Vogue
Yokaws ideale herfstmaaltijd, inclusief Eekhoorntjesbrood

cultuur / Food

Yokaws ideale herfstmaaltijd, inclusief Eekhoorntjesbrood

Datum

Een herfstig stoofpotje van Eekhoorntjesbrood, cantharellen en boerenkoolchips op een luchtig bedje van polenta.

De internationale fashionweeks voor dames zijn alweer bijna voorbij en wat de ontwerpers ons lijken te vertellen is dat we het kleurrijk en positief moeten houden. Enerzijds laten ze ons wegdromen met sprookjesachtige decoren en nostalgische momenten anderzijds omarmen ze de realiteit en is de casting van modellen nog nooit zo divers geweest. De tijd van het uberslanke model, die met een chagerijnige blik de catwalk over stampt, is eindelijk voorbij. We mogen weer echte mensen zien, met echte emoties, gehuld in draagbare kleding waar je bij weg kunt dromen.

Om bij de realiteit te blijven, is het nu duidelijk nog geen voorjaar of zomer voor ons gewone mensen, maar staat toch echt eerst een van mijn lievelingsseizoenen, de herfst voor de deur. De bladeren beginnen alweer te verkleuren, de dagen worden kouder en overal worden er fluweelzachte paddestoelen te koop aangeboden. Net als mijn drie konijnen begin ik ook alvast een wintervacht te kweken met al mijn furry kleding, in zachte pasteltinten, terwijl ik een stoofpotje maak met aardse herfstsmaken van Eekhoorntjesbrood, cantharellen en boerenkoolchips op een luchtig bedje van polenta.

Ingrediënten voor een stoofpotje met eekhoorntjesbrood polenta en boerenkoolchips:

  • ½ cup Polentameel
  • 3 cups water
  • Zout
  • Olijfolie
     
  • 2 boerenkoolbladeren, nerven verwijderd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel gerookte paprikapoeder
  • ¼ theelepel zout
     
  • 4 medium eekhoorntjesbrood, schoongemaakt en grof gehakt
  • 3 winterpenen, geschild en in schijfjes gesneden
  • 1 grote ui, versnipperd
  • ½ prei, in ringetjes gesneden
  • 1 ½ grote tenen knoflook
  • 1 coeur de boeuf tomaat, grof gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 steranijs
  • 3 takken Rozemarijn
  • ½ sinaasappel, zest en sap
  • ½ theelepel zoete  paprika poeder
  • ¼ theelepel kruidnagelpoeder
  • olijfolie
  • zout en peper
  • bouillonblokje
  • (optioneel) klontje roomboter
     
  • 1 cup cantharellen, schoongemaakt
  • boter of olijfolie
  • zout
  • ½ teentje knoflook
  • 3 geroosterde Hazelnoten, grof gehakt

Bereiding:

  1. Meng de polenta met het water en kook gedurende een uur op laag vuur. Roer af en toe in de pan om aanbakken te voorkomen.
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius
  3. Doe de olijfolie in een kom en meng met de gerookte paprikapoeder en het zout
  4. Wrijf de droge stukken boerenkool aan beide kanten helemaal in met het olie mengsel
  5. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verspreid de stukken boerenkool erop
  6. Bak in 5 - 10 minuten krokant in de oven. Houd goed in de gaten dat ze niet bruin worden, want dan smaken ze bitter. Zet apart.
  7. Verwarm flink wat olijfolie in een pan en fruit de ui en prei
  8. Voeg de wortelen en tomaat toe, met de deksel op de pan en zet je vuur laag
  9. Na 10 minuten voeg de paddestoelen, een scheutje water, bouillonblokje, paprikapoeder, rozemarijn, kruidnagel en steranijs toe
  10. Doe de deksel weer op de pan en laat nog een kwartiertje stoven. Roer af en toe door de pan en voeg indien nodig af en toe een lepel water toe.
  11. Als de wortel zacht is geworden, meng de sinaasappelsap en zest door de pan, met wat zout en peper. Smelt eventueel de klont boter in de pan en zet je vuur uit.
  12. Verhit een koekenpan met boter of olijfolie en knijp de knoflook uit. Voeg de cantharellen toe en bak enkele minuten goudbruin.
  13. Bestrooi met een beetje zout.
  14. Maak een bord op met de polenta, schep hier de stoof overheen en garneer met de cantherellen, boerenkoolchips en hazelnoot.
  15. Serveer direct.

Volg Yo-kaw op Instagram.

Wat deze chef modellen en modemensen voorschotelt bij de shows van Dior en Chanel

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten