Vogue
De ultieme skin booster shake

cultuur / Food

De ultieme skin booster shake

Datum
Auteur
Yo-kaw Pat
Yo-kaw Pat

Jezelf mooi eten is een van mijn favoriete termen, want eten is mijn grootste hobby en rimpels zijn mijn grootste nachtmerrie. 

Normaal struin ik graag alle markten af op zoek naar seizoensgebonden groente juweeltjes, maar door drukte op werk is thuis de groente-la al weken angstvallig leeg, op konijnen snacks na dan. Mijn redders in nood zijn dan ook een berg voedingssupplementen. Van Vitavivacious slik ik de 3 in 1 beauty booster. Deze pillen zitten bordevol vitamines, antioxidanten en collageen, wat voor sterke nagels en haren zorgt en een gezonde glow op je huid. Tegen een droge winterhuid neem ik extra kokosolie pillen en omega 3, om de hydratatie van mijn huid van binnenuit te stimuleren. Maar met december voor de boeg voel ik naast stress van werk ook nog eens een hoop stress van al die cadeau's uitzoeken - en laat stress nou net oorzaak nummer 1 van rimpels zijn! Tijd voor de fail proof 30 dagen Total skin & body supplementen die in handige voorverpakte pakketjes een dagelijkse vitamineboost geven voor drukke mensen. Naast Omega 3 en antioxidanten zit er ook magnesium in, wat helpt tegen stress en spanning.



Na een week vitaminepillen cocktails achterover te hebben geslagen begin ik toch licht te twijfelen. Mijn huid en nagels zien er fantastisch uit en ik slaap dieper en wordt wakker met meer energie dan ooit. Maar er hangt een flinke prijskaart aan al die voedingssupplementen en iemand met een gebalanceerd dieet zou genoeg voedingsstoffen uit normale maaltijden moeten kunnen halen. 

Ik probeer zelf eens een skin booster drankje te maken voor in de ochtend, vol met kefir, rauwe noten, honing en gedroogde rozenblaadjes. Het drankje smaakt heerlijk en zou in theorie net zo goed moeten zijn als de pillen die ik uit angst voor rimpels toch nog steeds slik en met mijn magische drankje wegdrink.

Ingrediënten voor een skin boosting drankje:

  • 1 cup rauwe cashewnoten, een nacht geweekt in water met een snufje zout
  • 1/3 cup amandel melk
  • 1/2 cup kefir hangop
  • 1 eetlepel amandelpasta
  • 1 theelepel pistachenoten, licht geroosterd 
  • 2 gedroogde rozenknopjes, alleen de blaadjes
  • 1 eetlepel honing of ahorn siroop
  • 1/4 theelepel kaneel
  • Snufje kardemom
  • Snufje kruidnagel
  1. Verwarm de amandelmelk in een pan en voeg de rozenblaadjes toe. Houd je vuur laag, zodat de melk nooit kookt en laat de rozenblaadjes 10 minuten trekken, zet je vuur uit en laat volledig afkoelen.
  2. Maal de cashewnoten fijn tot een pasta en meng de afgekoelde amandelmelk met de cashews.
  3. Voeg de hangop bij je mengsel met de amandelpasta, kaneel, kardemom, kruidnagel en honing.
  4. Serveer ijskoud en garneer met de pistache noten en wat rozenblaadjes.
  5. Drink gelijk op of serveer direct.

Voedingssupplementen: Vitaviva en Perricone MD
Goudkleurige naamkettingen: Monki


Volg Yo-kaw op Instagram.

Sterrenchef Joris Bijdendijk brengt een kookboek uit

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten