Vogue
Yo-Kaw viert haar liefde voor lingerie met een verleidelijk artisjok recept

cultuur / Food

Yo-Kaw viert haar liefde voor lingerie met een verleidelijk artisjok recept

Datum
Auteur
Yo-kaw Pat
Yo-Kaw Pat

Een liefde voor lingerie was mij nooit gegund, bij de gedachte aan romantisch kant, sexy jarretels of miniscule stringetjes voelde ik al die synthetische stofjes al aan alle kanten jeuken en snijden en de onwerkelijke perfecte vrouwen die mij wulps toelachten in lingerie campagnes, daar voelde ik totaal geen binding mee. En dus heb ik jarenlang in niet erg sexy sport bh’s en witte katoenen onderbroeken voor mijn arme vriendje rondgelopen.

Gelukkig beginnen er de laatste 3 jaar steeds meer lingeriemerkjes op te komen – zoals mijn favoriete Marieyat en The End lingerie – die zacht organisch katoen gebruiken en een balans weten te vinden tussen comfort en sensualiteit. De ontwerpers zijn vrouwen en zij leren ons onze eigen natuurlijke vormen te omarmen in plaats van onwerkelijke idealen na te streven met push up bh’s en knellende broekjes voor een smallere taille. Juist de diversiteit in alle lichaamsvormen is wat iedereen uniek en mooi maakt. Ik kan mijn geluk niet op, want ik kan nu verantwoorde katoenen onderbroekjes dragen en ze zijn voor mij ook nog eens sexier dan al die kanten strings bij elkaar.

Yo-Kaw Pat

Om mijn nieuwe liefde voor lingerie te vieren, heb ik deze week een recept met de de sexy artisjok gemaakt. Het wegpellen van de bladeren wordt geassocieerd met het wegpellen van kleding om vervolgens het eetbare zachte hart te onthullen, dat libidoverhogend zou moeten zijn.

Organisch katoenen bh en onderbroeken: The End lingerie

Yo-Kaw Pat

Recept voor geroosterde baby artisjokken met tomatensaus:

Ingredienten:

  • 5 baby artisjokken, schoongemaakt
  • 0.25 l witte wijn
  • Olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • Peper en zout
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 verse grote tomaten, gepureerd
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote witte ui, versnipperd
  • ½ eetlepel citroenzest
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kaneel stokje
  • 2 eetlepels citroensap
  • ½ theelepel gerookte paprika poeder
  • ½ theelepel komijn
  • 1 eetlepel platte peterselie, fijn gehakt met steeltjes
  • 1 boterham, getoast
  • 2 eetlepels citroenzest
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel platte peterselie, fijn gesneden

Bereiding:

  1. Snij 1/3 van de artichokken af en snij vervolgens doormidden, verwijder alle harde en pluizige ondelen.
  2. Doe de artisjokken in een pan met deksel erop met de witte wijn, 2 geperste tenen knoflook, laurierblaadjes, een flinke scheut olijfolie en wat peper en zout.
  3. Kook op laag tot medium vuur, met de deksel op de pan totdat het hart zacht is.
  4. Verwarm een oven voor op 180 graden Celcius.
  5. Blend de broodkruimels fijn en meng in een kom met knoflook, scheutje olijfolie, citroen sap, citroenzest, peterselie en peper en zout. Meng met de hand.
  6. Verdeel de artisjokken zonder kookvocht over een ovenschaal en bestrooi met de broodkruimels.
  7. Bak 10-15 minuten af in de oven.
  8. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan op medium vuur.
  9. Fruit de ui zo'n 10 minuten zacht
  10. Voeg vervolgens de kookvocht van de artichokken toe, met een kaneelstokje, laurier, komijn, paprikapoeder, knijp de knoflook uit en voeg de gepureerde tomaten toe.
  11. Kook de saus 10 minuten in op laag vuur, voeg zout en peper toe naar smaak en de peterselie. Zet je vuur uit.
  12. Garneer een bord met de tomatensaus en de artisjokken daar bovenop.
  13. Serveer direct.

Volg Yo-kaw op Instagram!

Zeeduivel leversaus met krieltjes en tuinbonen: want goed voor de huid

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten