Vogue
Het recept voor de perfecte hangop

cultuur / Food

Het recept voor de perfecte hangop

Datum
Auteur
Yo-kaw Pat
Yo-kaw Pat

In een tijd waar alle mogelijke materiële zaken maar één simpele klik van ons verwijderd zijn, wordt het steeds meer Vogue om je tegen al dat onnodige consumeren af te zetten en een minimalistischere levenstijl erop na te houden. Ervaringen zijn het nieuwe luxe en delen is de nieuwe norm. Delen betekent ook de planeet delen, door te streven naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk met verantwoorde keuzes, zoals plastic scheiden en veganisme.

Yo-kaw Pat

Januari wordt mijn maand om te streven naar een minimalistischere levenswijze. Ik wil minder ruis om mij heen en weer terug naar de basis. Op een of andere manier zijn er in 2017 ontzettend veel onnodige spullen mijn huis ingeslopen, terwijl ik juist graag in een hele lege ruimte leef. Zo kan ik me elke dag meer bewust zijn van het moment waarin ik mij begeef. Social media staat ook sinds de kerstvakantie op standby en ik was even vergeten hoe fantastisch het is om niet constant met mezelf bezig te zijn. Tijd om weer echt te gaan genieten van belangrijke dingen in het leven, zoals simpel maar goed eten, boeken en zachte konijnen. Deze week heb ik een toetje bedacht, met voor mijn doen subtiele smaken, geïnspireerd op alle bijzondere gerechten die ik vorige jaar in Kopenhagen heb kunnen proberen. De basis is een Elstar appel - nu volop te verkrijgen - gemarineerd in sinaasappelsaus met een crumble van amandelen en venkelzaadjes geserveerd op een toefje kefir hangop en gegarneerd met wat frisse shiso cress. Mocht je veganistisch zijn, dan kun je de hangop vervangen met kokos- of amandelyoghurt en de boter in de crumble met kokosolie.

Ingredienten:

  • 25 gram havermeel
  • 1tbsp tsp suiker
  • 1 tbsp amandelen grof gehakt
  • 1/8 tsp gemalen venkel zaadjes, in een vijzel gestampt
  • 1/8 tsp kaneel poeder
  • Snufje zout
  • 1 tbsp havervlokken
  • 20 gram koude boter, in blokjes gesneden
  • 4 pers sinaasappelen, het sap gezeefd.
  • ½ sinaasappel, zest
  • 1 tbsp gelei suiker
  • 1 ster anijs
  • 1 tsp rietsuiker
  • ½ kleine appel, in dunne schijfjes
  • 2 eetlepels kefir hangop
  • Garnering paarse Shiso cress en groene venkeltakjes
Yo-kaw Pat

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.
  2. Meng de havermeel, suiker en boter met je vingers tot een kruimelig geheel en voeg vervolgens de havervlokken, amandelen, venkelzaadjes, kaneel en een snufje zout toe.
  3. Bak 5-7 minuten op een ovenplaat goudbruin af in de oven en zet apart.
  4. Doe de sinaasappelsap in een pan, met de steranijs en het vanillestokje, kook 7 minuten op zacht vuur met de deksel op de pan. Vergeet niet af en toe te roeren.
  5. Voeg de geleisuiker toe en laat 3 minuten licht inkoken.
  6. Voeg de rietsuiker toe met de zest en zet je vuur uit.
  7. Plaats de appelschijfjes in een hittebestendige kom en giet je sinaasppel mengsel hier overheen. Zet apart totdat alles volledig is afgekoeld.
  8. Verdeel de hangop over 2 koude borden en plaats de gemarineerde appelschijfjes er bovenop.
  9. Garneer met de crumble, venkeltakjes en paarse shiso cress blaadjes. Serveer direct.

Volg Yo-kaw op Instagram!

Zo ziet het menu van de Golden Globes er dit jaar uit

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten