Vogue
Luid de zomervakantie in met deze verfrissende champagne sorbet met witte perzik jam

cultuur / Food

Luid de zomervakantie in met deze verfrissende champagne sorbet met witte perzik jam

Datum
Auteur
Yo-kaw Pat
Yo-kaw Pat

Hoera! De zomervakantie is eindelijk begonnen, en met het warme weer van afgelopen week, vier ik dit met een frisse Champagne sorbet ijs en een dotje witte perzik jam.

Haast is geboden met het eten van het ijsje en een mooi foto moment is bijna onmogelijk, want deze sorbet blijft heerlijk zacht van textuur door de alcohol, maar met 30 graden zijn de bolletjes na twee klikken van mijn camera alweer veranderd in een vloeibaar soepje.

Yo-kaw

Gelukkig kan dit de pret niet drukken en helemaal verfrist begin ik te fantaseren over een wereldreis naar verre exotische oorden: snorkelen met reuze schildpadden, rennen op een wit strand tussen zuurstok roze flamingo's of gewapend met een verrekijker op safari op zoek naar reusachtige giraffen die je een zwoele blik gunnen vanonder hun lange wimpers.

Yo-kaw


Terwijl ik al dromend mijn vinger over de wereldkaart laat glijden valt mijn blik op Rio, de host van de Olympische spelen in Augustus dit jaar. A new world, hebben zij gekozen als motto en dat is ook zo, want nergens op de wereld is de flora en fauna zo divers als in Brazilië. Van de Amazone, tot duizelingwekkende watervallen, witte zandstranden en onbeperkte kommen met Acai de hele dag door. 

Yo-kaw

Geïnspireerd pak ik thuis snel mijn koffers in met een berg notitie boekjes om nieuwe reisverhalen neer te kunnen pennen, wilde perziken gaan mee om uit te delen aan lieve vrienden. Met mijn koffer in de hand en een bordje waar Rio de Janeiro op staat, sta ik vol goede hoop in de brandende zon te wachten, langs de kant van de weg op zoek naar een lift die mij steeds dieper in een nieuw zomers avontuur kan rijden.

Yo-kaw

Vergeet trouwens niet je Champagne sorbet te versieren met eetbaar bladgoud, want goud is waar Nederland deze Olympische spelen voor zal gaan! 

Yo-kaw


Ingrediënten voor onderweg:

  • Blikken wegwijzers en koffertje: Veuve Clicquot


Ingrediënten voor champagne sorbet ijs met witte perzik jam:

  • 5 medium witte perziken, gepeld, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1/2 citroen, het sap
  • 1/3 cup gelei suiker of witte suiker
  • 225 gram witte suiker
  • 500ml water
  • 1 kleine citroen, het sap 
  • 300 ml Champagne
  • eetbaar bladgoud

Bereiding:

1. Pureer de perziken
2. Verwarm een pan op medium vuur en breng de perziken, citroensap en suiker aan de kook, blijf goed roeren met een houten lepel.
3. Laat de jam net zolang koken totdat de bubbels in schuim veranderen. Test een theelepel jam op een koud bordje, als de jam meteen dik wordt dan kan het vuur uit.
4. Duw de jam eventueel door een zeef voor een minder troebel reseltaat
5. Laat volledig afkoelen en plaats in de ijskast.
6. Los het suiker op in 500ml water in een pan en breng aan de kook.
7. Laat de suiker tot een transparante siroop doorkoken (ongeveer 10 minuten) op laag tot medium vuur.
8. Laat de siroop volledig afkoelen en meng vervolgens met de champagne en citroensap.
9. Draai het in een ijsmachine totdat het bijna bevroren is.
10. Laat een nachtje in de vriezer hard worden.
11. Schep de bolletjes sorbet snel in schaaltjes, met een theelepel witte perzik jam.
12. Garneer eventueel met wat eetbaar bladgoud en serveer met een glas champagne om de zomervakantie te vieren.

Volg Yo-kaw op instagram

Fingerfood en taartjes: de perfecte afternoon tea zonder de protserigheid van de nouveau riche

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten