Vogue
Cocktails en snacks bij brasserie Occo

cultuur / Food

Cocktails en snacks bij brasserie Occo

Datum
Auteur
Yo-kaw Pat
Yo-Kaw Pat

Het knusse Boutique Hotel The Dylan op de Keizersgracht in Amsterdam heeft de deuren na een spectaculaire renovatie weer geopend van haar brasserie Occo. Gelukkig maar, want het festival seizoen is alweer bijna begonnen en terwijl al mijn stoere vrienden in tenten slapen en hele nachten doorhalen op festivalvoedsel, verstopt deze verwende meid zich elke zomer liever in de idyllische binnentuin van brasserie Occo. 

Yo-Kaw Pat


Het publiek van Occo is een leuke mix aan internationale gasten en locals die op zoek zijn naar een goede cocktail, geserveerd met Franse oesters of andere internationale hapjes, zoals pekingeend en vegetarische gyoza (dumplings). Je kunt er de hele dag terecht voor typische brasserie-gerechten, zoals een sappige black Angus burger, geserveerd met knapperige bacon op een boterzacht brioche broodje of als lichter alternatief, een wrap met gerookte zalm of caesar salade met geroosterde garnalen en knapperige croutons.

Yo-Kaw Pat


Mijn liefde gaat echter uit naar de cocktail schuddende dames achter de bar, die met veel enthousiasme de lekkerste cocktails serveren in Amsterdam. Met zonnig weer flaneer ik graag in de tuin, nippend aan hun huisgemaakte Vir"Gin" tonic die erg zacht van smaak is, met een lichte aroma van bloemen.

Yo-Kaw Pat

Wanneer de 5 in het uur zit bestel ik mijn favoriete alcoholische cocktail, een verbeterde versie van een bloody mary: de Fermented Mary. De huisgemaakte gefermenteerde Pomodori-tomatensap geven de Fermented Mary een verassende warme smaak met een licht zuurtje van de gefermenteerde radijs en asperge. De Fermented Mary combineert perfect met een vers schaaltje ziltige oesters.

Yo-Kaw Pat


Mocht je na al deze voedzame ingrediënten nog trek hebben, dan biedt het menu een grote variatie aan hapjes aan. Ik ga tegen die tijd liever door met een liquid diet aan de krullende bar, waar de attente cocktail-dames mij verassen met een vlammende Dylan Thomas cocktail en een World Class cocktail met een subtiele hint van lavendel.

Yo-Kaw Pat

De zomeravonden zijn lang en de dames  achter de bar hebben oneindig veel inspiratie om die te blijven vullen met allerlei spannende cocktails van huisgemaakte vermout en kruiden likeuren. Wanneer ik 's avonds voldaan naar huis fiets, ben ik toch reuze blij tussen mijn eigen donzige lakens te liggen in plaats van een tent in het gras.

Yo-Kaw Pat

Occo bar brasserie
Keizersgracht 384
1016 GB Amsterdam
Tel: 020-5302010
Website: www.occo.nl
Dagelijks geopend van 9:00-1:00

Bloody Mary met gestoomde oesters en aardappel

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten