Vogue
Wederom toont onderzoek aan dat zoveel koppen koffie per dag goed zijn voor je gezondheid

cultuur / Food

Wederom toont onderzoek aan dat zoveel koppen koffie per dag goed zijn voor je gezondheid

Datum
Espresso Embassy, Budapest

Jazeker! Koffie is dus wél goed voor je. Sterker nog, volgens een nieuw onderzoek van het ESC Congres zijn vier koppen koffie per dag zo bevordelijk voor je gezondheid dat het je sterfterisico kan verlagen. Om specifiek te zijn: mensen die minstens vier koppen per dag drinken hebben 64 procent minder sterfterisico vergeleken met degene die geen koffie drinken.

Tweede onderzoek

Nog begin dit jaar kwam Stanford University met een onderzoek waaruit blijkt dat koffie kan helpen tegen bepaalde infecties, die een grote rol kunnen spelen bij ziektes zoals diabetes, kanker- en hartproblemen naarmate we ouder worden. Nu komt het ESC Congres met een officieel onderzoek, gehouden in de Mediterrane regio, waaruit blijkt dat koffie het algemene sterfterisico verlaagt. Voor het onderzoek werd er naar 20.000 mensen gekeken wiens gemiddelde leeftijd bij de start van het onderzoek 37,7 jaar was. Ieder werd rond tien jaar door de wetenschappers gevraagd en onderzocht wat betreft hun levensstijl, eetpatroon, koffieconsumptie en gezondheid.

Polyfenol

Gedurende de tien jaar overleden 337 van de 20.000 onderzochte deelnemers – dat is zo’n 17 procent. Deelnemers die minstens vier koppen koffie per dag dronken hadden 64 procent minder risico op sterven dan degene die nooit of bijna nooit koffie dronken. Volgens de onderzoekers komt dit omdat er polyfenol in koffie zit: een antioxidant die vele voordelen zou hebben. Met name bij de oudere deelnemers zagen de wetenschappers een groot verschil: ‘Met dit project kwamen we erachter dat meer koffie drinken de kans op het algehele sterfterisico kan verlagen en andersom, dat geldt vooral voor mensen boven de 45 jaar (…) We concluderen dat vier koppen koffie per dag onderdeel kan zijn van een gezond dieet voor gezonde mensen,’ aldus Dr. Adela Navarro, cardioloog van het onderzoek. Uiteraard is het wel van belang dat je hiernaast ook gezond leeft qua voeding en sporten.

Miranda Kerr onthult wat ze echt eet op een dag

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten