Vogue
Weekendtip: Pressrooms nieuwe kaart in het Ink hotel Amsterdam

cultuur / Food

Weekendtip: Pressrooms nieuwe kaart in het Ink hotel Amsterdam

Datum
Auteur
Yo-kaw Pat
Yo-kaw Pat

Pressroom, het restaurant van Ink Hotel Amsterdam, lanceert binnenkort een nieuwe kaart en chef Ian O'Reilly en Ruth Engels nodigden mij uit voor een "Proefdruk" (het Ink hotel zit gevestigd in het pand waar vroeger de krant "de Tijd" werd gedrukt). De Proefdruk is een intiem diner, waar wij alvast getrakteerd werden op een kleine selectie van de kaart, vergezeld met hele mooie wijnen van Ruth. 

Yo-kaw Pat

Terwijl ik op mijn allerluist helemaal weg kon zakken in een wolk van een bank met een heuse kruidenmuur en rijen met glimmende koperen pannen achter mij in de keuken, werd het eerste gerecht geserveerd, een romige geitenkaas terrine met dotjes pesto en een hele smaakvolle oranje groentenchutney. Er werd geadviseerd om de geitenkaas met brood te eten, alleen had ik met mijn tafelgenoten allang al het lekkere brood opgegeten, want wie kan écht goed brood met roomboter nu weerstaan?

Yo-kaw Pat

Als hoofdgerecht kregen wij een op de huid gebakken doradefilet geserveerd op een bedje van ingemaakte komkommerslierten, met een oester-elderflower saus en paarse shisoblaadjes. De combinatie van de warme dorade en de frisse komkommer, met shiso is vrij subtiel, maar doen mij meteen denken aan de bloedhete zomers in Tokio waar ik vaak verkoeling zocht aan een vijver in een parkje, met een orkest van cicada's op de achtergrond.

Yo-kaw Pat

Helemaal verzadigd, omdat de Pressroom niet doet aan zuinige porties, kregen wij nog een heel mooi toetje met een verrassende combinatie van crème brûlée met kardemom, waar ik in totaal nog twee hapjes van kon nemen.

Yo-kaw Pat

De avond was bijzonder gezellig en ik zou nog urenlang onderuitgezakt op de bank verhalen kunnen uitwisselen met mijn tafelgenoten, terwijl ik in de watten gelegd word door het allerliefste personeel. Maar helaas moeten we er allemaal de volgende dag weer vroeg eruit.

Volg Yo-Kaw ook op Instagram!

Een groene moederdag met tomatentaartjes voor een heerlijke brunch

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten