is.

3 Hunter Chen
ginny  georgia aflevering 4 hunter chen
NETFLIX

Hunter Chen lijkt de ideale vriend voor Ginny, totdat de twee in een verhitte discussie belanden over hun etniciteit. In dat gesprek maken beide partijen problematische verwijten, maar het belicht wél meteen waarom Hunter meer schermtijd verdient in seizoen twee. Ginny zegt namelijk dat Hunter door z’n Aziatische afkomst alleen wordt bestempeld met goede labels zoals 'genie' of 'wonderkind'. Hierdoor zou hij minder ‘last’ hebben van zijn biraciale identieit. Hunter maakt terecht duidelijk dat dat een erg simplistische kijk is op zijn ervaring. We hopen dat de schrijvers in seizoen twee de tijd nemen om zijn perspectief beter te belichten.

4 Cynthia Fuller
ginny  georgia aflevering 2 cynthia fuller
COURTESY OF NETFLIX

Cynthia Fuller wordt vanaf haar eerste scène neergezet als een irritante stadsgenoot die Georgia het leven zuur probeert te maken. Maar is het echt zo vervelend dat Cynthia gezonder eten wil in de schoolkantine? En is het zo raar dat ze niet wil dat Georgia publiek geld verduistert? En kan het misschien zo zijn dat haar veganistische cheesecake wel gewoon lekker is? Tuurlijk, Cynthia heeft nare trekjes, maar wat ons betreft heeft ze voornamelijk goede intenties voor Wellsbury. Zeker na de onthulling over haar ernstig zieke echtgenoot, hopen we dan ook op een sympathiekere verhaallijn voor Cynthia in het tweede seizoen.

5 Norah
ginny  georgia aflevering 1 norah, abby en jordan
SOPHIE GIRAUD/NETFLIX

Norah is waarschijnlijk de meest onderbelichte vriendin van Ginny. Ze gaat meestal mee in wat Max en Abby doen en zondert zich vaak af met haar vriend. Hierdoor krijgen wij als kijkers niet echt een goede blik op haar persoonlijkheid. Een van de enige keren dat zij zich duidelijk uitspreekt is tijdens Ginny’s verjaardag. Daar zegt ze tegen haar vriend dat ze zich oncomfortabel voelt over Georgia’s wapenbezit. Best een terechte zorg, zeker wanneer we zien hoe gemakkelijk de zevenjarige Austin bij het wapen kan. In het eerste seizoen worden Norahs zorgen niet echt serieus genomen, maar hopelijk krijgen ze meer gehoor in de nieuwe afleveringen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix