Vogue Uitagenda: to do's ten tijde van corona

Vogue selecteert de leukste to do's in Nederland voor deze maand.

emily bates
Emily Bates

Welkom bij Vogue’s (digitale) uitagenda waar we elke maand fijne to do's uitlichten. Want corona of geen corona, er zijn zat leuke initiatieven waardoor je je kan laten prikkelen. Geen zin om de deur uit te gaan? Kijk dan toch even door de lijst, want er staan ook een aantal leuke events tussen die je gewoon vanaf je bank kunt meebeleven.

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Sir Art Studio | Expositie 'New You'
sir art studio expositie new you
Sir Art Studio

Sir Art Studio (creatieve hub van Sir Albert Hotel) introduceert een nieuwe lichting kunstenaars aan de hand van de expositie 'New You'. De tentoonstelling focust op persoonlijke ontwikkeling in roerige tijden - kuch, corona. Want ook kunst en de kunstenaar zelf veranderen met deze tijden, vanwaar de titel 'New You'. Deze expositie is hét antwoord op de veranderende kunstmarkt en biedt een uiteenlopend repertoire van verschillende kunstenaars. Antoine, Alljan en Deyrinio nemen je mee in de wereld van duurzaamheid, Corine en Esmay gaan in op verandering (van zowel de maatschappij als jezelf) terwijl Aron en Daan voor het stukje zelfreflectie en -liefde zorgen.

Wanneer: tot en met 15 september
Waar: Sir Art Studio, Albert Cuypstraat in Amsterdam

2 Fashion & I
fashion  i modefestival fashion festival
Fashion & I

Fashion & I is het modefestival ter ere van het tienjarig jubileum van het Cultuurfonds Mode Stipendium en het twintigjarig bestaan van Dutch Fashion Foundation. Het festival - een dag vol mode, cultuur, en interessante gesprekken tussen nationale & internationale pioniers - vindt plaats op dinsdag 15 juni, voorafgaand en aansluitend van de uitreiking van het mode stipendium. Verwacht talks van onder andere Isabel Marant, Jérôme Dreyfuss, Vanessa Friedman van de NYT en de Nederlandse Ronald van der Kemp. Echter komen er nog veel meer sprekers; bij zijn dus.

Je kunt Fashion & I 15 juni gratis volgen. Registreer je hier op de website van Fashion & I voor volledige toegang voor het programma.

3 Justdiggit x Pictures for Purpose
to do's tijdens corona lockdown uitjes
Rob Woodcox

Pictures for Purpose is een initiatief dat unieke werken van 36 internationale fotografen online tentoonstelt en verkoopt voor een goed doel. In samenwerking met Justdiggit – een non-profit organisatie met de missie de aarde af te koelen middels vergroening - vindt tot en met 21 juni de tweede fundraising print sale plaats, die in het teken staat van de klimaatcrisis. Werk van zowel bekende namen als van opkomend talent van over de hele wereld wordt verkocht (waaronder van Dana Lixenberg, Jack Davison, Gregory Halpern, Min Hyunwoo en Hashem Shakeri). Al hun werk staat voor hoop, het klimaat, mens en natuur.

Wanneer: tot en met 21 juni
Check de werken op de website van Pictures for Purpose.

4 Amsterdam 2030
polestar
Polestar

Hoe ziet Amsterdam er in 2030 uit? Leven we dan in een emissievrije stad? Een stedelijk ontwerper, een ontwerpbureau en een architectenbureau creëerden elk een installatie voor een andere drukke straat in Amsterdam. Het resultaat is de expositie ‘Amsterdam 2030, by Polestar.’ Een expositie waarin je niet alleen kunt zien, maar zelfs horen en ruiken hoe het straks is, als er geen brandstofauto’s meer rijden.

De Amsterdamse Polestar space zit vlakbij het Vondelpark, aan de Van Baerlestraat. Lees meer op de website van Polestar.

5 BO EXCLUSIVES x Naïma Bremer x Balmain Hair Couture
to do's tijdens corona lockdown uitjes
BO EXCLUSIVES x Naïma Bremer x Balmain Hair Couture

Altijd al willen weten hoe je die perfecte stijle coupe inclusief dat perfecte golfje creëert zoals op de foto hiernaast? Dat leer je onder andere zondag 4 juli bij de Digital Beauty Consultancy Session, georganiseerd door het nieuwe online beautyplatform BO EXCLUSIVES (opgericht door onder andere fashion influencer Oumayma El Boumeshouli) en make-up en haar artiest Naïma Bremer, in samenwerking met Balmain Hair Couture. Extra leuk: als je je tickets voor 25 juni besteld krijg je een Balmain Hair Couture Gift Bag ter waarde van 237 euro cadeau met heerlijke producten. Én je hebt kans om de Bonus Giveaway Gift Bag te winnen, met daarin de zeer populaire Cordless Titanium Straightener.

Koop je tickets voor de Digital Beauty Consultancy Session met Balmain op zondag 4 juli via deze link.

6 Art Rotterdam
art rotterdam 2021
Wang Du (Baronian Xippas) | Art Rotterdam 2021

Van 1 tot en met 4 juli 2021 vindt de 22ste editie van Art Rotterdam plaats, in de iconische Van Nelle Fabriek. Het is tevens de eerste internationale kunstbeurs in Europa die weer haar deuren opent sinds corona (de laatste maatregelen van het RIVM volgend). De bijzonder grote tentoonstelling vindt zowel buiten als binnen plaats waarbij meer dan honderd galeries het werk van aanstormend en gevestigd talent tonen.

Als je alvast een voorproefje wilt nemen: vanaf 22 juni kun je de Art Rotterdam catalogus bekijken bij de Gallery Viewer.

7 KABK Exposed
KABK EXPOSED

18 juni vindt Exposed 2021 plaats in De Electriciteitsfabriek. Het is de vierde editie van de presentatie van het Textile & Fashion departement van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag. Met als overkoepelend thema 'Transform' presenteren de studenten hun opvattingen door middel van installaties en voorstellingen, waarbij alle zintuigen aan bod komen. Aan het einde zal een professionele jury dit jaar de Keep An Eye Textile & Fashion Scholarship uitdelen om het talent van de winnaar te ondersteunen.

Wanneer: 18 juni
Waar: De Electriciteitsfabriek, Den Haag

Houd de website van KABK Exposed in de gaten.

8 Louis Vuitton x Automobile Club de Monaco
to do's tijdens corona lockdown uitjes
Louis Vuitton

De troffee van de 78ste Formule 1 Grand Prix Monaco - in zijn op maat gemaakte Louis Vuitton-koffer - wordt nu tentoongesteld in de Louis Vuitton winkel in Amsterdam, ter ere van Max Verstappens overwinning. De koffer is met de hand gemaakt in het historische atelier van Louis Vuitton in Asnières. Hoewel het herkenbare LV-logo te zien is op de koffer, is het design ook geïnspireerd op klassieke elementen van de Formule 1 Grand Prix de Monaco.

Louis Vuitton Amsterdam, Pieter Cornelisz Hooftstraat 140

9 Het Amsterdamse Terrassen Festival
het amsterdamse terrassen festival
Het Amsterdamse Terrassen Festival

Yes, Het Amsterdamse Terrassen Festival keert terug deze zomer. Hoe geweldig dat nu we éindelijk weer naar de terrassen mogen, het állergrootste terras weer neerstrijkt in Amsterdam? De derde editie van Het Amsterdamse Terrassen Festival vindt plaats in het Rembrandtpark van 19 tot en met 22 augustus met de leukste Amsterdamse terrassen en foodtrucks, inclusief muziek. Deelnemende terrassen zijn BAUT, Bar Hendrik, Brasserie Lolita, Café Panache, Café Restaurant Nieges, Ceppi's, Escobar, Five Brothers Fat, Van Dam Brasserie en Qlique Bar Bistro. Muziek wordt verzorgd door Terug Naar Toen, Rewind, Loco en Stille Disco. We zeiden toch dat dit een feestje ging worden?

Wanneer: 19 tot en met 22 augustus
Waar: Rembrandtpark, Amsterdam
Bemachtig je tickets voor HATF op de website van HATF.

10 Hama Gallery | Monique Rodriguez
monique rodriguez observe tentoonstelling
Monique Rodriguez

Hama Gallery in Amsterdam presenteert 'Observe': de debuut expositie van kunstenaar Monique Rodriguez. Haar werk kenmerkt zich door rijke kleuren en abstractie, van sierlijke geometrie tot landschappen. Voor de kersverse Hama Gallery is dit de tweede expositie. Hun eerste expositie, met de broers Rebwar Saed en Hoshyar Rasheed, was een groot succes.

Hama Gallery, Willemsparkweg 64H

11 The Student Hotel Expo
to do's tijdens corona lockdown uitjes
Student Hotel Amsterdam City

The Student Hotel presenteert nu hun poster expositie 'De kunst van het minder verspillen', om voedselverspilling onder de aandacht te brengen. Het anti-verspilling bedrijf Too Good To Go vroeg moderne kunstenaars uit heel Europa om een artistieke reminder voor in de keuken te maken. De expositie bestaat uit werk van onder andere de Nederlandse illustrator SEEYOUSIOE, de Engelse Rosa Kusabbi, Spaanse 72kilos, Franse Lorraine Sorlet en Noorweegse Guttestreker. De posters van alle Europese kunstenaars zijn tijdens de expositie direct via een QR-code te bestellen of online via toogoodtogo.nl/posters. De winst wordt gedoneerd aan het Wereldvoedselprogramma van de VN, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede 2020.

De expo is te zien in alle vestigingen van The Student Hotel t/m 30 juni 2021.

12 Wanrooij Gallery | Leon Keer
to do's tijdens corona lockdown uitjes
Leon Keer | Wanrooij Gallery

Vanaf zaterdag 5 juni presenteert Wanrooij Gallery in Amsterdam Forced Perspective van de mixed media kunstenaar Leon Keer. Leon Keer werkt met optische illusie en AR en laat zich inspireren door surrealisme en technologie. De tentoonstelling bestaat dan ook uit surrealistische schilderijen, sculpturen, installaties en anamorfische kunstwerken. Hoewel Keer zelf Nederlands is, is hij inmiddels een internationaal begrip en is zijn werk gepresenteerd op belangrijke kunstbeurzen waaronder Art Miami, Moniker Art Fair London, SCOPE Basel en SCOPE New York.

Je kunt 'Forced Perspective' bewonderen tot en met 28 augustus in Wanrooij Gallery in Amsterdam. Check voor meer informatie de website van Wanrooij Gallery.

13 Het Grachtenfestival
het grachtenfestival
Het Grachtenfestival

Wat klinkt er tegenwoordig mooier in de oren dan de aankondiging dat de festivals door kunnen gaan deze zomer? Precies, niets. Met op de festivalagenda deze zomer: Het Grachtenfestival. En die wordt groots aangepakt, want dit jaar organiseert het Grachtenfestival meer dan tweehonderd concerten, op negentig verschillende locaties (in en om Amsterdam) met ruim vierhonderd musici. Één ding is zeker: van 13 tot 22 augustus staat de hele stad in het teken van muziek. Van klassiek en Jazz, tot opera en wereldmuziek; alle muziekgenres komen aan bod.

Op 1 juli gaat de kaartverkoop voor Het Grachtenfestival van 13 tot 22 augustus van start via de website van Het Grachtenfestival.

14 Women by Women
to do's tijdens corona lockdown uitjes
Sara Punt - Kahmann Gallery

Vier vrouwelijkheid en emancipatie in de Kahmann Gallery in Amsterdam bij de fotografie expositie ‘Women by Women’. In deze tentoonstelling staat het werk van negen vrouwelijke fotografen centraal. Ieder brachten ze hun visie op het vrouwelijk lichaam en zelfbeeldvorming naar voren via de lens van hun vrouwelijke camera. Door de expositie gratis ten toon te stellen wil Kahmann Gallery vrouwelijk talent meer onder de aandacht brengen en vieren. De deelnemende fotografen zijn Carla van de Puttelaar, Laura Hospes, Justine Tjallinks, Costanza Gastaldi, Marianna Rothen, Sara Punt, Chantal Elisabeth Ariëns, Linelle Deunk en Ata Kandó.

Boek nu - gratis - je tijdslot via de website van Kahmann Gallery voor de expositie aan de Lindengracht 35 in Amsterdam. Je kunt de expositie bewonderen vanaf 19 juni tot en met 29 augustus.

15 Fake Me Hard
to do's tijdens corona lockdown uitjes
Woidich Hannes

Kun jij inmiddels nog zonder je smartphone? Google Maps? Siri? Social media? Grote kans van niet. We zijn vandaag zo sterk verbonden met technologie, dat we bijna niet meer weten hoe groot de impact van die technologie op ons leven is. Dat gaat de tentoonstelling Fake Me Hard aan de kaak stellen aan de hand van veertig kunstwerken, performances en debatten, die ingaan op de impact van big data, algoritmes, deelfakes en fake news. Dé kernwoorden van de 21ste eeuw. Het kunst & tech festival biedt zowel de nodige reflectie als ontsnappingsroutes over hoe mens en tech veilig kunnen samenwerken. Kunstenaars die aan het festival meewerken zijn onder andere Pinar Yoldas, Marnix de Nijs, Joris Strijbos en Joey Holder.

Je kunt 'Fake Me Hard' bijwonen van 30 juni t/m 15 augustus op locatie bij AVL Mundo, Rotterdam. Meer informatie rondom tickets en over de kunstenaars kun je vinden op de website van Fake Me Hard.

16 Wardrobe Crisis Academy
to do's tijdens corona lockdown uitjes
Wardrobe Crisis Academy

Wardrobe Crisis Academy is een nieuw online cursusplatform, gelanceerd door de duurzame modepodcaster Clare Press. Samen met Arch & Hook, een Nederlands bedrijf voor duurzame materialen, en de Australian Fashion Council, creëerden ze hun eigen systainability school. De cursus begint met les één, getiteld Sustainable Fashion 101, een inleidende cursus die ingaat op wat nu precies de duurzame en ethische mode bepaalt, en waarmee de makers hopen jonge mensen tot actie toe te zetten. Elke week verschijnt een nieuwe les van de Wardrobe Crisis Academy in de vorm van video's, podcasts, workshops en zelfs meditaties.

De Wardrobe Crisis Academy is wereldwijd online beschikbaar in een interactief mixed-media format. Check de website van Wardrobe Crisis.

17 Estée Lauder x Mytheresa beauty pop-up
estée lauder x mytheresa beauty popup
ESTÉE LAUDER / MYTHERESA

Maak jezelf gereed want t/m 1 juni is het tijd voor de Estée Lauder x Mytheresa Beauty Pop-Up. De pop up staat in het teken van verschillende beautyproducten, geuren, lippenstiften en kaarsen van de merken La Mer, Kilian Paris en Frédéric Malle. Voor de pop-up ontwikkelde La Mer een exclusieve collectie voor Mytheresa genaamd The Targeted Treatment Collection, bestaande uit vier van de meest iconische producten van het luxemerk (limited stock dus wees snel). Verder spraken Estée Lauder en Mytheresa met topmodel Yasmin Le Bon en haar dochter Amber over beauty, hun moeder-dochter relatie, familie en carrière.

Je vindt de Estée Lauder x Mytheresa beauty pop-up en het interview met Yasmin en Amber hier.

18 Landscape Works with Piet Oudolf and LOLA
to do's tijdens corona lockdown uitjes
Piet Oudolf

Bij SCHUNCK in Heerlen kun je de bijzondere tentoonstelling Landscape Works with Piet Oudolf and LOLA: In Search of Sharawadgi bewonderen. Waarom deze zo bijzonder is? De tentoonstelling gaat over tuin- en landschapsarchitectuur, iets wat je niet vaak tegenkomt. Laat je inspireren door de beroemde tuinen en projecten van gerenommeerd tuinarchitect en plantenkweker Piet Oudolf en architectenbureau LOLA Landscape Architects en bewonder de kunst van hun uitvergrote tekeningen, maquettes en ander beeld. In de tentoonstelling staat de impact van landschapsontwikkeling op de publieke ruimte, natuur en klimaatverandering centraal, een thema waardoor kunstenaars Joseph Beuys, Kie Ellens, Anne Geene, Giuseppe Licari, Geert Mul, Darcy Neven, Vijai Patchineelam & Adrijana Gvozdenovic en Sanne Vaassen zich ook lieten inspireren en nieuw werk maakten voor dezelfde tentoonstelling.

Je kunt de tentoonstelling bezoeken tot en met 17 oktober 2021 in SCHUNCK Glaspaleis, Heerlen. Check voor meer informatie de website van SCHUNK.

19 OutsiderWear Festival
to do's tijdens corona lockdown uitjes
OutsiderWear

OutsiderWear is een project die de verbinding aangaat tussen outsider kunstenaars en insider kunstenaars, mode ontwerpers, streetwear labels en kunstenaars. Denk bij een outsider kunstenaar aan iemand met een mentale of fysieke beperking, een psychische aandoening of een daklozenachtergrond; mensen die niet makkelijk in aanraking komen met de reguliere creatieve industrie. OutsiderWear probeert dit te doorbreken met samenwerkingen en activiteiten met meer dan veertig insider creatievelingen, waaronder Duran Lantink, Bas Kosters en Patta. Van 8 tot en met 24 juli lanceren ze het OutisderWear Festival in Amsterdam, een festival bestaande uit tentoonstellingen, activistische fotocampagnes, tours en talks. De kick off vindt plaats in De Melkweg en daarna gaat de weg langs verschillende locaties waaronder Outsider Art Galerie, Museum van de Geest, Vriend van Bavink, Patta Store, Zeedijk60 en Sexyland World.

Check voor meer informatie de website van OutsiderWear.

20 Royal Fashion Design | Mattijs van Bergen
mattijs van bergen 'royal blue dress'
Wendelien van Daan

De Grote Kerk Breda presenteert de Royal Fashion Design, een tentoonstelling met ontwerpen van Mattijs van Bergen, een Nederlandse modeontwerper. Normaal laat Van Bergen zich voor zijn ontwerpen inspireren door onder andere schilderijen van Vincent van Gogh en fotografie van Ed van der Elsken, maar voor deze exclusieve collectie: de vrouwen van Nassau en de geschiedenis van de Grote Kerk Breda. De tentoonstelling gaat in op de inspiratie en het ontwerpproces van Van Bergen; in een korte film vertelt hij hoe de nieuwe collectiestukken tot stand zijn gekomen, waarvoor hij samenwerkte met verschillende ambachtslieden. Ook kun je de stukken zelf uiteraard bewonderen, in de nissen van De Grote Kerk.

Je kunt De Royal Fashion Design-tentoonstelling bezichtigen tot en met 29 augustus, en je kunt kaartjes kopen via de website van De Grote Kerk Breda.

21 Waldorf Astoria | Afternoon Tea
waldorf astoria afternoon tea
Waldorf Astoria

De Afternoon Tea van Waldorf Astoria Amsterdam is inmiddels een begrip, maar nooit was de uitvoering zo uniek. De Afternoon Tea staat dit keer in het teken van tien wereldberoemde balletvoorstellingen, waaronder De Notenkraker, Het Zwanenmeer, Romeo en Juliet en Doornroosje. Met de samenwerking tussen Nederlands bekendste balletdanseres Igone de Jongh, sterrenchef Sidney Schutte en patissier Vipin Charly komen dans en culinaire hoogstandjes in deze Afternoon Tea samen. Terwijl je thuis geniet van alle onweerstaanbare hartige en zoete hapjes, kijk je via een QR-code naar een bijpassende dans van Igone, opgevoerd in het Waldorf Astoria Amsterdam.

Je kunt de Afternoon Tea bestellen via deze link. De box is beschikbaar op vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

22 Homecoming Gallery x Derrick Ofosu Boateng
derrick ofosu boateng  out
Derrick Ofosu Boateng

De Homecoming Gallery is een kersverse destination voor hedendaagse fotografie door nieuwe talenten, gecureerd door leading industrie experts. Verwacht limited edition fine art prints en exclusieve collectables tegen betaalbare prijzen. Homecoming Gallery presenteert nu de eerste solo expo van het Ghanees fotografietalent Derrick Ofosu Boateng, gecureerd door Holly Faser van WePresent. Derrick heeft een uitgesproken en herkenbare stijl die hem in een paar jaar een bekendheid en een ander levenspad gebracht heeft dan hijzelf of zijn ouders hadden kunnen voorzien. Nu zet hij zijn persoonlijke verhaal in om kunst en creativiteit in de bredere zin op de kaart te zetten. Centraal in de expositie staat het werk School & Art, vergezeld door een gedicht van de tienjarige leerling, Ayitey. De scènes in zijn fotografie zijn geïnspireerd door het dagelijks leven in Accra en hebben een kenmerkend Afropop kleurenpalet. Zijn werk straalt trots en kracht uit.

Homecoming Gallery lanceert Homecoming on tour - exclusieve, privé expo's aan huis. Dit biedt de kans om werken toch nog fysiek en up close te kunnen bekijken. Houd de Instagram in de gaten voor tourdates in Nederland en het boeken van je eigen privé expo.

23 Fashion for Good | GROW expo
grow expo fashion for good
Alina Krasieva

De missie van Fashion for Good is om zich als changemaker in te zetten binnen het mode-ecosysteem. In Amsterdam vind je de Fashion for Good Experience – een museum waarin ze alles delen wat ze gaandeweg leren over circulaire mode. Nu presenteert Fashion for Good GROW: een tentoonstelling die de toekomst van modematerialen weergeeft. De expositie verkent biomaterialen en baanbrekende innovaties voor een duurzame toekomst voor de mode-industrie. In de expo maak je een inspirerende reis langs fascinerende materialen, innovaties en ontwerpers en merken die biomaterialen gebruiken. Denk aan stof van fruitschillen, paddenstoelenleer, spinnenzijde, verf gemaakt door bacteriën en algen. Je kan het zo gek niet bedenken; je leert hier echt alles over biomaterialen.

Je kunt GROW nu bezoeken in het Fashion for Good museum in Amsterdam. Je kunt hier tickets boeken voor een virtuele rondleiding.

24
25 Skybox Masterclass Sessions

Maak kennis met de crème de la crème van de creatieve industrie. Verzamel inspiratie, boost je carrière, verbreed je skillset, ontwikkel jezelf of lanceer een business idee. Bij Skybox is het allemaal mogelijk. Je kunt er workshops volgen van inspirerende sprekers of één-op-één sessies boeken om jouw talent te ontwikkelen. Kijk voor het hele programma en meer informatie op de website.

26 Haute Bordure expo

Op zoek naar een leuke tentoonstelling voor je post-lockdown agenda? Plan dan een dagtrip naar Leeuwarden en bezoek de Haute Bordure tentoonstelling van het Fries Museum. Duik in de fashion geschiedenis en ontdek hoe borduurwerk al eeuwenlang een essentieel onderdeel is van Nederlandse mode. Van een spectaculaire catsuit van Jan Taminiau tot een met gouddraad versierde schoen uit de zeventiende eeuw, deze tentoonstelling is geschikt voor mode- én geschiedliefhebbers. Ook kun je aanschuiven bij de interactieve borduurinstallatie van kunstenaar Floor Nijdeken en kun je deelnemen aan een masterclass van Crafts Council Nederland.

Bezoek de Haute Bordure tentoonstelling in het Fries Museum t/m 18 juli 2021.

27 Op de leest van Jan Jansen
Jan Jansen

Verveel je je te pletter tijdens de lockdown? Plan dan alvast je post-lockdown agenda helemaal vol met de leukste culturele uitjes, zodat je iets hebt om naar uit te kijken. De nieuwste tentoonstelling van Museum JAN kan je alvast op je to-do lijst zetten. Bij Op de leest van Jan Jansen - 60 jaar schoenen en Dutch Design zie je een selectie van de iconische over-the-top schoenontwerpen van de Nijmeegse designer. Ook worden de schoenen gepaard met vergelijkbare designs van andere ontwerpers, waaronder Ronald van der Kemp, Bas Kosters en Karim Adduchi. Kortom, dit is de ideale expo voor kunstzinnige modeliefhebbers.

Bezoek 'Op de leest van Jan Jansen - 60 jaar schoenen en Dutch Design' in Museum JAN t/m 29 augustus 2021.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur