Vogue Uitagenda: to do's ten tijde van corona

Vogue selecteert de leukste to do's in Nederland voor deze maand.

emily bates
Emily Bates

Welkom bij Vogue’s (digitale) uitagenda waar we elke maand fijne to do's uitlichten. Want corona of geen corona, er zijn zat leuke initiatieven waardoor je je kan laten prikkelen. Geen zin om de deur uit te gaan? Kijk dan toch even door de lijst, want er staan ook een aantal leuke events tussen die je gewoon vanaf je bank kunt meebeleven.

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Galerie Caroline O’Breen x Alexander Sporre
alexander sporre parallel universes of the self
Alexander Sporre

Vanaf 14 april is het werk van de Nederlandse kunstfotograaf Alexander Sporre te zien tijdens de expositie Ici, le temps s’étire: een groepsexpositie over het concept van tijd in Galerie Caroline O'Breen in Amsterdam. In zijn werk, Parallel Universes of the Self, onderzoekt Alexander Sporre de maakbaarheid van onze werkelijkheid en richt hij zich daarbij op de filosofische, poëtische illusie van het concept realiteit. Door middel van het combineren van diverse fotografische technieken maakt hij kunst en geeft hij zijn eigen visie van de realiteit op een bijzondere manier weer.

Je kunt de expositie bezoeken vanaf 14 april tot en met 12 juni bij Galerie Caroline O’Breen in Amsterdam. Op de website van Galerie Caroline O'Breen vind je meer info.

2 Waldorf Astoria | Afternoon Tea
waldorf astoria afternoon tea
Waldorf Astoria

De Afternoon Tea van Waldorf Astoria Amsterdam is inmiddels een begrip, maar nooit was de uitvoering zo uniek. De Afternoon Tea staat dit keer in het teken van tien wereldberoemde balletvoorstellingen, waaronder De Notenkraker, Het Zwanenmeer, Romeo en Juliet en Doornroosje. Met de samenwerking tussen Nederlands bekendste balletdanseres Igone de Jongh, sterrenchef Sidney Schutte en patissier Vipin Charly komen dans en culinaire hoogstandjes in deze Afternoon Tea samen. Terwijl je thuis geniet van alle onweerstaanbare hartige en zoete hapjes, kijk je via een QR-code naar een bijpassende dans van Igone, opgevoerd in het Waldorf Astoria Amsterdam.

Je kunt de Afternoon Tea bestellen via deze link. De box is beschikbaar op vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

3 Belvedere Vodka | Follow The Elements
belvedere vodka follow the elements vodka trail
Belvedere Vodka

Nu je jouw nodige vodka-drankjes niet in de club kunt drinken, heeft Belvedere daar een oplossing voor bedacht. In de weekenden van 30 april en 7 mei kun je namelijk de Belvedere Vodka Trail lopen door Amsterdam: een ontdekkingstocht langs zes deelnemende restaurants, met ieder een eigen culinaire ervaring in het teken van de Belvedere Vodka-elementen: water, rogge en vuur. Dit ter ere van hun overstap op 100% natuurlijke ingrediënten. Zo kom je onder andere langs Salmuera, Freddy's Bar, The FLying Dutchmen, Satchmo, Super Lyan, Bo nam en Tess Posthumus, de beste bartender van Nederland, die je voorziet van een Belvedere-cocktail.

Je kunt de Belvedere Vodka Trail - Follow The Elements lopen in de weekenden van 30 april en 7 mei. Tickets zijn 59 euro per persoon en kun je boeken via de website van de Belvedere Vodka Trail.

4 ISH Dance Collective | Rooftop Sessions
rooftop sessions chapter four
Sjoerd Derine

ISH Dance Collective is een internationaal dansgezelschap met voorstellingen waarin hiphop dans, skating, freerunning en BMX centraal staan. ISH presenteert nu Rooftop Sessions: korte dansfilms met live muziek en dans tegen de achtergrond van stedelijke skylines, te zien via de social mediakanalen.

Rooftop Session Chapter Four: the eye of the beholder vindt plaats op 15 april onder regie van Nedda Sou en Marco Gerris. Op de A’DAM toren dansen Lucinda Wessels en Tamara Robledo Oud alle restricties van zich af. Daarmee vragen ze aandacht voor de noodzaak om vrij te bewegen, uit te gaan en sociaal te zijn. Laura Trompetter zorgt voor de muziek.

Rooftop Session Chapter Five op 29 april staat in het teken van de tijd. Geregisseerd door Mohamed Yusuf Boss brengen dansers Ser Sebico en Tim Jansen het dak van het Forum in Groningen tot leven. Lege agenda’s, de fysieke afstand tussen mensen en hoe we on- en offline samenleven vormen inspiratie voor de show. Cinematic DJ Irie speelt op de achtergrond.

5 Homecoming Gallery x Derrick Ofosu Boateng
derrick ofosu boateng  out
Derrick Ofosu Boateng

De Homecoming Gallery is een kersverse destination voor hedendaagse fotografie door nieuwe talenten, gecureerd door leading industrie experts. Verwacht limited edition fine art prints en exclusieve collectables tegen betaalbare prijzen. Homecoming Gallery presenteert nu de eerste solo expo van het Ghanees fotografietalent Derrick Ofosu Boateng, gecureerd door Holly Faser van WePresent. Derrick heeft een uitgesproken en herkenbare stijl die hem in een paar jaar een bekendheid en een ander levenspad gebracht heeft dan hijzelf of zijn ouders hadden kunnen voorzien. Nu zet hij zijn persoonlijke verhaal in om kunst en creativiteit in de bredere zin op de kaart te zetten. Centraal in de expositie staat het werk School & Art, vergezeld door een gedicht van de tienjarige leerling, Ayitey. De scènes in zijn fotografie zijn geïnspireerd door het dagelijks leven in Accra en hebben een kenmerkend Afropop kleurenpalet. Zijn werk straalt trots en kracht uit.

Homecoming Gallery lanceert Homecoming on tour - exclusieve, privé expo's aan huis. Dit biedt de kans om werken toch nog fysiek en up close te kunnen bekijken. Houd de Instagram in de gaten voor tourdates in Nederland en het boeken van je eigen privé expo.

6 Fashion for Good | GROW expo
grow expo fashion for good
Alina Krasieva

De missie van Fashion for Good is om zich als changemaker in te zetten binnen het mode-ecosysteem. In Amsterdam vind je de Fashion for Good Experience – een museum waarin ze alles delen wat ze gaandeweg leren over circulaire mode. Nu presenteert Fashion for Good GROW: een tentoonstelling die de toekomst van modematerialen weergeeft. De expositie verkent biomaterialen en baanbrekende innovaties voor een duurzame toekomst voor de mode-industrie. In de expo maak je een inspirerende reis langs fascinerende materialen, innovaties en ontwerpers en merken die biomaterialen gebruiken. Denk aan stof van fruitschillen, paddenstoelenleer, spinnenzijde, verf gemaakt door bacteriën en algen. Je kan het zo gek niet bedenken; je leert hier echt alles over biomaterialen.

Je kunt GROW nu bezoeken in het Fashion for Good museum in Amsterdam. Je kunt hier tickets boeken voor een virtuele rondleiding.

7 Maasmechelen online village
maasmechelen virtuele shopping service
Maasmechelen

Maasmechelen Village lanceert een virtuele shopping service, beschikbaar in alle elf dorpen van The Bicester Village Shopping Collection. De virtuele shop omgeving kun je vinden op de Maasmechelen Village website. Via de online omgeving kun je, waar en wanneer je maar wil, shoppen bij alle boetieks van Maasmechelen Village. Laat je bestellingen lekker thuis bezorgen, of maak een afspraak voor in de winkel en reserveer je favoriete items.

8 Docuserie Mixed Perspectives

De documentaireserie Mixed Perspectives, door makers Bibiana Manancourt en Ayisha Laura Zampou, geeft vrouwen met een gemixte afkomst een platform om zich uit te spreken over hun ervaringen met onder andere hun zelfbeeld, racisme en micro-agressie. In de serie gaan Bibiana en Ayisha Laura in vier afleveringen in gesprek met elkaar en met andere vrouwen over hun zoektocht naar hun identiteit, en hun ervaringen met hun directe omgeving en de maatschappij. Naast de visiefilm en de verschillende afleveringen van de serie, zal ook fotografie van de vrouwen worden gedeeld op Instagram. De gehele serie zal te zien zijn op het YouTube kanaal van de makers.

9 Skybox Masterclass Sessions

Maak kennis met de crème de la crème van de creatieve industrie. Verzamel inspiratie, boost je carrière, verbreed je skillset, ontwikkel jezelf of lanceer een business idee. Bij Skybox is het allemaal mogelijk. Je kunt er workshops volgen van inspirerende sprekers of één-op-één sessies boeken om jouw talent te ontwikkelen. Kijk voor het hele programma en meer informatie op de website.

10 IN-EDIT NL

IN-EDIT is een muziekdocumentairefestival met nieuwe internationale en Nederlandse muziekdocumentaires. Naast de vertoning van de films, zijn er op het festival liveoptredens, Q&As met artiesten en regisseurs, en bijeenkomsten voor en door professionals. Dit jaar is IN-EDIT terug, en vindt het festival plaats van 22 tot en met 25 april. Check voor meer informatie hun website.

11 Public Art Gallery

Van kunst genieten zonder meteen al te diep in je zakken te moeten graaien? Loop vanaf nu dan een bijzondere art route in Amsterdam, samengesteld door Public Art Gallery. Zij brengen werk van bekende en minder bekende kunstenaars en illustratoren onder de aandacht in publieke ruimten. Het gaat om plekken die behoefte hebben aan 'n esthetisch duwtje in de rug: van bouwplaatsen tot blinde muren. Op deze kaart vind je de verschillende locaties, die variëren van de Pijp tot Kinkerbuurt.

12
13 Haute Bordure expo

Op zoek naar een leuke tentoonstelling voor je post-lockdown agenda? Plan dan een dagtrip naar Leeuwarden en bezoek de Haute Bordure tentoonstelling van het Fries Museum. Duik in de fashion geschiedenis en ontdek hoe borduurwerk al eeuwenlang een essentieel onderdeel is van Nederlandse mode. Van een spectaculaire catsuit van Jan Taminiau tot een met gouddraad versierde schoen uit de zeventiende eeuw, deze tentoonstelling is geschikt voor mode- én geschiedliefhebbers. Ook kun je aanschuiven bij de interactieve borduurinstallatie van kunstenaar Floor Nijdeken en kun je deelnemen aan een masterclass van Crafts Council Nederland.

Bezoek de Haute Bordure tentoonstelling in het Fries Museum van 13 februari t/m 18 juli 2021.

14 Op de leest van Jan Jansen
Jan Jansen

Verveel je je te pletter tijdens de lockdown? Plan dan alvast je post-lockdown agenda helemaal vol met de leukste culturele uitjes, zodat je iets hebt om naar uit te kijken. De nieuwste tentoonstelling van Museum JAN kan je alvast op je to-do lijst zetten. Bij Op de leest van Jan Jansen - 60 jaar schoenen en Dutch Design zie je een selectie van de iconische over-the-top schoenontwerpen van de Nijmeegse designer. Ook worden de schoenen gepaard met vergelijkbare designs van andere ontwerpers, waaronder Ronald van der Kemp, Bas Kosters en Karim Adduchi. Kortom, dit is de ideale expo voor kunstzinnige modeliefhebbers.

Bezoek 'Op de leest van Jan Jansen - 60 jaar schoenen en Dutch Design' in Museum JAN van 2 april t/m 29 augustus 2021.

15 De Bijenkorf x Room On The Roof

De Bijenkorf heeft al vanaf het prille begin in 1870 een bijzondere binding met kunst. In de loop der jaren verbonden vele bekende en toen soms nog onbekende architecten, schrijvers, muzikanten, ontwerpers en andere kunstenaars hun naam aan de Bijenkorf. Vanuit Room on the Roof - het inspirerende torentje bovenop de Bijenkorf Amsterdam - krijgen lokale kunstenaars een podium. Ze lanceren de reizende expositie In de Maak. Kleermakers, ontwerpers en kunstenaars bieden inzicht in het creatieve proces achter het maken van mode. De tentoonstelling reist door de modegeschiedenis van de Bijenkorf en ensceneert een modelandschap van de toekomst. De viering van creativiteit nodigt voorbijgangers uit om geïnspireerd te raken en vakmanschap te herwaarderen.

De expositie In de Maak is te bewonderen van 9 maart t/m 6 juni 2021 in de etalages van de zeven filialen van de Bijenkorf.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur