Going Dutch! 13 x Hollywoodsterren waarvan je niet wist dat ze Nederlandse roots hebben

Van Bruce Springsteen tot Kim Kardashian tot Robert De Niro: dit is de verrassende lijst van sterren met Nederlands bloed.

hollywoodsterren met nederlandse roots angelina jolie, kim kardashian en leighton meester
Getty Images

Niet alleen in de modellenwereld vergaren Nederlanders roem: ook in de televisie-, muziek- en filmwereld in Hollywood lopen een aantal knappe Hollandse koppen rond met roots in ons kikkerlandje. Van Bruce Springsteen tot Kim Kardashian en Robert De Niro: dit is de verrassende lijst van sterren met Nederlands bloed.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Audrey Hepburn
Getty Images

Geboren: Elsene, België.
Getogen: het grootste deel van haar jeugd bracht Audrey Hepburn door in Arnhem, waar ze vanwege de Tweede Wereldoorlog een zware tijd heeft gekend. Na de bevrijding verhuisde ze naar Amsterdam om ballet- en toneellessen te volgen.
Genen: haar vader was een Britse bankier en haar moeder een volledig Nederlandse, aristocrate barones.

2 Leighton Meester
TheStewartofNYGetty Images

Geboren: Fort Worth, Texas.
Getogen: Florida, New York en Los Angeles.
Genen: haar achternaam verraadt het al: Gossip Girl-actrice Leighton Meesters vader is Nederlands, haar moeder Iers.

> Lees ook: Alles wat we tot nu toe weten over de Gossip-Girl reboot

3 Angelina Jolie
Ethan MillerGetty Images

Geboren: Los Angeles.
Getogen: New York en Los Angeles.
Genen: de vader van de bekende actrice en activiste is Duits-Slowakees en haar moeder Frans-Canadees, Duits én Nederlands. De band met Nederland is wel sterker dan het in eerste instantie lijkt, over haar familieachtergrond is zelfs meer te zien in het Internationaal Museum voor Familiegeschiedenis in Eijsden, Limburg. Het blijkt bijvoorbeeld dat Angelina's moeder een achternicht is van oud-premier Wim Kok.

4 Kim Kardashian
Karwai TangGetty Images

Geboren: Los Angeles.
Getogen: Los Angeles.
Genen: Kim Kardashian maakt graag duidelijk dat ze Armeens is, maar daarnaast is haar moeder Kris Jenner half Schots en half Nederlands, wat Kim K dus voor 25% Nederlands maakt.

5 Kim en Kanye's relatie door de jaren heen
6 Kendall Jenner
Ricky Vigil MoranGetty Images

Geboren: Los Angeles.
Getogen: Los Angeles.
Genen: Kendall Jenner is net als halfzus Kim Kardashian ten minste 25% Nederlandse vanwege haar moeder. Daarnaast heeft haar vader Caitlyn Jenner ook Nederlandse roots, naast Engelse, Duitse, Welsh en Schotse.

7 Charlize Theron
Amy SussmanGetty Images

Geboren: Benoni, Zuid-Afrika.
Getogen: Johannesburg, Zuid-Afrika.
Genen: Charlize Theron groeide op in Benoni, Zuid-Afrika, een plaatsje vlakbij Johannesburg. Ze had een Franse-Nederlandse vader en een Duitse moeder.

8 Michelle Pfeifer
John PhillipsGetty Images

Geboren: Santa Ana, Californië.
Getogen: Californië.
Genen: de beroemde actrice Michelle Pfeiffer heeft een Nederlands-Duits-Ierse vader en een moeder met Zwitserse en Zweedse roots.

9 Gigi Hadid
Getty Images

Geboren: Los Angeles.
Getogen: Los Angeles.
Genen: topmodel Gigi Hadid is half-Nederlands via haar moeder, Yolanda Hadid. Yolanda groeide op in het Hollandse Papendrecht.

10 Bella Hadid
Francois DurandGetty Images

Geboren: Washington D.C.
Getogen: Los Angeles.
Genen: topmodel Bella Hadid is natuurlijk net als haar oudere zus half-Nederlands via haar moeder, Yolanda Hadid. Naast half-Nederlands zijn de Hadids half-Palestijns via hun vaders kant.

11 Bruce Springsteen
Getty Images

Geboren: Long Branch, New Jersey.
Getogen: New Jersey.
Genen: Bruce Springsteens moeder was een Italiaanse juridische secretaresse en zijn vader een Iers-Nederlandse buschauffeur.

12 Rebecca Romijn
Slaven VlasicGetty Images

Geboren: Berkeley, Californië.
Getogen:
Californië.
Genen:
model en actrice Rebecca Romijns vader komt oorspronkelijk uit Nederland, net als haar opa aan haar moeders kant. Dat maakt Rebecca maar liefst 75% Nederlands.

13 Wentworth Miller
Paul McConnellGetty Images

Geboren: Oxfordshire, Engeland.
Getogen: Oxford en Los Angeles.
Genen: Prison Break-acteur Wentworth Miller is een perfecte mix: zijn vader heeft een Afro-Amerikaanse, Jamaicaanse, Engelse en Duitse afkomst en zijn moeder is Russische, Franse, Nederlandse, Syrische én Libanese.

14 Robert De Niro
Getty Images

Geboren: New York.
Getogen: New York.
Genen: Nooit geweten! Oscar-winnaar Robert De Niro blijkt dankzij zijn vader deels Italiaans en Iers, en dankzij zijn moeder deels Engels, Duits, Frans en Nederlands te zijn. Zijn moeder sprak thuis regelmatig over haar Nederlandse roots.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Gigi Hadid