Vogue
Een snel en plantaardig pastarecept voor tijdens de warme dagen

cultuur / Food

Een snel en plantaardig pastarecept voor tijdens de warme dagen

Datum
Auteur
Yokaw Pat
Yokaw Pat

Met het mooie weer staat koken al een tijdje niet heel erg hoog op mijn prioriteitenlijst. Ik moet zelfs bekennen dat tijdens de mooie zonsondergangen mijn dieet, waarschijnlijk getriggerd door de heersende droogte, meer uit liquids bestaat. Alleen wel andere soorten liquids dan Rijkswaterstaat bedoelt.

Plantaardige pasta

Geen ingewikkeld gedoe in de keuken op dit moment, dus daarom deze week een bijzonder gemakkelijk pastarecept. Een ware foodie hoort natuurlijk haar eigen pasta te draaien - dus wie zin heeft kan dat vooral doen - maar de luie en katerige ik heeft gekozen voor hele mooie, gedroogde pasta van de Italiaanse traiteur. De pasta is volledig plantaardig en daardoor lichter te verteren, met een speltvervanger van room en bontgekleurde tomaten om de boel op te fleuren. Oh, en regelmatig plantbased eten is natuurlijk ook beter voor je CO2-voetafdruk, a.k.a. je bijdrage aan de klimaatverandering.

Yokaw Pat

Ingrediënten voor een simpele vegan zomerpasta met tomaten:
 

  • 2 grote tomaten, in dunne partjes gesneden
  • Pasta voor 2 personen, volgens instructies bereid
  • 1 eetlepel verse basilicumblaadjes
  • 200 ml spelt cuisine
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel witte wijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • ½ cup balsamico azijn
  • 3 theelepels suiker
  • (optioneel) ½ eetlepel grof gehakte walnoten, kort geroosterd
Yokaw Pat

Bereiding:
 

  1. Plaats een kleine pan op medium vuur en vul deze met de balsamico azijn en suiker.
  2. Roer voorzichtig 15 minuten door en als de balsamico azijn te snel reduceert, zet je je vuur lager. Doe het vuur uit en zet de pan apart.
  3. Verwarm een grote pan op laag vuur met een scheutje olijfolie.
  4. Voeg de speltroom toe, met de oregano, citroensap, witte wijn, honing en knijp het teentje knoflook uit. Breng op smaak met peper en zout
  5. Roer 5 minuten door en meng de gekookte pasta door de saus.
  6. Verdeel de pasta over twee borden en garneer met de tomaten, basilicum en eventueel de walnoten.
  7. Besprenkel met de balsamico azijn en een klein scheutje olijfolie.
  8. Serveer direct.

Volg Yokaw op Instagram.

Meghan Markle past haar dieet aan nu ze een royal is

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten