Vogue
Zeeduivel leversaus met krieltjes en tuinbonen: want goed voor de huid

cultuur / Food

Zeeduivel leversaus met krieltjes en tuinbonen: want goed voor de huid

Datum
Auteur
Yo-kaw Pat
Yo-Kaw Pat

Na bergen met geld uit te hebben uitgegeven aan allerlei skincare, ben ik tot de conclusie gekomen dat overdadig smeren niet perse de oplossing voor alles is. De functie van je huid is namelijk om een beschermende barrière te vormen tegen allerlei ziekteverwerkkers en schadelijke stoffen. De huid bestaat uit twee lagen en om daadwerkelijk effect te hebben, zou een crème of serum uit moleculen moeten bestaan – die klein genoeg zijn om door deze 2 lagen heen te kunnen dringen – om hun werkzame stoffen af te geven.

Vandaar dat menig influencer en celeb de conclusie heeft getrokken dat schoonheid van binnenuit begint en wordt er lustig op los geëxperimenteerd met onderhuidse vitamine injecties en dure voedingssupplementen.

Yo-Kaw Pat

Een andere natuurlijke oplossing om de balans en harmonie in je lichaam te herstellen en waar ik nu zelf mee aan het experimenteren ben, is het drinken van water wat geladen is door de energie van kristallen. Geen idee of het werkt, maar de stenen zien er erg kleurrijk uit in mijn waterkan, dus het drinken van water is sowieso nu iedere keer een feestje voor mij.

Een wijsheid wat op elke pot met voedingssupplementen staat, is dat er naast het gebruik van de supplementen gevarieerd gegeten moet worden, dus als alternatief voor visolie-pillen heb ik deze week een zeeduivel lever klaargemaakt, wat in Nederland een bijproduct is van de visvangst en in andere werelddelen een ware delicatesse (en waar je het dus beter gematigd kunt eten in verband met overbevissing) Lever zit vol met vitamines en omega-3 die je huid weer laat stralen. Gecombineerd met de nieuwe Hollandse krieltjes lijkt de huid voeden best een leuke bezigheid.

Yo-Kaw Pat

Ingrediënten krieltjes en tuinboontjes met zeeduivel leversaus en zeebaard:

  • 12 krieltjes, gekookt in zout water
  • 300 gram tuinbonen, dubbel gedopt
  • 6 takjes zeebaars, gewassen
  • 6 kleine oesterzwammen
  • 300 gram zeeduivel lever, geweekt in melk en schoongemaakt
  • 1 bouillonblokje
  • 2 medium/grote uien, versnipperd
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 theelepers mirin
  • 3 tenen knoflook en een knoflookpers
  • Roomboter
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Gerookte paprika poeder
  • 3 takjes verse peterselie, grof gehakt
  • ¼ citroen zest en het sap

Bereiding:

  1. Verwarm een pan op medium vuur en smelt wat boter, fruit de ui en knijp een teen knoflook uit.
  2. Bak de lever 10 minuten goudbruin met de laurierblaadjes en voeg 1 cup water toe met een bouillonblokje. Breng op smaak met de mirin, peper en zout en eventueel wat suiker.
  3. Pureer de lever en kook nog een keer 10 minuten op laag vuur, zet apart.
  4. Blancheer de tuinbonen enkele seconde in zout water en zet apart.
  5. Verwarm een pan op medium tot hoog vuur en voeg een scheut olijfolie toe.
  6. Bak de aardappelen met een snufje paprikapoeder en knijp een teen knoflook uit.
  7. Voeg een klein klontje roombotertoe en breng op smaak met peper en zout. Zet je vuur uit en roer de citoensap, zest en peterselie door de aardappelen. Zet apart.
  8. Smelt een klontje boter in een pan en bak de oesterzwammen op, breng op smaak met zout en peper.
  9. Blancheer de zeebaard kort in een pan met zout water en marineer met wat mirin en knoflook.
  10. Schep wat lever op een bord en leg daar de aardappelen op met de tuinboontjes. Garneer met de zeebaard en oeterzwammen.
  11. Serveer direct.

Volg Yo-kaw op Instagram!

Let them eat cake: deze 3 vrouwen delen een passie voor ouderwetse lekkernijen

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten